-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Aszpirin #118162 üzenetére
Mivel a múltbéli képkockákat nem tárolja, nem tölti meg, de a böngésző RAM kezelésétől függ mennyit harap ki. Én olyat tettem, hogy egy kifejezetten botrányosan rosszul megírt weboldalon (Facebook) néztem egy élő adást, ilyet az átlag felhasználó nem csinál, ezt már akkor is elmagyarázta egy
fajvédőfanboy fórumtárs.A böngésző felemésztett valamivel több, mint 6GB-ot egészen addig amíg azt a fület be nem zártam. Mivel ezt nem tudta kiírni swapba, ezért a rendszer többi részének maradt 2 GB.
Valószínűleg a Safari jobban lekezelte volna egy kicsivel, de nem tehetek róla, hogy az meg nincs Androidra/PC-re, nekem meg négy platform (MacOS, iOS a másik kettő) között kell megoldanom a böngésző szinkront és erre jóformán csak a Chromium alapúak vannak.
Egyébként szerintem ez nem volt akkora gond, mert a gépemre az van írva MacBook Air, nem pedig MacBook Pro, tudom mivel jár ez, csak felhívtam egy potenciális dologra figyelmet, hogy a swap is csak addig működik jól, amíg swapolható folyamatokkal bombázod.
Bezártam az adást és folytattam a telefonomon, hogy a laptopot tudjam használni közben annak a 12 db fotónak a megszerkesztésére, amit akkor is röhögve megcsinál, mikor a háttérben nem Facebookot, hanem mondjuk a világ egyik legprofibb videovágó szoftverét futtatom.
Lehet aki 8GB RAM-os gépet vesz, többet Facebookozik, mint videót vág DaVinci Resolve-ban...
De lehet nem, ki tudja. Az "átlag felhasználó" mindig úgy definiálódik, ahogy a vita éppen megkívánja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Opel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Nyomtató topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- MacBook Pro 15' 2013 i7 16GB RAM, 500GB SSD Garancia 2026.02.14
- MInt az új !! MacBook Air Retina CTO 13" M2 / 16 GB RAM / 512 SSD / Midnight / Akku 100 %
- WWAN 4G LTE bővítő kártyák
- AKCIÓ !! MacBook Air Retina CTO 13" M2 / 16 GB RAM / 512 SSD / Midnight / kevés ciklus
- Macbook Pro 14" M3 Pro 18/512 100% akku!
- ASUS K52JB laptop - HIBÁS (lásd leírás) / vagy megjavítod, vagy alkatrésznek.
- Asus ROG Strix GL503GE Hero Edition
- MacBook Air 2020 M1/8GB/256GB magyar billentyűzet
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H / 32Gb /HU Bill / 512SSD / Quadro T1000 / jó akku
- Ritkaság Dell Latitude 7410 2in1/14"FHD IPS+Touch/10.gen i7-10610U/16GB DDR4/256GB SSD/Új akku!