Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ngabor2: Nyugodj békében Bordoi!
Aktív témák
-
vilma27
tag
Elég rossz az idő... Nagyon rossz az idő. Nem elég, hogy eddig annyira jó volt, és nem mehettem ki miatta, mert bent egész héten dolgom volt. Tanultam. Keményen tanultam, jó, néha lazítottam is, de nem voltam annyiszor kint mint általában.
És ez az eredménye?
Vége van a hétnek. A péntek is elmúlt. De így? Komolyan ez szégyen, hogy milyen érettségit állítottak össze. Nem akarok panaszkodni, sose szoktam. De ez egyszerűen, minden érettségit (korábbit) megcsináltam ami fent van a neten és ez nem kevés! Beleértve a leveleket is, mindet, és a könyvekből amikből készülök azokat is MIND! szövegértésekből is szinte mindet megcsináltam. Nyelvtan, magnóból is elég sokat gyakoroltam. De ezt kell kapnom? Ennyi tanulás után?
Ajánlom mindenki figyelmébe a 2011-es magnót. Van egy definíció erre a hangra. Végig olyan volt, mint egy japán megtanult volna németül, és a gagyi akcentusával iszákos orrhangon beszélt volna. Tudtam, hogy évszám jön. Végre fülelek, hogy kihalljak valamit, erre lemegy orrhangba, pont akkor és nem lehet hallani. Amikor vége lett az első feladat, elsőszöri meghallgatásnak, a teremben mindenki nevetett, és kórusban ment az -Úr Isten!- mondat. Mindenhova írtam, hogy azért ne legyen üres rublika, de tegnap ahogy megnéztem a megoldást, mint kiderült 25/8at értem el, (elvileg) 32%. Sose volt ilyen rossz magnóm, írtam én már 71, 79, sőt 91%os magnót is... De ez? Nemcsak nekem ciki, hanem Tanárnőnek is. Nem ezért tanulta, hogy így megszivassanak.
Ezzel kezdtem a bejegyzést, mert ez váltott ki mindenkiből a legnagyobb botránkozást. Délután több embernek is láttam FB.on, olyan kiírásokat, amiket mondanom se kell, Szegény Mó-nak is 1pontja lesz elvileg, mert elküldtem neki is a linket...
Mindegy is térjünk vissza a szövegértéshez, amit először írtunk meg... Az első feladatom hibátlan lesz, az oké, a 2.ban lesznek hibáim, de a 3. Jó oké, hogy nehezíteni kell a szintet meg minden, de alapból a legszarabb feladattípusokat tették be ide is, semmi 'x'-elős, nem tedd sorrendbe a szöveget, egy rész meg állt 3-7sorig is. Ez a legádázabb feladat. És ha nem is lenne elé, olyan ááá kész vicc volt a történet is. Mint a végén elvileg kiderült, hogy álom volt az egész, mert afiú kifogottt egy aranyhalatt és elmentek halfalvára, vagy mittomén hova. kb. ennyit értettem meg. Próbáltam logikusan megnézni, hogy mi után mi jöhet, így végül elvileg nem lesz gáz az sem, nem akarok hülyeséget mondani, de ahogy én emlékszem ez 25/19pontos lesz.
Ez még jó is nekem, ha jól emlékszem minden válaszomra.
A nyelvtan sem gáz, nem szokott alapból fényesen sikerülni, de lehet a megoldókulcsban több elfogadhat dolog lesz, és akkor nem 29/18 lesz a vége, hanem egy kicsit több.
A levelekkel nem lesz gond, mindig úgy számolom, hogy a 33ból olyan 29-30at szoktam elérni, mivel ezt gyakoroltam a legtöbbet.
Így ez fogja az egészet felhúzni, amennyire lehet, és majd a szóbelivel továbbpróbálom kompenzálni a százalékot, hogy 80% felé menjen. Muszáj feltornáznom odáig
De erre még van egy kis időm, és fel fogok tudni készülni, hogy abba ne lehessen belekötni 
Jahj ez ki kellett adnom magamból, bocs a fogalmazás miatt

Végére egy szám, ami megint nagyon jól sikerült, a szöveg picit furcsa, de végülis, Gaga az Gaga

Aktív témák
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez még jó is nekem, ha jól emlékszem minden válaszomra.