Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tombi
őstag
Sziasztok!
29 éves fiú vagyok Budapestről, mostanra érett be a kiutazás gondolata, lakhatásban segítséget keresek - csak ni number postázáshoz is - és ismerkednék is olyanokkal ,akik nekivágnak Egyesült Királyságnak. A paprmunkát szeretném előre elvégezni idén. (ni number, bankszámla) kiköltözés pedig januártól bármikor.
Osztályársaim ismerőseim ilyen-olyan indokokkal nem segítenek, nos én másmilyen emberke vagyok. A legjobb, hogy egyenes beszéd helyett hitegetnek aztán konkrét kérdéseknél kifarolnak, miért nem egyszerűbb nemet mondani? -
Tombi
őstag
Ha mostanában mennék ki, mennyire egyszerü illetve lehet-e a
magyar jogsimat angliaira cserélni?
Illetve milyen egyéb anglia hivatalos okmányokon szerepel a lakcím? -
Tombi
őstag
szerk:
- illetve sima B kategóriához szükséges most valamiféle teszt?
- mi a hleyzet ha itthon már lejárt az orvosim és nincs kedvem 12 ezerért hosszabbítani..ugy tudom kint ezt nem vizsgálják csak önbevallásos alapon megy. -
Tombi
őstag
válasz Assimilator #22433 üzenetére
Értem, azért sem intézkedek hamar, mert be kell küldeni az útleveled is amit később visszaküldenek,
szóval bankszámlát máshogy kell intéznem. De ahogy olvastam mindig van 1-2 bank aki megcsinálja NI + utlevél kombóval.Köszi
ui: Ha lesz munkám már nem lesz vészes ott se semmi, ismerősök szerint
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
válasz Assimilator #22440 üzenetére
Az biztos, mivel az egész egy nagy "meglepetés" lesz
-
Tombi
őstag
válasz Assimilator #22445 üzenetére
Mire én kijutok úgy annyit mondanak, nem nyitnak számlát amíg nem mutatok fel egy meglévő bankszámlát
IMPOSSIBRU -
Tombi
őstag
Londonban Nov 25. vagy 26.-án vki tudna segiteni bankszámlát nyitni ? NI időpontfoglalásos papír lesz nálam. proof of addressnek sim kártyáról kapott papírt olvastam tippnek. Nem túl sok de valakivel elég lenne remélem. Basic account a cél
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
+1 kérdés: Magyar -> Angol jogosítvány cserénél tényleg bizonyítani kell min 6 havi (185 nap) igazolt tartózkodást, előbb nincs rá lehetőség? Illetve Mivel kell (ene) bizonyitani ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
Köszönöm szépen tőled is, akkor az ingyenes basic account egyelőre kimarad.
De találtam egy fizetős változatot:
http://www.thinkmoney.co.uk/basic-bank-accounts/
15 font/hó -t olvastam. Bár nem tudom, hogy ez igaz-e.
Inkább kivárom az NI-t.[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
Sziasztok!
Londonban megtörtént az NI interjúm és "fél év" tartózkodás után igényeltem brit jogsit is.
A basic accountos bankszámla nyitással lenne kérdésem: 4 héten belül jönnek postán:
NI levél, brit jogsi.
Ezután kérek egy HMRC-s verify levelet az NI számomról ami szintén pár hét, mire küldik.
Ezzel a 3 doksival kb 4-8 héten belül nyitniuk kellene számlát gyakorlatilag mindenhol,
akár munka nélkül is?
Landlord-tól még levelem is van az ittartózkodásra (ami egy cég).
Komolyan nem értem miért ekkora csapdahelyzet a bankszámlanyitás, szerintetek ez így müködhet?Köszi
-
Tombi
őstag
válasz jerry311 #22578 üzenetére
Sajnos nincs, érdemes vinnem készpénzben az összes megtakarításomat, hátha attól szivesebben nyitnak? Olvastam itt 1000.- fontot berakó emberekről akiknél ez használt, igaz nem mostanában.
aero.: ok, azt hiszem felhivom v. felkeresem online a bankfiókokat, hátha előrébb jutok.
Úgy olvastam basic accountoknál minden banknál ingyenes a kártya, számlavezetés.
Vagy ez csak a Barclays esetében van így?
Először ott próbálkoznék, az itteni leírások alapján.[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
Üdv. Valakinek van tapasztalata a Banbury-ben található bmw ülésgyárról ?
Itthonról keresnek most is oda embert.
KGI közvetítőn keresztül. Állítólag nagyon kemény meló, azt is ebből a beszámolóból olvasom ki.[link]
1100 £/hó fix
320 szállás fix
100-200 kaja
0-50 utazásezeket tippelném meg, és egyéb költésgeket nem vettem számításba.
Nos ha kiszámoljátok nem sokat tudnál félretenni.[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
Találam egy angol cikket, ami aról szól, hogy a bankok a basic account + cash card kombó helyett egy basic current account számlát kínálnak debit card-al.http://www.bbc.com/news/business-35168705 2016. jan 1-től. Ez kapóra jön nekem, azt hiszem a Barclays http://www.barclays.co.uk/basic-current-account -ját fogom igénybe venni. Credit check úgy tudom nem kell hozzá. A metrobank is bevezethetne vmi hasonlót, de hátha nyitnak nekem current számlát ott majd, azt hagynám Mo-n anyunak.
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
válasz ronson #22683 üzenetére
Ingyenesnek kell lennie, én 2. bankszámlának szánom anyukámnak MO.-ra, azért havonta 1 utalást tuti csinálnék rajta, mert hallottam történeteket megszüntetett számlákról (gondolom azokon nem volt pénz, mert azzal együtt próbáljon felmondani bármelyik bank, széteperelem őket )
Tapasztalatom még nincs. De lenne egy kérdésem.
Hogy működik az angol bankoknál pl.: BarClays, Metrobank bárki kérhet másodlagos kártyát az accounthoz, de kell hozzá alszámla?
Nem találtam erre vonatkozó beszámolót. De itthon főszámla 1 kártya, alszámla +1 kártya működik rendesen. -
Tombi
őstag
Sziasztok házbérleti szerződéssel kapcsolatban kérdeznék.
Vidéken 4 szobás házbérlésnél ügynökségen keresztül, ha csak az egyikünk nevén futna abérleti szerződés, akkor a maradék 3 főt, hogy szokták szerepeltetni a szerződésen? Illetve milyen adatokat szoktak megadni a +3 főről, mintaszerződést tudtok linkelni? Azért kérdezem mert én lennék az egyik szobában. És ugye valahogy bizonyítanom kellene a lakcímemet hivatalos ügyek intézésekor.
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
Köszönöm a válaszokat Viszlát és Mottie. Megfogadom ezeket.
Megírom majd a történéseket. -
Tombi
őstag
Sziasztok. Metrobanknál sikerült current számlát nyitni. Útlevél, brit jogsi, szobabérlésről papír és hmrc NI levél, ezeket mutattam, miután még kértek volna proofot, de én szoltam hogy mondják meg pontosan mi kell még, ez hathatott, nem kérdeztek csak elkezdődött a számlanyitás. kb 20 perc mulva kezemben volt a kártya és kávéval is megkínáltak.
Viszont hogyan tudnék a számlámra pénzt tenni vidéken, ahol ugye nincs metrobank?
nyissak mashol is szamlat?barclays elhajtott, mivel "túl új" a jogsim (dec 1) es nem találják valamilyen rendszerben, ezert a credit check sem indulhatott el. kész vicc. hiába mondtam nekem jó lesz a basic account is. Arra azt mondták munkahely kell, ami jelenleg nincs. biztos bennem van a hiba
[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
válasz jerry311 #22904 üzenetére
Értem, amíg nem tudok máshol nyitni, addig ismerős fog utalni. OK
Érdekes de a metrobanknál azt mondták, hogy ha elvesztem a kártyát az 100 fontba kerül.más banknál is ilyen nagy a pótlási díj?
Itthoni dombornyomott kártyám 10.000 huf-ért pótolják,
szóval még reális is lehet az ottani viszonyokat nézve[ Szerkesztve ]
-
Tombi
őstag
Kilepes eseten max jarkalhatunk home officehoz. az egesz eu amugy is szetesik magatol hamarosan. vote to leave
-
Tombi
őstag
válasz Malibutomi #23074 üzenetére
hidd el már a gyógyszert is magadnak kell megvenned. adnak 1-2 amiből még van a többiért leküldenek a patikába.
-
Tombi
őstag
Még 13 nap a szavazásig.
Mindenkinek jobb lenne EUn kívül.Eljárkálok home officeba meg egyéb helyekre inkább
de EU-ból nem kérek sem itt sem Magyarországon.Bár úgy érzem nem lesz elég szavazat a Vote to Leave-re...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest