- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
addikt
-
Tufa_
aktív tag
Csak a premium kartyaknal ahol van eves dij, de ne keverd a 0% interestet a havidijjal mert nem ugyanaz.
Akarmelyik hitelkartya amelyiknel nincs eves kartya dij (Pl AMEX Platinum), lenyegtelen hogy 0% vagy 90%, nem jar semmi koltseggel ha honap vegen visszafizeted.
Amelyiknel van eves dij, erdemes azt is megnezni hogy mit ad cserebe.. Ugyanugy interest free ha visszafizeted a statement periodban (vagy felalitasz direkt debitet teljes balanszra minden honapban)
A British Airways AMEX Premium plus pl folyamatosan teli van aktiv kedvezmenyekkel (5-20% vissza, pl Bose 15% cashback, Marriott hotel spend £400, get back £100), es ha most referrallal csatlakozol, kapsz valami 45,000 avios pontot is. 45000 pont akcios idoszakban egy premium economy retur repulojegy LHR-NYC kozott.Ahol nem fogadjak el AMEXet, intezz egy visa/mastercard hitelkartyat es hasznald azt.
Egy masik - jelenleg mukodo- trukk, Curve-ben hozza tudsz adni hitelkartyat es Curve ezeket debit kartyanak "alcazza". Igy pl AMEX hitelkartyat vissza tudsz fizetni egy masik hitelkartyaval, igy dupla pontokat gyujtesz. Plusz egy honappal eltudod csusztatni a vissza fizetest ha szukseges a ket kulonbozo billing period miatt.
A masodik kartyam ez a virgin reward plus, es csak AMEX visszafizetesbol meg par aprosag ahol nem fogadtak el, kb 1 ev alatt osszejott annyi pont hogy csak pontokbol vettuk 3unknak a business class repulojegyet Indiaba.. A £160os dij a companion voucherert pedig apropenz, foleg ha magasabb kategoriaban repulnel.[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
Ennek tenyleg semmi dija nincs. En ugy mondanam, hogy kb 80%-ban elfogadjak. Az osszes nagy chain elfogadja mar AMEX-et. En ugy hasznalom, hogy ahol tudok mindenhol ezzel fizetek a cashback miatt. Viszont csak UK-ben erdemes hasznalni mert van non-sterling transaction fee, de ezt nem nehez eszben tartani Meg meg annyit erdemes tudnod, hog eves min. koltes kell hogy legyen a Cashbackhez, de ez mind ott van a weboldalon a leirasban. Kulfoldon ugyis transferwise/revolut/n26/curve meg ki tudja mit hasznalok
-
GreenGoblin
őstag
válasz Balinov #33592 üzenetére
Alig várom hogy nagyobb legyen. Elegünk is van ebből a sok betegségből meg sajnáljuk is nagyon a csöppséget. De durva ha visszagondolok a gyerekkoromra vagy megkérdem anyám mi fele ennyit nem voltunk betegek. Mondjuk én falun nőttem fel egészséges levegőn ahol minden kaja hús, zöldség, gyümölcs a miénk volt. Bio. Nem úgy mint ez a sok szar amit eszünk.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
Balinov
titán
válasz Snoop-y #33593 üzenetére
Ír, de ja, egykutya. Halistennek azért ilyen extrém esetek nem voltak, láttam volna, estaten belül a kocsink mögött van a crèche.
Kezmosas is volt, talán 2 éves csoporttal kezdve, kicsit később még vinni kellett fogkefét, egyéb higiéniás cuccokat.
De a bölcsi, ovi, alsó tagozat szvsz mindenhol a betegség gyűjtőhelye.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Snoop-y
veterán
válasz Balinov #33592 üzenetére
Az angol ovi. Nalunk ilyen nincs (svajc)
Mondjuk itt nem is latsz gyerekeket kiturt poloban meg rovidnagragban mezitlabas flipflopban telen az ovi udvaran szaladgalni ugy hogy taknyuk nyaluk folyik…Nalunk az oviban van rendszeres kezmosas (nem csak covid alatt) meg fogmosas is.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Balinov
titán
válasz GreenGoblin #33589 üzenetére
Az ovi a kulcsszo,. Hidd el. Míg Patrik ovis volt havonta kéthavonta tuti beteg volt. Láz, torokfájás, winter bug, foot head and mouth, bárányhimlő, amit akarsz. Szintén vitamin, egészséges, friss kaja, sok mozgás.
Most 1st clasdban is van, de kevésbé gyakran. Kippkopp
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
moleculez
veterán
válasz GreenGoblin #33589 üzenetére
Mindig ugyanaz a baja?
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
GreenGoblin
őstag
Akiknél van hasonló korú gyerek mint nálunk (4 éves) azoknál is állandóan beteg a gyerek?
Tömjük vitaminokkal bérescseppel, egészségesen kajálunk azt mégis beteg lesz az oviban... ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
Állítólag a SmartWater működik.
https://www.coreinfinity.tech
-
-
Maxxy10
addikt
Szomszédhoz is betörtek pedig volt riasztó és kamera is. Rendőrség ki sem jött annyit mondtak nekik, hogy online töltsék ki a nyomtatványt.
-
Tufa_
aktív tag
válasz GreenGoblin #33581 üzenetére
Hat attol fugg milyen erteket biztositasz. Nekunk az orak miatt pl rendorsegi kiszallas volt a kriterum direct line-nal, de az is eleg lehet, ha nincs nagy ertek, hogy a riaszto ceg reagal (vagy szemelyesen, vagy telefonon). 5 kamera van a hazban, egy ebbol a csengo, de kb mind csak azert van fent hogy lassuk mit csinal a masik a gyerekkel (mind google/nest, ugyhogy asszisztenskent van hasznalva)
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Nem neztem meg utana, hogy van-e olyan riaszto ami pl nem riaszt be ha a cica ossze vissza jon megy a hazban.
Sztem nem fog menniTudom a cam sokat nem fog vedeni, igaz van kint elol hatul egy kis ragacs, hogy CCTV van.
Plusz a hatsot szandekosan ugy allitottam be, hogy bevilagitsa a kertet.
...
-
Devid_81
félisten
Mi sem csereltuk le, viszont en zarom a hatso kaput a regi tulajokkal ellentetben, camera elol hatul, szoval senki semmilyen iranybol nem tud bejonni/kimenni hogy ne lassam.
Elol dupla ajtonk van, a belson mar kellett zarat cserelni mert a regi besz@rt, kb ennyi[ Szerkesztve ]
...
-
Ck.
addikt
Költözés után itt mindenkinek első dolga lenne lecserélni a zárat? A Zasszony nem akarja, nálam az ilyesmi viszont gondolkodás nélkül egy alap dolog. Vagy csak én vagyok ennyire paranoiás?
-
FeRkE
őstag
válasz Alvin_ti4200 #33572 üzenetére
Csak nem te vagy az Osztalek Csaszar? [link]
-
Tufa_
aktív tag
válasz Mercutio_ #33568 üzenetére
En most szerintem megalltam 4 oranal (Vacheron Constantin Overseas, Snoopy Speedy 50th, egy Batgirl, meg egy szimpla Planet Ocean), meg kb 6 masik ami inkabb csak eszmei ertek meg festos gshock. Meg talan egy Grand Seikot jo lenne, de ok is elkezdtek ezt a limitalt kiadas, varolista meg kivansaglista hulyeseget amit masok es mar unom a smuzolast az uzletekkel...
-
FeRkE
őstag
válasz GreenGoblin #33566 üzenetére
Hehe, en is most vettem egy G-Shock GW-M5610-1ber -t positive display-el
-
addikt
-
FeRkE
őstag
En az AMEX Platinum Cashback Everyday Credit Card-ot hasznalom, nincs havi/eves dija es csak termeli a penzt miota megvan, 0£-ba kerult az elmult 3 evben es szerintem mar boven 500£ felett hozott. Akit erdekel meghivom szivesen [link]
-
Mercutio_
félisten
Szerencsére már lejöttem az órákról, azt a pár apróságot ami maradt ha elviszik jó, ha megmarad az se katasztrófa
1 Seiko búvár azért marad a háználEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tufa_
aktív tag
válasz GreenGoblin #33566 üzenetére
Van am egy ilyenem is
-
Tufa_
aktív tag
válasz instantwater #33563 üzenetére
Finance Director, nem rossz fizuval, de nem igazan fizetesbol lettek az orak. Kb 15 ora ment at a kezem alatt az elmult 1 evben, es nemelyik eleg szep profitot hozott. Orulet ami megy most az oravilagban..
-
Ck.
addikt
válasz hellomi #33553 üzenetére
Persze, az a 3er és C-klasse méretkategória. Az 5er és E-klasse méretéhez inkább a Lexus ES áll közelebb a jelenlegi palettából, meg a GS de az már kifutott modell.
Érdekes, hogy említetted az RX450h-t, nekem ő a következő befutó, baromira tetszik, pár hete voltam tesztvezetni , 8 liter körül jártam el vele. Egyedül annyi a probléma, hogy baromira fent vannak az árak, használt Premiert nem kapni £35k alatt. Most eladni a jó…Nálam ami alap elvárás már, az az adaptív tempomat, egy hazaút során óriási terhet vesz le az emberről. Tavasszal amikor még 40i-ket vadásztam, végigjártam egy halom márkakereskedést 100 km-es sugárban, átnyálaztam az összes hirdetést, nem volt egyetlenegy adaptív tempomatos BMW sem…ha jól emlékszem talán egy 2 Series grand tourert kivéve. A muki a kereskedésben azt mondta, hogy “this is a very rear specification, sir.” LOL, másoknál meg az alapfelszereltség része. Mindegy, kanyarodjunk vissza a topik témájához.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
Tufa_
aktív tag
válasz instantwater #33557 üzenetére
Nagy ora fan vagyok, es nem ez az elso... Ha atnezel exluziv orak topicba, parat megosztottam iden.. Ez konkretan csak eladasra ment volna (legolcsobb jelenleg 49k+), de a maceras biztositas miatt ezt konkretan nem bantam hogy nem jott ossze.
-
addikt
válasz GreenGoblin #33560 üzenetére
Volt olyan opció is, hogy teljes gépcsere, de csak outletes refurbished gépet kaphatok, mert az enyém is az.
Ezen igazából minden működött amig hozzá nem nyúltak, csak egy kis műanyag takaróelem lógott a kijelző széléről, ezért kértem a gariztatást.
A teljes gépcserét azért vetettem el, mert még a végén kihoznának egy olyat ami a Certified Refurbished gépem helyett Scratch and Dent, akkor tuti rámjönne a roham.
Ráadásul akkor vacakolhatnék az újratelepítéssel is.
-
GreenGoblin
őstag
válasz instantwater #33559 üzenetére
Hát én elküldtem volna az anyjukba az tuti.
-
addikt
válasz instantwater #33346 üzenetére
Reklamáltam a Dellnél a hosszú szervíz határidő miatt.
Gyakorlatilag halott a mikrofon a cserealkatrészben így meetingelni nem lehet.
Ráadásul pixelhibás is.
És a zsanér is szét van hasadva.Hoztak valami bontott vackot mondván, hogy Outletes Refurbished gépbe jó lesz az.
Latitude 9000 seriesnél kicsit komolyabb szolgáltatást vártam.
Végül kiegyeztünk 10% refundban.
Azért az nem rossz
November 5-ére várják az új kijelzőt.
Érdekes, mert a bonottat 2 nap alatt kihozták.
Ezúttal a lelkükre kötöttem, hogy csakis brand new alkatrész jöhet. Biztosan ezért van a hosszú határidő. -
addikt
válasz Alvin_ti4200 #33536 üzenetére
Semmi extra költsége nincs annak, ha idegen bankból fizeted ki a credit card balanceod.
Ez nem lehúzós Magyarország.
Sima átutalás vagy Direct Debit útján tudsz fizetni, illetve néhány helyen debit carddal is.
Mindegyik ingyenes.Amexnek van egy csomó féle kártyája, nem csak BA.
Van cashback, vagy ha sokat jársz Sainsburys, Argos, Ebay felé akkor érdemes ránézned a Nectar credit cardra is.Ha a Credit Score növelés a cél, akkor regisztrálj a Credit Karmára, az leírja, hogy min kell még csiszolnod.
Például az is jót tesz a credit scorenak, ha van legalább 15000 font credit limited akár több kártyán elosztva.
Illetve a credit utilisationt célszerű 25-30% alatt tartani, de rendszeresen használni a kártyát. -
addikt
-
addikt
válasz Devid_81 #33524 üzenetére
A Road Tax CO2 alapján van meghatározva ebben az országban.
A dízeleknek alacsony a CO2-t kibocsátása.
Viszont sokkal nagyobb a korom és egyéb mérgező anyag kibocsátásuk.Ezért nincs Road Tax a villanyautókra.
Persze más kérdés, hogy mennyi CO2-be kerül a szénerőműben megtermelni a kocsiba töltött áramot. -
Tufa_
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #33550 üzenetére
Ha latod a partnership pontokat mint ertek, akkor jo a JL-es kartya, de csak azert mert ott vasarolsz a legtobbet, az nem feltetlen a kriterium.
1.25%al nem rossz cash back de ha pl olyan kartyat valasztasz ahol aviost, nectart, AMEX membership points vagy a virgin miles kapod, neha ezek akar 1.5-1.6% korul erhetnek ha utazasra koltod. Most epp nem.Miutan megvan a kartya, hasznald mindenhol es a debit kartyat tedd el, es csak hitelkartya visszafizetesre hasznald (vagy allits fel direct debitet).
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz hellomi #33542 üzenetére
Szuper, akkor használd örömmel. Én egy E39 540i-t szereztem nemrég, egyedül az F10 tetszik az újabbak közül, látom benne a 39-et, de mindegyik motorja lutri, én meg nem fizetek ki 3 ezret lánccserére, az biztos. A mercit láttam, hogy kérdezted az autósban, vedd nyugodtan, bérlőknek tetszetős ajánlat lehet.
[ Szerkesztve ]
-
hellomi
tag
Ez teny, ulesszelloztetes valoban nagyon ritka, nem is tudom, ha lattam-e. Is300h azert egy merettel kisebb, mint egy 5series. Viszont az a fogyasztas nagyon jo. Jol tudom, hogy az csak 4 hengeres benzines? Az RX450h az V6 volt, ha jol tudom, szivobenzin. Szedte a labat, de rengeteget evett nalam. Aztan lehet, hogy en nem vagyok kepes a hibrid vezetessel.
Bar nagyon szemezek egy G30 530e-vel is, ha nem lesz Tesla, de nem tudom, hogy nekem van-e kitalalva.ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
aswyx
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #33530 üzenetére
Na, akkor bajban leszunk, csocsozni tudok de tartalmasan beszelgetni nem
Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem?!?
-
aswyx
csendes tag
válasz Alvin_ti4200 #33536 üzenetére
"If you pay off your entire balance by the due date, no interest charges apply.
If you pay off your card in full each month, your card's interest rate is immaterial: The interest charge will be zero, no matter how high or low the APR may be." [link]
Nekem be van allitva havi Direct Debitre a teljes osszeg fizetese, masik banktol valo hitel kartyara is + Amextol is, nem kerul semmibe.
A credit card a Credit score-on meg Section 75-on kivul jo meg autoberlesre barhol a vilagon, igaz ez most epp nem annyira fontos, de annak idejen nekem ezert lett. Meg mindig vannak orszgok/cegek ahol debit cardot nem fogadnak el...
Credit Karma jo arra hogy nezegess credit scoret, meg adnak tanacsot is hogy mit csinalj, hogy jobb legyen.
Experian is jo Credit score nezesre de a tanacsert ok penzt kernek (es ugyanaz a kaptafa tanacs mint az ingyenesnel).Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem?!?
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha jól értem, akkor mondjuk egy John Lewis-os hitelkártya simán jó lehet nekem, tekintve, hogy havonta a Waitrose-ban hagyom általában a legtöbb pénzt (250 font körül)?
-
Balinov
titán
válasz Devid_81 #33524 üzenetére
orulj neki, hogy csak annyi, Devid_81. 07-es 1.6B Avensisra itt 514EUR az eves, ha kicsengetnem egybe...a kocsit meg most irta le a biztosito 1800-ert..
Ck: ha UK mortgage is hasonlo felallasu, mint az irorszagi (ill. forditva) akkor a principal in approval csak az elso lepes, nagyon fontos, de csak az elso.
Nalunk a PIA megszerzese, majd kinezett ingatlan lejelentese utan a bank (BOI) kuldot surveyort az ingatlanhoz, hogy er-e annyit, mint amennyit fel akarunk venni ra. Aztan, bar jogszabaly nem irja elo, de kb minden ir bank keri, a mortgage protection policy-t kellett beszerezni. Kozbe perszer kiscsillio inteznivalo a zugyvednek, sajat surveyor, property tax kifizetese, management fee atvallalasa, anyhamharagja.
A MP policy-n majdnem elhasaltunk mi is. En bevallottam, hogy 2-es tipusu cukorbeteg vagyok. Mintha pestises akarna bemenni az ujszulott osztalyra, novert kuldtek hazhoz vervetelre, suly, stb csekkolasra. De amint a biztosito confirmed a policy-t az ugyved 24h-n belul megkapta a lovet es utalta az eladonak. Hetfon kora delutan lett meg a policy, szerda reggel az elado ugyvedjenel volt a love, csutortokon delben megkaptuk a kulcsot. Szoval jo sok buko van, nagyon kell figyelni.
Ja, es az insurer mondta, hogy covid miatt a nyar elejeig nem is kapott senki cukorbeteg Mortgage portection policy-t...
-
Ck.
addikt
válasz hellomi #33546 üzenetére
Rá kell érezni a hybrid vezetésére. Nekem egy IS 300h van jelenleg, városban 4,5-5,5 liter között vagyok, országúton 6 körül, autópályán 6,5 körül. Az 520d egyedül autópályán tudott fél literrel bemenni alá, cserébe sokkal több meghibásodási lehetőség, a járás kultúráról nem is beszélve, egy hybrid után én már nem ülnék vissza egy hagyományos belsőégésűbe. Azt már nem is említve, hogy találni egy adaptív tempomatos, ülés szellőztetéssel rendelkező Mercedest vagy BMW-t szinte felér a lehetetlen küldetéssel az angol piacon. Nem olyan régen keresgéltem 40i-ket, még azokból is csak fapadokat találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
válasz Mercutio_ #33534 üzenetére
Egy limitalt szerias orat vettem "befektetesnek" ami aztan meghiusult. 200 db keszult, ketto jott Angliaba es eselytelen volt itt megvenni, de Magyarorszagon sikerult rendelnem. Az orat a vilagon mindenhol leszallitottak 6 honappal korabban, de ez a Magyar uzlet nem akarta valahogy atadni. Hitetgettek hogy majd jon majd jon, de mivel elkovettem azt a hibat hogy teljes osszeget elore fizettem (AMEX-el), igy nem volt semmi nyomas rajtuk aztan gondolom az orat ok is megkaptak de mondjuk addig kiadtak valami otthoni celebnek vagizni. Meguntam, AMEXnel chargebackeltem es visszakaptam a penzt AMEXtol. Ugyveddel megtamadtak AMEXet azzal az igerettel hogy Augusztus vegen megerkezik, megint semmi, ugyhogy AMEX lezarta az ugyet teljes refunddal.
#33536 Alvin_ti4200 Hitelkartya a legbiztonsagosabb Section 75 miatt. Ne keverd ossze tradicionalis hitelekkel. Ugyanugy hasznalod mint akarmelyik bank kartyad es honap vegen visszafizeted. Nincs interest igy rajta (egyik kartyan sincs kamat ha visszafizeted ugyanakkor). £10k egyebkent hamar osszejon ha minden vasarlast, utazast, stb ezzel veszel. Pl a karpitost ezzel fizettuk, kapasbol 3k.. A companion voucher pedig jovore a japan korutra jol jon mert pontokbol es ezzel a voucherrel 3an repulunk elso osztalyon oda vissza, kb £800ert kb 6-7000 helyett
A 0%-os hitelkartyak akkor erik meg ha biztosan tudod hogy pl 6-12 honap alatt akarsz valamit visszafizetni, amugy meg teljesen felesleges. Nincs semmi koltsege a hitelkartya hasznalatnak, nehanyat leszamitva mint pl a Platinum AMEX, de ott meg olyan ertekben kapsz vissza hogy tobbszorosen megeri. Az most azt hiszem £595 per ev, de ingyenes Lounge access reptereken, Szeptemberben kaptam £200 vouchert ettermekhez, Juliusban £200 Harrodsban, Aprilis kornyeken £200 John Lewis/M&S, es ott van az utazasi biztositas nonstop egesz evre...[ Szerkesztve ]
-
hellomi
tag
F10-rol nem tudom miert, de eddig mindenkitol ugyanugy rosszakat hallottam vissza. En is azt akartam eloszor, de mivel sok pozitiv dolog nem szolt mellette, ezert lett G30.
Viszont japan tovabbra sem tudja ezt adni, amit ezek. Meretbe a GS Lexus johet szoba, de arban jooooval dragabb, fogyasztasa meg meg se kozeliti az 520d szintjet, hiaba hibrid.
Volt szerencsem kb 2-3 evvel ezelott 2 hetig egy RX450 hibridhez, 12 alatt az istennek se tudtam vele fogyasztani, viszont 13 folott sem. Nekem az a belso visszataszito, hogy itt-ott 90es evekbeli gombok, dizajn van, mashol meg tultoltak a "legyunk hightech brand" dolgot, es egy nagy katyvasz lett belole. A kulsorol nem nyilatkozok, egyeni izles dolga, nekem amugy tetszik, de a nagytobbsegnek nem, es mivel kiadasra tartok ennyi autot(meg nyilvan 1et mindig hasznalok beloluk), ez is fontos. A4 kombit nemreg adtam el, megfutotta a maga merfoldjeit es megkereste az arat, annak az utodja lesz valoszinuleg a GLA.ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
Devid_81
félisten
válasz GreenGoblin #33543 üzenetére
17 az eleg sok, max elektromos motor/robogo ami szoba johet.
Olcsobb biztositas, nulla road tax, de a sok johoz azert jon am az idojaras, ami nyaron oke motorozni, de telen 2x is meggondolnam, hogy megakarok-e fagyni a 2 fokban szakado esoben.
Tudom fel kell oltozni rendesen, de nah[ Szerkesztve ]
...
-
Ck.
addikt
válasz hellomi #33540 üzenetére
Tudja. Nekem egy 16-os F10 volt előtte, egy percig nem sírom vissza. 3 évesen, 52 ezer mérfölddel kormányműves lett, vigyázó használat és javarészt autópályás élet ellenére. Mellette nyikorgott a gázpedál és az ülés, a jobb hátsó ajtó éléből nagyobb eső után folyt a víz, szerencsére nem befelé, hanem csak nyitást követően.
@aero:
teljesen megértelek, én sajnos már párszor elég csúnyán megégettem magam, relatíve új autókkal is, ezért már nem vagyok mindenben olyan bátor, mint régen.[ Szerkesztve ]
-
hellomi
tag
EGR volt cserelve benne, visszahivas alatt.
Lanccserere azt mondtak 160.000merfold korul kerul sor, addig ugysem tartom meg.
Mellette perpill 1.6TDI A3 van, lassan az is 90.000et tapossa, illetve most szemezek egy 220CDI GLA-val, mindenkepp 50-60.000 korulit tervezek venni maximum. Illetve ahogy mondta, nagyon gondolkozok azon, hogy egy Model 3at beujitsak jovore, lehet pont a BMW utan.
ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
hellomi
tag
Lassan 110.000merfold van a 17-es propelleres automban, semmi baja nincs. Raadasul fujj, mocsok budos, irtani valo dizel. Tokeletes teszi a dolgat, 6-7literes fogyasztassal mozgatja a 2tonnas testet leginkabb Londoni belvarosi forgalomban. Majd ha ezt a kenyelmet, menetteljesitmenyt ES fogyasztast tudja valami japan(ebbe az arban, tegyuk hozza), elgondolkozok rajta, addig engem nem gyoztek meg. EV mas teszta, lehet jovore egy Model 3ast beujitok a flottaba...
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
aero.
veterán
Kinek mi, nekem is volt Lexusom, ráadásul V8, de valahogy a németekben jobban otthon érzem magam. Nem mondom, hogy nem kell rá költeni, de annyit nem, mint amennyibe egy fiatal (bármilyen) új autó kerül. Van egy 5 hónapos autóm is, 4 alatt van százon, de valahogy jobb kedvvel vezetem a két öreget.
Egy LS-t viszont elfogadnék bármikor.Racionalitás szempontjából nem éri meg és sosem fogsz profitálni belőle, persze. Németből is tudni kell mit szabad, a propelleresek 2004 után elfelejtettek motort gyártani.
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Kivéve, ha Toyotát vagy Lexust veszel. 10 év/100.000 mérföld garancia van rájuk, amennyiben az éves szerviz a márkakereskedésben kerül elvégzésre. Továbbá a hybrid hajtáslánc valamennyi elemére és a nagyfeszültségű akkupakkra pedig 15 év garancia van. Használt autók esetén is.
Sokáig sz*pattam magam aZ Audi, BMW, Mercedes-féle németuralommal, de idővel csak észhez tértem.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Ez sajnos tenyleg igy van.
Epp most valtok munkat, eddig volt ceges auto, az uj helyen nem lesz.
Haztol 7 miles a tav, mondom veszek egy hasznalt regi autot, amire kell tokeletes.
A biztositas nem is lenne sok masodik autora...de road tax, mivel nekem egy regi 10+ eves vacak is jo lenne, hogy minel kevesebbol meglegyek, plusz uzemanyag, plusz szerelo, plusz evente MOT stb, ugy dontottem ujra osszerakok egy elektromos bicot magamnak, oke, hogy jon a tel, nem lesz a legjobb bicozni az tuti, de ezek kozul a koltsegek kozul egyikkel sem kell szamoljak, barmi gondja van en megjavitom vagy cserelem es annyiMostanaban ugy is csak heti 1x van idom cardiozni, legalabb ezen is segitek
Szerk: ha meg nagyon beall a kula ido akkor ott az autonk, azt is tudom majd vinni, mert a felesegmnek nem fog kelleni December vegetol
Szoval jah, eleg egy auto ide, nem kell meg egy vacak a haz kore.[ Szerkesztve ]
...
-
Alvin_ti4200
félisten
Akkor ezek szerint a hitelkártya kvázi biztonságosabb is használat szempontjából, mint a sima debit card? Nem költök 10k-t évente amúgy (ha csak a bankkártyával eszközölt vásárlásokat nézzük és a Direct Debiteket nem), szóval a BA AMEX Premium az nem nekem készült valószínűleg.
Money Saving Expert-en rápillantottal a 0%-os Credit Card-okra, ha az HSBC-nél van a folyószámlám és onnan fizetem az összes DIrect Debitet is, akkor érdemes költség szempontjából a náluk elérhető Credit Card-ot is választani? Gondolom, a visszafizetést terhelné valamilyen költség, ha másik pénzintézettől lenne a credit card. Van különbség Credit Score növelés szempontjából, hogy milyen credit cardot választ az ember, ha mindig időben visszafizeti a teljes összeget?
[ Szerkesztve ]
-
hellomi
tag
válasz Alvin_ti4200 #33530 üzenetére
Szinten zenesz csocso temaban. Szombaton kb 7 korul nekem is jo, 5tol fel7ig program van E17-ben, onnan kb fel ora alatt be tudok erni szerintem.
-
Mercutio_
félisten
válasz Devid_81 #33517 üzenetére
Angliában nem megvenni, hanem fenntartani (adók, járulékok, biztosítás, javíttatás, stb.) drága egy (használt)autót
Tufa_:Arról az óravásárlási fail-ről esetleg írnál pár sort, csak, hogy más ne fusson bele
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tufa_
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #33529 üzenetére
Hitelkartya hasznalat ingyenes, csomo kartya letezik, csomo penz es pont gyujtesi opcioval, en azzal kezdenek.
BA AMEX Premium pl ha £10kt koltesz egy evben, ad egy ajandek companion vouchert amivel barmilyen kategorian vihetsz magaddal egy utast.
Ez a legegyszerubb. Ezen kivul nezhetsz kulonfele alacsony kamatu hiteleket amiket csak siman visszafizetsz minden honapban.Debit kartyat meg tedd el valahova, foleg ha azon a szamlan tarolod a penzed mert ha bekapsz egy scammert, eleg konnyen porul jarsz.
AMEX-nel van Section 75 es a sajat amexes vedelem is.. Nemreg kellett hasznalnom egy Magyarorszagi oravasarlasomnal, es kozel £26,000ot kaptam vissza mindenfele kulonleges harc nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha már mortgage, akkor kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy milyen úton-módon érdemes elkezdeni credit score-t építeni? Két éve lakom itt és bár Kanadába vágyom, fogalmam sincs, ki fogok-e ott kötni valaha, ezért amolyan "just in case" nekilátnék ennek a folyamatnak itt, hátrányom nem igen származhat belőle.
Jelenleg nincs semmiféle hitelem és tartozásom (nem is volt soha), ugyanakkor nincs hitelkártyám se, mivel a Vodafone-nál dolgozom, ezért nincs telefonszámlám se (hiszen a cég nevén van minden), egyedül a rezsihez kapcsolódó dolgaim vannak, amiket egyedül fizetek. Nincs autóm (nem is lesz), ráadásul a mezei folyószámlámon sincs túl sok pénz, hiszen brókerszámlám építem a portfóliómat, plusz van egy Vanguard-nál vezetett ISA-m, de kb. ennyi. Fogalmam sincs, hogy igazából mi számít bele a credit score-ba és mi nem ezek közül és mi lenne a next step, hogy elkezdjem növelni a pontszámomat
-
GreenGoblin
őstag
Ez jó kérdés. Nekem úgy tűnik hogy szigorítanak a bankok mostanság. Az utcánkban meg itt a környéken rengeteg ház eladó és kiteszik hogy sold majd újra hogy sale tehát elbukják az emberek az igénylést. Régen ilyeneket nem láttam. Ismerősünk haza költözött és eddig három vevő bukta el a procedúrát.
-
Ck.
addikt
válasz GreenGoblin #33525 üzenetére
Ja értem, így már világos.
Ha már mortgage, szerintetek ha megvan az agreement in principal, akkor a jövedelmi oldalon már nem csúszhat el a dolog, csak az ingatlan értékbecslése kell, hogy rendben legyen, valamint a deposit megléte és igazolása?
-
GreenGoblin
őstag
Akkor még nem tudtam mit akarok vele. Elhoztam volna egy újat de jövőre remortgage és addigra hitelmentes akarok lenni mindennel hogy ne hogy emiatt szarabb dealt kapjak. Majd utána lehet veszek egy EV-t. Attól függ mennyi lesz a havi remortgage után. Bele vennénk a helptobuyt is szóval definitely meg fog nőni.
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #33521 üzenetére
Meg soha nem neztem utana, hogy ennek mi az itt kitalalt oka i a nepnek "emesztheto", de az biztos hogy a mar azota eladott 12 eves autonkra mar 200 felett volt a road tax.
Nem eleg, hogy a biztositas ara napszakonkent valtozik, erre meg ez is.Lehet ezzel akarnak "ravenni" , hogy vegyel ujabbat mert az olcsobb (lehet).
Erdekes, hogy vannak X/Y kategorias diesel motorok amikre £5 a road tax, az pl nekem nagyon furcsa
Az elektromost meg megertem....
-
Ck.
addikt
válasz GreenGoblin #33522 üzenetére
Grat! Nem lett volna olcsóbb amúgy akkor eleve HP-ra venni?
-
GreenGoblin
őstag
válasz instantwater #33521 üzenetére
De a durva hogy most lett 3 éves az autóm szóval nem értem ezt az extra emelést. Pont az előbb fizettem ki a lumpsumot. Enyém az autó.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
aswyx
csendes tag
válasz hellomi #33513 üzenetére
+Maxxy10
Szombaton az asszonnyal ebedlunk, szoval olyan 4-6 fele tudok ott lenni.
Alvin_ti4200:
Az Exmouth marketnel van tobb etterem is ad hoc modon gondoltam valasztani amikor ott vagyunk. Amelyikben eddig voltam van vegetarianus opcio legalabb.
A Santore-t szeretjuk nagyon, Necco se volt rossz, igaz ott vagy 2 eve voltam utoljara.
Ha akarunk csocsozni akkor kell majd £1 erme.Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem?!?
-
Tufa_
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #33509 üzenetére
Nagyon vacilalok hogy csereljem az S20+at de a sima Pixel 6 kisebb, a Pixel 6 Pro nagyobb es utoljara amikor csereltem az S9emet a Pixel 4re, asszonynak lett egy uj Pixele mert nem tudtam megszokni es a nyavajas ujjlenyomat olvasot meg kihagytak anno. Most ugy tunik hogy ezt a pixelt eltalaltak..
-
aero.
veterán
válasz GreenGoblin #33516 üzenetére
Nekem eddig minden évben emeltek, mindegyik autóm band K
-
Devid_81
félisten
válasz GreenGoblin #33516 üzenetére
Evente megy fel ahogy az autod oregszik+most valami extrat arra is toltak ha jol tudom
...
-
GreenGoblin
őstag
Most akkor a road tax ára is felment? Többet fognak levonni tőlem mint tavaly.
-
Snoop-y
veterán
válasz instantwater #33511 üzenetére
Nem en talaltam ki elhiheted de ez is tobb mint a semmi. En sem szeretek az irodaban lenni. Szamomra zero ertelme van.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
hellomi
tag
válasz Alvin_ti4200 #33512 üzenetére
En voltam az otletgazda.
Azt beszeltuk, hogy ez a het lenne az idealis aswyx kollega szamara is, ugyhogy ha neked is jo, akkor most hetvegere megoldhatnank.
Exmouth Market ami szamomra szimpatikus volt mint talalkozohely a kollega javaslatai alapjan, kellokepp belvarosi, tehat barki-barmilyen iranybol jon, kb kozepen van.ASUS ROG B450-F Strix | AMD Ryzen 7 5700G | Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR4 | eVGA RTX 2080 Super XC | Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair RM750x | NZXT H510i White | ID Cooling SE-224-XT White | Samsung CHG90 49" | Apple Macbook Air M1 |
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Maxxy10 #33510 üzenetére
Igazából tökéletesen meg vagyok elégedve a kétéves Bose QC 35 II-mel és a két és fél éves S10-emmel, csak tudod, a csábítás Amire használom, az S10 is már overkill lett, mióta van normális fotós cuccom és hidegen hagy a kamerája.
Az a csomag viszont elég ütős és nem utolsó sorban a termékek is igencsak jók, gratula az új pozihoz!
Már nem emlékszem, ki kezdeményezte a londoni találkozót, de nekem a hétvégéim viszonylag rugalmasak, szóval szóljatok, ha szerveztek valamit Bár ez nem az a város, ahol ez bármilyen problémát jelentene, de ha enni is tervezünk, akkor vegetáriánus/vegán opció örülnék, ha lenne
-
addikt
-
Maxxy10
addikt
válasz Alvin_ti4200 #33509 üzenetére
Igen nekem sajnos
Nekem is tetszik a Pixel főleg a SW része több ismerős Pixelt használ hatalmas megelégedéssel. A mai nap kezdtem el dolgozni a Samsungnál mint level 2 tech. Jár egy S21U+Watch+Tab ami jelen helyzetben nekem hatalmas bónusz így egy forintot nem kell költenem telefonra.
Rendeld meg ismerős nevében és akkor megtudod kapni a fejest. -
Alvin_ti4200
félisten
Maxxy10: ha jól emlékszem, Neked lopták el a telefonodat és kerestél másikat. Ha előrendeled 599-ért az új Pixel 6-ot, ami rohadt jó cuccnak tűnik, akkor claimelhetsz egy aktív zajszűrős Bose Headphones 700-at, ami a legolcsóbb helyen is 230 font, ergo ha bontatlanul el tudod adni mondjuk 200-ért, akkor van 399-ért egy szinte csúcs telód. Hozzá kell tennem, hogy a cucc lényegesen drágább, mint az USA-ban, adóval együtt is 549-nek kellene lennie, ez azért csípi a csőröm.
Pixel 6 a Google oldalán
Részletek az előrendelői akciórólSajnos Vodafone UK alkalmazottként én valószínűleg nem vagyok jogosult részt venni, de majd elolvasom a részleteket.
Szerk: "Employees of Google, Participating Retailers and anyone professionally connected with the Promotion or their immediate family members are not eligible to take part in the Promotion". (fuck)
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Maxxy10 #33492 üzenetére
Amit mondott Alvin , plusz canning town-nal az új építésű házak ( sphere, hallsville quarter, meg még az aberfeldy village is).
Az Excel exhibition centre északi oldalát nem ajánlom."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Valóban nem csipem . Úgy néz ki mint valami börtön .
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Snoop-y
veterán
Amugy megint keresunk embert Surrey-ben Project Coordinator munkakorbe Addlestone es Weybridge kornyeke elonyben.
Summazva amihez kellene erteni:
- Microsoft Project Online - template az megvan szoval statuszokat kell csak az adott projectben valtoztatni nem kell neked megkrealni az egesz projectet nullarol. Ha eddig csak desktop Projectet hasznaltal az is kivalo onnan is lehet piszkalni ugyanugy. Ha mas Project szoftver ismeret van csak az sem baj, az a lenyeg, hogy a metodussal legyel tisztaban kapsz tolunk traininget in house
- Kapcsolattartas kb 100 emberrel (Follow up es reportolni a Project managernek/kulonbozo stakeholdereknek)
- Office365 (ne nezzel bamban ha kell egy ppt-t gyartani vagy megnyitni egy SharePoint oldalt)
- Tudjal angolul kommunikalni szoban es irasban (multi ceg szoval nem kell Shakespearnek lenned, hogy felvegyenek)
40 oras munkahet flexibilis tavmunka lehetoseggel (2 nap home 3 nap office)
Ha erdekel valakit keressen privatban nyugodtan.
-
Tufa_
aktív tag
válasz moleculez #33503 üzenetére
Erdeklodj Getirnel hogy akarsz csatlakozni a franchisba es elmondjak miert eri meg.. Gondolom helyi offlicencek csatlakozhatnak azzal a feltetellel hogy a Getirtol vesznek nagyker, Getir pedig csinalja a szallitast. Offlicencek meg gondolom megprobalnak mindent hogy versenyezzenek Amazon, Tesco, stb kiszallitokkal.
Nezz Pringless vagy mas chips arakat, abbol latod hogy az ami tescoban neha vagy gyakran £1, az ilyen cegeknel altalaban a teli aras £2.5-3on megy.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz GreenGoblin #33500 üzenetére
Azért a "nincs az a pénz" és a "van, aki odáig van érte" között elég nagy az átmeneg :) Plusz nyilván, más családdal itt lakni és más egyedül.
-
moleculez
veterán
Szerintetek miért szaporodott el hirtelen a grocery delivery. Vagy 3 cég plakátjait látom hirtelen, és mint 10 perc alatt akar kiszállítani bármit.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Linux kezdőknek
- Hardcore café
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen routert?
- Autóhifi
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest