Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MPowerPH
félisten
-
Mottie
őstag
Ha már munkáról van szó, tudna valaki arra jó módszert hogy a "pár éve megvolt" egész jó, de használat hiánya miatt megkopott angol tudást felhozzuk olyan szintre, amivel már egy irodai adminisztrátori munkát el lehet vállalni?
Illetve milyen part-time munka lehet jó ehhez egy fiatal (23) lánynak a fenti nyelvi készséggel? Otthon csinálta ezt a "nyomtatás, posta, kimutatás készítés, stb" munkát diákmunkaként, itt lenne ennek megfelelő munkakör (s ha igen mi az)?
Be Victorious!
-
őstag
válasz MPowerPH #22192 üzenetére
Igen, itt is majdnem ugyan ez. Kiveve a van berlest, ami heti £165. De elvartak, hogy 5 hetig mi tankoljunk. Szerintem ez nem fair. Szoval penzt csak 5 het utan latsz. Volt mar ilyennel rossz tapasztalat, szoval paarom azt mondta, hogy nem. Mondjuk igaz, meg o fizessen £5-600-ot , hogy dolgozhasson? Raadasul ki tudja majd, hogy 5 het utan milyen levonasokat talalnak ki. Igy nem oke sajnos, meg oszinten szolva, nem akarom, hogy ezt csinalja. Het nap reggeltol estig Nem is talalkoznank soha szinte. Ha azt nezzuk, napi 12 orara a £100 meg nem olyan huu de jo. Ertem, hogy sokmindent le lehet irni, de ugye ha mindent leirsz akkor marad £100/12ora.
De nincs baj egyebkent, a haverja elintezte neki, az ajto-ablak repairt. Self-employed allas ez is. Betanulasra /4het/ £80/nap. Azutan pedig teljesitmenyre. Minden tipusu munkara megvan, hogy mennyi penz. Pl kilincs/postalada csere £15. Ha nagyobb munka van ami ket emberes, az elso ora £15 utanna minden ora £12. Ha emergency call van, akkor £50 ha nagyon keson van akkor pedig £100. A van £25/het plusz uzemanyag kartya.Neha fel kell merni, ha a tulaj uj ajtokat akar. Odaadni az ajanlatot, es ha elfogadja, akkor az arbol 20% jutalek. Nagyon jo ez, mert talan Anglia legdragabb ajtos cege ez Egy garazsajto motor pl £1300 volt, amibol ment a 20% az ismerosnek. Meg rengeteg a maszek, ha a kedves tulaj sokallja az arat es olcsobban akarja A haverja ezt csinalja tobb mint egy eve itt, es abbol elnek 4-en. Lakast berelnek es van ket gyerek. Raadasul o csak hetfotol pentekig dolgozik a csalad miatt
-
MPowerPH
félisten
válasz fojtviki #22188 üzenetére
Eloszor kerdeznek mindenkitol: Halfords-ba vitt mar valaki bicajt szervizeltetni? Nekem csak ki kellene kapni a b.bracketet a crank-al, mert a regihez nincs szerszamom. Hogy mukodik? Mert en nem lattam, hogy hol van a muhelyes csoka helye. Decathlonban egybol a bejaratnal, az egyszeru, de itt nem talaltam.
Ez a drop off melo.... Ugyan ezt csinaltam en is az Amazonnak 1 honapig Karacsony elott. De ott mashogy megy. Vallalkozokent mesz oda(gondolom itt is), reggel 8-as kezdes, kb. este 8-9-ig be is tartott a munka, fuggot a zonatol amit kaptal. Olyan 80-130 kiszallas, kemeny... Elvartak a heti 7 napot, mivel peak volt. Napi 100 font, az autoberles 1 hetre szinten 100 font. Plusz Karacsony utan 1000-es premium, ha vegig dolgozol 7 napot. Tankolast azonnal fizettek. Maradt 600 fontod, de abbol Te sokmindent letudtal irni ktg-nek. En vittem a konyvelohoz a magan tankolasos blokkokat is, meg vettem navigaciot, aksit, ha erted mire gondolok. Szoval alig adoztam abbol az osszegbol. De soha tobbet nem csinalnam. De arra a 6 hetre amig csinaltam megerte, mar csak a premium miatt is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
őstag
Igen, napi 80-120. Mondtak, hogy Karacsonyi szezonban meg sokkal tobb is. 8:30-9 ora kozott kell odaerni, de az elso nap tobb mint egy orat kellett varni, hogy egyaltalan oda tudjon menni pakolni, mert rengetegen pakolnak a depo-ban. Volt 2 nap training 3. nap kapott 61 cimet. Ebbol 1 darabot vitt vissza Este 18:30-kor vegzett! Mondta is a fonok, hogy azert 1 napjan az emberek sokkal tobbet visznek vissza A problema ott volt, hogy az applikacioban heti fizetes van irva, direkt volt informal interview is ahol mondtak, hogy heti fizetes van. Elso nap utan meg kiderult, hogy 5 het az elso fizetes. Arrol volt szo, hogy 3-4 orakkor vegeznek altalaban, ez sem igaz. Otthagyni a csomagot nem lehet, ha nincsennek otthon akkor szomszedolni kell amivel rengeteg ido elmegy. Legtobb embernek otthoni telefon van megadva, vagy rossz szam, szoval meg beszelni sem lehet veluk, hogy esetleg lerakhatja e valahol a csomagot
-
őstag
válasz Bubee82 #22187 üzenetére
Parom elment 3 napra Beragott, mert utolag derult ki, hogy 5 het mulva lesz az elso fizu. Valahogy ezt elfelejtettek mondani. Vadi uj van-t kapott /£165 hetente/ Viszont 5 hetig neki kellett volna allni a tankolast. Egyebkent meg 15p/mile-t fizetnek, ami nem eleg. Raadasul ugye az interview-n azt mondtak, hogy 3-4 ora korul tudnak vegezni. Na a soforok ezen is csak nevettek. Mondtak is, hogy jo ha 8-kor be tudja fejezni. Igy lehet heti 6 nappal kb 450 fontot keresni amibol meg majd adozni is kell. 80-120 lerako egy nap. Szoval ez nem egy nagy deal
-
Bubee82
őstag
válasz fojtviki #22183 üzenetére
Szia, nem. Azt mondta nekem az agency, hogy amennyiben hazon belul akarok agencyt valtani, abban az esetben 2 honap felmondasi idot kell adnom. Ekkor mondtam azt, hogy a jok*rv@any*t0kkal szorakozzatok innetol fogva, velem nem fogtok. Termeszetesen barmely exkollega eseteben, ilyenrol szo sem volt. Esetemben pedig hirtelen hoztak egy uj szabalyt
Kozben jott egy masik sofor lehetoseg, az a DPD-nek valo bedolgozas egy magyar vallalkozon keresztul. Ez meg fuggoben van, mert most megkezdtem a masodik vallalkozasom tervezeset, igy egyelore varnom kell, hogy merre lesz a tovabb.
[ Szerkesztve ]
-
Mottie
őstag
Na, 11 napja vagyok nem diákként Angliában:
Bank Account (HSBC Advance) - Megvan
NI Number - Interjú megvolt, válaszra várva
Flat - Ma vettem át a kulcsokatEgész sikeresnek mondható másfél hét volt ez, sikerült betörni a "Proof of address", bankszámlaszám, stb. ördögi körébe... Már csak élni kell
Be Victorious!
-
jerry311
nagyúr
válasz Balinov #22179 üzenetére
Kávéfőzőre, vízforralóra, bármire ami áztatható vagy folyadék megy bele, át rajta: a legolcsóbb ecetet használom.
Egyébként meg Mr. Muscle termékek pártján állok. De takarítottam már kotyogóst WC-be való szép sűrű vízkőoldóval is, a hatóanyag úgyis ugyanaz, csak más a töménység. A lényeg, hogy megfelelően el legyen távolítva a vízkőoldó. -
Balinov
titán
válasz Bubee82 #22180 üzenetére
Köszi, épp most iltoztetem a pöcsöst, hogy megyünk a teszkoba, pont jókor.
Dolce gustot, meg az aventes babakutyuket akarom kitisztitani
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Srácok, vizkooldot milyen márka alatt találok, pl tescoban
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Assimilator
őstag
Van valakinek arrol informacioja, hogy Londonban van-e mega-Adidas bolt? (Ami nagyon nagy es sok valasztek van) Sportsdirectbol mar talaltam nagyot, de ott igye nincs Originals.
-
Mottie
őstag
Na közben utánajártam, a BUPA nálunk "taxable benefit", ergo a fizumból csak a havi kb 20 fontnyi adó jön le, a biztosítást maga a cég fizeti. Így már úgy gondolom mindenképpen megéri.
Be Victorious!
-
Balinov
titán
válasz fojtviki #22175 üzenetére
akkor ahogy latom, UK es ROI GP szinten majdnem detto ugyanaz a szinvonal. mi a 7,5 ev alatt 4x valtottunk GP-t (elso egy magyar GP praxis volt Dublinban) mire talaltunk egy normalis, lelkiismeretes orvost. Mondjuk a mi peldank kicsit sarkos, mert Vera ugye intenzives apolo, ennelfogva igenyes is az orvosi ellatasra.
-
jerry311
nagyúr
válasz Mottie #22173 üzenetére
Na, hát a raklap fagyasztott csirke után nem volt röntgen... Szóval a feldagadt csuklós röntgenért kap egy plusz pontot a GP-d.
BUPA-s fogorvosnak külön díja van. Mármint ha azt is akarsz, akkor az még plusz éves díj, mint ahogy a rákkal kapcsolatos fedezet is. (4 éve futottam át, amikor beikszeltem az alap BUPA-t a céges juttatások közt, szóval nem emlékszem teljesen pontosan. Szerencsére azóta sem volt rá szükségem. Megfázásra magamtól is tudok paracetamolt szedni.)
Vissza a fogorvoshoz: nem túl vészes az árazás ha NHS alapon akarod megcsináltatni.
Which dental treatments are available on the NHS?
Help with health costs -
Mottie
őstag
válasz jerry311 #22172 üzenetére
Nekem GP-kel annyi tapasztalatom volt, hogy a (valószínűleg zúzódásos) fájós csuklómmal bementem, elküldött röntgenre, onnan azt mondták nincs törés, úgyhogy csak pihentessem.
A leírtakkal ellenkező a BUPA-s ellátás? Illetve azt olvastam fogorvos is szerepel benne. Azért sem kellene külön fizetni?
Nem döntöttem még el hogy kellene-e vagy sem csak 900 font annyira nem kis összeg, hogy csak úgy rálegyintsek, ezért először utánajárok
Be Victorious!
-
jerry311
nagyúr
válasz Mottie #22170 üzenetére
Ellátást kapsz BUPA nélkül is. Eddig nem sok jó tapasztalatunk van az angol egészségüggyel. A GP rendszer leginkább egy erős falnak látszik a rendes ellátás és a fájdalomcsillapító szedése közt.
Bal szememre közölték, hogy így jártam, nem látnak elváltozást, az hogy egy szép sötét folt van a látómezőmben az mindegy.
Ismerős csaj a GP-hez hetente kétszer bejárt már vagy fél éve, mert fájt a háta. "Pihentesse, szedjen fájdalomcsillapítót." Amikor végre átjutott a GP falon a gerincsérvével akkor az orvos közölte vele, hogy legalább 3 hónappal azelőtt ott kellett volna már lennie. Valami injekciós kezelést kaphatott volna, ha kéri 900 GBP-ért. Inkább beadatta magánklinikán Magyarországon és utazással együtt is csak 300 volt. Gyógytorna vagy legalább egy gyógytornász telefonszáma még csak említés szinten sem.
Teherautós haverra ráborult egy raklap fagyasztott csirke. Nem bírta megemelni a bal karját és eléggé féloldalas volt a tartása: ránézett ruhán keresztül és közölte, hogy pihentesse. Megmozgatni vagy megtapogatni vagy legalább erre kérni... Á nem, ahhoz meg kellett volna mozdulni vagy kinyitni a GP-nek a száját.
Az is szép volt, amikor szemem láttára bepötyögte google.co.uk-n a tüneteket...
Szóval, ha el tudsz menni a rendelőig, akkor biztos nincs semmi bajod, csak szimulálsz. Ha meg már mentő visz, akkor úgyis orvosok kezébe kerülsz, nem azokhoz a sarlatánokhoz, akik csak GP szintig tudták felküzdeni magukat. Talán azért saját tudásból szereztek diplomát (teljesítve a szükséges minimumot és semmivel sem többet), nem csak apu fizette le nekik az oktatókat. -
Mottie
őstag
Sziasztok!
Valaki fel tudna világosítani BUPA-val kapcsolatban? Tudtommal anélkül is kapok ellátást, nem tudom megér-e évi 900 fontot kettőnkre.
Be Victorious!
-
Viszlát
addikt
Hátha érdekel esetleg valakit: eladó egy bontatlan iPad Air 2 Silver 64 GB Wifi, iStore-ban vásárolt. Az ára 400 font és jótékonysági célra megy (Air Ambulance). Érdeklődni priviben.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Mercutio_
félisten
válasz blackydan #22165 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy max 3 hónapig jár és legfeljebb 105k ezért szerinted érdemes hazajönni?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
blackydan
senior tag
válasz BÁ Nutrition #22162 üzenetére
Koszi ez jo otlet, rakerdezek holnap szerintem ok is tudjak majd postazni, Otthonrol meg meginditom a p85-ot es az U1-et.
KMan : igen munkanelkuli segely
-
generic
senior tag
Jön esetleg valaki Tankcsapda koncertre Glasgowba?
-
-
blackydan
senior tag
Sziasztok,
Van valaki itt kozuletek akik nemregiben koltozott haza Angliabol, Magyarorszagba?
Egy kis segitsegre, illetve tanacsra lenne szuksegem, ki hogyan oldana meg a helyemben.
Szoval 2013 aprilisa ota van munkahelyem itt a UK-ban szep idoket eltem meg de most ugy tunik rendezett korulmenyek kozott elhetnek otthon is, igy hazaternek a paromhoz. Ami aggaszt, hogy hogyan tudnam a legjobban megoldani a hazamenetelt a legkisebb penzveszteseg mellett.
Ket papirt is kene igenyelnem egyik a p85 a masik az U1 (regi e301-es nyomtatvany) ... es itt kezdodnek a bibik. En ugy tudom mind a ket nyomtatvanyhoz kell az osszes p60-as es p45-os papirom. Mivel en 2015 novembereben szeretnek hazaterni meg csak a p45-ot fogom megkapni a szerzodesem felbontasa utan. Ahogy eszrevettem a p45-nek a postazasi ideje kb 1-3 het , es csak ezek utan indithatnam meg a p85-os es U1-es papiroknak a kiallitasat. Ezeknek a papiroknak a kezhezkapasa mar hosszabb ido lehet 4-12 het is akar. Es eppen ezen van a bibi, kilepek a munkahelyemrol es egyszeruen nem szeretnek a lakasban malmozni meg 1-2 esetleg 3 honapot, hogy ezeket a papirokat megszerezzem foleg mivel csak 1 honap depositom van a szobara. Tiszta penzvesztes a dolog. Ti mit csinalnatok a helyemben ? Munka felmondasa utan egybol irany a repter es Magyarorszagrol inditanatok el ezeknek a papiroknak a beszerzeset ? Mind a ket papir jol jonne, az U1 munkanelkuli segely miatt, a p85 meg ha jol tudom egy keves adovisszateritest ad.
Elore is koszi az otleteket, tanacsokat minden kis szosszenet jol jonne, ki miket tud. Illetve, ha voltak itt olyan tagok akik anno hazamentek de mar nem aktivak a forumon egy nev utan privatban megkeresnem oket.Koszi
-
MPowerPH
félisten
válasz Malibutomi #22119 üzenetére
Semmit nem kellett fizetnem. Az ausztral bolt rendes volt, rairta a csomagra, hogy gift, es hogy 10 ausztral dollar az erteke. Most ment el a postas, en meg alltam meglepodve. Igy is 50%-al olcsobb volt VAT-vel, mint itt kint, most meg meg azt a 10 fontot is megusztam.
Don't Tread On Me
-
kmisi99
addikt
Nem tudjátok, hogy Angliában felmondás után mennyi idővel fizetik ki a szabadságokat? Mert volt pár napom, meg is kérdeztem felmondáskor, már mondták is, hogy persze persze ki lesz fizetve. Aztán az utolsó fizetés az kb 2 hete jött meg, a szabadságokra meg csak várok.
-
FeRkE
őstag
válasz Assimilator #22154 üzenetére
És ez tényleg olyan jó ajánlat, mint amilyennek látszik, amit linkeltem?
-
noorbertt
őstag
Metrobank eurot is jól vált? Megyunk nem?soká nyaralni/mallorca/ és ha megéri elugrunk londonba is
-
FeRkE
őstag
-
preecHa
csendes tag
Sziasztok,
Most költöztem ki Leeds-be, tudnátok egy megbízható munkaközvetítő céget ajánlani?
-
Kephamos
addikt
válasz BÁ Nutrition #22148 üzenetére
Küldtem privátot.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Kephamos #22145 üzenetére
indeed eleg hasznos tud lenni, en is szoktam kapni ajanlatokat, jelolj be(privibe valtunk cimet) es lehet h rajtam keresztul megtalal vmi ugynok. egesz nap ezeken az oldalakon kajtatnak.
a leheto legreszletesebben toltsd ki a profilodat, minden fontos lehet. sot asszem van valami fizetos biszbasz is rajta, de nem tudom az hogy mukodik, nekem nincs ra szuksegem.
szerk
oh linkedinre gondoltam[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
harcikoca
senior tag
Ha insurancet kötök az autóra, a jogosítványon lévő címre jön valamilyen papír, vagy csekkolják valahogy, hogy valójában ott lakom-e? Ahol most vagyok évi 4ezer lenne, de a jogsimon szereplő címre 1500..
AMD+Ati powee'R
-
Kephamos
addikt
Kaptam ma egy amilt egy feltételezett fejvadásztól, aki az indeeden talált meg.
Azt látom, hogy via indeedmail és a válaszcím egy rakás véletlenszerű karakter és @indeedmail.com
Ez normális vagy valami scam? -
Mottie
őstag
Nagyon nem fontos, mert pályakezdőként nemsok szabadságom van, így az időm nagy részét UK-ban töltöm majd, a legszűkebb családom akivel meg kell élnem/el kell tartanunk magunkat pedig két hét múlva jön utánam.
De úgy látom, hogy az Advance csomaggal egész jó kis feltételeket kapok, csak a fizetésemnek kell erre a számlára mennie. Mivel pedig az egész számlanyitás azért történik, hogy legyen hova utalják a fizut...Be Victorious!
-
Mottie
őstag
válasz BÁ Nutrition #22137 üzenetére
Nos, mai napi tapasztalatok:
NI -> Sajnos Camdenig el kell menni, 1 hét múlva időpont
Bank ->
Lloyds "Talán igen, de leghamarabb jövő péntekre van időpont"
Natwest "We are very strict with proofs of residence" - csak számla vagy HMRC-s (nem JobCenteres) NI igazolás
Barclays "NI igazolással lehet időpontot foglalni"
HSBC De.: "Munkáltatói levéllel tudunk Basic Accountot nyitni, de mást nem" - Manager
Du.: (munkáltatói levéllel beállítva) "Akkor foglaljunk egy időpontot. Milyen számlát szeretne?" - Ügyintéző
"Nem csak Basicet lehet?" - Én "Igen, régen úgy volt, de most nekem nyugodtan nyithatjuk bármelyiket" - ÜgyintézőLehet, hogy csak megtetszett a munkáltatói levélben feltüntetett fizetés, de így végülis könnyen ment. Kedden megyek papírozni HSBC Advance számlával.
Help
Ez az átlagos eljárás lakás bérlésnél?-> Ma voltam megtekinteni, garzon 750font/hó. Tetszett
-> 1 hó deposit + 1 hó bérleti díj + agency fees => 1750 font
-> Ebből 400 fontot azonnal foglalóként (illetve ha odaadom mielőtt holnap du a következő delikvens jön megtekinteni akkor az enyém és leveszi a hirdetést), a maradék 1350 3 nappal beköltözés előtt.Nyilván aláírt szerződés nélkül nem fogok semmit odaadni, de azért informálódni szeretnék, hogy ez-e az általános ügymenet?
Egyébként Knights Residential az ügynökség, nem találtam róluk felháborodott véleményeket.
Be Victorious!
-
eddyhun
csendes tag
Üdv!
17-én utazok Angliába, munka céljából.
A biztonság kedvéért a jelenlegi munkaviszonyomat nem mondtam fel, hanem kértem 4 hónap fizetés nélküli szabadságot, amit meg is kaptam (Vagyis 4 hónapig nincs jövedelmem, illetve a TB-m sincs fizetve addig itthon)
NAV felé kell bejelentenem valamit?
Az OEP-nél addig nem tudok elintézni semmit, amíg nincs meg a National Insurance-em?Előre is köszönöm a választ!
http://steamcommunity.com/id/eddy25
-
jerry311
nagyúr
Akkor úgy tűnik rohadt nagy mázlim volt azzal, hogy a cégünk IT supportot nyújt a bankomnak. Bár van egy tippem, hogy a mezei ügyfélszolgának erről fogalma sem volt.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Malibutomi #22136 üzenetére
a bankok tiszta gazok
ott kell nyitni ahol hajlandoak ra.
utanna meg mindegyik kuncsorog..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Mottie
őstag
Jó estét!
Visszatértem Angliába, de mostantól nem tanulok, hanem elveszem a jó britek munkáját. Így hát felmerült két apró kérdés:
1, Milyen bankot/számlát ajánlanátok?
-> Havi fix fizetés menne rá
-> Eleinte nem nagyon lesz "maradék" (megtakarítás) - később igen, de ha csak ezen múlik 1 év múlva nyitok másikat)
-> Fiatal (24 év), pályakezdő Oxon
-> Nincs proof of address, a cég tud referenciát adni, hogy company housingban lakom-> Mo.-i használat opcionális, nem sokat leszek ott.
5-10 perc sétára van Lloyds, Natwest, HSBC (meg még egy pár fiók) Metro Bankot-t nem láttam. Jó lenne tudni előre, hogy ne kelljen személyesen végigkérdeznem őket.
2, NI szám
Ma betelefonáltam a megadott számon, kértek adatokat, adtam. Elvileg időpont is van (bár az "ámen" kimondása előtt megszakadt a vonal) ez 2-3 napon belül kiderül.
Mivel company housing ezért a cég a fizumból vonja le a bérleti díjat, semi számla nem jön a nevemre. Jó lesz az általuk adott igazolás, hogy itt lakom?Köszi,
Mottie
Be Victorious!
-
Kephamos
addikt
Ennyire nem jó semmire a jobcenter?
-
tildy
nagyúr
-
Kephamos
addikt
válasz Assimilator #22127 üzenetére
Most ajánlotta fel egy jó barátom, hogy nála lakhatok egy darabig. Londonban él, közel a belvároshoz. Nem kizárt hogy élek a lehetőséggel, elintézem a papírmunkákat, illetve bemegyek a közeli jobcenterbe és közben keresgélek mérnöki melót.
Remélhetőleg onnan már könnyen találok valami testhez illőt. Nyugtassatok meg! -
MPowerPH
félisten
-
Assimilator
őstag
válasz Kephamos #22126 üzenetére
Akar lesz itthonrol melod akar nem, akkor is meg kell elolegezned egy halom penzt.
En az altalad is emlitett verziot ajanlanam. Kijossz, vallalsz valami egyszerubb melot. Helyre rakod magad penzugyileg es ugyintezesben. Felmered a terepet es aztan lepsz. Ha akarnal se tudnal egy szobanal tobbet berelni. Egyreszt nem adnak ki neked lakast. Vagy ha igen, elore kell fizetned 6 havit lakbert es depozitot.
De ha ez nincs. Akkor is 200-500 font admin fee megy a levesbe, melle lakasartol fuggoen 1500 font korul vagy tobb, kezdeti koltseg, csak lakasra, videken. stb. stb.
Lakhato szobat pedig mar akar 200 fontert is kapsz, hasonlo merteku deposit mellett, nem Londonban. Szerintem 1000 font eleg, nem Londonban. Minden mas szep dolog csak alom, illetve hatalmas szerencse, ismerosok kerdese. -
Kephamos
addikt
Pontosan ezért szeretnék úgy érkezni, hogy van melóhelyem. Kezdeti időkben beérném egy szobával is vagy valamivel, ami nagyon olcsó, de még valamennyire emberhez méltó. Ha nem lesz semmi fix és elfogy a türelmem, akkor kimegyek és elvállalok bármilyen munkát kezdetben, amiből megélek addig, amíg nincs rendes meló.
-
KMan
őstag
válasz Kephamos #22124 üzenetére
A harmadik pontot (penz) ne becsuld le, foleg ugy hogy nincs munkahelyed, es ebbol adodoan tervezheto jovedelmed. En fix melora erkeztem ki, es igy is kellett min. 2000 font az indulashoz. A kezdeti koltsegek konnyen el tudnak szallni.. alberlet, deposit, esetleg egy auto, ha nem akarod kockaztatni az otthoni autodat nap mint nap.
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Kephamos
addikt
válasz Assimilator #22123 üzenetére
Tobbnyire meg van. Diploma meg van. Angolul megertenek, penzt meg probalon nem elb@szni. Az itthoni koltsegeim sokkal kisebbek, mint az ottaniak lennenek, ezert probalok itthonrol intezni valamit elobb. Meg kb ket hetet adok magamnak, aztan repulore pattanok.
-
Assimilator
őstag
válasz Kephamos #22101 üzenetére
Az en szemelyes velemenyem az, hogy ha az elso ketto csak "tobbnyire" szinten van, a harmadik meg gyakorlatilag nincs, akkor ne nagyon remenykedj semmiben. Szerintem ezt innen kellene intezni, nem otthonrol. Ahhoz, hogy otthonrol itt munkat talalj, oruletes szerencse illetve 3-4 egyeb tenyezo egyuttes meglete is keves lehet.
-
tildy
nagyúr
Hala egnek en meg mindig abban az all in one csomagban vagyok naluk , amiben korlatlan a tethering.
Fojtviki: igazan igenyes munka, tenyleg Azt a torulkozotartot elfogadnam, pont hasonlot keresek
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
MPowerPH
félisten
Valakinek volt mar itt dolga vamolassal? Vettem £44 ertekben, plusz £10 szallitasi ktg-vel MTB-hez alkatreszt Ausztraliabol. EBay irja, hogy majd kell vamot fizetnem, de honnan tudom meg, mennyit, es mi a folyamata? Gondolom nem kapom meg a csomagot, ha ideer, hanem kapok egy ertesitot, amivel be kell setalnom erte, es akkor fizetem a vamot is. Jol gondolom?
Don't Tread On Me
-
őstag
válasz ludsimon #22113 üzenetére
Itt csinalja csak a fuvarozast Azert mert, itt evvel tud kicsit jobban keresni! De vallalkozni biztos nem ezen a teruleten akar Egyebkent szakacs, de mint latod ert a haz felujitashoz/epiteshez is meg sokminden mashoz is Eleg univerzalis emberke szerintem, majd kiderul mi lesz a jovoben
szerk: O ugye mindig azt mondja, hogy akkor erezne jol magat, ha a sajatjat kellene csinalnia. Nem egy jo dolog tudom, de egyszeruen nem nagyon tudja elviselni, ha parancsolnak neki.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz fojtviki #22112 üzenetére
Szerintem se kivitelezhetetlen, csak ha fuvarozó akkor keveset fogjátok egymást látni (amihez gondolom már hozzászoktál ) és a Waberer's-t kerülni kell, meg az összes magyar céget.
Nem tudom ismeritek-e őt, hasznos tanácsokat ad ebben a videóban![ Szerkesztve ]
undefined
-
őstag
válasz ludsimon #22111 üzenetére
Pont az elso. Haz van, nyaralo van. Ha megeljuk akkor idosebb korban haza akarunk menni igen. Vagy esetleg ha lat valami vallalkozasban fantaziat akkor is. Azt mondta, ha mar havi 5-600 eft meglenne otthon, akkor mar haza koltoznenk. Mondjuk azert szerintem ez nem kivitelezhetelen, remenykedunk
-
őstag
válasz ludsimon #22108 üzenetére
Egyebkent merges is vagyok ra. Nem tud nyugton maradni. Regen faj mar a hata, viszont 4 hete holiday elott 2 nappal a munkaba nagyon megfajdult neki. Erre hazamentunk 2 hetre Mo-ra, es vegig dolgozta. Uj furdoszoba lett csinalva, ami nem baj, csak nem ertem miert nem lehetett valakivel megcsinaltatni Ketten csinaltak, szo szerint a vegen mar negykezlab dolgozott! Teny es valo, hogy szep lett, ha kivancsi vagy : [link] [link] [link]Most meg elkezdte metszeni a bokrot, meg kertet rendez stb, nem tud nyugton fekudni Raadasul kezdesnek tobb mint egy honapra irta ki a doki, meg fog itthon bolondulni! Dehat o tudja
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nem, nem. Irtam rola, hogy nincs tulora fizetve ellenben extra munkat mindig kapott! Sokszor mar este 7-kor vegzett. A penz meg pont ugyanannyi mint aki vegez 1-2-kor. Neki mar minden nap 2 tonna koruli cucc van es megintcsak ugyan annyi a penz mint aki 600 kilokat visz. De most raadasul valoszinu gerincserv van neki. Ugy dontott neki ez igy nem eri meg! Azert kezzel felrakni 2 tonnat utanna felhordani az irodakba nem konnyu. Ha veletlen a kocsin nincs max suly akkor adnak neki extraban mindig. Szoval nem jo. Meg is ertem egyebkent. Mult honapban 200 oraja volt, a haverjanak meg 136 es ugyan azt a penzt kaptak. Szoval azert vicc ez!
-
őstag
válasz jerry311 #22075 üzenetére
Szia. Linkelek meg egyet, hogy vegulis a 110/nap nem ritka. [link] Ide behivtak interview-ra, irtak, hogy vigye magaval a right to work documentumokat.Nem email-ben kertek Egyebkent Amazon depot nyilik Weybridge-ben a volt Tesco depot helyen. Elvileg 140 sofort keresnek, ezert van most erre sok ilyen hirdetes
[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
Three megemelte az All you can eat data csomagjat 15£-rol 20£-ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest