- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Bár szorosan nem kapcsolódik a topikhoz, de valaki tudna nekem ajánlani valami nagy angol fórumot, ahol szinte mindenféle téma előfordul? (különösen az utazás érdekel). Olyan gondoltam, mint mondjuk az index vagy a sg fóruma.
BANZAII
-
tildy
nagyúr
válasz eszgé100 #13490 üzenetére
Nem tudjak hol tarolni. Ezt mondtak ma nekem, meg hogy kevesszer van ilyen ido. Viszont en ugy vettem eszre, mikor anno telen ment ki ex nemetbe teligumival, es majusban, 8 fokban szakado esoben jottunk ugyanazzal a gumival haza, hogy sokkal jobban tapadt, mint a nemeteke, akik mar nyarival maszkaltak.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
MPowerPH
félisten
válasz eszgé100 #13490 üzenetére
Ennek az az értelme, hogy nyáron a legbiztonságosabb gumik közé tartozik, és nem kell attól félnem, hogy ha egy kanyarba belesek 140-el, akkor onnan majd nem tudok kijönni. Se attól, ha 200-ról vészfékezni kell, mert egy kamion 89km/h -val hirtelen sávot váltott.
Én nyáron jöttem ki Angliába, így a téli gumis kijövetel alapból veszett ötlet volt.(meg miért jöttem volna ki azzal, mikor megvettem a 220k-s nyári garnitúrát, a téli pedig pont 6 éves volt, és csupán 205 széles) És még egyszer leírom, Angliában nem ismerik a téli gumit, szükség sem volt rá eddig. -5 -ben is ugyan úgy tudsz közlekedni, angolok sok-sok éve így csinálják. Ha pedig tükör jég van, akkor tök mind1 mi van feltéve...Amit mondasz, az pedig badarság. A téli gumi anyagánál fogva maximum 4 évig jó(ha csak nem áztatod 'glicerinbe' minden tél után), utána annyira kiszárad és megkeményedik, hogy annyit ér, mint egy jobb nyári.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
eszgé100
őstag
válasz MPowerPH #13489 üzenetére
"A puha keverékű nyári gumikkal kicsit jobb a helyzet, nem tudnak úgy megkeményedni, cserébe 30k km alatt elkopnak."
ennek csak én nem látom értelmét?? veszel egy garnitúra téli gumit, ami 30k km helyett elég lesz 7-8 téli szezonra és cserébe biztonságosabb is
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
MPowerPH
félisten
válasz jerry311 #13488 üzenetére
A mintázat havon számít... A keverék számít, mivel egy átlagos nyári gumi 0 fok környékén annyira megkeményedik, hogy teljesen elveszti a tapadását. A puha keverékű nyári gumikkal kicsit jobb a helyzet, nem tudnak úgy megkeményedni, cserébe 30k km alatt elkopnak. Ráadásban ha megvan a kívánt szélesség, akkor az tovább javít a helyzeten. Kb. egy 4 éves téli gumival hasonlítható össze egy ilyen, ha nem hóban kell vele menni.
Csöndben megjegyzem, hogy az angoloknál majdnem ismeretlen fogalom a téli gumi. A 4 évszakos a jellemző, ami se nyáron, se télen nem jó. Hóláncról szerintem az angolok 80%-a nem is hallott.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz jerry311 #13484 üzenetére
Igen... Csak ugye akinek iszonyat puha keverékű 255-ös nyárija van, az ilyennel nem foglalkozik. Ez a 7 fok alatti gumit cserélünk megszokás maradjon az olcsó, virsligumis autótulajdonosoknak.
tildy: Ez így is van, én is ezt tenném. Nem is adnak akárkinek pult alól.
Devid_81: Mi éppen költözünk, szóval részben megúsztuk, mert DO van. Ellenben mi is kerékpárral járunk munkába, mert közel is van, és az autónak sem jó a sok hidegindítás. De ilyenkor nagyon rossz élmény tud lenni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Devid_81
félisten
válasz MPowerPH #13483 üzenetére
Es mindezt az idot biciklin megelni.
Reggel olyan szel volt ha a tekerest abbahagytam 2mp-re a biciklivisszafele ment, majd hazafele szakado hoban, belvarosban nem igen maradt meg, de ahogy kiertem kettes zonaba ott mar a jardakon osszefuggo hotakaro van/volt, itt elottunk van vagy 6-7cm......
-
tildy
nagyúr
válasz MPowerPH #13483 üzenetére
Multkoraban volt rola tv musor bbc-n, elvileg ha elkapnak, hogy epp veszel, te is buntetheto vagy.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
MPowerPH
félisten
És van az Ukrán fekete import, kb. fele annyiba kerül, és majdnem akárhol beszerezhető.(nem dohányzok, de tudom hova kell menni, ha ilyet kérdeznek tőlem )
Még hogy Angliában nem esik a hó, nem fúj a szél, és nincs fagy. Nyugodtan menj ki nyári gumival, nem lesz probléma, fölösleges a télit felrakni... Persze. 2 hete fagy van, most a hó is szakad, autóval sehova nem tudok elmenni. Ha el is megyek, vagy a parkolóból kivezető hosszú lejtőn nem tudnék megállni, vagy a következőn már nem tudnék felmenni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
legiaap
félisten
válasz Devid_81 #13476 üzenetére
Veled értek egyet teljesen. Nem úgy nézek ki természetesen, mint egy jeti. Max 5 mm szokott lenni, szóval borosta. Azt pont ezen volt felháborodva az angol fekete melótársam is. Azt mondta ő akkor sem vágja le, mert az a teste része.
És azzal is egyetértek nem mindig kell bólogatni ezeknek az angoloknak, van határ is. Lassan 2 éve kint vagyok, de most már visszaszólok, ha úgy érzem bánt a dolog. Ha ez egy melóhelyembe is kerül.A másik fórumtárs hozzásólására reagálva pont azt akarom elérni, hogy attól, hogy az ember visel némi arcszőrt még lehet smart kinézetű.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
tildy
nagyúr
válasz potkem #13479 üzenetére
A cigaretta töltés hogy megy kint?
Kapni egyáltalán dohányt és hüvelyt?
Körülbelül mennyibe fáj a dohány hüvely?van dohany, srum, meg egyebek, de mocsok draga. Ha azt mondom mocsok draga, akkor tenyelg ertsd ugy. A dohany is, meg cigi is.
Egy 19-es doboz cigi legalabb 5 font , egy 50 grammos drum, ami otthon kb 1300 ft, az itt 5000.Huvelyt tudsz egy fontos boltban venni, ahogy papirt is.
-
tildy
nagyúr
Nalunk van / volt a sracoknak bajusz , szakall ( tobbnyire angolokkal dolgozom) , nem volt gond.
potkem:A munkához milyen papírok engedélyek, vagy regisztrációk kellenek?
Tobbnyire eleg az NI-od, de van ahol erkolcsit is kernek. Illetve spec helyen egyeb bizonyitvanyMire kell odafigyelni a munkaválasztáskor?
Olvasd el figyelmesena szerzodest. Illetve 2 honapjuk van irasos munkaszerzodest adni.
Hol érdemes bankszámlát nyitni?
Ezen mit ertesz? Hol adnak egyszeruen szamlat, vagy melyik bank a jo? Nekunk Llloyds van, biztos van jobb is, de rogton nyitottak nekunk. HSBC passportja fizetos, de azt meg nem hallottam, hogy valaki azt se kapta volna meg.Érdemes e útlevelet csináltatnom?
Igen. Rengetegszer van, hogy el kell postaznod egy fenykepes igazolvanyt, en ilyenkor a szemelyimet kuldtem, ha nem lenne utlevelem, gondban lehetnek .Melyik mobil szolgáltatótól érdemes előfizetést venni? (internet is kell)
Szinten tobb mindentol fugg. A three olcso ( mi mindannyian naluk vagyunk) , ellenben videken problemas lehet a terero. Vagy zsufolt helyen. Szet kell nezni, es a szokasaid alapjan ki tudod valasztani.
[ Szerkesztve ]
-
potkem
aktív tag
Üdv.
Néhány hozzászólással előbb jeleztem hogy megyünk dolgozni hamarosan.
Igaz nagyon jó ismerőshöz megyünk, aki segít mindenben, még is lenne egy két kérdésem.A munkához milyen papírok engedélyek, vagy regisztrációk kellenek?
Mire kell odafigyelni a munkaválasztáskor?
Hol érdemes bankszámlát nyitni?
Érdemes e útlevelet csináltatnom?
Melyik mobil szolgáltatótól érdemes előfizetést venni? (internet is kell)A munka terén nem vagyok finnyás.
Autószerelőként végeztem, ebben is dolgoztam egy ideig.
Aztán voltam osztályos betegszállító, és még kertész is.
Na meg mellék állásban fegyveres őrséget adtam mint biztonsági.Tudom hogy ezek a szakmák kint semmit nem érnek, de az sem érdekel ha rágót kell kaparni a járdáról.
Angolt valamikor tanultam,de az nem sok minden.
Van még másfél hónapom arra hogy 1200-1500 szót megtanuljak, és tudjak mondani valamit.
Állandóan angol hanganyagokat, mondatokat hallgatok, hogy jobban ragadjon.Sajnos nem sok pénzel megyünk 250-280E FT-al ketten.
De még ezt is elég volt összerakni itt.
Egy kedves ismerősnél lakhatunk, egy darabig amíg talpra állunk.Néhány fontos kérdés
A cigaretta töltés hogy megy kint?
Kapni egyáltalán dohányt és hüvelyt?
Körülbelül mennyibe fáj a dohány hüvely?Hát igen mi itt már vesszük a szofi dohányt és a hüvelyt.
Aztán a minőségi Primus töltővel már töltjük is.
Aztán csak szívjuk! Mint itt sok minden mást ebben az országbanNem akarok senkit kioktatni, távol áll tőlem de ha megtehetitek, csak látogatóba gyertek ebbe az országba.
A válaszokat, hozzászólásokat előre is köszönöm.
-
Devid_81
félisten
válasz jerry311 #13477 üzenetére
Nem terelek semmit sehova, en csak mondom nalunk is vannak okossagok (f.szsagok) , de hat bevesszuk a "leszarom" tablettat ellene, mi mast lehetne.
Vannak olyan munkakorok, de valszeg az arcodba vagtak azonnal lehet vagy nem lehet, nem igy kis ido mulva mint neki, hogy hat remek minden, csak megsem.
Es mint mondottam igenyesen, kulturaltan miert ne lehetne?!ui: NI numbert inteztem, en egy fekete csajszival inteztem, a masik asztalnal meg egy zoldre festett punk haju srac volt az ugyfeles.
Lehet utolso napja volt, nem kerdeztem, de ilyen is van, es foleg itt egy ilyen helyen, ahol a vilag minden tajarol vannak emberek, kulturak....
-
jerry311
nagyúr
Vannak munkakorok, ahol borotvalkozni kell.
Ha nem tetszik, nem muszaj ott dolgozni.
Nekem is borotvalkozni kell, meg pingvinruhaba oltozni, pedig ugyfelet talan havonta egyszer latok, akkor max a folyoso masik vegen.
Ez van, vagy elviseli az ember vagy keres masik melot. Mellesleg szerintem alapveto emberi igenyesseg, hogy nem akarunk egy szoros majomhoz hasonlitani...
A masik meg, ne tereld a szabalyozott belmukodessel a temat, mert a kettonek semmi koze egymashoz. -
Devid_81
félisten
válasz jerry311 #13475 üzenetére
Persze, tudom, csak erdemes vedeni az embernek sajat s.egget, nem mindent kell hagyni szvsz.
Nalunk is probalnak mar schedule szerinti emesztest eloirni...de vannak dolgok amiket nem szabad hagyni, mert a vegen azt hiszik kutyat nevelnek.
Nem vagyok az a lazado tipus minden esetben, sokat tudok igazodni, es kell is, de mindent csak modjaval en azt mondom.Szerk: hozzateszem nem tudom a kollega hogy nez ki az arcszorzetevel, biztos vagyok benne nem a jetire hasonlit leginkabb, szal az biztos, hogy az apoltsag az mindenekelott lenyeges, de ha valakinek van egy kis szakalla, bajsza az sztem meg nem olyan veszes.
[ Szerkesztve ]
...
-
jerry311
nagyúr
válasz Devid_81 #13474 üzenetére
Persze. Be lehet menni punk hajjal is, csak aztan lehet hogy a szerzodes egymasik pontja alapjan beosztjak egy hoanyzo kollega helyett szart vakargatni fogkefevel.
Hatas-ellenhatas.De ugy is mondhatom, hogy ilyen aprosagokon is mulik/mulhat, hogy a fonok vedi a segged vagy magadnak kell elharitani a kozeledo veszelyt.
-
legiaap
félisten
Tegnap előtt jött rá a főnökömre, hogy nem Smart a kinézetem azt kéne borotválkoznom. Nem teljesen értem a dolgot. Mitől lesz valaki attól Smart, hogy csupasz az arca?
És ez minden angolra jellemző. Valahogy nem szeretik, ha az embernek van szőr az arcán kivéve, ha a vallásod miatt van ott.
Bár az interjún mikor felvettek ott is volt borostám, meg minden nap azt egész idáig bírta. De még a szerződésemben sincs kitétel erre, szóval kicsit morcos lettem emiatt.[ Szerkesztve ]
-
-
Coccolino_O
őstag
"igen, 7. Nem olyan reg telt be a pohar, hogy vagy nagyon surgosen allast talal, vagy megy haza. Kvazi harman eltunk az en fizumbol ( Esmnek minimalis bevetele volt, de o ugye viszi az itthoni dolgokat, foz, mos, atveszi a csomagot, stb Igaz o is allast keres, lehetoleg olyat, amiben van tapasztalata. Keretik nem velemenyezni a dolgot, nyomos okom volt ra, hoy hagytam probalkozni a dolgaiban. ) ."
Nem vagyok sztahanovista, de azért 7 hónap meló nélkül biztos falra másztam volna.
Nem fogom véleményezni, mert nem tartozik rám. Majd ha odajutok, akkor én is beköltözök hozzátok.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz eszgé100 #13462 üzenetére
Mi ugyan nem, eleg volt ez a het honap igy, ha erted mire gondolok
Coccolino_O: igen, 7. Nem olyan reg telt be a pohar, hogy vagy nagyon surgosen allast talal, vagy megy haza. Kvazi harman eltunk az en fizumbol ( Esmnek minimalis bevetele volt, de o ugye viszi az itthoni dolgokat, foz, mos, atveszi a csomagot, stb Igaz o is allast keres, lehetoleg olyat, amiben van tapasztalata. Keretik nem velemenyezni a dolgot, nyomos okom volt ra, hoy hagytam probalkozni a dolgaiban. ) .
Szoval kicsit elegem lett a helyzetbol, kemenyebben fogtam a sracokat. Eleinte a teso lazan vette a dolgokat, aztan meg rendszeresen a szakmai tapasztalaton, vagyis inkabb annak hianyan bukott el ( leven frissdiplomas, eleteben nem dolgozott meg)).
Szoval nagyon remelem, 1.5 honapon velul fellelegezhetek , talal valami albit, mert nekem aztan vegkepp nem hianyzott, hogy a nyakamra uljenek meg pluszban.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Ugy nez ki vegre mintegy 7 honap itt-tartozkodas/nemdolgozas utan Esm tesoja is talalt munkat. Szakmajaban, nulla szakmai tapasztalattal. Na, mar csak esmnek kell valami, es happy , sunshine.
-
potkem
aktív tag
Végre meg van az időpont március 14..én indulunk Banbury-be az asszonykával.
Egy hónapig ismerősnél lakunk,aztán majd külön.
Már nagyon várom olyan vagyok 32 évesen, mint egy gyerek.
Igy hogy nagyon közeli ismerős által megyünk ki dolgozni még így is félek.
Igaz én soha nem voltam munka nélkül 1 napot sem,de akkor is bennem van a félsz.
De hát itt Budapesten sincs már élet, és még munka se nagyon.
Ráadásul már darabra veszik az embert.Szóval üdv nektek kint dolgozó magyarok.
Nem sokára én is csatlakozom[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz grabber #13456 üzenetére
huh, sonkat ne emlegesd, meg is ennek egy jo kis hazi fustoltet friss otthoni pekkenyerrel, lilahagymaval, pirosarannyal, meg leguritani melle jofajta badacsonyi vorosbort..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
-
Balinov
titán
válasz SityiSXT #13449 üzenetére
affene, remelem meg fellelek legalabb 1 csomaggal..A Tesco Everyday Value Beef Burgers igeretesen hangzik a maga 29%-os lotartalmaval.
Ha holnap nem postolok, akkor azt jelenti, megsem inyenceknek valo, ha megis, akkor vagy tuleltem, vagy mar lomentesitett keszletet leltem
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
SityiSXT
őstag
válasz Balinov #13448 üzenetére
Ínyenckedj:
Horse meat was found in Tesco Everyday Value Beef Burgers (29.1 per cent) and Tesco Beef Quarter Pounders (0.1 per cent).
It was also found in Oakhurst Beef Burgers in Aldi (0.3 per cent), Moor-dale Quarter Pounders in Lidl (0.1 per cent) and two varieties of Iceland Quarter Pounders (0.1 per cent).
(forrás)
De elvileg már leszedték a polcokról... -
Balinov
titán
válasz jerry311 #13447 üzenetére
mokus? nem vagyunk mi Bear Grylls,hogy mokust egyunk
azt lehet tudni,hogy nez ki a csomagolasa? Este megyek a teszkoba, istenbiz kiprobalom...nyiiiiiiiihahaaaaaaaaaaa
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz Balinov #13446 üzenetére
Meg sem lepodom rajta. Kb. olyan, mint amikor a vanilias kekszre rairjak, hogy diot, mogyorot es napraforgomagot is feldolgozo uzemben keszult.
Nem lehete siman egyenesen rairni, hogy ezek kozul barmit tartalamzhat?
Sot, akar meg mokust is!Persze ha meg rairnak, akkor az lenne a baj.
-
Balinov
titán
nem tudom, mit vannak oda, nem ettek meg jofele lokolbaszt
-
Balinov
titán
Sracok, tavaly volt tema, de most hogy van ez az angol/ir rendszamu kocsival hazamegyek pl. nyaralni es otthon furikazok 1-2 hetet vele, rendor megbas* tenyallas? akkor ba**nak meg, ha otthoni allando lakcimed van? ha pl. ideiglenes, akkor nem? Vagy mi most a hivatalos allasfoglalas?
-
Devid_81
félisten
-
Tigerclaw
nagyúr
Az "rendben van", hogy az EU-s országokból nem korlátozhatják a munkaerő beáramlását, mert ugye ez EU-s alapelv, de az EU-n kívüli bevándorlást egy tollvonással megakadályozhatnák, nem? Vagy esetleg a korábbi gyarmataikkal is van valami ilyen egyezségük, mint pl. India? Viszont a segélyre vadászó külföldieket - akár EU-s, akár nem - helyi jogszabályokkal is rendbe tehetnék, megszabva, hogy mennyi munkaidő után milyen és mennyi segélyt lehet igényelne, szóval nem tehetné meg XY, hogy családostúl betelepül, aztán a második napon már kéri segélyt a gyerekeire hivatkozva.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
legiaap
félisten
Mai élményem:
A főnököm megaszonta, hogy aki nem borotválkozik az nem smart...no komment.
Nem kicsi a bajHow are U today? Just kidding...I don't care!
-
Balinov
titán
válasz eszgé100 #13432 üzenetére
Volt Nem kovettem sose, politika nem erdekel, de ugynezki 2009-ben kisse elfajultak az indulatok ezert zartak.
-
Bondi
tag
válasz jerry311 #13427 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy ez nem itt dől el, az előnyök-hátrányok mérlegelése nem az UK javának mérlegelése. Mint ahogy azt se Magyarország döntötte el, hogy be kell lépnünk az EU-ba, vagy ahogy egyetlen olyan döntést nem lehet megnevezni az utóbbi két évtizedből, ami hosszú távon az ország érdekét szolgálta volna vagy szolgálná. Csak otthon nyilvánvalóbb, hogy az ország nem független (nem hozhat független döntéseket semmilyen kérdésben), hanem dróton rángatják, mert ott a nyakunkon egy meg nem történt rendszerváltás súlya, meg a nem létező állami vagyon (vagyis hát létező, csak nem állami kezekben van).
-
jerry311
nagyúr
válasz grabber #13428 üzenetére
Ha nem lesz meló, akkor nem jönnek ide. Egyébként angolul nem beszélő, szakmával nem rendelkező
rabszolgábólminimálbérért dolgozóból, már most is annyi van, hogy nehéz ilyen állást találni. Vagy legalábbis ha nem tetszik valami, akkor el lehet menni, majd lesz helyette másik "mosogatógép". -
-
jerry311
nagyúr
válasz Devid_81 #13426 üzenetére
A munkaerő egy dolog, de az esetlegesen kiutasított munkaerővel egy igen nagy vásárlói tömeg is eltűnne.
Na meg már az EU-s vámunióban sem lennének benne, nem is lenne olyan egyszerű/olcsó EU tagállamokkal kereskedni. Ez persze mind import mind export oldalon jelentkezne.
Nyilván vannak még előnyök és hátrányok, majd akinek hatalmában áll döntést hoz. -
Devid_81
félisten
Ha az unios embereket "vonnak" ki a piacrol meg tulelehetik, de kinok kinjaval.
A sok kis indiai-sri lankai fenntarthatja oket...ambar nekik is igen csak kijar a benefitbol...mondjuk az is biztos, hogy pl csak a Lengyel "sereg" nelkul megterdelne a gazdasaguk...legiaap: remelem en is, hogy csak egy ujabb fellangolas reszukrol!
[ Szerkesztve ]
...
-
Petike1007
tag
Sziasztok!
Autós kérdés...
Van valakinek olyan tapasztalata, hogy nem saját (szülők) autójával ment angliába és néhány hónapot kint maradt az autó...
Meddig maradhat a kocsi, nem gáz, hogy nem az enyém?
Kell valami papír, formanyomatvány, hogy ősök kocsijával mászkálok ott?
Adót elég-e ha az itthonit fizetem?
KösziNem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...
-
Bondi
tag
válasz legiaap #13409 üzenetére
Amott már leírtam sommás véleményemet, itt hadd ne...
Devid 81: saját magukat kaszálnák el. Ha kilépnének, akkor az azt jelentené, hogy már nincs is miért maradni ebben az országban sem.
A modern világ csődjét egyébként jól jelzi az a mostanában felkapott hír, hogy az USA veretne egy kurva nagy pénzérmét, rákarcolna egy kurva nagy számot, elhelyeznék a játékpénzt a központi bankban, a kincstárnak meg jóváírnák az összeget, és jó időre ismét búcsú az államadósságnak. Ilyen egyszerű!
http://pszo.postr.hu/megtalaltak-a-csodapenzt-amerikaban
Ha ezt megcsinálják, én esküszöm, hogy írok nekik, hogy ugyan küldjenek már egy ilyen fölös zsetont a távoli Hungáriába is, vagy legalább ide nekem.
-
legiaap
félisten
válasz Devid_81 #13421 üzenetére
Remélem nem lesz belőle semmi sem. Ez már nem az első alkalom, hogy porondon van ez a téma.
Talán most is a szőnyeg alá söprik, bár ha meglépnék, akkor is maradnék. Fizetném a vízumot (bár nem tudom mennyi is lenne az annyi) azt dolgoznék tovább.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Devid_81
félisten
válasz legiaap #13409 üzenetére
Nem kulonosebben esne jol ha kilepnenek es elkezdenenek itt okoskodni, hogy ugyan miert vagyok itt es dolgozok legalisan es miert termelem nekik a benefitet stb.
Lehet meg gyorsba le kellene csapjak valami oshonos itteni leanyzora...mert en haza nem megyek...[ Szerkesztve ]
...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz urban racer #13414 üzenetére
törölve
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tildy
nagyúr
válasz grabber #13417 üzenetére
Mi 1 honapig three mobilneten voltunk, mikor nem volt bekotve a netunk. Igaz az a mobil strapa lett, meg az ab;lakra kellett ragasztani a telot, de meg kell mondjam semmi mas szolgaltatonak sem volt terereje a lakasban. Kinyitott ablaknal meg 5-os terero.
-
addikt
válasz urban racer #13416 üzenetére
three 15 font a korlatlan net és 300 perc beszelgetés.
Csak a hálozatuk nagyon rossz.Néha nem lehet telefonálni máskor meg a google maps se jött be.De olcsò ha nem elég az 500mb.
Én three -> O2 váltottam -
jerry311
nagyúr
válasz urban racer #13414 üzenetére
A legtöbb szolgáltatónak van max. 1-2 GBP/nap díjazású napi hozzáférése.
O2 havi 500 megás csomagja 6 GBP.
Three-re, meg vodára nem emlékszem, már rég volt. -
urban racer
senior tag
sziasztok! Barátnőmmel készülünk kimenni Londonba 1 hétre, viszont a szálláshelyen csak a lobbyban van net... Tudnátok ajánlani valami mobilnet alternatívát?
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
eszgé100
őstag
-
MPowerPH
félisten
Úgy alakult, hogy van 1,5 hónapunk arra, hogy elköltözzünk, barátom elnézte a mostani albérleti szerződését. Ma bent voltunk egy irodánál, ki is néztünk egy szép 3 szobás házat. Hölgyike közölte, hogy csak családoknak adják ki... Ekkor jött az, hogy a haverom az unokatesóm, a barátnők meg már feleségek. Így oké is volt, hétfőn mehetünk háznézőbe. De ha ki akarjuk venni, kell a házassági anyakönyvi kivonat. Valami új törvényi szabályozás, hogy egy házat csak egy család vehet ki. Kicsit fura... Most nem tudom mi lesz. Vagy ketten vesszük ki, az unokatestvéri kapcsolatot egyébként sem tudják csekkolni, vagy el kell kezdeni privát landlord -ot keresni.
Don't Tread On Me
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #13407 üzenetére
2008-ben csinaltattuk a mienket, akkor se volt meg ujjlenyomat. 2009. június 28-ától van ujjlenyomatos utlevel.
-
legiaap
félisten
Ezt olvasta valaki?
-
Coccolino_O
őstag
Bocs, ha triviálist kérdezek, de van olyan oldal, ahol megtekinthetőek a szakmunkák "különbözeti vizsgái"?
-
Balinov
titán
Asszonykamet 2006-ban csinaltattuk, eskuvo utanni nevvaltozas rulz...neki chippes piros, de se o se en nem emlekszem,hogy ujjlenyomatoltak volna a tokmanyirodaban. En tavaly novemberben csinaltattam meg express, nekem meg se kerdeztek, akarok-e ujjlenyomatot adni, kellett, oszt' jovan
-
Bondi
tag
Egyébként kérni lehet, hogy milyen útlevelet akarsz, vagy ebben a szép új világban már automatikusan csak chipeset-biometrikusat adnak? Az enyém csak jövőre járna le (a jó öreg kék ), de talán még idén csináltatok újat, mert ha netán kiugrok az USA-ba, nehogy a biometriát ott helyben mérjék be rajtam gumikesztyűvel.
A Lutonra járunk, néha van olyan visszaérkezésnél, hogy a chipes útlevelesek átmehetnek hamarabb, mert csak beszkennelik maguknak, nem kell a kígyózó sort kivárni. Ez nyilván előny, ha késésben vagy, mert szinte senkinek nincs még ilyen hipermodern útlevele.
Vagy csak nincs tisztában vele... Barátnőm útlevelén is én láttam meg azt a kis biszbasz szignót, mondom ezzel ott is átmehetsz.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Sziasztok, hirtelen nem talaltam jobb topikot.
Mikori kiadastol biometrikus/Usanka kompatibilis egy Magyar utlevel? 2006 oktoberi kiallitasu az mar az vagy meg nem az?
Koszi
Balinovzserk: megvan, 2008. Nov-tol vizummentesen lehet menni 90 napnal nem hosszabb tartozkodasra. Chipes utlevel kell, ujjlenyomatos nem feltetel.
[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
Csak hogy ne ugy jarjatok, ahogy en: bar nincs leirva, de a dvla-tol kerdeztem, aki london police-hez iranyitott, akik azt mondtak, hogy auto vasarlasnal, ha van ervenyes muszakid, biztositasod, es az utado be van fizetve, annak ellenere, hogy nem erkezett meg a taxdisc, mehetsz a forgalomban, nem fognak megbuntetni. Ha ezt elobb tudom...
-
Zodicus
senior tag
Köszi a válaszokat, de nem keresek, hanem konkrétan a cégről kellene infó/tapasztalat.
-
jerry311
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest