Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#42851) Dicker válasza Deck (#42849) üzenetére


Dicker
őstag

Ez segít rajta:
(amúgy google első találata :) )

Clearing cache and Dalvik cached worked.

1. Turn on USB debugging on phone.
2. Turn off Fastboot on phone.
3. Connect phone to PC in "Charge mode".
4. From PC (you must have adb and fastboot tools installed on PC), enter "adb reboot bootloader".
5. When you get the HBOOT screen on the phone, select FASTBOOT. Screen should display "FASTBOOT USB".
6. On your PC enter "fastboot boot <recovery>.img" where "recovery" is the name of a custom recovery (such as AmonRa) in the same Windows folder.
7. Once the custom recovery is booted, the commands to wipe cache and Dalvik Cache should be on one of its menus.

(#42852) rjg válasza Ronyn (#42838) üzenetére


rjg
őstag

Annyi köze van hozzá, hogy S60-nál a profilokhoz lehetett hívócsoportokat hozzárendelni és az alapján szűrni, kinél szólaljon meg a telefon. Nálam pedig az, hogy valamilyen szabályrendszer alapján - mint Symbian-nél a profil-hívócsoport összerendezés - el tudom dönteni, hogy kit engedek be a privátszférámba, az már hívásszűrés. Az, hogy melyik a jobb megoldás, értesíteni a hívó felet, vagy nem, a gyártóknak sem volt egyértelmű, az általad is említett zárt rendszerű telefonoknál pl az Ericsson foglalt jelzést adott, az S60-as Nokiák pedig hagyták kicsengeni a szűrt számokat. A droidnál pedig van natív - igaz, nagyon egyszerű - hívásszűrés. A névjegyzéken belül a kontakt megnyitása után a beállításoknál meg lehet adni, hogy azt a hívót mindig küldje a hangpostára.

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#42853) Ronyn válasza punky10 (#42842) üzenetére


Ronyn
senior tag

Persze voltak rá jó alkalmazások(pl.a best és a handy, pl. s60ra a system explorer nagyon jő cucc volt , meg a fullscreen caller vagy mi.
De azért nem volt túl nagy választék, az meg hogyazokat is úgy kellett összeszedegetni(elején még nem volt OVI, és később sem volt egy nagy szám ), az már egy másik történet
UIQra már sokkal kevesebb alkalmazás volt(nem is volt igazán hosszú életű a platform), en anno azért adtam el a zsiruj SE P1 telefonomat egy hónap után, mert nem volt rá semmi értelmes alkalmazás (fileszerkesztő ftp etc...)

Ego sum... Ronyn 🧔

(#42854) rjg válasza Deck (#42846) üzenetére


rjg
őstag

Az első négy találat erről az alkalmazásról szól. Nekem személy szerint bevált, a ROM cseréken túl, én már használtam telefon cseréjénél is alkalmazások adatainak visszaállításához. Nálam fej fej mellett futott a MyBackupPro-val, de az elvérzett. A TB alkalmazások mentéséhez megbízhatóbb, gyorsabb és máig folyamatosan fejlesztik.

(#42849) dekrer
Töröld ki a Beállítások - Alkalmazásoknál a Play adatait kényszerleállítás után, az talán segít.

[ Szerkesztve ]

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#42855) Ronyn válasza rjg (#42852) üzenetére


Ronyn
senior tag

Hat mindenesetre nekem más elkepzeléseim vannak egy hívásszűrésről, akkor az android megoldása meg közelebb áll hozzá - bár macerásabb az biztos
Ja, de mindegy, a symbian jő volt a maga idejében , pláne hogy csak a korabeli WinCE volt az ellenfele, azt meg fölényesen űberelte.
Mindenesetre, - bár szinte mióta van okostelefon, nekem az van- en nem cseréljék el az utolsó symbianis csucsgépet (N8), az androidommal.

Ego sum... Ronyn 🧔

(#42856) elfelejtette válasza Ronyn (#42853) üzenetére


elfelejtette
veterán

Igen, voltak anno elég jó alkalmazások Symbianra, még mikor nem volt Ovi áruház csak a My-symbian.com volt olyan oldal, ahonnan eléggé nagy számú alkalmazást lehetett letölteni (én is sokat szedtem le a Siemens SX1-gyel).
És bár ingyen kaptam a Vodafone845-ös telóm, eleinte óczkodtam tőle, és párhuzamosan használtam a Nokia6630-cal, mostmár egyre inkább az Android híve vagyok.

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#42857) chab7 válasza elfelejtette (#42856) üzenetére


chab7
addikt

Nem csodálom :U Aki meg nem így van vele az ne jöjjön Android topicba.
Én sem járok sem iAlma sem Win topicokba írogatni, hogy nem komálom azokat. Ennyi.

Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

(#42858) Timer válasza Ronyn (#42838) üzenetére


Timer
veterán

OFF

Symbian-on hívásszűrésre kiválóan alkalmas volt a Handy Blacklist alkalmazás. Évekig használtam, semmi gondom nem volt vele.

Hívás rögzítésére mindennél jobban bevált a Total Recall. Igaz, E52-őn pittyegett kicsit (E50-en tökéletesen néma volt), de egyáltalán nem zavart, pláne, mert amúgy kiváló hangminőségben rögzített minden egyes elhangzott szót. Megjegyzem, Androidon egyelőre nem találtam olyan alternatívát, ami rendszer szinten rögzítené a hangot, nem mikrofonon keresztül próbálkozna ezzel, begyűjtve jelentős mennyiségű nem kívánt zajt. Az egy dolog, hogy majdnem minden ilyen program képes a kernel szintű rögzítésre elméletben, de SK17i-n gyakorlatilag egy sem működik ebben a módban, hiába rootolt a telefon.

Szóval: nem azt mondom, hogy a Symbian maga volt a mobil oprendszerek királynője, de van még olyan terület, amiben jobb volt, mint az Android. Reméljük, ez nem marad mindig így.

ON

[ Szerkesztve ]

(#42859) vadkörte válasza Timer (#42858) üzenetére


vadkörte
addikt

Egyetértek. Bár nekem csak két Symbian-os telefonom volt, 2007-2010: E50, 2010-2012: 5230, tehát nem vagyok SymbianGuru. Ettől függetlenül szerettem és még mindig úgy érzem van amiben jobb volt, mint a jelen kor mobil operációs rendszerei. Lényegében bármit meg tudtam vele oldani, csak sajnos az idő túlhaladt rajt.

A hívásszűrés nekem azt jeleti, hogy megszabom, kitől fogad a készülék hívást/üzenetet. Elhiszem, hogy ezt csoportozással is meg lehet oldani, de az nem feltétlenül jelent szó szerint hívásszűrést. S60 alatt erre a HandyBlacklist-et használtam. Kiválóan működött mindkét telefonon. Hívásrögzítésre az E50-en semmit, mert lassította az amúgy sem gyors telefont, 5230-on a TotalRecall-t.

Droid - Ace - alatt hívásszűrésre a Call Control nevű app-ot használom, hívásrögzítésre sokmindent kipróbáltam, de eddig semmi sem nyújtotta azt az eredményt amit várok. Így ez még fehér folt.

Más:
Amatőr kérdés. El tudná valaki magyarázni szájbarágósan hogyan kell beállítani a droidos Total Commander LAN plugin-ját, hogy lássa a gépem megosztott mappáit?

Üdv. V. Körte

(#42860) flash-


flash-
veterán

Találtam több olyan programot amivel a képernyő felbontásával megegyező képet gyönyörűen szétnyújtás nélkül be lehet tenni háttérnek.

Ugye régebben ajánlgattam a multipicture wallpapert.ez nem megy pl a stocklite rommal.

Tehát a megoldás,és még nagyon egyszerű is ráadásul a Wallpaper Wizardrii
Ennek a programnak a no scroll parancsával a képet gyönyörűen be lehet tenni háttérnek eredeti méretben nyújtás,nagyítás nélkül.

Egy másik ilyen program a Wallpaper set and Save

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#42861) toth_janika válasza gipsztigris (#42553) üzenetére


toth_janika
őstag

Hello!
Szemezek ezzel az OUT-tal. Statusbar-t akarok főzni, viszont a Defy felbontásához való (480x854) valót nem találok :(
Valaki tud egy kicsit segíteni, hogy melyiket kell választani ehhez a felbontáshoz? :R

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#42862) Nocsesz1


Nocsesz1
senior tag

Tudnátok ajánlani valami app-ot hogy ha az értesítési sávon kapok valami jelzést azt rezgéssel bizonyos időközönként figyelmeztessen. Pl Viber üzenetet kapok de az értesítő hangja egyszerűen pocsék és nem veszem észre. Ha rezegne akkor lehet hogy felfigyelnék a zsebemben rá.

HAJRÁ VIDI !!

(#42863) (jan) válasza Nocsesz1 (#42862) üzenetére


(jan)
őstag

Missed Call Reminder

Egyetlen hibája van hogy akkor is jelez ha már elolvastad az üzenetet... ilyenkor egy stop-ot kell neki nyomni

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

(#42864) megint én


megint én
őstag

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Androidra normális facebook alkalmazás létezik?
Mert a hivatalis alkalmazás egy nagyon nagy rakás hulladék!
-Zabálja a memóriát (27-40mb)
-Ha onnan próbálok facebookolni, akkor szinte soha sem akar frissíteni.
-Sokszor van, hogy nem jelenít meg egyes emberektől posztot.
-Nem jelennek meg az üzenetek.
Szb, stb, stb.
Ami viszont pozitívum, a névjegyzékbe nagyon sok telszámot egymáshoz rendelt, e-maillal, Skypeval, stb szóval volt jó oldala is. De talán több a rossz!

(#42865) ncc1701 válasza megint én (#42864) üzenetére


ncc1701
veterán

És még akkor is bennt van a memóriában, amikor nem kéne. Én uis kerülök mindenféle "közösségi" oldalt, ezért is fogom rootolni, h az ilyesmi el se induljon, ne egye a memóriát-prociidőt.

(#42866) macilacus válasza vadkörte (#42859) üzenetére


macilacus
senior tag

Ez a Total Commander LAN beállítás engem is érdekelne :U :K

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

(#42867) Pajoz válasza vadkörte (#42859) üzenetére


Pajoz
őstag


Én a megosztott helyett az egyik megjajtó Dokumentumok mappáját adtam meg. Így hozzáférek az egész meghajtóhoz. Ha már él a kapcsolat a vissza nyíllal elérhető a többi meghajto és a C-n a saját fiókom. Mindez win7-en. Természetesen a gépen meg kell osztani a mappákat.
Ha nem tudod az ip címed futtasd le a miazip progit. Valszínű, hogy a virnyákölő ráugrik, de nem káros prog.

(#42868) Deck


Deck
titán

Vettem Playen pár programot. Öcsém telefonjában bejelentkezek a Google fiókomba és letöltöm neki is. Ezután kijelentkezek a fiókomból a telefonján, majd vissza az övébe. Ekkor nem fog nyavalyogni érte a program? Vagy egyszerűbb az .apk-t kimenteni és felmásolni az övére? Melyik működhet? :)

PS5

(#42869) atillaahun válasza megint én (#42864) üzenetére


atillaahun
veterán

Sajnos nem. Én is böngészőből tolom (bár már szerencsére egyre ritkábban).
Minden más verzió súlyosan veszélyezteti az Ön és Környezete egészségét!

(#42870) Oldman2


Oldman2
veterán

Sziasztok,

Jelenlegi favorit Lejátszó alkalmazásom a Player Pro. Egyet viszont nem tud, és érdekelne van-e olyan lejátszó, amivel azt meg lehet csinálni, hogy 5-10 sec -et vissza lehessen ugratni vele?

Nem visszatolni egy csúszkát, hanem 1 gombnyomás/érintés -> vissza 5-10 sec (az idő esetleg legyen beállítható).

(#42871) atillaahun válasza Oldman2 (#42870) üzenetére


atillaahun
veterán

MoBoPlayer tudja. Hangerő gombokkal. Bár az első sorban videólejátszó. De zenét is viszi azért.

(#42872) macilacus válasza Pajoz (#42867) üzenetére


macilacus
senior tag

XP van a gépemen, rendesen beállítok mindent és mégsem hajlandó csatlakozni, tisztára kiakasztó :F

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

(#42873) Necc válasza Deck (#42868) üzenetére


Necc
addikt

Valamilyen szinten ez már wareznak minősül... javaslom a topic címének nagyon alapos áttanulmányozását :P

Amúgy az alkalmazások egy része bizonyos időközönként ellenőrizteti magát a markettel, és ha már nem a te accountoddal leszel bejelentkezve, letilthat.

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#42874) megint én válasza atillaahun (#42869) üzenetére


megint én
őstag

Csak az a baj, hogy most letöröltem, és a névjegyek fele, még több is ugrott. :O

(#42875) vadkörte válasza Pajoz (#42867) üzenetére


vadkörte
addikt

Tenkjú!
Ottanékehun ki is próbálom. Az IP nem gond, azzal talán boldogulok. :)
Gondolom a router által kiosztott cím kell. Van több megosztott mappa is a gépen, majd molyolok vele. Előbb-utóbb sikerül.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#42876) Dexter68


Dexter68
addikt

Sziasztok, ide is beírom, hátha valaki örül majd neki:

Amióta megvan a telefonom, azon küzdök, hogy megoldjam az outlookkal való szinkronizálást. Azt hittem, ez egyszerűbb, symbianon el voltam kényeztetve. A microsoft oldalán olyan béna megoldás van, hogy nem is számítom megoldásnak: naptár exportálása csv-be, aztán meg import vagy valami ilyesmi, ami folyamatos munka szempontjából egy kalap sz*r.

Ellenben, amit a microsoft nem említ, a google erre is kínál megoldást: Google Apps Sync
Az ígéret alapján működőképesnek tűnik, holnap letesztelem.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#42877) mogyesz válasza GabeeeS (#42674) üzenetére


mogyesz
aktív tag

Jelentem, videotelefonálok Skyp-al, tökéletesen működik. Telefonom GalaxyS2, ROM: ICS 4.0.3. stock vodafonos. Ja, és rootolva van. Nemrég másik 4 S2-t is belőttem skype-ra, jelentem működik! :) Mind mobilneten, mind Wifin keresztül. Skype-olni országon belül, és interkontinentálisan is szoktam (NewYork). Működik. Bár ezek után a sz@r androidot lehet ki fogom dobni... :DDD

+1 adalék: a hivatalos gyári Skype kliensből a video rész el-el tűnt, így egy preparált kliens van fent XDA-ról.

(#42878) xSide válasza megint én (#42864) üzenetére


xSide
őstag

Most ezt tesztelgetem, jónak tűnik és gyors, sok funkcióval... (chat még nincs)

(#42879) randras válasza megint én (#42874) üzenetére


randras
veterán

Micsoda nick, zseniális, hogy nem futottam beléd eddig itt a PH-n... :C

(#42880) Deck


Deck
titán

Ezt olvasta már valami? Linaro: kétszeres sebességre gyorsított Android 4.0 Weboldala pedig: [link]

Kiadnak majd egy frissítést ha elfogadják amiben benne van már és lehet rá frissíteni vagy, hogy kell elképzelni ezt? :) Oldalon van már letöltés, így fellehet már rakni?

Mivel ez egy szoftver így szerintem nem off.

PS5

(#42881) gatto_


gatto_
senior tag

Skype felhasználók... Az normális a programban, hogy hanghívásnál ( a videót letiltottam, mert minek) semmilyen körülmények között nem sötétíti le a kijelzőt? Azt szeretném, hogy úgy működjön mint a hívásnál, azaz a szenzor érezze, hogy a fejemnél van és kapcsolja le a kijelzőt. Ezt az általam használt Skype 2.1.0.46 V10 utolsó honosított változat nem teszi. Ha kinyomom a kijelzőt a felső gombbal, ami ugye lezárja képernyőt, akkor elsötétül, viszont a hangszórót is kikapcsolja. Van a menüben egy "képernyőn tartás audió módban" de azt nem pipáltam ki. (illetve kipipáltam, hátha hibás a fordítás, de akkor sem sötétül el.)
Raktam fel frisset a marketről, és a legújabbat az XDA fórumról, de mindnél ez van. Ez így normális, vagy van valami lehetőség?
Egy 10-20 perces hívásnál jelentős akku időt lehetne ezzel spórolni szerintem.

(#42882) randras válasza gatto_ (#42881) üzenetére


randras
veterán

Ha nem is tudja alapból, miért nem lövöd ki te?

(#42883) Necc válasza Deck (#42880) üzenetére


Necc
addikt

Nagyon nem úgy megy ez, hogy letöltöd ezt is mint egy csodát művelő appot és hopp azonnal megugrik az eszközöd sebességre, újra kell írni hozzá a kernelt, meg jó pár modult is újra kell fordítani, ami nem kis időbe telik.

Jó esetben egy készülékfrissítéssel majd megjelenik egy ilyen, vagy beleépítik valamelyik android verzióba.

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#42884) Shoo


Shoo
senior tag

Hali,
A printershare-en kívül tudtok valami jó nyomtató programot? wifi-n vagy usb-n szeretnék nyomtatni. Jó a program, csak usb-n még nem sikerült nyomtatni vele és kellene a PrinterShare™ Premium Key program hozzá, hogy tudjon nyomtatni, az meg 3ezer-be kerül. Vagy esetleg tudjátok, hogy honnan lehet letölteni ezt a Key-t ingyen?
Köszi!

Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0

(#42885) CoolBoy323 válasza Shoo (#42884) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

a topik címét olvasd el légyszíves!!!!!!!!

(#42886) gatto_ válasza randras (#42882) üzenetére


gatto_
senior tag

Írtam. Ha kilövöm kilövi a hangszórót is, azaz nem hallok semmit.

(#42887) randras válasza gatto_ (#42886) üzenetére


randras
veterán

Mármint ha megnyomod a power gombot, gondolom. Ha egy widget segítségével kikapcsolod a képernyőt, úgy is?

(#42888) Pajoz válasza vadkörte (#42875) üzenetére


Pajoz
őstag

Pont nem. Nekem a routerem címe .1-re végződik. A miazip-é meg .4-re és csak ezzel működ.

(#42872) macilacus

Nincs itthon XP-m de sztem azon is működnie kéne, ha minden jól van beállítva.
Ajánlanám még RootRulez leírását, de ez is win7-re van.

(#42889) Shoo válasza CoolBoy323 (#42885) üzenetére


Shoo
senior tag

Oké elnézést, akkor valamilyen más program érdekelni:)

[ Szerkesztve ]

Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0

(#42890) vgyuri válasza Shoo (#42884) üzenetére


vgyuri
őstag

[link] - Nem próbáltam, de ezt írja (a pro 184 forint most):
"PRINTING! See the market leading Smart Office 2 Print Room in action! You can print one page to thousands of wireless printers from 34 manufacturers including HP, Epson, Canon and Samsung. Smart Office 2 allows you to print an unlimited number of pages!"

Most látom, hogy usb-n akarsz nyomtatni, arra nem biztos hogy jó.

[ Szerkesztve ]

(#42891) Ronyn válasza (jan) (#42863) üzenetére


Ronyn
senior tag

nekem nincs ilyen gond vele, viszont az alapból csak hívásra smsre jelez(szóval szerintem viberre nem, bár ha a viber beteszi a gyári híváslistába is a hívásokat, akkor működhet...

Ego sum... Ronyn 🧔

(#42892) Ronyn válasza Deck (#42868) üzenetére


Ronyn
senior tag

Mivel más (legális) úton is beszerezheted a keyt. a marketen kívül is, így valószínűleg nem fog nyavalyogni...

Ego sum... Ronyn 🧔

(#42893) gatto_ válasza randras (#42887) üzenetére


gatto_
senior tag

Módosítom a rinyámat... :) A marketből letöltött gyári változat nem kapcsolja ki a hangszórót. Csak a megbuherált, és a honosított verzió nem jó. Szívás.. Na mindegy akkor használom a gyárit. :) Köszönöm aki segíteni próbált.

(#42894) rolii21


rolii21
aktív tag

Sziasztok! Egy olyan programot keresek androidra amiel tudok létrehozni egy fm csatornát és azon zenét sugározni a hifinek. Annó az n97 ben is volt ilyesmi.

Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'

(#42895) vadkörte válasza Pajoz (#42888) üzenetére


vadkörte
addikt

Köszi! Akkor ezért nem tudott csatlakozni a PC-hez... :S
Na majd ha hazaértem melóból megnézem.

Üdv. V. Körte

(#42896) Necc válasza rolii21 (#42894) üzenetére


Necc
addikt

...mert abban volt megfelelő HARDVER :W :DDD

FM adó chip nélkül nem fog menni a móka, sé nem tudok arról, hogy bármelyik androidos készülék tartalmazna ilyet :N

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#42897) rolii21 válasza Necc (#42896) üzenetére


rolii21
aktív tag

Gondoltam elég neki az fm antenna:D azért köszi:D

Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'

(#42898) doddencs válasza macilacus (#42872) üzenetére


doddencs
senior tag

próbálj meg először mindenki számára megosztani egy mappát mondjuk, jelszó nélkül. így látja-e egyáltalán.
xp nekem sincs közelemben, de hálózati beállításoknál ott is van talán vmi, ahol engedélyezni kell a megosztást.

amúgy ip helyett szerintem egyszerűbb a gép nevét megadni. az biztos, hogy fix mindig.

(#42899) Sefter


Sefter
veterán

azt meg lehet oldani valahogy, hogy a NAS-on levő filmeket le tudjam játszani tableten :F
ha igen, milyen progi kell hozzá?

ja, wifi-n keresztül...

[ Szerkesztve ]

Psn ID: sefter_hun

(#42900) (jan) válasza Ronyn (#42891) üzenetére


(jan)
őstag

nalam is csak viber uzenetektol zakkan meg.

Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.