Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: Gépjármű ügyek
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonTomika
csendes tag
válasz
AtHoS #162382 üzenetére
Miskolc gyakorlatilag kriminális, messze a legrosszabbul működő város az appban. Minden héten van valamilyen probléma (hiányoznak komplett napok, járatok, irányok, vagy csak nem frissül napokig a menetrend). Ezek hátterében mindig az adatbázis hibája áll, és ez egyszerre érint 3-4 másik appot is.
Miskolcon úgy tudom, három forrásból dolgoznak az appok:
• Van az MVK publikus adatbázisa: ebből dolgozik az MVK saját menetrendi weboldala, valamint a Google Maps, a Moovit (ha van Miskolcon), a menetrend.app, a "Menetrend Miskolc" nevű app, és kb. minden más app is, amiben elérhető Miskolc (ha van ilyen).
• Emellett valószínűleg van egy belső adatbázisuk, amiből a saját alkalmazásaik dolgoznak (régen transIT menetrend: MVK Zrt., most MobilON), de kifelé ez nem érhető el senkinek. Lehet, hogy ez pontosabb a fentinél, nem tudom.
• Illetve ott van még az "Erdei" által fejlesztett "Miskolc menetrend" nevű app, ami talán a legrégebbi lehet Miskolcon. Régebben egy blogot is vezetett a menetrendi változásokról (most nem találom), így nem zárom ki, hogy ő követi a helyi híreket, és kézzel veszi fel a változásokat :) Ha így van, le a kalappal előtte, ezt mi nem tudnánk vállalni, főleg nem 70+ városban.Ehhez jön még az a bizonytalanság, hogy minden app máskor frissíti az adatokat (kb. 1 és 72 óra között vannak most jellemzően az átfutási idők), és Miskolcon naponta változik, hogy épp mi rossz a publikált menetrendekben.
A budapesti HÉV-es probléma ettől tök független, ott az okozza a gondot, hogy olyan helyeken vannak szétbontva az állomások vágányokra, ahol nem kellene, és olyan helyeken vannak összevonva a vágányok egybe, ahol pedig külön-külön lenne több értelmük. Minden app kicsit más logika szerint működik, így a HÉV-eknél minden appban kicsit mást fogsz látni. Nem a konkrét időpontok fognak eltérni, hanem hogy egyszerre egy képernyőn az összes indulás mekkora részét látod (túl sokat / túl keveset) ahhoz képest, amit szeretnél látni.
Ráadásul ez évente többször is változik, holott a valóságban nem épül át semmi. Most szerintem a Budapest GO megoldása a legjobb (ami kb. egy hete vezettek be), és amúgy pont ez a változás rontotta el nálunk a menetrend.app-ban a héveket. Aztán lehet, hogy 2 hónap múlva megint változik majd, és akkor egy harmadik app lesz a legjobb.
Értem én, hogy felhasználóként ezzel nem vagy kisegítve, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a legtöbb esetben nem az app(ok) rossz(ak), hanem a mögöttes adatok megbízhatatlanok.
@kovacs65: köszi! :)
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- MSI Pulse 17 FHD IPS 144Hz i7-13700H 5.0Ghz 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest