Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz gban #3410 üzenetére

Akkor én is nekirugaszkodok a kérdéseidnek:

1. Fontos-e hogy milyen android van egy tableten? Gondolom van jelentősége, mezei júzer mit vesz észre, régebbire nem mennek fel újabb programok?
    - Így igaz, valamint a szolgáltatáskínálat és a stabilitás is egyre javul az Android OS újabb és újabb verzióival.

2. 1.6, 1.7, 2.2 - a régebbit le lehet cserélni újabbra, vagy hardverfüggő? Hardverfüggés esetén mi a korlát? Proci, ram, tárhely?
    - Hardvertől is függ, illetve attól, hogy egyáltalán a gyártó vagy lelkes modderek készítenek-e rá a frissebb verziójú Android-ból rá ROM-ot/firmware-t. Hardver szempontjából főleg a CPU típusa és a RAM mérete lehet a limitáló tényező. A háttértárat lehet bővíteni memóriakártyával, viszont vedd figyelembe azt, hogy az Android csak a 2.2-től ("Froyo") támogatja az alkalmazások memóriakártyára telepítését. (Ezt korábbi verzióknál a rendszer root-olásával és az App2SD alkalmazás használatával lehetett áthidalni.)

3. Win CE 6.0 van egy tableten, felrakható android? És fordítva?
    - Vannak olyan kínai tablet-ek, amelyeknél oda-vissza megoldható, de nevesebb gyártók modelljeinél általában nem.

4. Mi a jobb, win vagy android, illetve mit befolyásol hogy melyik fut, a telepíthető programokat?
    - A szolgáltatás- és alkalmazáskínálat egyértelműen az Android irányába dönti el a mérleg nyelvét. A Win CE egy nem rossz, de meglehetősen korlátozott rendszer, amely sokkal kevésbé alkalmas a felhasználói igényeknek megfelelő testreszabásra.

5. Teljesen elméleti, amatőr, kíváncsi kérdés: feltehető-e a tabletekre normál win, pl. xp, vagy más a hardveres rendszer, így nem? Win CE 6 vagy android helyett?
    - Nem, a Windows XP/Vista/7 a desktop és notebook gépekben alkalmazott x86 utasításkészletet használó CPU-kra íródott. A Win CE és az Android ellenben az ARM architektúrára épülő CPU-kra. ARM-alapú gépekre esetleg valamilyen ARM-alapú Linuxot lehet feltenni, de ennek megvalósítása nagyon készülékfüggő. (Bár maga az Android is Linux-kernelre épül.)

Vagy nincs összefüggés a CE 6 és az asztali win között, így mindegy mi van rajta, egyikre sem megy fel a hardver miatt?
    - Az asztali Windows és a CE a fent említettek miatt nem átjárható egymással. Én laikusként azt mondanám, hogy az összevetésük a GUI hasonló logikájában, felépítésében kimerül.

• jFox

addikt

válasz gban #3410 üzenetére

Szia!

Megpróbálok válaszolni néhány kérdésedre.

1) Ezt nem tudom pontosan, nyilván az újabban jobb. De azért ez is hardware függő, hogy melyikre mi megy rá. Pl. egy olyan gépre amin 98 volt nem biztos hogy rá megy a win 7. :)
    2) igen hardware függő, meg gyártó függő is, hogy fejleszti-e a kütyüjét ha már rásózta az emberekre. :)
    3) ez is gyártó függő. Láttam olyan Tab-ot amin volt mind a kettő, sőt még egy Ubuntu is.
    4) igen. Nem biztos, hogy ami meg van win -re az meg van droidra is és viszont.
    5) léteznek sőt már korábban léteztek Windows -os tábla PC -k mint androidos Tab-ok. ld. Asus R2H és társai.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés