- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #5767 üzenetére
Lejárt a szerk. időm, még annyit az overscanről, hogy ez egy örökölt dolog a régi időkből. Aki foglalkozott anno DVD rippeléssel, az tudja, hogy a 16:9-es képarányú lemezeknél is ritka volt az, ahol nem volt alul-felül, oldalt egy kis fekete sáv, és Gordian Knotban állítgattuk a cropot, hogy ezt levágjuk, és próbáltuk a crop utáni képarányt 16:9-hez közel tartani, vagy ha szuper szélesvásznú volt, akkor 2,35:1-hez.
A magyarázat pedig a szélesvásznú filmek rögzítésének fél évszázados technológiájára vezethető vissza, itt a wikipedia cikke, érdekes olvasmány, ajánlom.
Nem tudom, hogy az új filmeknél, amiket már digitális kamerákkal vesznek fel, mi a helyzet, ill. az ezekből gyártott Blu-Ray kiadványokon, már nem rippelek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- New Zen AMD GAMER - 9600X : 9060XT 16GB : 32 GB DDR5 : 2TB : Új 3év garanciával
- Eladó gamer pc, i5 9600K, GTX 1660ti
- Gamer Gép - GIGABYTE B760M , i5 12400F, 32GB DDR4, RTX 3070, 1 TB M.2 SSD, 850W
- Intel NUC 5CPYB mini pc eladó
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest