Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Rap, Hip-hop 90'
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Nem tudom, hogy mennyire pontos/hiteles, de egy ilyen ábrát láttam ma:
A google szerint az USD viszonya a kínai Yuan-nal is hasonlóan változott. Az első negyedévben $1 még Y6.4 volt, most épp Y7.1, tehát valahol ott tartanak, mint a CAD/AUD
A google szerint az euró árfolyama $1=E0.86 volt 1 éve, most $1=E1.02
Az szám szerint 18%-os esést jelent a dollárhoz képest.
Ezt csak azért számoltam ki, hogy segítsen az ábraértelmezésében. Tehát az ábrát nem úgy kell értelmezni, hogy a dollár felfelé ívelő grafikonja és a többilefelé ívelő grafikonja közötti távolság a tényleges értékcsökkenés, hanem a lentiek a dollárhoz képest, a dollár pedig kitudja mihez képest 22%-kal értékesebb.Összehasonlításul:
1 éve $1=310Ft, most $1=430Ft => ez 38%-os értékvesztést jelent. Magasan a legsúlyosabb. (Az okokról beszélhetnénk, de szétfeszítené még az offot is.)De e amúgy a dollárban számolt eszköz árak is magasak, amit az elmúlt 1-2 év emelekdett költségeivel és az általános inflációval, valamint az új technológiák (DDR5, Pcie5) magas bevezetései költségeivel lehet magyarázni, de akkor is rátesz egy lapáttal.
Megkockáztatom, hogy esetleg valamikor valamilyen módon beavatkozni lesz kénytelen az USA kormányzat/FED, mert nem biztos, hogy olyan jó nekik, hogy a megerősödő dollár / dollárhoz képest gyengülő világdevizák miatt nem tudnak exportálni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- 27% - ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest