Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz #00137984 #27361 üzenetére

Számomra is csalódás volt az amd előző négyedéves eredménye. Vagyis a növekedés mértéke. A ryzentől nagyobb hatást vártam.
    Ha mondjuk azt mondjuk hogy 300m dollár jött a ryzenből az első hónapban, akkor 400 dolláros átlagárral számolva eladtak 750000 példányt. Hát az elég kevés ahhoz képest, hogy a megjelenés előtt azt számolgattuk, hogy elég lesz-e a GF gyártókapacitása, miközben ez csak max 4-5000 wafer. Nyilván persze sok volt a selejt.

A magam részéről azt vártak, hogy a ryzen minimum megduplázza az amd bevételeit.

Az igazsághoz persze többminden hozzátartozik:
    - Itt most csak az első hónap DIY top tier szeletének bevételeiről beszélünk
    - a mainstreamnek számító R5 még csak majd most következik
    - állítólag a Nagy OEM gyártók nem forgalmazzák a ryzent. Még. Mert egyszerűen ki akarják várni - bölcsen - a kezdeti hibákat. Mert esetükben egy BIOS frissítés óriási költség.
    - tudjuk, hogy a piac nagyobb része ma már a mobil. A raven ridge, amit a mobil piacon szintén ütőképes produktumnak várnak, sokat nyomhat majd a latba. Persze ez is az OEM gyártókon fog múlni.
    - a nagy profit nyilván a szerverpiacról jön.

Hát kiváncsian várom. Igazság szerint a projektált 17% nem áll párhuzamban azokkal, amiket felsoroltam, kíváncsi vagyok az AMD realizmusának okára

Új hozzászólás Aktív témák