Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz TTomax #20540 üzenetére

azert a driverbol parameterezheto hutes szerintem jo dolog. anno a 7850 CFnel konkretan ket kulon programnak kellett futnia, hogy minket kartyan megfeleloen mukodjon a parametrizalt szabalyozas (eltero gyartoktol voltak mondjuk).

MSI afterburnert is jellemzoen erdemes drivercsereknel pucolni (en szoktam).

Sok fpst szeretnék csendesen,a downclockot én meghagyom màsnak...
    Nem Te vagy a celcsoport. Egy HTPCnel ahol kompromisszumot kell kotni hutesben ott adott esetben par fps veszteseg de csereben csend szvsz adott esetben indokolhato (ez sokmindentol fugg). Full towernel ez jellemzoen nem erdekes, de vannak, akiknek a PC nagyszoba/elettars kompatibilitasa szempont.

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz TTomax #20540 üzenetére

Ha a memóriaórajelre gondolsz, akkor az nem bug, hanem pár visszajelzés kezelése. A memóriatuning problémás, aminek az az oka, hogy a memória a VGA-n akkor is stabil marad, ha amúgy már nem az. Gondolj a memtestre. Nem addig tuningolod a rendszermemóriád, amíg az OS már be sem tölt, hanem addig, amíg a memtest nem jelez hibát. Na most egy VGA-n a cellahibák nem jelentenek semmit. Akár 100 cellahibával is tök jól elvan a hardver, de a játékokban, 8 GB-os VGA-knál jellemzően 4-6 órás játék után előjönnek a grafikai hibák. Amennyiben erre vonatkozóan a tuning miatt nőttek meg a bejelentések a support felé, akkor lépni kell, hogy ezek a grafikai hibák eltűnjenek. Az elsődleges lépés, hogy limitálod az órajelet, és redukálódik a cellahibák száma.
    A felhasználók 99,99%-a képtelen felfogni, hogy az egyes részegységek tuningjánál hol a határ. Nincs megfelelő eszköz arra, hogy a VRAM-ot ilyen formában kimérd, és nagyon sok tuningoló nem fog 4-6 órákat játszani egy olyan specifikus játékkal, ami végre betalál egy tuning miatt hibássá vált cellát.

Ez egyébként egy oktatási probléma. Egy gyártó számára sokkal nehezebb a felhasználóiknak elmagyarázni a hardverek működését. Sokkal realistább elfogadni, hogy a user hülye és nem tudja, hogy hol a memóriatuning határa. Következésképpen korlátozni kell a tuninglehetőségeit, mert el fogja árasztani a supportot fals hibabejelentésekkel, ugyanis jellemző, hogy a user a tuningot sosem vallja be. Úgy érzi ez nem fontos adat.

Új hozzászólás Aktív témák