Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Skywalker: Revealed
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: A végtelenbe...
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cyberkind
üzenetére
pontosan magyarázd már el nekem milyen alkalmazások/ játékok használják ki a TIER 4 bekötést és mi az amiben limitálva van a Turing az RX hez vagy vegához képest?Mi az amit nem lehet észrevenni? Miben járt előrébb egy játékban a TIER miatt az R7-R9 vagy éppen a Vega?
-
válasz
Televan74
üzenetére
Szerintem kb 2 generáció még, hisz zok a hardverek nem csak lepottyannak és egyszer csak lesznek, hanem el kell kezdeni valahol őket használni,beépíteni, fejleszteni. Nem lesz ez rossz dolog, nekem tetszik, hogy végre történik lépés a grafikai előrelépés fele, nem csak a magas FPs szám és felbontás növeli a VGA igényt.
-
válasz
üzenetére
A belépő szint nem azt jelenti hogy mi az a minimum amivel mindent fullra húzva tudsz játszani. Az a középkategória felső része, sőt. A belépő kategória ahogy a neve is azt mutatja ,kompromisszumokkal megkötött játékélményt jelent és erre tökéletesen elég az 1050 TI vagy az ennek megfelelő AMD verziója.
-
válasz
üzenetére
miért kellene az 1070 TI re GDDr5 X mikor így is szinte 1080 sebességű 150 K alatt? Vega 64 versenyez vele 200 K-s áron.1060 pedig nem biztos, GDDr5 x lesz, ha jön belőle, ez szerintem 100% az ára miatt sem.
2070 nel sem látok semmi problémát egyenlőre. RTX nem egy ON / OF kapcsoló, hanem kalibrálható lesz több lépcsőben és a DLSS is szintén tensor magokra alapul. ha csak az élsimitásra kihasználható ficsőrt lesz már akkor is megéri ráadásul dx 12 alatt fejlettebb architektúraVega 64 nél tehát az 1080 170 K-s árához nem lesz probléma a 2070 árazása, MSI armor már most is van 190 K ért Magyarországon is. Még mindig nagyobb fejlődés, mint 3 év alatt Rx 480 -Rx 580-Rx 590 ( + 20 %) plusz ugye a konkurencia leggyorsabb megoldására ( Ívega 64)15-20 %-t rátesz ugyan azon az áron. -
válasz
üzenetére
Ezek egyenlőre még csak pletykák. Most jött ki a 2070 kb 1080 +10% szint
Azt pletykálják, hogy 2060 jön majd 2 verzióban ( 2060 és 2060TI) tehát az kb 1070 és 1080 szintűek lesznek.
nehezen tudom elképzelni, hogy lenne értelme egy újabb 5 GB 1060 kártyának, ha csak nem tényleg 60 K ( 200$)környékén érkezik vagy pedig nem emelnek mondjuk egy 15 % körül a teljesítményén. -
2700X 10 % kal lassabb VGA tesztekben még mindig , mint egy emelt órajeles 8700K
Komolyan azzal fogjátok tesztelni a VGA-kat? [link]
Bár ha az a cél hogy az AMD VGA -kat közelebb hozzátok az RTX hez akkor működni fog, hisz bent marad egy 10 % az RTX ben , Vega 64 majd szorongatja az RTX 2080 kártyákat. hajrá!Lassan tényleg nagy gondban lesztek itt a PH-n hisz ti is gyárthattok ilyen remek teszteket, mint a fent említett. -
válasz
bertapet11
üzenetére
Szép. Akkor kb GTX 1080 +10- 15-20 %, félúton az 1080 és TI között.
Ezek szerint a 2060 talán majdnem hozza azt a lépést amit a Pascal, valahol a 1080 alatt lesz tippre nem sokkal. Ha lesz TI az biztos. A sima meg talán 1070. -
válasz
Raggie
üzenetére
Ez érthet dolog. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elégedett vagyok az RTX árával és teljesítményével, de mivel még a Pascalból is messze vagyok a csúcstól az 1070 kártyámmal, látok előrelépési lehetőséget. Persze megértem aki a csúcsra vágyik és most is ott tart annak főleg nehéz dolog a váltás.
Egyébként engem az egészben az zavar, hogy nvidia megint lépett egy szintet feljebb az árakkal. Értsd ami eddig az 1080 TI ára volt, most már csak a xx 80 széria ára és így lefele. A 2070 is az 1080 árán kezd szinte. -
válasz
hokuszpk
üzenetére
Nem is rád értettem, hanem az " ez kell a népnek " felkiáltásra céloztam"

Egyébként én is jónak találom a dolgot, ha 15 % gyorsulás lesz mondjuk 10 % árcsökkenéssel azért az nagyon jó mértékű perf/$ javulás és talán rákényszeríti az Nvidiát, hogy kihozza az alsó házat minél előbb, meg amúgy sem kellene elfelejtenie , hogy van konkurenciája, mert RTX valóban túlárazott.
Mondjuk az sem kizárt , hogy ez a lépés AMD részéről már ennek szól, mert elméletileg a 2050 kb 1060 teljesítményű kártya lesz 2060 meg kb 1070,de fejlettebb Dx 12 képességekkel, tehát ez az adu ott elúszik AMD -től.Valószínűleg nem akarnak kiesni addig is a harcból a vörösök, nagyon helyesen.Aki meg szimplán erre a teljesítményre vágyik az jól jár a 6xx sorozattal.
-
válasz
Raggie
üzenetére
Akkor sem egy VGA. mint ahogy az IPhone sem egy autó és a z OLED TV sem egy autó, még is mindegyiket megveszik emberek. A csúcsnak sajnos ára van. Nem azt írom hogy olcsó lenne az RTX de jelenleg nincs nála jobb, még az előző genben sem nagyon van konkurencia a felső háznak
Idézve egy klasszikust :
"És ebből vonsz le összpiaci következtetéseket. Öreg hiba..."
-
válasz
Raggie
üzenetére
nem az irritálja, hanem ez a stílus ami a "szerény személyem ellen" irányul.
nbem kell itt pártatlanságról papolni mikor ez egész hozzászólásból minden lejön csak az nem hogy pártatlan vagy. fel kell ezt vállalni így működik, legalább akkor nem kell bizonygatnod a pártatlanságodat felesleges mondatokkal.nem volt semmi ellenvetésem nekem ez ellen csupán megjegyeztem feljebb, hogy ami a GTX alá érkezik az az RX 5xx széria alá is érkezik árban.Mindenképpen jó dolog, ha valaki azonos áron gyorsabb kártyát kap, csak hogy ez az RX esetében 3 év alatt 20 % fejlődés...Ez kell a népnek mint írtad.Vegának sokkal több / jobb értelmét látnám.
hagyjuk már ezt a tökfilkó autó hasonlatot mert ez egy baromság. Aztán hogy fut majd az új Battlefield a 300 ezres 20 éves Suzukin?
-
válasz
Raggie
üzenetére
MI másból vonnék le, ha én azt követem? Most amiket raymond is belinkelt max annyi hogy valamivel olcsóbb a legolcsóbb példányok ára, de eznem azt jelenti hogy nagyságrendi összegekről beszélünk, 10-20 eurók,azonos gyártónál így sem biztos hogy olcsóbb ugyan az a típus 1060 és Rx 580.
Mondjuk ez egy érdekes hozzáállás, hogy nvidiától mindenki 50 % gyorsulást vár el,35 % nál megy a köpködés, míg AMD kiadja a 3. rókabőrt és ajnározás megy
valóban ez kell a népnek szerinted? a 2xxx szériánál kb a 2050 ellen fognak focizni. Még ha a Vega lenne, annak sokkal több értelmét látnám. -
válasz
hokuszpk
üzenetére
valószínűleg azért gyorsul és valószínűleg az árazással akarnak alkotni, ha tényleg olcsóbb az előállítása. Csak ez két élű fegyver, mert jelenleg Rx500 kártyákkal elég jól el vannak látva a boltok és nem olcsók, legalább is nem olcsóbbak, mint a konkurencia. Tehát ha a GTX 1060 alá bevágják árban azzal a saját 5xx szériájukat is kinyírják. A másik , hogy ebből lehet megint a bányászat fog profitálni, esetleg fellendülni, bár ehhez nem értek igazán.
Én is kíváncsian várom mit alkotnak ezzel.
Véleményem szerint nem fogja felkavarni nagyon a dolgokat. -
válasz
hokuszpk
üzenetére
Nem tesznek említést GDDR6 ról.
" Az új modell a Radeon RX 570-hez képest semmiféle újítást nem vonultat fel: a shader konfiguráció változatlan marad, csak úgy, ahogy a memória-adatsín és a memória-kapacitás is. Az egyetlen újítás az lesz, hogy a frissebb gyártástechnológia adta előnyöknek köszönhetően megemelkednek a GPU órajelek, ami a teljesítmény növekedését eredményezi, valamint energiahatékonyság terén is várható némi javulás."
-
válasz
NewHope88
üzenetére
Szerintem ott eddig is 2 szereplős volt.
Egy 2.5 éve a piacon lévő kártya ellen már nehéz lesz újat mutatni vásárlóerőt bevonzani. ideértve az RX előző szériákat is, hisz azokról ki váltana erre?Ennél azért több kellene, de az új vásárlóknak jó lehet, már ha tényleg jó lesz az ára.KB most lesz olyan amilyennek lennie kellett volna, eredetileg a 480 kártyáknak.
Mondjuk 80-90 K környékén jó vétel lehet, az fölött már inkább 1070. Ebben a szegmensben elég telített a piac mind AMD mind NVidia fronton, használt piacon meg főleg, hisz ott még a Maxwell is ezen apályán focizik meg a 3xx széria is AMD oldalról, plusz ez előző 2 gen RX. -
válasz
keIdor
üzenetére
ebben nem vagyok biztos, hogy a GTX névnek vége, ha nem lesz RT mag akkor valószínűleg az RTX elnevezés is értelmetlen.Kíváncsi lennék a 107 RT nélküli teljesítményére.
Elméletileg a 2060 és a 2070 eltérő GPU számmal jön, de csak 5 Gb rammal. Papíron valamivel lassabb mint az 1070 és 25 % körül gyorsabb , mint az 1060 árban meg ? -
válasz
FollowTheORI
üzenetére
pedig az, Ubisoft radeonnal van most partiban

Yutani: : ezen hangosan felröhögtem a buszon, kis csaj mellettem óvatosan elhúzódott

-
válasz
üzenetére
jó vétel tud lenni, annak aki okosan tudja használni. A tesztben minden full .
Egyszerűen 1-2 opciót leveszel oitionsbn,a részletességességet abban a pár játékban ami igényli egy fokkal gyengébbre állítod, és ott vagy ahol lenned kell .Az 1060 3 GB ( a 6 se már) nem elszarom kártya,
Tudni kell hozzá használni az Options menüt. Amikor a sima 1060 100-110 K körül volt a 3 Gb verzió 65-70 K volt.
jelenleg 45 K ért van fent aprón, már 3 GB verzió EVGA, MSI, nem rossz cucc az. -
válasz
zovifapp111
üzenetére
Azért ne feledkezz meg ez után a 3 világmegváltó játék után a maradék 2-300 címről amiben a Vega 56 és 64 az 1070 kártyával harcol

Rohanok RX 580 kártyát venni
, hátha lesz az elkövetkezendő 2 évben még egy ilyen cím

980 TI jogos, 6 GB ramos.
-
válasz
FLATRONW
üzenetére
Most elég zűrös időszak jön sajnos, jön a nagy őszi friss Win frissítés is, Itt a Turing amiben elérhető lesz onnantól az RTX is hivatalosan. Szóval van mire csiszolniuk drivert. NV eddig is megoldotta ezeket a gondokat, Hitman és AOTS már lassan Maxwellen is gyorsabb mint radeonon dx 12 alatt

-
válasz
FLATRONW
üzenetére
Nem csak az AMD kártyák hasítanak hanem az Nvidia kártyái limitbe ütköznek.980 TI vs 1070 hez . Memória limites, 4 GB lassabb ram.
. Turing alatt nincs különösebb hardveres elmaradás a Vegához képest még sem megy a dolog. Nem OK egyszerűen valami ott még, jönni fog rá javítás.
De egyébként vannak indítási összeomlások is Nvidia kártyákkal, szóval kell rajta csiszolni....FLATRONW : sajnos ez így nem igaz .
-
válasz
komi77
üzenetére
igazából ha megnézed a dolgokat közelebbről, még így is, hogy 2 piacon harcolnak, azért próbálnak konkurenciát biztosítani. Szerintem RX egy jó kártyacsalád,a középkategóriát kiszolgálja, míg a Vega a felső kategóriába is belepiszkál, bár azért az annyira nem jó vétel még jelenleg, nem akar visszaesni az ára.Ha még egy 20 % körüli áresést produkálna 140 K körül jó lenne nagyon az 56 és 160 K körül a 64, mert mindegyik olcsóbb lenne mint a konkurencia.
Most az ilyen fogyasztás satöbbi félretéve, mert az is egy jól hűthető kártya, nincs vele gond, persze a grafikonon nem mutat olyan jól, de a gépben úgy sem azt nézed.
-
egyébként a TSMC 12 nm eljárása is- amire épül most a Turing- csak elméleti ( marketing)12 nm nem? Az is inkább 16 nm valamilyen szinte tovább fejlesztett változata egyfajta halfnode?A GloFo miatt kezdték el nyomatni 12nm-nek de egyébként 16nm- 10 % kb? valami ilyemsi rémlik. Mondjuk ha így van, ahhoz ez a half node 8 nm is szép előrelépés lesz.
-
és kb mennyivel van elmaradva Samu 8 nm a TSMC sima ( nem EUV) nodjától? jelentős különbség vagy esetleg nem annyira számottevő mondjuk ha aTuringot nézzük?van erre tipped?
Már csak azért mert ezért az árért ennyi rammal igazából megérdemelné a legfejlettebb nodgyártást.Ok hogy nekik olcsóbb, nekünk kb semmit nem fog jelenteni a kasszánál, nekik több marad zsebben.Még ha dobtak volna rá dupla annyi ramot a pascalhoz képest akkor is erősen sok lenne ez az ár, RTX ide vagy oda. -
Széles vigyorral az arcomon olvastam az utolsó 20-25 kommentet .

-
Több dolgot is kétkedve hiszek ebben a hozzászólásban főleg a 16 magos processzor dolgot. Pont erről beszéltem feljebb, hogy te sem gondolod komolyan hogy a Forza 4 16 mag alatti CPU val Nvidián bottleneckelni fog, dx 12 ide vagy oda. és jövőre már ez lesz az alap mert jönnek az AMD TR procik Desktop vonalra főleg hogy Nvidia ezt vártja Lol. ilyenkor magamba fordulok és elszámolok tízig.
Én nem azt írtam fentebb, hogy a pascalt hanyagolni fogja nvidia , hanem azt írtam, ha csak annyit hátrányt szenved mint eddig és közben a Turing így vírit Vulkan és Dx 12 alatt akkor nem lesz gond, mert ott lesz azon az asztalon amin játszik a vega és az RX . legalább is szerinted +még pár emberke szerint, és innentől majd meglátjuk mennyire ütközik ki ez a 2 év hátrány. Szerintem semennyire nem fog, van rá egy jobb minőségű tálca söröm.
-
"1080 Ti a Vega 56 alá."
Ennyi év alatt még mindig nem engeded el ezt a dolgot.
Driverben le van maradva aztán ez hol mutatkozik meg ? Dx 12 alatt Tomb raiderben? vagy a Dx12 alatt a BF5-BF1 ben ahol Mindenki, AMD- NV -Intel egyformán szív? értelmetlen dolog ez Abu, te egy olyan emberke szemszögéből nézed a dolgokat, aki kizárólag technikai oldalról engedi láttatnia dolgokat és ezt rávetíted a várható jövőre, de a piacot és a cégek ehhez való viszonyát szokásosan rosszul méred fel.
Erre jó példa volt a tavalyi Nintendo Switch cikked ,ami alatt azt írtad nekem novemberben hogy decemberben már nem fognak eladni számottevő mennyiségű SWitchet, mert aki akarta megvette már novemberben. Na attól azt hittem lehidalok. Aztán jött a jelentés, hogy rekord példányszámot értékesített Nintendo decemberben .
persze hogy fontos, hogy számítsanak az Nv ajánlásai mert mint írtad ettől nem lassul konkurencia a fejlesztő meg hülye lenne egy PC-s portot a piac 70 % át uraló hardver ellen optimalizálni.
Egy egy játékra alapozni bármit is értelmetlen. jelenleg a Vega 56= GTx 1070TI már ahol. És ez így is fog maradni. Egy pár napon belül kijön a javítás Forzához is, ahol bottleneckel a játék Nvidiával.
Turing meg jelenleg Vulkan alatt és dx 12 ben is hasít az előzetes infók alapján, 2 év driveres előny egy generáció alatt 3 generációnyi hardveres hátrányt fog jelenteni AMD nek.
Bekövetkezettk az , amit évek óta hajtogatok, hogy a zöldek is azt mondták most, hogy rendben , nyomjuk az explicit API-kat, innentől pedig akkor hardveres téren (is) fel kell venni velük a versenyt nem pedig driveresen és csodavárós módon,és amit egyébként nvidia 1 éven belül abszolválni fog a Turing miatt.
Ezt ttette folyamatosan évek alatt és ennek köszönhetően a Pascal dx 12 alatt sem szenved számottevő hátrányt egy játékban sem, sőt új Tomb raider alatt le is hagyja a konkurenciát. -
válasz
üzenetére
Ez akkor lenne igaz, ha nem lenne nyers teljesítményben előrelépés, de úgy néz ki lesz, 30-55% közötti játékoktól függőben, ráadásul az új API-k alatt kiemelkedően jók lesznek.ami eddig Mantra volt API téren az AMD kártyának az a Turingnak is jó lesz.
Az hogy mennyi szilícium vagy hogy oldják ezt meg, engem, mint vevőt nem igazán érdekel.
Szerintem nincsenek kényszerhelyzetben, majd árat vágnak, ha kell,ha eladtak a Pascal készleteket vagy lesz konkurencia, csökken az eladás stb.Az a felmérés is érdekes mert vagy az első vagy a második kamu volt, ilyen nincs 1 hét alatt.
-
válasz
üzenetére
Ez érdekes tényállás amit leírtál, hogy az RTX miatt AMD-t vesznek Pascalt nem.
Aki eddig az RTX teljesítményére várt az nem a RX 580-Vega 56 - GTX 1070 ársávjában és teljesítményében gondolkozott. Inkább most nagyon sokan vesznek Pascalt, főleg 1080 TI-t a használt piacon de népszerű lett az 1070 -100 K alatt is kavar például.
A te véleményed szerint Nv esetében az RTX árazás miatt nem veszik a Pascal kártyákat míg a z AMD-s kártyákat sznobizmus miatt nem.
Ki kellene lépni az áldozat szerepből és megérteni, hogy a Pascal( is ) egy baromi jó generáció, minden szegmenst kiszolgál a GT1030 - az XP ig. Nincs rá válasza AMD nek, maximum középkategóriában ahol a GTX 1060-1070-1070TI-1080 jó darabig válasz nélkül volt,( kivéve a az 1060, ) majd egy fél generációval elkésve sikerült az 1070-1080 krátyára választ adni, úgy ahogy fogyasztást satöbbit figyelmen kívül hagyva.
Vega 56 és 64 még mindig nagyon drágák,kivéve egy egy típust ami beesik megfelelő árra, de az meg nem választék.
Ez a 30 % is a bányászat miatt ennyi, szerintem rosszabb lenne a Vörösök helyzete, ha nem lett volna bányászláz minden szempontból.
Pascal nem lesz kivezetve egyből. Egyébként nem igen tudok neked olyan kártya generációt mondani ami ne horror áron indult volna és pár hónap múlva talált magára árazás szempontjából.
Lásd AMD olaláról a Fury-t vagy éppen a Vega-t, ami még mindig nem talált magára.
Az is érdekes,hogy kettővel ezelőtti generációról beszéltek ti is az RX 580 személyében itt, nem pedig a Vegá.-ról.Ha elméletileg beáll az árazás akkor az RTX 2070 kb Vega 64- GTX 1080 árban lesz kapható. a 2080 meg az 1080TI árában.Tippre a 2060 valahol az 1070 és 80 között fog kavarni 300 dolláros áron.
Meg kell várni hogy egyáltalán megjelenjen beálljon az ára és utána érdemes erről végleges véleményt alkotni. -
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Értettem én elsőre is ne aggódj
Azért linkeltem be valós teszteket mert a gyökér felteszik a videót így YT ra és még táblázatba is szedi.GTX 960 lenyomta az RX et szóval viszlát 
Én nem látom ott a GPU kihasználtságot , csak a GPU hőfokot.
-
-
válasz
Petykemano
üzenetére
Találó

-
válasz
Petykemano
üzenetére
Az valami garázscég?
Látod azt a vigyorgó ZÖLD fejet ?

-
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Rap, Hip-hop 90'
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen házat vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Eladó Redmi A3 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest