Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:37:58

LOGOUT.hu

AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4) topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28551) Giii válasza HSM (#28498) üzenetére


Giii
senior tag

Ha jól értelmezem, akkor nekem mindegy, hogy 5800x vagy 3Dv-t vennék mert ha 2K-bwn futtatom, akkor a kártya terelődik sokkal jobban vagyis átveszi a feladatot. 3Dv talán jobb minimumot adna? Viszont akkor nem éri meg.....

AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h

(#28552) HSM válasza Giii (#28551) üzenetére


HSM
félisten

Kb. igen. :K

(#28553) adr0001 válasza sfknasty (#28500) üzenetére


adr0001
tag

"Az érdekesség a dologban,hogy Prime 95 1óra... stabil"

Az érdekesség a dologban, hogy ha szándékosan fals, alacsonyabb értéket adok meg, akkor 1000x lefuttathatom a 3D Mark CPU tesztjét, de a Prime másodpercek alatt restart-ot dob. :D

Látatlanban azt mondanám hogy a kapott értékeid jók.

TL DR: innentől kettöt hátra lépve egy összetett elektromos berendezésként tekintenék a vasra.

A CO egyik hátulütője hogy megnő az áramigény mert a teljesítménynövekménnyel arányos akár 20%-os áramerősség növekedéssel kell számolni (a feszültségértékek majdnem azonosak maradnak). A CPU ezt elintézi házon belül ha a VRM tudja etetni na meg a PPT/EPT/EDC engedi, és a Prime alapján A VRM erre képes is. Ha az utóbbiak limitálnának, akkor jönne a mesterséges és beton stabil lassulás by PB.

A VRM viszont tovább pattintja a labdát a tápnak, ami a 3D Mark-os teszteléskor már a PCI-E-re kötött vassal is küzd. Ha azon a vason - és legyen az bármi - is van némi undervolt modjuk, az is tud kavarni az áramigénnyel, és nem is keveset, pláne amikor a CPU-val egyszerre nyúl a kraftért. A GPU-Z megmutatja mekkora a tejesítmény tüske a képernyő megnyitásakor.
A nem egészséges táp meg nem szereti a tüskéket.

A táp egyik alap tulajdonsága hogy ha X ágon a fogyasztói áramfelvétel túllépi az adott keretet, akkor már a felső limithez közeledvén egyszerűen elkezdi leejteni a feszültséget. Az meg végzetes. Ha döglött a táp, shutdown, ha még nem annyira akkor első komponens ami feladja a harcot az dobhat akár egy resetet is.
Ha újra növeljük a CPU-n a feszt, LLC-vel, magasabb CO értékekkel, bárakármi, akkor csökken az elérhető max freki, csökken a teljesítmény, esik az áramfelvétel and so on.

Ez csak egy példa. Thinkin' out loud.

"If you think [***]* was a Grade A asshole liar, wait 'til you get gaslit by a mainframe"

(#28554) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az mitől lehet, hogy ha nekiállok manual OC-nak, akkor a 4700MHz 1.362V beállítás viszonylag stabilnak tűnik (csak pár percet futtattam a stress tesztet, de annyit kibírt hiba nélkül), viszont ha fentebb lépek 4800MHz-re, akkor abban a másodpercben újraindul a gép, ahogy elindítom a stressztesztet. Ha maradok 4700MHz-en, és a feszültséget felemelem 1.4V-re, akkor szintén stabilnak tűnik (melegebb, de a HWInfo szerint még nincs ThermalThrottle, és nyilván a fogyasztás is magasabb, mint kisebb fesszel).
Én így ezt egyszerűen nem értem! Ha power vagy thermal limit gond lenne, akkor a feszültség emelésnek élesebben ki kéne hoznia, hogy valamit átlépek mint 100MHz-nyi szorzóemelésnek.
Mikor megvettem a gépet, akkor is ilyenre emlékszem a manual OC-ról.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28555) Bib válasza janos666 (#28554) üzenetére


Bib
őstag

Nem tudom milyen proci de az allcore oc 4800Mhz elég durva stressz tesztben, még jó hogy nem bírja. Egy 5800x tud terhelésen 4650-4750-et pl cb alatt.

(#28556) janos666 válasza Bib (#28555) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

5800X vízhtéssel, de végül is a 4700MHz is instabil, pár perc után vagy elkezd hibákat dobni a teszt, vagy újraindul a gép (BSOD nélkül, és után kell egy áramszünet, mert addig elakad a POST képernyőn Ctrl+Alt+Del után is újra), hiába játszogatok a feszültséggel (1.32 és 1.42 közt próbálkoztam).

Szóval marad a PBO. Viszont most utánanéztem és magamnak is kiteszteltem, hogy az "Fmax Enhancer" a magasabb névleges órajel mellett is kicsit alacsonyabb benchmark eredményt hoz úgy, hogy még melegebb is a CPU. Illetve emiatt volt tesztek alatt több száz MHz difi a névleges és az effektív órajel közt. Szóval örültem, hogy szép magasra boost-ol, ha ezt bekapcsolom, csak épp két indikátor is van, hogy "nem működik" (eff. clok difi és bench. eredmény). :(((

De ami még igazán vicces, hogy CMOS-Reset után sem tudom visszaállítani a régi állapotot. Az elmentett és visszatöltött profilban vissza kellett tennem a RAM/Fabric órajeleket 3800/1900-ról 3600/1800-ra. Nem értem, hogy miért. A ZenTimings szerint minden timing, amit lehet állítani a Setup-ban, az most is ugyan ott van, ahol korábban, viszont pár érték, amit nem lehet állítani, az kicsit szűkebb, és most valamiért nem lazít rajtuk az automatika. :U :U
[kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28557) sfknasty válasza adr0001 (#28553) üzenetére


sfknasty
aktív tag

A kapott értékeim biztos,hogy jók.Egyrészt végig mentem az összes ryzen generáción,másrészt a zen 3-at megjelenése óta nyúzom úgyhogy tudom,hogy mit csinálok.Furán hangzik amit leírtam,de valóban így van.Nem az y cruncher,vagy prime 95,de még csak nem is az occt dobta el magát,hanem a 3D Mark Cpu teszt és nem whea error 18 hibával,hanem machine chek expection:memory hibával. A hibakód miatt leinte a memóriára gyanakodtam,de a hibát ugyanúgy a helytelenül beállított CO miatt dobta 1 mag miatt,ami még csak nem is a leggyengébb mag volt a cpu-ban.Ezért volt az,hogy a 3D Mark Cpu tesztet használtam,mert a max thread tesztnél,vagy a 16 thread tesztnél instant reboot volt,míg a stressz teszt programok nem hasaltak el.Fura?Az!Számomra is... :R

(#28558) Timer válasza sfknasty (#28557) üzenetére


Timer
veterán

Én egy ideje már photoshopot használok stabilitás tesztre. Bárkinek bármi baja van a rendszerben, némi ps munka kihozza force close, vagy pár pillanatnyi belassulás formájában.A -15 CO például így bukott ki, mint hiba: néhány másodpercre darabos lett a PS alatt az egér. Minden teszt kiválóan futott, szép erős órajelekkel és pontszámokkal. Aztán, kábé minden nap kaptam egy idle állapotú restartot. CO-t visszább vettem -10-re, és azóta se restart, se PS lassulás. Jelzem, -20 mellett gyönyörűen futottak a tesztek, a PS meg el se indult.

(#28559) spleenszuru válasza Atish19 (#28517) üzenetére


spleenszuru
őstag

Meg is van, köszi.

Ehhez kapcsolódóan, a Global C-State Control opciót PSS kikapcsolt állapotban, min érdemes hagyni?
Auto, enabled, disabled?

[ Szerkesztve ]

Malaka!

(#28560) adr0001 válasza spleenszuru (#28559) üzenetére


adr0001
tag

On/Auto: ha nincs terhelés a magokon akkor a szorzòt / feszt lejjebb veszi vagy akár le is pihenteti ôket teljesen = a lehetô legalacsonyabb Idle hômérsékletek, kevésbé zörög egy csapágyas villanyòra.
Off: Alapfreki alá nem megy majd a CPU és a VCore is kb konstans marad.

CPU genenként változhat a mit és a hogyan (FX esetén pl. mindenfajta turbo nyista ha off, nem lennék meglepve ha a Zen is hasonlòképp viselkedne, pláne ECO mòdban), de alapvetôen az energiatakarékosságra van jòtékony hatással, legyen always-ON.

Az OFF-nak is lehet gyakorlati haszna csak nem itt és nem most.

"If you think [***]* was a Grade A asshole liar, wait 'til you get gaslit by a mainframe"

(#28561) spleenszuru válasza adr0001 (#28560) üzenetére


spleenszuru
őstag

Köszi ismét. :)
Mi a véleményed a CPPC, és a CPPC preferred cores beállításokról?
Jó pár helyen látni, hogy CPPC kikapcsolva több FPS van játékban, míg mások arra esküdnek, bekapcsolva kell hagyni.

Malaka!

(#28562) HSM válasza spleenszuru (#28561) üzenetére


HSM
félisten

Az ütemezésen ronthat, viszont érdemes lehet hagyni, pl. energiatakarékossági okokból. Az én 5600-asomon szépen látszik a fogyasztáson is, hogy jobbak a preferred magok, így előnyös, ha kis terhelésen azok mennek. :K

(#28563) spleenszuru válasza HSM (#28562) üzenetére


spleenszuru
őstag

Akkor mindkettő ON legyen?
Mi van akkor, ha nem igazán izgat a fogyasztási része?
Nálam abszolút nem megy olyan sokat a gép, hogy ez releváns legyen, ill. a 6900 XT mellett, már úgymond "mindegy". :DDD

Kérdezem akkor úgy, hogy ha max teljesítményt akarok kihozni belőle a játékokban, akkor on, vagy off legyen? :)

Olyan user javaslatot is láttam pl. overclock.net-en, hogy maga a CPPC enabled, de a preferred cores disabled.

Köszönöm.

Malaka!

(#28564) Bib válasza spleenszuru (#28563) üzenetére


Bib
őstag

Csak úgy érdemes ha cppc enabled és preferred cores disabled. Fogyasztáshoz semmi köze, szerintem a windows most már elég jól osztja ki a munkát a magok között. Én ezt elég régóta vizsgálom pl: [link] itt is. Az x3d-nél kifejezetten ajánlják több helyen. Próbáld ki, semmit nem veszítesz vele.

(#28565) spleenszuru válasza Bib (#28564) üzenetére


spleenszuru
őstag

Érdekes, köszi.
Na de várjunk, nálad pont, hogy disabled esetén magasabb az FPS, nem?
Ill. a gondod is úgy szűnt meg, hogy kilőtted.

Viszont ha x3d-hez ajánlott, teszek egy próbát.

(Amúgy redditen is ilyen teszteket találtam, hogy nélküle jobbak az FPS számok).

Malaka!

(#28566) Bib válasza spleenszuru (#28565) üzenetére


Bib
őstag

A cpu szimulácót és cpu renderelést kell nézni :)

(#28567) kiszpista900


kiszpista900
aktív tag

Hali ,van itt olyan tag aki 5800x3d használ és lenne ideje ,kedve leírni nekem , nekünk hogy mit kell és érdemes állítani biosban?
Eddig co-30 és cppc és core ahogy fentebb írtak és globál C is ,eddig jutottam
Így 1.2v terhelésen , lehet lejebb vinni? Vagy meedig bírják?
Köszönöm
Nem vagyok otthon most nem tudok vele babralni :DDD
Nálam hozott fpst tényleg :)

[ Szerkesztve ]

(#28568) F e Z o válasza kiszpista900 (#28567) üzenetére


F e Z o
veterán

Kombostirke legyen engedélyezve. Én 1,175V-ig tudtam lemenni teljesítménycsökkenés nélkül feszültségben lemenni.

H2O über alles!

(#28569) spleenszuru válasza F e Z o (#28568) üzenetére


spleenszuru
őstag

Annak mi az ASUS lap megfelelője? Úgy látom az ilyen MSI lapos dolog.

#28566Bib
Igen, de hát azok is magasabbak a disabled képeden. Vagy valamit nem jól értelmezek?

Malaka!

(#28570) adr0001 válasza spleenszuru (#28561) üzenetére


adr0001
tag

Mindkettô az OS Task Scheduler-nek küld értékes informáciòt a CPU-d felépítésérôl, különösen a 2 vagy több CCD-s Ryzenek esetén nagyon hasznosak. Kikapcsolásukkor a CPU nem fog màsképpen mûködni, max. az OS lesz egy picit hülyébb. Optimalizálja a mûködést, elvileg a magasabb teljesítményt is kell hogy szolgálja a legtöbb esetben.

1 CCD-s CPU-n, kitesztelt és stabilan mûködô fix szorzòs manual overclock az a terep ahol kb teljesen jelentôsségét veszíti az egész mòka. Ott még akár lehetne OFF is.

Én bekepcsolva tartom.

Ha egy 1 CCD-s Ryzenen azt a titkos kapcsolòt keresed ami 100-bòl 200 FPS-t csinál, akkor sajnos ez nem az.
Hibahatáron belüli különbségeken lehet csak kattogni és esetleg vitatkozni ezzel kapcsolatban.
Fun fact: tudok mutatni olyan VJ szofvert ami csak és kizáròlag akkor hajlandò nyomasztòbb akadások nélkül futni ha a "Process Lasso"-val CCD-n, és azon belül is csak a fizikai magokon tartom. CPPC off-on egyre megy. Most akkor ez a CPU, az OS, vagy a kérdéses szoftver hibája?

"If you think [***]* was a Grade A asshole liar, wait 'til you get gaslit by a mainframe"

(#28571) kiszpista900 válasza F e Z o (#28568) üzenetére


kiszpista900
aktív tag

Asus lapom van,itt nem tudom hogy van e és milyen néven lehet ez :Fes hogy sikerült lemenni? -30 többet nem enged nálam, fent írtakon felül mit állítottal az eredményhez?
Annyira sajnos nem vagyok otthon amdben :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#28572) Bib válasza kiszpista900 (#28571) üzenetére


Bib
őstag

Az a jó az x3d-ben hogy plug &play. Beteszed, jó hűtés és nyomja mint állat. Ha van egy kis Co az segít hőmérsékletben és ennyi. Használod egészséggel.

(#28573) MaddeNNNN


MaddeNNNN
őstag

Valaki próbálta már az új AGESA 1.2.0.8-at? Állítólag jött vele egy kis 5800X3D javítás. Mondjuk nem tudom mit tudnak javítani egy fix limites cpu-n, maximum hogy alapból ne kapjon sok feszültséget.

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#28574) gaben88 válasza MaddeNNNN (#28573) üzenetére


gaben88
őstag

Gigan neztem, de meg betanak tunik, igy nem vallaltam be.

iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad Pro 10.5, Switch OLED, Steam Deck, Quest 2

(#28575) Brekkk


Brekkk
senior tag

Alaplapom egy ASUS Prime X570-p. Jelenleg egy R5 3600-al.
Ezt gondolnám cserélni egy R7 5800X3D-re
Gondolom a VRM része bőven elég lesz hozzá.
A Crucial Ballistix 3000-es ramjamim szépen menek egy R5 3600 mellett 3600-on.
mennyire más a memóriakezelése az 5000-es szériának?
A korábbi beállításaimat tudom majd használni?
Egy Artic Liquid Freezer 280-at tervezek venni rá, hogy hűvös maradjon.
Az Infinitty Fabric az 5000-es szériában alapból megy már 1800 MHZ-en minden procinál vagy ez itt is lutri?

Ez így jó trió lesz?.

[ Szerkesztve ]

(#28576) Bib válasza Brekkk (#28575) üzenetére


Bib
őstag

Nagyon frankó lesz.

(#28577) Brekkk válasza Bib (#28576) üzenetére


Brekkk
senior tag

Köszi.
Gondolom BIOS Update.
Betesz és örül.
Nem kell WIN reinstall hozzá.

(#28578) Picturemaker


Picturemaker
őstag

Üdv!

Ez alapján csináltam egy beállítást:

On Advanced Mode > OC > Advanced CPU Config > AMD Overclocking:
Precision Boost Overdrive: Advanced
PBO Limits: Manual
PPT: 115W (100W to be ultra safe)
TDC: 70A (60 ultra safe)
EDC: 100A (80 ultra safe)
Max CPU Boost Clock Overdrive: between +50 and +200 (200)
Platform Thermal Throttle Limit: 80 (85-re tettem, de csak egy esetben írt a HW64 75 fokot)
Curve Optimizer >
Curve Optimizer: All cores (first)
Curve optimizer sign: Negative (10)

Egy dolog ami nem tetszett, hogy írt max 1,4V-ot. Ezt hol tudom csökkenteni?
Asrock Steel Legend 550 lap/5600x.

Ezen a beállításon a CB r23 1600 és 12000 pontot adott. Itt nem feljebb a "Core Vid" 1,26-nál. Az 1,4-et 3trémárk alatt mutatta.
(Nem a proci kimaxolása a célom.)

Köszönöm az ötleteket.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#28579) hokuszpk válasza Brekkk (#28575) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

az i/o die azaz a memoriavezerlo ugyanaz az 5xxx szeriaban.
elvileg teljesen jó lesz ; csak picit pattogósabb. és mint tudjuk az elmélet és a gyakorlat között nincs különbség...

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#28580) hokuszpk válasza Picturemaker (#28578) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

hagyd a feszt a turoba, ha PBOval kap ekkora feszt, akkor az 1-2 ezredmasodpercre van ; emelkedő amperszám mellett esik a fesz ; ebből is látszik, hogy a 3dmark nem stresszteszt.
ha tönkremegy a proci, az a tartósan magas hőmérséklet miatt lesz ; ami nálad nem áll fent, de 90 ( pl: 5800X ) - 95 ( 5600X ) fokig oke a cucc ; ha meg tulfut, akkor 99.9%, hogy lekapcsolja a hővédelem.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#28581) Brekkk válasza hokuszpk (#28579) üzenetére


Brekkk
senior tag

Én is abban bízom, hogy minden pörgősebb lesz.
Ezzel így kihúzom vagy 3-4 évig komplett gépcsere nélkül.

RTX 3060 mellett akkor lesz resizable bar funkicó is?

Jövő héten megtudom.

(#28582) Csupingo válasza Picturemaker (#28578) üzenetére


Csupingo
veterán

Ha zavar a feszültség, még egy kis átfogó offset-et beállíthatsz, ha gondolod.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#28583) Gabrikovics válasza hokuszpk (#28580) üzenetére


Gabrikovics
aktív tag

Igen , én is akkor tettem le a manual tuningról amikor a BIOS-ban átkapcsoltam és megdöbbenve láttam hogy a lap a max feszt feltolja 1,5v-ra :Y
Az még a régi FX 8320 procimnak sem mertem megadni ! Onnatól beláttam hogy új idők , új hardverek , új módszerek , tehát PBO :R

A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag

(#28584) hokuszpk válasza Brekkk (#28581) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

resize bar 3xxx mellett is van, uefi telepitett windows kell hozza, meg a bios megfelelő beállítása mellet talan az NV driverben is aktviálni kell. ( utobbiban nemvagyok biztos, nincs nv zsugam. )

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#28585) Brekkk válasza hokuszpk (#28584) üzenetére


Brekkk
senior tag

UEFI WIn?
Ha anélkül nem megy, akkor kimarad. Ezért nem telepítek új WIN-t.

Ha beszereltem az új procit jövök ide tanácsokért :R

Köszi

(#28586) ETOM válasza Brekkk (#28585) üzenetére


ETOM
addikt

Ezek kellenek hozzá:

[ Szerkesztve ]

(#28587) hokuszpk válasza Brekkk (#28585) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

én sem értem minek kell hozzá, de kell.
AMD driverben sunyiban elvileg a Polaris/Vegahoz is lehet engedelyezni.
Sok ertelme nincs, de lehet.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#28588) Mik76


Mik76
senior tag

Hello,

Uj vagyok itt, lehet mashova kellene irnom.
Most futtattam le egy benchmarkot a gepemen, es a kapott szamok nagyon alacsonynak tunnek. Esetleg tudna valaki javasolni valamit amit le kellene csekkolni? Vagy ez realis?
Amikor az adatbazisukban rakeresek, ugyanez a proci kb otszoros teljesitmenyt ad masoknak.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#28589) hokuszpk válasza Mik76 (#28588) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

2700 eredmenyeket talan ebben a topicban talalsz. // nekem sajnos mar nincs meg sem a 2700 sem a 2700X //

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#28590) Mik76 válasza hokuszpk (#28589) üzenetére


Mik76
senior tag

Koszi szepen! :R

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#28591) RVR400 válasza Mik76 (#28588) üzenetére


RVR400
veterán

Nálam nem jön ki az 5-szörös szorzó...
[link]

(#28592) Mik76 válasza RVR400 (#28591) üzenetére


Mik76
senior tag

Valamit biztos nem jol kerestem, mert ilyenek jottek ki mint talalat.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#28593) Viktor77 válasza Mik76 (#28592) üzenetére


Viktor77
titán

Rossz verziót nézel. Azok 4-es eredmények, te 6-ossal mértél.
Ez mindjárt nem olyan nagy eltérés, és ahogy látom, nálad balanced az energiagazdálkodás, míg a legtöbb eredménynél teljesítményen van.

MOD: Geekbench 4 és 6.

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#28594) Mik76 válasza Viktor77 (#28593) üzenetére


Mik76
senior tag

Oke, haladunk valamerre. Mi az a 6-os meg 4-es?

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#28595) Mik76 válasza Viktor77 (#28593) üzenetére


Mik76
senior tag

Ahh ertem, koszi! Akkor szimplan csak beneztem. :B
Koszi mindenkinek.
:R

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#28596) hokuszpk válasza Mik76 (#28594) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

a geekbench verzioszama. a hatos verzioval ( a te eredmenyednél : "Geekbench 6.0.1 for Windows AVX2" ) mért eredmények nemigazán hasonlíthatóak össze a négyes verzióval ( ezt linkelted ) mért eredmnényekkel.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#28597) janos666 válasza Picturemaker (#28578) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem futtasd inkább le a Ryzen Master-ben a kb. 1 órás CO tesztet. Erre sem bíznám rá az életemet, hogy stabil lesz, de azért mégis csak méricskél, nem vakon állítgat.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#28598) virkir


virkir
veterán

Jóreggelt mindenki

Némi segítségre lenne szükségem, hogy két év után rászántam magam a mem tuningra.
Utoljára a core világban csináltam, ami ugye egyszerűbb volt de már az a tudás is igencsak megkopott.
Az itteni eredményeket látva beállítottam az alábbit, hogy így mennie kell.
Hát nem megy a testmem azonnal dobálja a hibákat.
Mit nézek el, merre lazítsak az értékeken?

A prime meg kb 5 másodperc után kékhalállal jutalmaz.

[ Szerkesztve ]

"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

(#28599) Dragon3000 válasza virkir (#28598) üzenetére


Dragon3000
veterán

Memória feszültsége mennyi? Ha 1,35V, akkor esetleg próbáld meg 1,38V-tal, hátha az rgb miatt nem elég neki a kisebb.

(#28600) joco009 válasza virkir (#28598) üzenetére


joco009
tag

Ugyan az a ram, próbáld ki ugyan ezt.

:R :R :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.