- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #15925 üzenetére
Szintén 1700-at váltottam igaz én 3700x-re de teljesen normálisak a 60 fok körüli értékek terhelésen vizezve.
Nekem is szokatlan volt elsőre de miután fel kutattam minden fellelhető infót nyugtáztam, hogy ez a normális ennél a szériánál. Én auto fesszel manuális EDC PPT TDC limitekkel hajtom így PBO-val is van normális allcore boost a hőmérséklet is oké és az egyszálas boost is megmaradt ha kell.
Számomra nem éri meg a fix feszes fix szorzós all core oc amivel egy szálon veszítek és minimálisan nyerek valamit max bench pontokon több szálon.
Víz hőmérséklet alapján vezérel az ember amúgy is többnyireigaz ahhoz nekem most special kell valami amivel olvashatok szenzor adatokat mert ez a lap nem tudja.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #15932 üzenetére
laposba. asztalra rocket lake. 14nm
-
fudi2002
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #15930 üzenetére
Pár év és kiderül.
Tudtommal a 10nm-t dobták.
-
fudi2002
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #15928 üzenetére
Ennyi.
A 7nm-t kell szoknia a szemnek, de nyugi, intel oldalon is ugyanez lesz, mivel a 14nm zsákutca már. Ők is erre lesznek kényszerülve, ugyanez a hirtelen ugrás ott is meglesz, max nem kötik majd az orrodra kijelzésként -
fudi2002
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #15925 üzenetére
Pontosan. Ahogy veszel vissza a feszből csak rontasz a teljesítményen. Amúgy ő pedig tudja jól, mi az a helyzet mikor csökkenteni kell a feszt, fogja is.
Ez nemneked: A vrm hőmérséklethez is hozzá lehet rendelni a ventigörbét, s máris nem fog ugrálni fölöslegesen. Mivel a vrm-ről jön az áram, ha dolgozik, nagyobb teljesítmény, nagyobb áramfelvétel, melegedő vrm. És az biztos nem fog ugrálni.
-
válasz
TESCO-Zsömle #15884 üzenetére
Igen, de ahogy írják is, azt nem a teljes magszámra lövi be, csak mondjuk kettőre, az enyém is ezt csinálta. Vagy a ventigörbét tolod feljebb PBO alatt, vagy lejjebb veszed a feszt fix allcore alatt, más út nem nagyon van. Hogy teljesítményben és élhetőségben melyikkel jársz jobban, azt az igényeid határozzák meg elsősorban, én nem tudtam olyan ventigörbét adni neki az én hűtésemmel PBO-val, hogy ne pörögjön fel minden szirszarra (browser nyitása 58 fok, ha mellé még mást is nyitok egyidőben, akkor inkább 62), és ezzel együtt az első komoly allcore 100% terhelés mellett ne lépje át a 88-89 fokot átmenetileg sem (mivel lassú felpörgést állítottam a ventikre az állandó peakek miatt hullámzás kivédésére, így mire reagálni kezd, már az egekben a celsius). Így részemről maradt a szolid allcore 1.2V melletti 4.2, így full terheléssel, még élhető ventilátorokkal sem lép 75 -76 fölé, ugyanezzel a szisztémával a 3600-am 70 fok alatt tudtam tartani, az talán még jobb volt úgy.
-
fudi2002
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #15885 üzenetére
Kollégák már fura elméleteket gyártanak. Tisztázzuk le, fix 1.5 vagy auton volt és ennyit láttál. Nagyon nem mindegy. 1.35v fixet ne használj, ha alulfeszelni akarsz ami amúgy értelmetlen akkor negatív offsetelj.
Ui: ha rám hallgatsz, lősz egy auto feszt, belövöd az edc1et (kereső) aztán hátradőlsz és élvezed a hiperűrugrást.
-
Chaser
legenda
válasz
TESCO-Zsömle #15884 üzenetére
a terhelés alatt 1,5v és a 7nm nem jó kombó ( :
-
Pro!Petya
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #15881 üzenetére
Nincs azzal baj!
Vega die size 495 mm²
Matisse die size 74 mm²
Ezért nehezebb hűteni. -
Strezi
őstag
válasz
Ez ilyen a 7nanométer miatt kicsi a procimag valós felülete, így megnőtt a dT ebben a generációban. 60 fok környékén, terheléssel már igen jó vagy...
-
válasz
Az 1.35 alapból sok, viszonyításképp én jelenleg 1.20-at adok neki 4.2-höz, és 1.3 alja kellene 4.3-hoz, hogy a burn teszteket is kibírja. Egyszerűen ez ilyen, melegszik. Azt kell megfontolni, hogy megéri-e neked az a plusz száz, maximum 200 megahertz ezt az árat. Ha csak nem renderelsz 0/24-ben, nem hinném, hogy érdemben megérzed, még 4.4 esetén is csak 5% a plusz kraft, papíron. A benchmark más tészta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest