Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Alpi.

addikt

válasz Dyingsoul #39158 üzenetére

Igen, az első R5 2600-osomat én is az ára miatt vettem és végülis a másodikat is. Egy 3600-ost, ahogy kijött kb. egyből. Emlékszem olyan jó áron mentek a használt 2600-osok és olcsóak voltak a tiszta újonnan megjelent újak, hogy 5000 Ft plusszal álltam az új, Zen2-esemmel a kezemben és tán 1-2 óra alatt el is kelt a régi.
    Boldog voltam, hogy mennyivel erősebb és jobb kb. mindenben. Már ott lenyűgözött, hogy ennyivel javult a köv. genre. Annyira nem is mentek jól az elején, meg azok azért messze voltak a jótól is. :D Épp csak tudták a specben szereplő 4200 Mhz-et. Napi 1x. :D Na mindegy, mint sokan mások, én is szét állítgattam. Aztán egyre több érdekes dolgot láttam. Aztán telt, múlt az idő, javult a működés. Sokat javult ! Egyre jobban, könnyebben boostoltak, használhatóbban működött a vcore offset, stb. És akkor jött a hír, hogy 1-2 ember, aki vett 3800X-et a frissek közül, azok valami hihetetlen jó darabok. Nosza, vettem én is. 3800X-re cseréltem a 3600-ost és akkor láttam életemben először egy jóval magasabbra boostoló, összehasonlíthatatlanul jobban menő (fesz / freki) Zen2-t. És akkor emlékszem hírtelen 1-2 dolog értelmet nyert, amit addig fura tulajdonságnak vagy épp valami félreműködésnek. És akkor esett le, hogy ez mennyire betegen nem hasonlítható semmihez sem, amit eddig láttunk. Aztán onnantól én már imádatba forduló kíváncsisággal tesztelgettem , próbálgattam. Mindenre is kíváncsi voltam. Mire valami kezdett világosodni, addig mindig felbukkant egy másik, amit megint nem tudtam hova tenni. Anno mindenki első mondata volt : Kapcsold ki a pbo-t, kézzel állítsd be, mert a pbo fos. Mondjuk valóban az volt a mai állapotához mérten. Én voltam sztem' az egyetlen, aki a világ hülyeként hittem benne és csak azt használtam. :D Áhh, rengeteg érdekes dolog volt az elején. Jöttek az újabb Agesa-k, újabb bios, azonnal raktuk fel és mindig komoly, látható változások voltak. (szinte mindig) Persze, ebből aztán napi 100 db. probléma is született, de én akkor szinte vártam, hogy legyen valami probléma és találjuk ki, mitől volt. :D :D :D Tiszta fanatikus voltam, aztán mikor jött volna a Zen3, kitalálták, hogy a 300-as lapokban nem fog menni, mert "azok nem erre lettel csinálva" , stb. Én meg az első Ryzenes napomtól egy Crosshair VI Hero-val toltam és amennyire a Ryzenbe, annyira a lapba is szerelemes voltam. (mivel ennyire betegen jó cucc ne, sokszor volt a kezemben.)
    Annyira felb@aszott, hogy épp csak a fejük kint van a szarból már kiabál, hogy aggyá' pénzt. :D Eladtam a procit és vettem egy 9900KF-et és beleraktam egy Z270-es Apex-be tüntetésül, hogy lám lám, az Intelt tudom működtetni egy "teljesen más socketes" lapba...
    Aztán egy idő után, hogy hogy nem, egyszer csak kiderült, hogy idővel megtanulták a Zen3-as igényeit a 300-as lapok és megadják a supportot... :U :((
    Aztán akkor ment a 9900KF és vettem ezt az R5 5600-ost. A Crosshair VI Hero-mba. Amitől sosem szeretnék megválni. :) Procik jönnek, procik mennek, de a C6H marad.
    Zen 3 is csodálatos a maga módján, de inkább az, hogy mennyire kevés ponton nyúltak hozzá vagy változtattak mégis mennyivel jobban lehet optimalizálni a Vcore-t pl. Ok, nem ég és föld a 2-höz képest, de részben mert már az is egészen jó volt, másrészt ez tényleg egy "finomítgatott" rendszer és mégis láthatóan előrelépés volt.
    Tipikus Zen-ség. Egyenként kb. értelmetlennek tűnő, sokszor kb. láthatatlan javulást hozó megoldások, de tele van a cucc ilyennel. És a végén nézd meg, ugyan az a mag robbant a 15-25W-os mobil piacon, itt vannak a desktopok, az Apuk a konzolokba és a vége a 64 - 128 magos Threadripper. Egy mag. Az aktuális Zen2 vagy 3. Az infinity fabric-re fűzve. Amit sokan kiröhögtek anno, hogy ilyen halott ötlettel előállni. :D Most meg olyan konfigurációba gyártják vele a cpukat, amilyenbe akarod. Most már óriás cache is kérhető a tetejére.
    [Dr. Lisa Su as AMD’s new president and CEO!] 8 éve.

Új hozzászólás Aktív témák