Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Armando_19

őstag

Sziasztok. Egy harmadik világi problémával küzdök épp, és szerintem itt vagyok a legjobb helyen, hogy némi extra információt tudjak gyűjteni a dilemámmal kapcsolatban.
    Hetek óta suttog a kis ördög a fülembe, hogy próbáljak ki egy AMD-s rendszert, és hogy a 4xxx-es szériás CPU-k megjelenésével a mostani inteles szettem drasztikusan fog veszíteni az értékéből. Jelenleg egy Asus Prime Z370-A lapban hajtok egy 8600K-t, 1.35V-n összes magon 5ghz-en delid nélkül beton stabilan, és játékokban (mivel 90%-ban arra használom a gépet) igen meggyőző teljeítményt nyújt. De pontosan tudom, hogy egy halott palatformom van, nem sok mozgás térrel a későbbi fejlesztések tekintetében. Most még relatív jól tudnék kiszállni belőle, és kevés ráfordítással át nyargalni egy Asus TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) és egy Ryzen 5 3600-as kombóra. CPU-ra nem feltétlenül költenék most sokkal többet, bizva a 4xxx-es széria Július környéki megjelenésében.
    Milyen reaális órajeleket érhetnék el a fent írt kombinációval? Különböző tesztek alapján nagyjából 10%-al marad el egy 4300-ra húzott ryzen 5 3600-as a mostani CPU-mtól, szóval 10% "teljesítmény csökkenésem lenne", de sokkal mordernebb technológiára váltanék, illetve némi headroomra ha később még combosabb CPU-t akarnék bele pakolni a rendszerbe. Mennyire álltalános a 4300-4400mhz órajel ezen CPU-knál?
    A hűtés nem probléma, egy 240es EK custom loopom van. Mi a véleményetek? Meg lépjem a váltást? 60-40 arányban a csere felé hajlok.
    A válaszokat előre is köszönöm
    További szép napot.

Új hozzászólás Aktív témák