Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz BullKoxa #22898 üzenetére
Persze, alacsonyabban kezd, de cserébe ott alig van légmozgás, és ennyire majdnem le tud menni a 143 is..
600-700rpm-en semmi hangja nincs a 143-nak sem.. Mondom ezt úgy, hogy Nekem 3 venti megy a bordán.. Most is itt megy ~650 rpm-mel a 3 venti, és hangosabb a ~450-en forgó 200-as venti a tetőn..
Sőt, lehet még lentebb is menni velük, azt hiszem 400 körül van a legalja. Csak, hogy legyen valami légáramlás is, ezért nagyjából a 600-700 a legjobb.
Mondom, Én így használtam őket a 4.8-on ketyegő 6700K-n is, Linx alatt kicsit odateker neki, de amúgy 1000 rpm alatt ment mindig, lényegében hang nélkül.
Szerintem ezért felesleges ventit cserélni az SA-n.. Én próbálgam, Nekem 140-es viperek voltak fent, és semmivel sem volt jobb.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Plasticbomb #22899 üzenetére
Hát csak félek az AMD kontra Driver mizériától.. Ebben soha sem voltak jók.. Bár, ha ebbe beletörik a bicskájuk, biztos lesz kellő mérvű népharag. Reméljük nem lesz ilyen.. Most, hogy még a bios-ok is gyerekcipőben járnak, reméljük, hogy nem lesz gond a startnál.
Véleményem szubjektív...
-
JanR
addikt
Sziasztok,
1.375v LLC1-el sok nonstop beállításnak egy R5 1600 mellé? Így megy 3900 Mhz-et. 4000 Mhz-en is bebootol, de ott már crashel tesztek alatt.
Deszka MSI B350M Bazooka
Köszi előre is
-
JanR
addikt
válasz Beretvás #22907 üzenetére
Ó szuper, köszönöm.
Viszont még annyit, hogy CPU-Z-ben látom, hogy ha nem doglzoik a CPU, akkor visszaveszi a feszt. Ez valóban így van? Nekem nincs offset beállítás a lapomon, simán belőttem 1.375V-re és kész. De ha csak simán "megy" a gép, akkor CPU-Z szerint akár 0.6v-re is droppol a fesz. Ez valós?
Amúgy hőfokok idle: 27, load 56 fok. Egy Dark Rock 3-al hűtöm.
-
-
pipo112
őstag
nálam most így megy a-xmp2 -vel szerintem fog ez még javulni majd ha lesz időm még finom hangolom
a ryzen timer checker -ben néztem nálam a gear down mode -ot enabled re rakja meg a bank Group swap-ot is valószínű ezek vissza is fognak valamennyit a memória teljesítményenAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Komplikato
veterán
válasz Plasticbomb #22890 üzenetére
Az milyen már, hogy a Raven február 6-i driverét az Asus oldaláról kellett leszednie, mert AsRock oldalán nem volt fent? És vajon AMD oldalán miért nem volt kint? Az meg szomorú, hogy a gép legdrágább alkatrésze a ram. Viszont előtte való napi videó alapján ha vennék egy ilyen procit, előtte kölcsön kéne kérnem egy régi AM4 procit a Bios frissítéshez.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
addikt
válasz Komplikato #22917 üzenetére
Nyilván a holnapi hivatalos megjelenés után kint lesz mindenhol a driver, addig kár sírni miatta. Az hogy az ASUS előbb kipakolta, az ő dolguk, valószínűleg a fizetett tesztelők miatt tették, ahogy mindig is szokták.
A BIOS frissítésre nem lehet mit mondani: vagy vár az ember az új chipsetekre és azok már alapból kompatibilisek lesznek vele vagy megkéri az alaplapot forgalmazó boltot, hogy frissítse a vásárolt lapon a biost a cpuhoz Nyilván nem kérnek érte a legtöbb helyen egy fillért sem. Béna, de aki 0-day vásárló akar lenni, annak mindig lesznek teendői új platform esetén.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz raubisoda #22895 üzenetére
procinkent valtozo, ki kell tesztelni.
nalam a sima 1700 3.8 1.3750V -nel stabil, de ez egy eleg sokvaltozos egyenlet, ha jo hutod van, ket memoriamodullal vagy ( 4 modul mellett tobbet ker es jobban melegszik a soc ) akkor a 3.6 -os 1.215 -bol kiindulva 1.3 - 1.325 kozott lehet a 3.8.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Plasticbomb
addikt
Fogjuk rá, de érthető is, hisz a termék még meg sem jelent...
Engem inkább érdekelne a PCIe sávok kiosztása, ugye Godavari esetén pl csak 8 sávod volt, viszont nem emlékszem, hogy az IGP hogy volt bekötve ott.... és érdekel, hogy hogy lesznek elosztva azok a sávok, ha valami pluszt akarsz használni..
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Plasticbomb #22899 üzenetére
"Ugye hivatalos start az holnap lesz, de amazonék elcseszték,"
biztos nem a postara biztak, es meg nem szoktak hozza a dronos kiszallitasuk gyorsasagahoz
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
de meg meg sem jelent a proci. majd holnap...
biztos mindenhol kintlesznek a driverek is.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Komplikato
veterán
Lehet túl aggódom csak, de van egy fél gépem, még pár dolog hiányzik hozzá és nem is tudom valahogy az AsRock support nem tűnt annyira fényesnek, konkrétan a srác is megemlíti és nem, nem a hétfőig titkos Raven driver miatt. Márpedig nálam egy 350m Pro4 van, ugye.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Hogyan tudom az energiagazdálkodást beállítani ?Biosban hiába állítok be értékeket a Pstate menüben újraindítás után azokat nem aktiválja .A másik kérdésem meg hogy a Cm hyper tx 3 evo hűtésemet hogyan tudnám úgy felhelyezni hogy ne fölfele tolja ki a levegőt a gépházból hanem hátra felé ? Mi a legmagasabb feszültség amit biztonsággal elbír tartósan egy r3 1200 ? Asrock ab350m pro 4
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Felraktam ezt a 3803 -as BIOS-t és nincs változás nálam.
Annyi, hogy azonos beáll. alatt kicsivel több pontot ér el 3.975GHz alatt.A CPU OC megint változott és ezek a megnevezések számomra érthetetlen (FID vagy mi ami 199-es értékre van állítva (így van meg a 3975MHz..meg a másik ami max 8-as érték, mert az felett már vissza vesz a Frequencyből) Az EPU is ugyanaz, semmit sem ér (nem vesz vissza látszólag a CPU Frequency) úgy mint eddig... de jól megy a CPU amúgy. Nem értem ezeket az "új" BIOS kiadásokat...és kezd is elegem lenni ebből, no de mind1, mert amire használom a gépet, úgy jobb mint kell lennie...
Fogyasztás (full tesztek után, 3.975GHz -n)
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Plasticbomb
addikt
válasz MaxxDamage #22933 üzenetére
Kiindulva a 7870ks tapasztalatból a FID az frequency ID, a VID meg Voltage ID. Gyakorlatilag adott frekvenciákhoz egy ID-et, egy azonositót társit a proci, nem csak igy hivja meg natúran a PState táblából, hanem a PState táblából az adott pstatehez tartozó FID és VID alapján választja ki, hogy melyik FID-hez+VIDhez melyik érték is tartozik, majd azt beállitja.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
MaxxDamage
félisten
válasz Plasticbomb #22934 üzenetére
A Kettőt miként célszerű "össze hangolni" ?
Azért a sima Frequency / Manual / Érték megadása jobb volt, vagy szorzót állítani...mint ilyen dolgokkal játszani (szerintem)MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Plasticbomb
addikt
válasz MaxxDamage #22935 üzenetére
Mint bármilyen másik overclock/underclock/undervolt esetén. De még nincs meg az én Rzyenem.. Csak egy kis memorizálás kell neki max, vagy egy megfelelő alkalmazás, mint pl az alábbi:
Ellenben mibe akadtam bele:
Ennek a Kaveri-s Godavari-s verziójával (K15TK a neve) nagyon szépen lehetett beállitani az emlitett APUkat, pl azoknál ha bármilyen 3D/GPU terhelés érkezett az IGPre, akkor a P4 PStateben megadott értékre váltott a CPU rész, igy tökmindegy volt, hogy milyen OCt és hűtést alkalmazott az ember azt csak a P7 State-re alkalmazta a rendszer, vagyis úgy tűnt, hogy throttlingol az APU, holott csak hülyén volt meghatározva a CPU és IGP PStatek kapcsolata. Óóóóó kezdek rápörögni, hogy vegyeg egy 2400G-t.......
Gyak úgy nézett ki, hogy amint az IGP terhelést kapott, akkor a CPU P4 PState 3 GHzre kapcsolt le, mig az IGP 940 valami MHzre fel (Az ok az a TDP keret és a hűtés volt, hogy azokba beférjen), sajnos ez egy nagyon szerencsétlen összeállitás lett, ugyanis minden review throttlingként adta el a jelenséget... Mig, IGP terhelés nélkül 4,5 GHz a legtöbbnek gond nélkül ment. Az emlitett PState buherálással be lehetett állitani P4re azt a CPU frekit, amit akartál, és az IGPre meg mehetett 940MHz+ (1040 MHz körül volt a max, ha jól emlékszem), és igy már nem volt annyira siralmas.. Az más kérdés, hogy hűteni is kellett, és azért CPUban továbbra sem volt elég izmos.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz MaxxDamage #22935 üzenetére
Asszem itt van leírva ez részletesen: [link]
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
MaxxDamage
félisten
válasz IO.sys #22937 üzenetére
Köszi mind2-nek!
Hasznos! Holnap ha lesz időm, részletesen átnézem.MD
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz IO.sys #22937 üzenetére
Hmm.. Egy dolog itt feltűnt, ahogy beleolvastam, mégpedig:
There is also a formula for finding your VID
Core Voltage = 1.55-0.00625*VID
Running through it with the stock values returns 1.35v which is what the BIOS says it is just above 1350000 uV or 1.35v. I know from testing I require ~ 1.4v for 4.0 GHz. This means I'll need a 0.05v+ offset added to the CPU Core voltage which I input on the tweaker page of the BIOSEz minden lap esetén így számolandó, vagy csak itt?
Véleményem szubjektív...
-
Lendova
őstag
válasz MaxxDamage #22938 üzenetére
Stabil OC mellett C6H esetén csak enable-re kell állítani a Global C-state control-t és kész. Legalább is a legutolsó BIOS mellett nem kell többet csinálni.
All fiat goes to zero.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Lendova #22941 üzenetére
Már akinek van ilyenre lehetőség, azt is tedd hozzá.
MD
-
Törzsúr
senior tag
MSI Mortar Arctic (B350) új bios.
- Improved memory compatibility.
- Improved PCIE device compatibility.
- Update AGESA Code 1.1.0.1 to support Raven Ridge CPU.Üdv
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Aki Asrock lapra feltette a legfrissebb 4.50 biost nem tapasztalat anomáliákat, fagyásokat ? azóta már kaptam pár BSOD.-t +feszt is adtam a procinak
PAGE FAULT IN NONPAGED AREA illetve TIMED OUT .
Régi 3.40 biossal atom stabil volt .
Szinyák
-
lemusz
addikt
Ryzen refresh mikorra várható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest