- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
válasz
nubreed #6501 üzenetére
Feltettem én is a v130-as BIOS-t a B450 Tomahawk-ra, de egyelőre elég negatív... BCLK állítás tényleg van, nem vettem észre ha korábban nem volt (?), sosem akartam piszkálni azt...
...viszont a korábbi BIOS frissítéseknél (note nekem meg volt egy v121 is amit pár nap után töröltek a weboldalról, pedig nem volt rosszabb az elődeinél (mondjuk jobb se)) a frissítés után engedte visszatölteni a régi profiljaimat, most meg marhára nem, szóval a tervezett 5 perc helyett már 3. órája baszkolódok ezzel, mivel visszanézni se tudom már hogy pl. a venti profilok hogy voltak beállítva...
Csókoltatom MSI-t újfent...Aztán aminek még rendkívüli mód örülök, hogy a v130-al a memória beállítások olyan nevetségesen szarok lettek hogy vicc. Pl. kiválasztom a 2933-as XMP profil-t, erre elindítja a gépet 2400-on. Nézek hogy ez hülye, kiválasztom újra, még mindig 2400-al boot-ol.
Jó akkor kiválasztom neki Auto helyett kézzel a memória órajelet is, akkor 2933-on indul, de nem az XMP profil timing-jeivel. Gratulálok.Most meg már egy órája azzal szenvedek, hogy full mindegy milyen profil van kiválasztva (akár XMP disabled), a DRAM timing control abszolút nem érdekli. Nem tudok egyedi memória időzítéseket beállítani, ill. be tudok, elmenti, csak aztán nem azokkal indul el. Ott lesz szépen a mentett érték, mellette meg valami tök más beállítottnak.
Ő így a kiválasztott órajelhez kitalál magának valami légbőlkapott késleltetéseket, de olyanokat amik a memória XMP profiljait és az egyedileg bevitt értékeket egyaránt kerülik, és kész, azzal megy, mer' ő úgy döntött.Hogy nekem többet MSI alaplapom nem lesz az hót biztos, már a gyári BIOS is szar volt és feature-hiányos, azóta meg folyamat csak rontanak rajta.
Remélem a v140-el már nem tudok majd pl. CPU szorzót se állítani, mer' végül is minek az?!...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest