Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
br120
csendes tag
Sziasztok , még április elején vettem egy GIGABYTE B450 AORUS M alaplapot és egy AMD Ryzen 3 2200G processzort.
Jelenleg G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB memória (szépem megy 3000 MHz-n csak a BIOS-ban be kell állítani az xmp profilt) és Kingston A1000 240GB M.2 PCIe SA1000M8/240G SSD van még az alaplapban (ezek korábban Asus Prime X370-pro lapban Ryzen 5 1600X mellett voltak pár hónapig).Ma volt egy kis időm RAM-okat tesztelgetni az alaplapban , mindegyikkel szépen működött.
A 2 db 8 GB-os Kingston 2400 MHZ-es , de 1,25 V-on simán megy 2666 MHz-t.
A Predator-oknál xmp profilt kell állítani a BIOS-ban és simán mennek 3200 MHz-en.
Nekem főleg Kingston és Kingmax RAM-okkal vannak pozitív tapasztalataim , a G.SKILL-től tartottam egy kicsit , de nem volt vele gond és manapság nagyon jó áron lehet hozzájutni (tavaly november közepén még 42340 Ft-ért vettem).
-
br120
csendes tag
válasz Xanax88 #5407 üzenetére
Én ezt nem titoknak nevezném , hanem szerencsének.
Visszagondolva eddigi RAM vásárlásaimra , soha semmi gondom nem volt még (csak el ne kiabáljam) memóriákkal.
Egyébkén a tesztelés során nekem is volt újraindulás és BIOS reset , csak azt nem jegyeztem meg melyiknél. Telepítettem a WoT játékot , elindítottam , kattintgattam párat a menüjében , egyszer csak kékhalál , a gép újraindul , megint elindítom a játékot , de többet nem volt vele gond.
Visszaraktam a Predatorokat az Asus X370-be , bekapcsolom a gépet , fekete képernyő Gép kikapcs , RAM-ok foglalatot cserélnek , bekapcs és azóta tökéletesen működik.Karesz85
SilverStone Grandia Series GD09[ Szerkesztve ]
-
br120
csendes tag
-
br120
csendes tag
válasz werszomjas #6818 üzenetére
Neked csak annyi a teendőd, hogy a monitor kábelt a videó kártyába dugod és bekapcsolod a géped.
-
br120
csendes tag
válasz NdrewSunix #7638 üzenetére
Elvileg nem lehet gond , mert ha videókártyát raksz IGP-s proci mellé , automatikusan letiltja az IGP-t. Driverből meg mindegyik használja a sajátját , nem szabadna hogy bekavarjon a másik , ha az is fent van. Asztali gépben jelenleg nem tudom kipróbálni , mert eladtam a 2200G-t , amikor még megvolt , csak Radeon kártyát próbáltam ki mellette. A laptopomban viszont probléma nélkül működnek. A prociban van egy Vega 8 és mellette egy 1650-es. Ha elindítok egy játékot , átvált az 1650-re.
-
br120
csendes tag
válasz NdrewSunix #7678 üzenetére
Én nem állítgattam semmit a bios-ban. Az IGP automatikusan tiltva lesz , ha VGA van az alaplapban.
-
br120
csendes tag
válasz Damateo #7863 üzenetére
Ha mindent ki akarsz hozni a prociból , akkor cserélheted.
Amint azt fentebb jokeph is írta , az IGP szereti a gyors ramokat.
Nekem 2200G volt Gigabyte B450-es lapban 2x8 GB 3000 MHz-es Aegis mellett. Netezésre , filmnézésre bőven elég volt , néha még WoT-oztam is a géppel.
A bios-ban csak a ram XMP profilja volt beállítva , minden mást alapon hagytam.
Ha le akarod cserélni az Aegis-t , akkor tudom ajánlani a 3200 MHz-es Ballistix-eket. -
br120
csendes tag
Sziasztok , legújabb szerzeményem. OEM termék , de gyári hűtő is járt hozzá.
A 400-as Asus és Gigabyte alaplapjaim nem támogatják , ezért raktam MSI lapba. Viszont annak a bios-ában kellett egy kicsit matatni , mert nem akart boot-olni. Majd idővel átkerül egy ITX-es lapba és házba. A komplett gép 25 wattot fogyaszt alapjáraton konnektorból mérve , ha elindítom a prime95-öt , vagy WoT-ozok , akkor 70 watt körül tetőzik a fogyasztás.
Jelenleg egy 2700X gyári hűtőjével hűtöm.
Bios-ból le vannak szabályozva a ventik , nagyon csendes a gép.
-
br120
csendes tag
válasz hegegabi80 #7937 üzenetére
-
br120
csendes tag
válasz hegegabi80 #8117 üzenetére
Ha Ryzen-barát memóriát akarsz , ezek közül válassz: [link]
Nekem a 3200 MHz-es rgb-s van. 1000-es , 2000-es , 2200G , 3000-es és kétféle 4000G-s proci mellett ment xmp profillal stabilan 3200 MHz-en , de tud többet is. Amikor megvettem a B450-es Tomahawk max alaplapot , először a 2200G-t raktam bele ezzel a Ballistix-el , és simán ment a ram 3200 MHz fölött is , csak sajnos nincs róla képernyőmentésem.
Jelenleg a 2700X mellett megy 3600 MHz-en a Tomahawk lapban.
-
-
br120
csendes tag
válasz Fr@nkieWilde #8619 üzenetére
Érdekes , hogy nálad nem megy az Aegis 3000 MHz-en B450-es lapban. Nálam nem volt vele gond , a bios-ban az egyik profil felkínálta a lehetőséget , csak ki kellett választani és stabilan működött is.
3200 MHz-es ramokkal se volt gond , ott is csak az xmp profilt kellett beállítani.
Crucial Ballistix :
-
br120
csendes tag
válasz viperabácsi #8810 üzenetére
Én a sata adatkábel cseréjével kezdeném a hibakeresést. Ha kontakthibás , elég érdekes hibajelenségeket tud produkálni a gép.
-
br120
csendes tag
válasz #12516608 #8882 üzenetére
5600G , X570-es lapban , 3600 MHz-es ramokkal.
CB R20:
Tavaly október elején vásároltam a CPU-lap-RAM triót , azóta ez az elsődleges gépem. Eddigi pc-s pályafutásom legdrágább alaplap (82 400,-) és CPU (92 100,-) beszerzése volt , de nem bántam meg.
Egy Alpenföhn Brocken 2 PCGH Edition hűti a procit , 70 fok alatt az összes mag boostol 4450 MHz-ig pl a fenti CB tesztek alatt , 70 - 80 fok között már nem megy 4400 MHz fölé. A bios-ban minden alapbeállításon van , csak a RAM-oknál van az XMP profil (ASUS lapoknál d.o.c.p.) bekapcsolva , stabilan megy a 3600 MHz. Javarészt netezésre van használva a gép és néha játék - WoT.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs