Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xmister

senior tag

válasz HSM #26172 üzenetére

Ez a nemmindegy pl. A víz nagyon más, mint a lég, és a Vapor-X az egyik legerősebb hűtés. Márpedig a hűvösebb csip többet bír.
    Ezt aláírom, 24/7-re értelmetlen a +200mV, mert elfogy az a hűtés, és visszavesz az órajelből, de ettől még nem éri károsodás, ha kipróbálja.

Aztán, ha nem a "várható" terhelést kapja bukik az egész.
    Lehet szegényes a fantáziám így éjfél után, de nem tudok olyan példát elképzelni ahol a várható terhelés nagyon felborulna.

Abban szerintem megegyezhetünk, hogy a CU-k melegszenek leginkább, amik legnagyobb részét foglalják el a chip-nek, így persze nem lehet egy szenzorral lefedni mindet, de miért is kellene? Az ütemezők próbálják egyenletesen osztani a terhelést, persze pár % különbség lehet, de olyan, amiből több, mint 10°C delta keletkezne elég valószínűtlen.
    Még furmark-nál sem történik ilyen. Hőkamerás felvételeken is az látszik, hogy az egész chip nagyjából azonos hőfokon üzemel, pedig azért 10+°C -os különbségek már itt is kijönnének.

Igazából ilyen szempontból a GPU ütemezőknek könnyű dolga van, hiszen nagyon sok, de viszonylag rövid számítást kell szétosztaniuk, így nem nehéz biztosítani az egyenletes terhelést.

(#26173) Joshi: Igen, általában a váltásoknál van a feszültség túllövés. Ezért is írtam, hogy az az 1.45 szerintem már a túllőtt feszültségre vonatkozik, ha nálam a +70mV 1.31-es túllövést jelent.

Új hozzászólás Aktív témák