Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz daveoff #12186 üzenetére

Nem egyszerű a helyzet... Az első eredményem ugye a celeron procival készült, ami nem hajtotta úgy meg a karit, látszik a fogyasztási adatokból. Másfelől 85 fok volt a hőfoklimit, így lassabban tekerte fel a ventit. Harmadrészt egy oldallapok nélküli, gyári hűtésű HAF XB-ben teszteltem először, ami ugyan telibefújja két ventivel, de erőtlen a légmozgás, mert mindenfelé elszökik a levegő, így szétkapva nem az igazi (mondjuk összerakva is sokat kell rajta moddolni, hogy jó legyen).

Mikor betettem a nagy gépbe (ami az adatlapomon is van), kapásból egy szűk 20%-al nőtt az átlagos áramfelvétele, hogy ki lett hajtva. Ezt viszont kompenzálta nagyjából a nagygép házának jobb szellőzése, sőt, azonos körülmények közt, még a 20%-al nagyobb teljesítményen is rávert 2-3 fokot a HAF-ra, azonos ventivel és azonos szobahőfokon, ezt kíváncsiságból meglestem. :K A maradék hőfokelőny a feljebb tekert ventiből származik, 2000-en még elég határozatlan szellőt csinál a három 75mm-es kopter, 2500 körül még mindig halkak, de már sokkal jobban elemükben vannak. :)
    Amúgy így fest belül a helyzet, csak már nem a 280X Vapor-X van benn: [link]
    Felül fúj be egy 100CFM 700rpm 18-as, elöl fúj be egy 130CFM-es 1200rpm 18-as és hátra fúj ki erőtlenül egy leszabályzott 12-es. :D De a hő nagy részét az első AP181-es venti és a ház pozitív légnyomása fújja ki a kari melletti lyukakon. :K [link] A videó leírásában a linken még írnak erről. Sokat számít még, hogy a procihűtőn egy 1300rpm-es AC F12-es venti is a VGA-ra fúj, remekül hűtve hátulról a PCB-t, besegítve a felső nagy házventinek.
    Nem véletlen írogatom, hogy kell ezeknek a kariknak a jól szellőző ház. :K

Új hozzászólás Aktív témák