Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Meg egyszerűbb volt azt mondani hogy tanárnő senki nem hiányzik mert azt tudtad mondani
Na komolyodjunk meg mint a záptojás:Gerr'y: Dobozból alulfeszelve tuti elég 550 watt ha jó minőségű a táp!
Sok link volt már itt alulfeszelésről de most azt éri meg a legjobban ha felrakod a 64 Bioszt , eleve megúszod a beállítgatást és csak alufeszelni kell kb 1000 milivoltig és a HBM-et felvinni amíg tudod (1100), (ezt csak a 64 biosszal lehet)
Ha így teszel van egy 64 stock teljesítményed 130 ezerből, az azért... -
törölt tag
válasz
Muminka007 #1129 üzenetére
Привет, Muminka007!
Нижнее напряжение важно, потому что оно изменило карту Vega со старого 290.
В настоящее время вы устанавливаете max Mrz для 8 лестниц и 7 для хранения его снизу.
Первые шесть шагов являются серыми, потому что они автоматические, но вы не должны устанавливать последние два шага на значение, потому что оно перейдет к шагу 6.
Если вы храбры или вам не нужно ничего настраивать, потому что вы только заряжаете биографию Vega 64 с помощью ATIflash и все настраиваете.
Это важно, потому что вы можете установить память HBM2 выше
С уважением, ваш друг Петер -
gergom
csendes újonc
válasz
Kis alulfeszelési segédlet:
Vega 64-em van, de nyilván az 56 is ugyanígy működik (a memória órajel az 56-nál valószínűleg jóval alacsonyabb lesz.)Jelenleg a legújabb, 17.9.1-es driverrel a kártya feszültsége 50mV-os lépcsőkben változik. Ha 950, vagy az alatti értéket állítasz be, akkor kb. 910mV lesz. 951-1000mV-ig kb. 960. 1001-1050-ig 1010 stb.
Szerintem 960mV az optimális érték, ehhez érdemes megkeresni a maximális órajelet. A power state 6-7 értéke legyen különböző és addig kell növelni a 7-est, amíg nem fagy a kártya.
Nálam nagyjából 1540MHz GPU és 1100MHz memória órajelet bír a kártya, meglehetősen alacsony (kb. custom GTX 1080 szintű) fogyasztás mellett. Ha még kisebb fogyasztást akarsz, akkor ott a 910mV, a sebesség nem fog jelentősen csökkenni. A memóriánál mindenképp érdemes a lehető legnagyobb órajelet beállítani.
Néhány falból mért fogyasztás adat (teljes rendszer 3.9GHz-es 1800x-el):
960mV/1540MHz 910mV/1440MHz
Shadowrun Hong Kong: kb. 100W 100W
Heroes of Might and Magic 5: 150W 150W
Wolfenstein Old Blood: 200W 195W
Unigine Heaven: 310W 270W
Witcher 3 325W 285W
Metro Last Light redux 345W 310W
Firestrike v1.1 350W graphics score 24,237
Prey 350W 310W
Doom 370W 330W -
törölt tag
Necces. Teljes rendszer sokat tud enni, minimum allitsd be az energiatakarekos BIOS beallitast, illetve szerintem nezz egy nagyobb tapot. Nalam 580W volt a max falbol ahol csak a VGA-t huztam tokig, jovo heten meg tudom nezni ha minden meg van tepve maxra, sztem 600W korul megall.
-
válasz
Franky2Ster #1135 üzenetére
Jó az, csak kettő kell
-
Raggie
őstag
válasz
Jó lesz az!
Próbáld meg jobban összeszorítani a csatlakozó plusz kettes ágát a hatos ághoz és bele fog menni. Valamint figyelj rá, hogy a bepattanó biztosító is jó oldalon legyen és akkor bele fog menni! -
Raymond
titán
válasz
-
Muminka007
csendes újonc
Köszönöm szépen!
Ezt a topickot is végig olvastam már és hálás vagyok az itt beszerzett információkért.
Mivel kezdő vagyok ezen a téren, inkább előbb kérdezek és aztán cselekszem...ez be szokott válni.
Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy az angol tudásom gyök kettő (én még oroszul tanultam, azt sem túl sokat), így a külföldi fórumok/leírások rajtam nem nagyon segítenek.
Örülök, hogy ilyen segítőkészek vagytok és nem rekesztitek ki magatok közül az idősebb, tapasztalatlan kezdőket. Továbbra is olvasom a hozzászólásokat és ha valami nem tiszta, kereslek benneteket.
Előre is köszönöm a türelmet! -
Omli85
őstag
válasz
Csatlakozom JackeL kollégához.
GPU feszültség: 1050-1100mV között gyári órajelen stabil ez persze kártyánként változó érték.
HBM órajel 900-950 a gyári biossal.
A memóriánál feltüntetett feszültséget hagyhatod default értéken a lényeg hogy ne legyen magasabb mint a GPU feszültség értéke.Annyi még hogy a HBM szereti ha hűvösen van tartva szóval esetleg a gyári temp targetet lehet kicsit lejjebb venni ha elmelegedne. Ennek köszönhetően ugye kicsit hangosabb lesz a kártya de ez függ ugyebár a környezeti hőmérséklettől illetve a gépház szellőzésétől mennyire "friss" a levegő amivel a hűtés dolgozik.
Gyári Wattman ezen értékek beállítására "elégségesen" használható jelenleg úgysem nagyon van jobb megoldás.Ha részletesebb segítség kell nyugodtan írj rám pü-ben ha beszerelted a kártyát és szívesen segítek.
Amúgy pedig ajánlom figyelmedbe jobb felül a keresőt találsz hasznos infókat a kérdéseidre
.
-
JackeL
tag
válasz
Muminka007 #1131 üzenetére
Ha bármilyen segítség kell csak írj és próbálunk iránymutatást adni
-
JackeL
tag
válasz
Memória kb. 950et bír, alulfesz szerintem 1050-1070mV körül stabil, órajel maradhat, power limit +50%.
Szerintem ez egy járható út vagyis nálam így van. -
Muminka007
csendes újonc
Sziasztok!
Előre is elnézéseteket kérem az ide pofátlankodásomért.
Nem vagyok már fiatal (51), sem "pcguru", de szívesen tanulok a tőlem okosabbaktól.Régóta vártam már a Vega megjelenését. Noha, én is érzek némi csalódást a teljesítményével kapcsolatban, mégis rendeltem egy ref. 56-ost, ami holnap fog megérkezni. Az oka az, hogy nem győztem már kivárni a customok megjelenését és tartok az elborult kezdőáraiktól is. Főleg érzelmi alapú döntés volt (régóta Radeon-t használok, most egy ASUS R290-et váltok le ezzel), valamint FreeSync-es monitorom van, amit sajnálnék nem kihasználni egy NV kártya beszerzésével.
A kérésem lényege az, hogy aki már most, vagy a közeljövőben kiteszteli ennek a típusnak az optimális alulfeszelési metódusát/eljárását a topickban, az legyen olyan kedves és ossza ezt itt meg velem/velünk.
Én még soha sem csináltam ilyet, így laikus vagyok ezen a téren. De minden jó szót és segítséget megköszönök! -
törölt tag
Itt a 4 gyártó indoka név nélkül miért nincs custom:
AMD partners are still waiting for RX Vega GPUs for their designs
Itt meg Alphacool-ról beszélgetnek -
gaben88
őstag
válasz
monchichi20 #1125 üzenetére
Nálam is az lesz sajnos, mert a reftől és a külföldi garitól is félek egy picit. Várni tovább meg már nem akarok.
-
-FreaK-
veterán
Joker legutóbbi videójában azt mondja az eredeti Francia cikkre hivatkozva (bár szerintem kicsit félre értette, mert nem pontosan ezt írják), hogy a custom gyártók lehet meg sem kapják a chipeket október közepéig, ami azt jelentené, hogy legkorábban is csak novemberben lennének piacon a custom kártyák. 3 hónappal a start után..
-
gaben88
őstag
Szerintetek lesz/van ertelmes leghutes ref Vega kartyakra? Jovo het elejen szerintem berendelek en is egy Vega 64-et kulfoldrol...
-
Omli85
őstag
Itt nem úgy van mint az előző szériáknál feszültség és power limit alapján szabja meg a max órajelet.
például hiába állítod be mondjuk 1632MHz-re a GPU órajelet és feszeled 1100mV-re ha a powerlimitet nem húzod +50%-ra és a memória órajel alatti feszültséget nem állítod legalább 950-1050mv közötti értékre nem fogja stabilan tartani az órajelet tapasztalataim alapján.
Illetve ne legyen a két órajel egyforma érték de ezt gondolom tudod már.Ezen felül ha elmelegszik elveszi de az más kérdés.
-
-Solt-
veterán
válasz
X Factor #1115 üzenetére
Én német árakat néztem a Caseking-n, ott nettó 428 euró az RX Vega 56. Bruttó 131000.- Forintért az "ajándék" volt.
Nincs még magyar nagykerben Vega, kintről rendelik és nyilván nem annyiért kapják mint mondjuk a Caseking vagy az OCUK, plusz így verseny sincs a többi kiskerrel itthon, mehet a "kasza".
-
törölt tag
Na nálam MOST szakadt el a cérna.
Jövő hónap közepére ígérik a customot és ki tudja mikor lesz XFX meg emberi ára de 75 euróval biztos drágább lesz
a Magyar ár meg vicc ha dílertől megveszi a webáruház akkor is 60 ezret tudna rajta kaszálni
£389.99-ért próbálok paypal-al megvenni.egy 56-ost . 64-re felbioszol és alulfeszel Ennyi.
A kedves bányász kollegákat megkérném most egy két napig nézzenek meccset vagy mittudom én csak ne rendeljenek sokat Köszi -
X Factor
addikt
Az a 20k, legyen inkább 50k.
Vega 56-ot, tegnap rendeltem 131k-ért, bruttó ár, 20%-os áfával.
Itthon 193k.
Annyira nem mozgok otthonosan hardver nagykereskedelemben, de nehezen tudom elképzelni, hogy itthon a kiskerek ennyivel drágábban kapják a kártyákat.
Hogy a hiány és a jelen lévő keresleten akarnak picit nyerészkedni? Sebaj.
Sajnálom-e tőlük? Nem
Ellenben, ez most kivételesen tényleg, nem a remek 27%-os áfánkon múlik.
-
-Solt-
veterán
-
törölt tag
AMD Radeon RX Vega custom cards no sooner than mid-October
"(unnamed) manufacturer said that they are still waiting for chips to arrive, so launch before mid-October is very unlikely." -
X Factor
addikt
Itthoni ipon-on vega árak.
-
Raymond
titán
válasz
#45185024 #1106 üzenetére
Es mas AIB-rol egyelore meg hir sincs nagyon. Vega meg van raktaron mindketto, csak nem a megfelelo aron ugy latszik. Bar jo kerdes hogy mennyi lesz majd a Strix, azok nem az olcsosagrukrol hiresek igy ha a ref nem megy nagyon el az itt latott arakon akkor egy Strix meg dragabban szinten nemigen fog.
-
törölt tag
Én ezzel egyetértek vagy kispóroltak mindent vagy jó volt pl 580 csak a legdrágább a teljes palettán.
Na az ASUS hivatalos hírcsatornáján 12.-ei dátumozással annyi van hogy:
" Die Karte liegt laut ASUS noch bei AMD zur Vorlage, soll Ende September aber offiziell auf den Markt. Im schlimmsten Fall müssen lediglich ein paar Änderungen an den beiden BIOS-Versionen vorgenommen werden. Sobald uns nähere "Azaz: "Az ASUS szerint a kártya továbbra is elérhető az AMD-nél, de szeptember végéig hivatalosan is elindul. A legrosszabb esetben csak két változtatást kell tenni a két BIOS verzióhoz."
-
törölt tag
Ilyen híres LOGOUT blogosnak mint te csak a tökéletest akarja odaadni az AMD
Amúgy meglepően sok csaj van a PUBG twitches közvetítőiben.
Komolyba semmi hír nincs pedzegetik ezt az eltérő magasságot meg gép kalibrálást mint okot de igazándiból customról morzsa sincs... A szállítóleveleket el szokták fogni egy héttel előtte de most az sincs.
De ha megjelenik az Asus tovább fogunk hezitálni hogy de vajon milyen lehet hozzá képest majd az XFX meg a Sapphire.. -
Omli85
őstag
No azt hiszem egyelőre itt megállok amíg nem jön valami komolyabb driver nem gyilkolom feljebb a kártyát.
0-24/7-re maradok az alulfeszelt 1600/1100-nál bőven elég mindenre amire nekem kell. -
X Factor
addikt
Amilyen áron most lehet venni, később szvsz ugyanennyiért ellehet paszolni.
Én is ugyanezen filóztam, mint te. De 130k-ért szerintem pár hónapon belül bármikor elmenne és a különbözetet, max rádobom a custom-re.
De először kiváncsi vagyok alulfeszeléssel meddig jutok majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Formula-1
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest