Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.bala31
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Az emberek többsége (köztük én is) nem a márkahűséget tartja szem előtt egy VGA vásárlásánál, hanem hogy a rászánt összegért a jobb ár/teljesítményt kapja. Jó pár évig csak Nvidia kártyám volt Radeon HD 5850-el kezdődött a vörös korszak és az RX 480-al zárult, egy időre. Az igazság az hogy még egy ilyen lehetőség nem lesz hogy ennyiért el lehessen passzolni az RX-ket. Én több mint egy hete váltam meg a 4 Gigás Sapphire Nitromtól, akkor még 70-80 ezerért lehetett eladni. Egyik szemem sír másik nevet, hogy akkor eladtam 72 ezerért. Sír mert most kaphatnék érte 100 ezret is, nevet mert egy hete 127 ezerért még sikerült vennem boltból egy 2 ventis 1070-et. Egy kósza gondolat erejéig megfordult a fejemben, hogy veszek egy 6 Gb-os 1060-at, akkor még lehetett kapni 85-90 ezerért viszonylag normálisat, de valahogy nem fogott meg az a VGA. Kissé túlárazott a teljesítményéhez képest. A jelenlegi ára meg tényleg vicc.
-
füles_
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Szlovákiában sincs nyugi, az összes bolt ki van fogyva. Lehet hogy éppen belebotlottál egy darabba, de ugyanígy MO-n is fel-fel bukkan egy RX kártya néha, de fél perc alatt elviszik.
Ha érkezik szállítmány már ki sem rakják a boltok, hogy van raktáron, mert le van foglalva az összes a bányászok által és rögtön el is viszik.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Apucy01
üzenetére
Annyira nem zavar.Legalább kipróbálok mást is.Nekem lehet hogy kimarad már a RX580 -s széria.

Nagyon jó volt nekem a RX480 -s kártya,kicsit jobb lett volna több rop -al.De szoftveresen az AMD szépen ledolgozta a hátrányát.És mire tömegével jelennek a DX12 játékok,addigra lesz még egy - két kártya generáció.

-
kolopele
nagyúr
válasz
Apucy01
üzenetére
Többek között ezt sem értem miért ne írhatnál véleményt mert másmilyen kártyád van. Na tényleg megyek innen, ezt már nem nekem találták ki, megyek a saját táboromba, csak még kevés ember vett olyan kártyát mint én, de lassan csak nőni fog a számuk. Tényleg ennyi, nem jövök többet

-
füles_
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Nagyon fasza!

70 fok körül tanyázik játékokban, venti RPM 45-50% (1700-1800 RPM). Hangját olyan 44-45%-os RPM-től kezdem el hallani. Alatta a merevlemez elnyomja.
A volt kártyám, ami egy Asus 280X volt, az 1400-1500-as (40%) RPM-mel tartotta a 70 fokot, az hangosabb volt mint ez.
Aki rá szán egy kis időt a finomhangolására, az elégedett lesz vele.
-
hatnor
tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Azért is kérdeztem, mert itt a forumban azt olvastam, hogy az xfx 8gb black editionnak a legjobb a vrm hűtése, viszont a honlapjukon a 4gb változatnak is ugyan azt írja a vrm hűtésnél, illetve a kép is ugyan az van fent a hűtőbordáról.
Ez a pcx honlap most egy kicsit érdekes nekem.
Pár órája még 74 körül volt a 4gigás Sapphire 3év garival, most meg 78 2 év garival, illetve xfxből nincs 4gigás változat
Bár még gondolkodom, hogy hardveraprostól veszek mert, egy bolti áras 4gbos msiből, itt kijön egy 8gigás változat is, akár xfx 8gb be, csak ahogy olvasgatok minden márkából adódik nem megfelelő működésű, aztán akkor csak macerásabb a garancia érvényesítés.
-
lacus83
senior tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Ilyenkor célszerű hibáról dokumentációt csinálni.
Képek, videók, leírás.
Ez menjen e-mailben kártyával egy időben vagy még előtte.
Ha nem halad a törvény szerinti javítási idő vagy csere idő betartása sűrű cseszegetés fogyasztóvédelmi bejelentéssel megspékelve.
Szeretik a közösségi médiás (Facebook) negatív reklámot is.
Ezeket követően halad az
-
füles_
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Azért nyomják itt annyian az MSI-t mert tényleg nagyon jó a GPU hűtése. Mondjuk a VRM-je és annak a hűtése már kevésbé jó, de nem vészes.
XFX RS (RX 470) is teljesen rendben van. Sapphire szintén. Én ezt a 3-at szoktam ajánlani RX 470-ből.RX 480-ból nálam az XFX GTR viszi a prímet. Nagyszerű GPU hűtés, kiválló VRM és hűtése.
-
füles_
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Nem az Asus van elkönyvelve szarnak, hanem az RX 470-es kártyájuk. Az RX 480 sokkal jobb, csak annak is kell adni egy 70-75 fokos temperature target-et különben nagyon hangos. Ezt úgy mondom, hogy teljes megelégedettséggel használtam 2 évig egy Asus féle 280X-szet, szóval nem lehet rám mondani, hogy Asus hater.
-
fanti
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Hínnnye, hát így is gyors ez mint a veszedelem

Amúgy pár érdekesség az XFX RX480 8GB GTR BE kártyámról:
- 1338 Mhz-en tartja a GPU frekit játékok alatt, és annyit csináltam csak, hogy a "Teljesítmény hatékonyság"-ot kikapcsoltam
- nem cicereg, sípol, nyüszít sem 2D, sem 3D alatt
- halk a hűtője, de nagyon, így hangra kb. mint az elődkártya, azaz a Gigabyte 380X G1 Gaming, és kb. úgy is melegszik
- külön vásárolható hozzá ebay-en három féle ventikitt, kék, piros, fehér világítós, és olyan 6-7k között van, és egy mozdulat a csere.Úgy vélem, ez emeli az MSI fölé picikét, azaz a ventik cserélhetősége
Ajánlom mindenkinek a kártyát!
-
füles_
őstag
-
füles_
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
De jó nekem, még lehet el is gondolkodok rajta

(#12470) ko-ko82
MSI-nél normális a 90 fokos VRM. VRM hűtés szempontjából mondjuk sokkal jobb az XFX GTR. De a 90 fok ilyen VRM-nek nem sok, 125 fokig megfelelően működik. Szóval nem kell aggódni, nem lesz semmi baja.(#12471) Chereiose
Akármikor, akármivel előfordulhatnak szoftveres gondok. De szerintem nyugodtan elmondhatjuk, hogy már nem annyira jellemző AMD oldalon sem, mint régebben. Szoftveres szempontból most nagyon összeszedték magukat a pirosak.
-
-
cintula187
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Sajnos nincs rá módom. Most át dugtam a másik 12v os ágba a To VGA card kábelt a tápban.
Azért se gondoltam eddiga tápot, mert az R9 380 -at amiben 6+8 tápkábel megy miért nem csinálta ezt?
Ez meg default értékellel szopat.Zolee1984 ehhez nem tudok hozzászólni, hogy miért ennyi a fesz náluk.
Ashes of singularity is megy. Most haszánlom így ahogy van a gépet, és ha van valami jelentkezem. Köszi mindenkinek.
Create de ez meg az enyémhez képest eléggé alul van feszelve nem?
-
füles_
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Állítólag december 8-án.
(#11029) haxiboy
Szia!
Igen ez tényleg így volt.Az első referencia példányoknál csak szoftveresen volt letiltva pár memóriamodul,de ha feloldottad akkor rendesen működött a kártyád 8GB-osként.
Ez a fícsör a custom kártyáknál már nem létezik,hiába van ott a dobozán,hogy 8GB.(#11030) zsolti1902
Üdv!
Nem mindenhol adnak hozzá játékot,főleg itt nálunk
Egyébként tudtommal a dobozban kellett volna hogy legyen egy kód.
Ilyen esetben vásárláskor meg kell tőlük kérdezni,hogy jár-e a VGA-hoz játékaktivációs kód,mert képesek a dobozból kiszedegetni. -
Ice_Man22
senior tag
-
válasz
Apucy01
üzenetére
Amúgy ki, mert egy hónapja 51500-ért vettem postával bontatlanul 3év ipon garival. (a garipapíron cégnév van, gondolom neki vagy semmibe nem került, mert leírja költségként vagy ennél jóval olcsóbban vette meg),mondjuk egy kicsit be is voltamtojva, amikor előreutaltam a pénzt, hogy kártyát fogok-e látni belőle

-
Hobbbyt
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Neeem, ott volt egy kis kavar a dologban.
Az X4 760 még Richland magos (2013) 32nm, az amiről ő beszélt A10 7870K Godavari magos (2015) 28nm szóval nem össze egyeztethető a kettő. Sokat javult azóta az AMD 1 szálon, önmagához képest.Az tény, hogy az X4 760k nem hajtja ki. Ezzel kár is vitázni.. a nagy "előnye" az i3-hoz képest a 4 valódi mag.
(#9994) sakal83 Sajnos a 2-3-as szériás I5 kezd kikopni.. A Skylake pedig alig jobb a Haswellnél. Ahova egy alap i5 4590 "kevés" oda az i5 6500 is kevés lesz mert kb. ugyan azt tudják.
-
sakal83
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
erre céloztam
: "már azt se bánom ha kirugnak a fórumról"Figyelj, ezt a vitát én már a 7970 korában lejátszottam. Ricshard444 kollega anno írt is egy jó cikket anno erről a témáról.
Az akkori i5 2400-amat cseréltem le akkor egy 2500k-ra a 7950OC mellé. Mindenki azt szajkózta, hogy nem kell hozzá. Elmondom 4.2Ghz-en volt ideális a 2500k egy szaros 7950/70-hez. Ha visszavettem a tuningot bizony egyes játékokban jelentős FPS csökkenés volt. De nem vitázni akarok, mindenki azt vesz, amit akar.
Véleményem szerint az ideális egy rx470/480-hoz egy 4ghz feletti i5 a 2/3/4-es szériából, vagy egy alap i5 6500. Nekem már akkor AMD-m volt, amikor itt a fórumozók nagy része nem is gondolkodtak ezen (AThlon 650 SLOT A stb).
De az AMD már nem proci sajnos játék terén. Az utolsó procijuk az X4 965 volt
Egyébként a videón tisztán látszik, hogy mennyit "hagy benn" a cpu a gpu-ban, és mennyi fps-t biztosít. Döntsön mindenki pénztárcája és igény szerint.
Egyébként rx470 alatt bármilyen vétel újan pénzkidobás jelenleg.
-
sakal83
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Azért még mielőtt tanácsokat osztogatsz kikelve magadból, kicsit nézegesd ezt a videót...
Persze nyugodtan megveheti, ezzel nincs is gond, de a fentiek tudatában tegye úgy, hogy értse is a GPU melletti kihasználtsági %-ot... és persze nézze az fps-eket, és mérlegeljen
-
füles_
őstag
válasz
Apucy01
üzenetére
Nem tudok róla nyilatkozni de itt elég jó áron van:
PCPlanet-85 690 Ft -
Ochocinco46
aktív tag
válasz
Apucy01
üzenetére
"Esetleg ha elolvasnád a dolgokat a garival kapcsolatban az oldalon az nem ártana."
Esetleg ha elolvasnád rendesen, amire reagálsz

Mint írtam, "Nekem eddig velük jó tapasztalatom van.".Coolboy323 fórumtárs pcx 'ellenes' kommentjére reagáltam. Általánosságban írtam, hogy mindegyik boltról van jó és rossz vélemény is
De ez már nagyon off..
További szép estét! -
Cronerator
tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Igen, ha laikus lennék és a grafikonról látszik, hogy nagyon hangos a kártya terhelés alatt, nem venném meg. De, mivel nem vagyok az, és tudom pár kattintással orvosolni a problémát, ezért megvettem. Maga a kártya felépítése minőségi hatást kelt.
Szerintem nem hirtelen hűl vissza a kártya, majd este megnézem. -
BReal
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Nekem ASUS 270x DC2 TOP kártyám van, szóval semmi okom, hogy támadjam.

Tpowerup táblázatból kiírva: MSI terhelés alatt 31 dB, ASUS 480 39 dB.
Hogy mit jelent a teljesítménykülönbség? Guru3D tesztekből írom ki, ha érdekel lesd meg őket: Powercolor 4GB, MSI 8GB (de GPU és RAM órajel ugyanannyi, mint a 4GB-osnál) és ASUS 4GB, így írom az összes játéknál, FHD felbontáson:
Rise of the Tomb Raider: 66-64-61
Far Cry Primal: 63-61-58
The Division: 56-54-52
Witcher 3: 51-52-49
BF Hardline: 56-57-53Az 5 játék alapján 6-8% lemaradása van az épp leggyorsabbhoz képest.
-
Cronerator
tag
válasz
Apucy01
üzenetére
Az előbb írtam egy rövidke véleményt az asus 480-amról. Ha az alap gyári beállításokkal nézzük, akkor nem a leghalkabb. Nem értem, hogy mi a fenének kell 65 fokos célhőmérsékletet beállítani. Tartja, akár a 60at is, csak milyen zaj mellett. 75 szerintem optimális, de akár lehetne 80 is.
-
BReal
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
Általánosságban annyi, hogy a 400-as sorozat célhőmérséklete gyárilag alacsonyan van (65 fok ha jól tudom), így a hűtés a többi megoldáshoz képest hangosabb. Nyilván valami programon keresztül beállítva ez rendeződik, csak vannak, akik mókolás nélkül szeretnek használni egy terméket.
ASUS RX 470-nél még annyi, hogy a többi 470-hez képest elég lassú is (Guru3D 3-4 470-est tesztelt, és mindegyiktől 3-4 fps-sel volt lemaradva). 480-ról nem tudok nyilatkozni, mivel a Guru3D nem tesztelte, de a Tpowerup táblázatai (ASUS és MSI) alapján messze nincs úgy elmaradva. -
kisza25
félisten
válasz
Apucy01
üzenetére
ezt úgy írjátok, mintha nem ugyanannyit fűtenének az azonos fogyasztású kártyák

Azt ugye vágjátok, hogy attól, hogy jobb a hűtése és alacsonyabb a GPU hőfok, attól még a keletkezett hő ugyanannyi, minden esetben azonos fogyasztás esetén?
csak a jobb hűtés hamarabb lefújja róla a hőt -
BReal
addikt
válasz
Apucy01
üzenetére
A gyári ventilátor profil nem megfelelő, állítólag hangos. Viszont ezzel a beállítással 68 fokon tartja a kártyát, szóval nyilván egyedileg lehet venti fordulatszámot csökkenteni, és kicsit feljebb engedni a hőmérsékletet. Ha a mostani akcióban akár 14000 Ft-ért is el tudod passzolni a hozzá adott ASUS egeret (16e boltban, valaki írta korábban, hogy a testvére megvenné tőle 15e-ért), akkor 92000 körül lehet hozzájutni Iponon.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Egyedi ékszerdobozka
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 100% Akkumulátor
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
úgy hívják, hogy piac.