- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
cintula187 #39375 üzenetére
És a sima 1660? Az a párja az 590-nek.
-
válasz
cintula187 #39375 üzenetére
Én most rendeltem egy SAPPHIRE NITRO+ RADEON RX 590 -t az eshop24-ről 48k-ert. Nézd meg, hátha van még belőle.
-
válasz
cintula187 #39367 üzenetére
Fele ennyiből megúsztad volna 2 hónapja, én ennyit ki nem adnék egy 590ert.
-
Speed®
titán
válasz
cintula187 #39370 üzenetére
Az 1660S ugyanazt tudja, az 590nél ~20%al gyorsabb, ~100Wal kisebb fűtőérték mellett. Ha viszont AMD, akkor a linkelt V56 Pulse bestbuy, finomhangolva további ~25% erő, az RX590 fogyasztásán belül. Nálam is utóbbi dolgozik, szerintem még sokáig kiszolgál.
-
Speed®
titán
válasz
-
lacus83
senior tag
válasz
A Nitrot válaszd ha futtja a keret.
A Nitro az ajánlott lista élén van. -
lacus83
senior tag
válasz
cintula187 #39364 üzenetére
Teljesen el lesz az 590 el is.
Egy 6 magos Cpurol peszélünk -
Danecay
addikt
válasz
cintula187 #38803 üzenetére
A fekete is NITRO+ és a kék is, annyi különbséggel, hogy a kék az Special Edition a magasabb órajelek miatt amit ha akarsz jó eséllyel minden gond nélkül elérhetsz a fekete, nem Special Edition-el is. Amúgy meg az összehasonlítás csalóka. Azt kell tudni, hogy mindkét példányon van egy 2 állású BIOS kapcsoló melynek segítségével választani lehet egy lassabb de hűvösebb és halkabb és egy gyorsabb, melegebb hangosabb kártyabeállítás között. Na most az árukeresős összehasonlító link alatt ahová az van a Grafikus chip sebességéhez írva, hogy a fekete az 1366MH míg a kék 1430MHz-en dolgozik némileg megtévesztő mert a fekete estében a lassabb beállítású BIOS-t vették alapul ami amúgy is inkább 1340MHz míg a kék esetén a tuning BIOS-t. Így persze lenne a 2 kártya között kapásból 90MHz különbség a kék javára de valójában a fekete a gyorsabb BIOS állásban 1411MHz-en ketyeg ami már csak 20MHz különbség. Amúgy is majd látni fogod, ezeket a kártyákat sok esetben inkább lassítják mint tuningolják
-
varmi2
nagyúr
válasz
cintula187 #38805 üzenetére
A fekete is jó, veheted.
-
varmi2
nagyúr
válasz
cintula187 #38803 üzenetére
Ha nem nitro+ akkor mi? Az már nem mindegy, hogy nitro+ vagy pulse, vagy más gyártó még rosszabb hűtéssel. Linkelj
-
HSM
félisten
válasz
cintula187 #38797 üzenetére
A színükön és BIOS hangolásukon kívül ugyanaz a két kártya. Ami még más, a GPU a simán sima RX580, a SE kiadáson viszont egy OC-t elméletileg jobban bíró kiadása.
A sima Nitro+-on van alapórajeles (1340/2000MHz) BIOS, azzal biztosan nem hangos.
Legalábbis amikor egy éve kipróbáltam nem volt.
-
varmi2
nagyúr
válasz
cintula187 #38797 üzenetére
Veheted a sima feketét is, nekem is az van, hűtés hangilag azonos.
-
NdrewSunix
őstag
válasz
cintula187 #38412 üzenetére
Rx470 -től kb. 25-30% az RX580.
Természetesen stock, vagy húzva mindkettő. -
paprobert
őstag
válasz
cintula187 #38412 üzenetére
Az RX470-et húzni tudod RX570 szintre. Ahhoz képest az 580 8-15%-kal gyorsabb.
-
ncc1701
veterán
válasz
cintula187 #33224 üzenetére
A 2600-hoz még egy tuningolt 580 is kevés az esetemben.
Amivel játszom, az kajak 100%-ra kiakasztja a vga-t.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Igen igaz, az AMD FX jóval lassabb a Ryzen szériánál.
-
gidalight
tag
válasz
Játéka és grafikai részletessége válogatja. WoT alatt pl. közepes beállításokon valószínűleg még többet is hagy benne az FX mint 20%, maxon meg az is lehet h VGA limited lesz már az FX-el (bár szerintem az FX még ott is visszafogja ez alatt a játék alatt).
-
Televan74
nagyúr
válasz
cintula187 #31911 üzenetére
DDU Options menü és annak az alján van a Advanced Options,ott lehet beállítani hogy csökkentett módot felajánlja az program indításakor.
-
odorgg
addikt
válasz
cintula187 #28703 üzenetére
Játékban be kell kapcsolni a v syncet.
-
lacus83
senior tag
válasz
cintula187 #24463 üzenetére
Lehet táp gond, ami azért mert már a csúcson jár.
A CPUd sem épp energia takarékos főleg ha húzva is van.
A +50 limitet vedd lentebb vagy nézd meg alapon a kártyát és kiderül milyen eredményt hoz.
Ha javul a helyzet egyértelműen táp gond. -
Tarill
őstag
válasz
cintula187 #24459 üzenetére
Eseménynaplóba nézd meg mi volt a hiba, biztos hogy beírja oda. Azzal el lehet indulni valamerre
-
Vitka675
tag
válasz
cintula187 #24459 üzenetére
Bár nem igazán értek ehhez a problémához, de ilyenkor mindig először a tápegység kerül elő. Bírja-e, nem régi-e stb. Van lehetőséged kipróbálni másik táppal?
-
lacus83
senior tag
válasz
cintula187 #24435 üzenetére
Szia.
Wattman és AB együttes használatáról találsz infót az összefoglalóban.
Próbáld meg az alapján.
Lehetnek anomáliák AB/Wattman miatt,ami okozhatja a képernyő problémáid. -
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #24435 üzenetére
Illetve mi lehet az oka annak, hogy desktopon ha nem nyúlok épp a géphez 1-2 másodpercig elmegy a kép?
-
Lacccca87
addikt
válasz
cintula187 #23771 üzenetére
Mivel az AB állítja igy biztos változott ha belenyúltál. A gyári beállítások másak.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #23599 üzenetére
Ezt visszavonom. Utánaolvastam hogy kell használni az MSI ab-t + rivatunert és már átlátom.
Illetve úgy tapasztaltam, hogy iszonyat fürgén állítódik, hogy a venti fordulat szám az aktuális hőmérséklethez.
Kérdésem, hogy a wattmanban a power limit fel van húzva és a voltage controll is variálva van. Ezeket felül írja az AB? Ott most minden default. -
lacus83
senior tag
válasz
cintula187 #23396 üzenetére
Nem minden esetben bajos a kettő együttes használata, összefoglalóban találsz rá választ.
-
válasz
cintula187 #23391 üzenetére
Ne szenvedjetek vele, MSI AB és jónapot!
Nekem is okozott pár ősz hajszálat a WattMan, viszont az MSI-vel semmi gondom, teszi a dolgát, nem érdekli a driver csere, működik szépen -
Don.Corleone
aktív tag
válasz
cintula187 #23391 üzenetére
Nálam is, sőt a progit is kiikszelem, szóval rejtély volt de hála istennek most minden megy pöpecül. Bár pont egy olyan alufesz volt beállítva amit nem mentettem le..
w10-t használsz? én még arra gyanakodtam hogy a wim7-t nálam nem szereti, de ez csak tipp.
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz
cintula187 #23389 üzenetére
"elvileg" ha összeomlik a progi, akkor automatikusan gyári beállításra vissza áll. Pár napja nekem is agyamra ment, amikor 3. nekifutásra állítgattam újra.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #21575 üzenetére
Igazából tavaly a forumon segítettetek belőni kézi frekiket, de az áprilisi wattmanban mintha nem engedné elmenteni a kívánt kézi beállításokat.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #16532 üzenetére
Ó egy 470 es Black Edition de cuki
Mennyi diszlájkja van az NV-snek a linkeden
Nem írtál elég infót, igazándiból a Monitornak a TV-vel szemben az a legnagyobb előnye hogy van rajta DP port.
Ha a DVI-ról alakítod át HDMIre akkor ugye el fog veszni a hangod és az alaplapihangchippet kell használnod nem a kártyáét.
Ha DP portról alakítasz át akkor meg kell vizsgálni hogy 4K e a megjelenítő mert Aktív átalakító kell 4k hoz.
Amúgy csak 30 FPS ed lesz. Végezetül Ha megosztod a képet akkor kell egy elsődleges megjelenítő , mert az nem működik hogy plugandplay módszerrel csak egyet kapcsolsz be és akkor is fog működni.
Ha ezeket betartod akkor igen, de egy 4G 470-el azért arra gondolj hogy 50 col fölötti Tvn a nem maxos textura már okozhat csalódást. -
pc360
addikt
válasz
cintula187 #11952 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy miért lenne, hanem, hogy miért az. Most nem részletezném, sajna elég szakadék a rendszer, a saját gépemen 5 perc alatt sikerült megfektetnem. Viszont legutóbb fél éve próbáltam, azóta nem tudom, mennyit fejlődött. Kizárólag csak irodai gépekre szoktam felpakolni, saját használatra ezidáig nem jött meg hozzá gusztusom. De ha nincs igazából indok mellette, most is kihagynám.
-
Tin
veterán
válasz
cintula187 #11388 üzenetére
kérj kölcsön valakitől egy rendes tápot, és nézd meg, hogy azzal csinálja-e. ha nem, akkor a táp a ludas, ha igen, akkor a kártya.
az a cougar táp nem tudom mennyire minőségi. a billentyűzeteik eléggé khm... gagyik.
-
wolf033
senior tag
válasz
cintula187 #11368 üzenetére
[link] nem is kell 30-at adni érte amikor fele annyiért is tudsz jó tápot venni.
-
Tin
veterán
válasz
cintula187 #11368 üzenetére
Régen én is házon tápon billentyűzeten sporoltam. Ma már nem, mert a minőségi simán újrahasznosítható,, és nincs vele fejfájás.
-
Tin
veterán
válasz
cintula187 #11340 üzenetére
másik topikban kérdezted, nekem lazán viszi az MSI RX470 8GB-ot a Be Quiet! Straight Power 10 600W táp.
mondjuk ezen 4 db VGA csatlakozó van...
-
R3laX
addikt
válasz
cintula187 #11355 üzenetére
Még egy utsó off, esetleg ha mindenképp Seasonic-ot szeretnél, akkor itt van egy király. Ez egy az egyben ugyanaz mint az XFX, lerí róla
, csak moduláris, illetve 5 év garanciával! meg drágább kicsit
.
-
R3laX
addikt
válasz
Én ezt az XFX PRO 550W-ost ajánlanám. Seasonic gyártotta belső és ADDA venti, tuti király
. Ipon anno még 5 év garanciát adott az enyémre, bár ez csak 17 000 volt
.
-
válasz
4 éve van egy fps raider 550-es a gépemben, 0-24 megy 4 éve folyamatosan és még eddig nem volt baja.
-
Apucy01
őstag
válasz
A tápon ne spórolj soha!!!!!
én az FSP t kerülöm de ez én vagyok és nem jelenti azt hogy rossz!!
-
válasz
cintula187 #11340 üzenetére
ez tényleg durva 200mV különbség az enyémhez képest.
-
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11301 üzenetére
Akkor, ha jól értem, most nem fagy meg a gép? Ez esetben a következőt tenném én:
1. Bemegyek a wattmanba és nyomnék egy alaphelyzetett. Ezután manualra raknám a feszültség és frekvencia állítást az egyes állapotoknál, majd print screen. (Hogy meglegyenek a paraméterek)
2. Kikapcsolnám a gépez.
3. Vga bios kapcsolót másik állásba tenném.
4. Bekapcsolnám a gépet. Bemennék wattmanba, és nyomnék egy alaphelyzetett. Megint manualra tenném a feszültség és frekvencia állítást az állapotoknál. Print screen megint.
5. Belinkelném a két képet ide a fórumba, hogy tudjunk segíteni, xfx esetén van-e a két bios esetén eltérés, vagy csak tartalék az egyik. A másik pedig, hogy írjunk neked, milyen feszültség/frekvencia állapotok lennének jók amig nem cserélsz tápot. Az hogy a 380 valahogy elröcögött ezzel a táppal, nem jelenti azt, hogy most is fog mint látni esetedben. A 380 terhelése valószínüleg máskép ment, mint a 470-é. Rengeteg szopástól kíméled meg magad egy ajánlott táp esetén. Ez van. A 470 pedig csonkolt polaris, valószínüleg gyengébb chipek is lehetnek köztük. Szóval ez van.
-
Apucy01
őstag
válasz
cintula187 #11326 üzenetére
szerintem vedd ki a vga t a pci e sint takaricsd ki és tedd vissza a kártyát hátha valami van ott aminek nem lenne ott a helye de én tápot tuti cserélnék!
-
válasz
cintula187 #11326 üzenetére
hmm, akkor szerintem nézd meg az én beállításaimmal, hátha jó lesz.
-
Apucy01
őstag
válasz
cintula187 #11308 üzenetére
alaplapi bios frissités segitett?
-
válasz
cintula187 #11323 üzenetére
neked akkor szerintem ez a verziód van: 470p4lfb6
-
válasz
cintula187 #11320 üzenetére
-
válasz
cintula187 #11315 üzenetére
hát én ezt nem tudom neked megmondani
Ha a bios kapcsolót átnyomod ott is így van? bár ezt se tudom, sose volt 2 biosos kártyám, én úgy használom, ahogy kaptam.
-
válasz
cintula187 #11311 üzenetére
nem tudom, neked miért olyan sok az alap mV. Próbáld meg az én beállításaimmal, hátha jó úgy.
A power limitet is csak azért toltam ki, hogy ne droppolja az órajelet le, mert azt sajnos alapon dobálgatta nekem. Viszont kitolva még alulfeszelve 931mV-re se dobálja.
-
Apucy01
őstag
válasz
cintula187 #11308 üzenetére
akkor esetleg legyen szives aztat a deszkályára varázsolni!
-
válasz
cintula187 #11307 üzenetére
http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-400-series/rx-470-rs-4gb-dd-black-rx-470p4ldb6
nekem ez a pontos típusa. -
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #11307 üzenetére
Ódejó. 2601 a Bios -om és 2603 a legfrissebb.
-
válasz
feszeltem alul én is, olyankor a stage 6-ra volt állítva 932mV-ra. Mondom nekem ez az alap beállítás, amit az előbb linkeltem kép.
-
Apucy01
őstag
válasz
Szerintem kisebb esélye van a vga hibának mint annak hogy a táp a ludas.. esetleg alaplapi bios? frissebb vagy menyire van húzva a procid, ha van.? de még egy alaplapi elem kivételt ugy 5 percre azt megpróbálhatod.
-
válasz
cintula187 #11296 üzenetére
-
zolee1984
senior tag
válasz
cintula187 #11294 üzenetére
Szerintem marha sok az a fesz az alap órajelet max 1120-on tudnia kellene sztem
Nekem az asus 1115-ön 1300-at tud
Úgy gondolom a nagy fesz miatt elmelegszik a vram és azért dobja le a láncot
Bár azt nem tudom van e az xfx-nek memória hűtése
Az asusnak pl. nincs -
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11296 üzenetére
Jó, akkor használd a gépet egy darbig így, megjött a mester!!!!! Na maradjon így valami játékod csak van, ha dvgat is vettél. Használd, aztán majd visszatérünk rá, merre tovább. Cio
-
mcwolf79
veterán
válasz
cintula187 #11294 üzenetére
Unigine heaven benchmark egyszer lefutott hiba nélkül már
Jó,akkor még futtasd le 20-szor, aztán tesztelj mással!
Egy kör xart sem ér ,attól még lehet hogy a rendszer totál instabil. -
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11292 üzenetére
Stage 7 fesz maradjon a lehető legtöbb. De, az npower izé nagyon esélyes, ezt irtam már neked egyszer, azt válaszoltad ennyi embernek nem lehet szar. Pedig de. Teszt folyamatban?
Szerk a stage 7 ne legyen kevesebb mint a stage 6, ezért kértem ird ide. A stage 7 freki legyen a stage 6 freki plussz 10mhz . Mondjuk 1220mhz.
Mester valszeg a kocsmába is beugrott nem csak a csavarboltba, tele a pöcsöm az egész épitkezésel már...
-
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11288 üzenetére
Jó, akkor a stage 7 állapotban mivel a feszültség a maximum közelében van már allapállapotban is, és instabbi. Ezért a stage 7 állapotban a beállitott alapfrekvenciát csökkentsd még. Az legyen -50mhz a default értékhez képest. Így próbáld a gépet.
Írd már ide a stage 6 és 7 állapotokhoz tartozó feszültség és frekvencia szinteket légyszívey.
-
Tin
veterán
válasz
cintula187 #11288 üzenetére
bocs, hogy belekérdezek, nem nagyon vagyok jártas a témában, és nagyon alig játszom, de látom, hogy itt szakmáztok, és érdekelne.
mondjuk egy msi gaming rx470 reálisan mennyire húzható? néhány %, vagy akár komolyabb tartalék is van benne. ebből következik a másik kérdés: van értelme ezeket húzni?
-
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11285 üzenetére
Most nem vagyok gép elött, mert redőnyt szerelek fel épp(épitkezés, de lett 5 percem).
Röviden: a vga-d nem stabil alapórajelen sem. Hogy miért az majd késöbb. A lényeg, legyen egy driver felrakva tisztességesen, mindegy nekem melyik. Afterburner és hasonló programok nem kellenek, az egyetlen ami kell az a gpu-z, az jó. A többi buhera program instabbilá teheti a gépet, akit érdekel olvasshat róla a ph hír (relive driver) fórumában. Na most megnyítod a wattmant. Alapálapotba hozod. Ezután a feszültség szinteket auto állásból manualra teszed. Az összes stage , tehát mind a 7 állapotban adsz neki +20 mv-ot pl a stage 5 mondjuk 1025mv akkor te most 1045mv-ra állitod. A power limit csúszkát jobbra tökig húzva adsz neki +50 vagy +25 % kakaót. (Nem tudom a te kártyád mennyit enged, a lényeg az, hogy a maximumot engedélyezed.) Most az alkalmaz feliratra kattintasz. Ezután játsz, tesztelj amit csak akarsz. (Furmark és kombustor nem kell, abnormális a terhelésük.) Ha most rendesen viselkedik a géped, akkor majd kinyomozzuk hol és miért kevés vagy hibás valami. Ennél szebben nem tudom leírni. Ha úgyérzed nem fogg menni ez az egész, akkor az egész géped vidd a szervízbe, mert ebben a konfigban instabbil. Most mennem kell, sok sikert!
Az legyen a kezdés amit írtam, ha így jó, majd finomhangolunk.
-
zolee1984
senior tag
válasz
cintula187 #11282 üzenetére
Szerintem ő azt javasota adj feszt a stage7-nek
-
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11279 üzenetére
De nem az órajelet!!!!!! Nem írom ki a privát levelezést, de nem igazán azt teszed amit írtam.
-
zolee1984
senior tag
válasz
cintula187 #11279 üzenetére
A gpu z-ben tudod megnézni a asic-ot fejből nem vágom melyik menü
Az neked volt hogy nem megy 16x a pci express slot?
Mert akkor az is okozhatja hogy hibás a lap
Én újra húznám az egész winfost másik telepítővel ha már újra volt rakva hátha mert nálam már a win telepítő is okozott hibát -
mcwolf79
veterán
válasz
cintula187 #11276 üzenetére
Na akkor lesz még igazén instabil
-
zolee1984
senior tag
válasz
cintula187 #11276 üzenetére
Azt nem értem ha még alapon sem ment eddig rendesen minek húzni
Tedd alapra
Teszteld
Ha nem megy adj egy kis feszt neki
Lehet kevés a gyári fesz
Megnézted az asic értéket? Az mennyi? Lehet gyenge szilikon lapkát fogtál ki
És akkor nem is érdemes húzni
Meg egyszerre csak egy komponenst húzz
Előbb a gput aztán ha nincs gond húzhatod a ramot is -
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11274 üzenetére
Ha frekvenciát csökkentettél akkor nem feltétlen kell feszültséget növelni. Egyelőre jó így.
-
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11267 üzenetére
Akkor most érdemes lenne vagy +20mv feszültséget adni, vagy -20Mhz frekvenciát lejjebb venni. Ha ua minden érték a másik biosal, akkor az tartalék bios. Lehet szépen custom bios-t készíteni. Sajnos ez nincs MSI-ben.
Sztem a feszültség érték, néha pillanatokra felvehet esetleg ilyen értéket is. Meg ezt nem egy kalibrált mérőmüszer regisztrálta, egy szoftver olvasta ki valami érzékelőből, simán lehet pontatlan mérés.
-
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11265 üzenetére
OK. És adtál plusz feszültséget? Illetve most akkor vedd vissza a stage 7 frekvenciát 1280-ra mondjuk.
-
BReal
addikt
válasz
cintula187 #11237 üzenetére
Nem ment fel a driver (amúgy is ritkábban jön, mint NV-hez!!!), kifagyott (a nem felrakott driverrel), szar a hűtő, kazán a GPU, tükörtojást lehet rajta sütni és 5-ször többet fogyaszt, mint az NV.
-
trufa12
addikt
válasz
cintula187 #11202 üzenetére
Ne hagyd rajta
, sry csak van dolgom ezer meg 1 ... nem mindig sikerül úgy ahogy én szeretném, még a fogalmazás sem .
tetű lassú g4s..-.- még nincs itt a vga-mal a praszt, lehet sok mindent visz ki vagy eltévedt.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #11202 üzenetére
Bolt visszaírt egy sztenderd levelet, hogy küldjem be és megvizsgálják.
-
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11210 üzenetére
Sapphire esetén különböző, az egyik sillent a másik oc. Xfx esetén nem tudom. De próbáld ki. Nézz utána hogy kell váltani a két bios között.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
cintula187 #11205 üzenetére
Semmi ,most újraindítottam a gépet ,azóta nem csinálja....
-
távcsőves
senior tag
válasz
cintula187 #11199 üzenetére
Biztos vagyok benne, a 7 stage közül valamelyik a ludas. Amikor a terheléstől órajelet vált, nem sikerül neki. Vagy órajelet kéne átírni, vagy az órajelekhez tartozó feszültséget egy leheletnyít emelni. Full terhelésen stabil, ezt nézegeti mki rögtön, meg hogy droppol-e ott, de a köztes órajeleken meg nem. XFX dupla bios-os?
Mi a pontos tipusa a kártyádnak? Még ideiglenes cserében is benne lennék, ha környéken laknál.
Szuper ez a fejlett energiagazdálkodás, de 7 állapot szerintem sok. 4 elég lenne.
-
trufa12
addikt
válasz
cintula187 #11199 üzenetére
Hát ne, hagyd rajta ... megírod nekik mi a helyzet, aztán majd írnak valamit..hátha cserélik, jön a karácsony.. .lehetnek még csodák..
Én már gyomorideggel várom a futárt
....
-
Lacccca87
addikt
válasz
cintula187 #11189 üzenetére
Ismerős csinált ilyne gariztató eszközt
Ha jól emlékszem 12V os már nem használt adapternek lecsúpaszította kábelvégeket és el csak 1x végighuzni a kártyán, nyom a nem maradt de a HW halott volt utána
Természetesen otthon csak saját felelősségre próba@trufa:
igen cska kérdés hogy csak a Freesynce-s monitorokkal jön ez elő? Nekem nem egyértelmű így a leírásból, mert nekem még ne mtudja a monitor.
-
ncc1701
veterán
válasz
cintula187 #11189 üzenetére
Akkor úgy marad. Enyém egyértelműen hibás volt, mégsem csináltak vele semmit. Mondjuk könnyen javítható volt, de egy garis, hibás eszközt ne nekem kelljen már javítanom.
-
Lacccca87
addikt
válasz
cintula187 #11185 üzenetére
Más gépben azért kipróbálnám a helyedben. ( ha már volt próbálva akkor nem szóltam)
@wolf033
Én eddig 3Dmark al teszteltem ott egy bő 1% gyorsulást mutatott az előző hotfixhez képest.
CSGO-ba viszont mintha én is láttam volna hogy valami nem teljesen kerek, de ott is jött pont frissítés így az nem releváns mert lehet hogy a gamben cseszerintettek el valamit ( nem ez lenne az első alkalom)
-
ncc1701
veterán
válasz
cintula187 #11185 üzenetére
Hát visszakapod a karidat. Nem fogják kicserélni. Tedd be óvatosan mikróba, és tedd tönkre nyom nélkül, akkor kapsz újat. A,úgy nem.
-
válasz
cintula187 #11143 üzenetére
Ott akkor lehet más probléma is van.
Más: Feltettem a legfrisebb drivert, gond nélkül megy és a wattman se lépett ki, pedig direkt megnyitottam párszor
gta v fix 60fps-el száguld vsyncel. Kb most jutottam el odáig, hogy kimerem jelenteni azt, hogy régóta nincs elsötétedés meg semmi probléma.
-
wolf033
senior tag
válasz
cintula187 #11067 üzenetére
És az megvan, hogy a kereskedelem, hogy működik? Én kereskedelemben dolgozom (nagyker, de nem műszaki) és nem emelünk meg csökkentünk naponta/óránként árat. Be van lőve egy átlagár és azon van számolva és ráadásul nagyon sok import terméknél még van pluszban egy szkontós ár ami ugye annyit takar, hogy ha kifizeted hamarabb a terméket akkor a nagyker kap még 2-5% kedvezményt amit persze nem ad tovább.
-
VironB
csendes tag
válasz
cintula187 #11003 üzenetére
Ha arra célzol, hogy kevés időt megy a gép, akkor igazad van.
Amúgy sem megy sokat munka/család mellett, de mióta megvan az RX480 (múlt hét csütörtök) még annyit sem ment! De remélhetőleg azért a hozzászólásom segít az illetőnek!
-
válasz
cintula187 #10987 üzenetére
60-nál bekapcsol. Ez így van legyártva. A temp target más. Azt jelenti hogy hány fokig engedje utána melegedni.
pl.:
temptarget 70:
60-nál felpörög, 70-nél addig emeli a fordulatot míg kell, hogy ne menjen 70 fölé. Ezt eléri teszemazt 2500 RPM mellett.
temptarget 80:
60-nál felpörög, 80-nál addig emeli a fordulatot míg kell, hogy ne menjen 80 fölé. Ezt értelemszerűen alacsonyabb fordulattal is tudja tartani. Pl 2000-en.
Az értékek nem valósak, csak a példa kedvéért. De mint láthatod, ezzel azt éred el, hogy ha szeretnél halkabban üzemelő kártyát, akkor azt magasabb hőfok mellett elérheted. Ezzel hozzáigazíthatod a saját házhűtésedhez, vagy amit akarsz.
Így érthető? -
szabesz0524
tag
válasz
cintula187 #10987 üzenetére
Én azt vettem észre Wattmanban, hogy ha csak a célt és max hőfokot állítom át és az rpm automatán van akkor visszaállítja a hőfokot is. Ha az rpm-ben csak átnyomom kézire de nem piszkálom tovább akkor marad a beállított hőfok is.
-
Apucy01
őstag
válasz
cintula187 #10965 üzenetére
target =cél
-
válasz
cintula187 #10965 üzenetére
Az azt jelenti, hogy azt a fokot fogja tartani. Ha mondjuk 80-ra rakod, akkor 80-at tartja, csak a venti fog kisebb rpm-en menni.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10911 üzenetére
Akkor nincs ertelme piszkaljam.
-
sakal83
addikt
válasz
cintula187 #10903 üzenetére
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10903 üzenetére
Engem is erdekelne ez a beallitas, mert asus rx470 esem van. Viszont nalam az elite dangerous fps drop on kivul ni cs gondom. Akkor jobb lenne nem piszkaljam.
-
zolee1984
senior tag
válasz
cintula187 #10869 üzenetére
Én már leborotváltam a gépről mert egy instabil fos
Asus gpu tweaket tolom -
Ice_Man22
senior tag
válasz
En nem hasznalom a wattmant. Fentebb olvastam rola, igy hat be leptem es utana gyorsan ki. Valahogy az amd szoftvereben nem bizok es nem babralom.
-
válasz
De.
de egyszer kellett beállítani jól, azóta meg se nyitottam, szóval ez legyen a legkisebb bajom.
HSM: nálam a hd4600 egyszer se csinálta, pedig hónapokig azt használtam.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10861 üzenetére
Ha nekem lenne ilyesmi mar szetvertem volna a gepet.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10857 üzenetére
Hmmm jah vannak user hibak sot. En 8 eve AMD t hasznaltam. A legjobb vgam egy HIS HD4670 es volt. 4 evig volt nalam, utana a HD7770 es. Es most az RX470. Csak engem rohadtul zavar, hogy ki adok ennyi penzt es ilyen gondok vannak vele. Fekete villogas netezes kozbe, stb. Ok ertem en, es nem blamalni akarok senkit, de ezt jo lenne javitani es jobban figyelni ilyesmire. De szerencsere az asus Rx470 esemmel nincs baj, siman es szepen megy minden. Leszamitva a hangjat mikor be indul... De en egyutt tudok elni vele.
cintula187[/B] : Jah remelem javitjak.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10853 üzenetére
A fene vinne el. En probaltam very low on es ultran ugyanaz a hiba. Es ugyanez volt a HD 7770 esemmel. Szoval nem vga hiba. Szerencsere. Nah de nekem nincs feketeseg es a legujabb driverem van fent. Probald meg Te is ezzel a driverrel.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10848 üzenetére
Nalad Elite Dangerous alatt megvan az fps drop hiba?? Peldaul ha belepsz egy urbazis melle akkor le esik az fps 45 40 38 ra??
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
cintula187 #10850 üzenetére
Ez a jelenseg amit itt leirnak a HD7770 es kartyammal tortent. Szerintem driver hibarol van szo. Sajnos az AMD driver szempontbol egy nagy kalap sz*r. Mar megbantam, hogy AMD t vettem. Es penzem nincs, hogy intel es Nvidia ra valtsak.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Formula-1
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza