Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok!
Minap vettem egy XFX RX 560 4Gb kártyát. GPU-Z viszont csak 460-asnak látja.
Nem tűnik túl korrektnek a gyártó felől ez. Vannak még hasonlóak? -
lsc
nagyúr
Na kicsit ráeresztettem a strix-re a stalkert, 59 fok volt a max hőfok, hangját nem hallottam. Azért az 580 után visszább kellett venni rendesen.
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Unlock, ha magad akarod. És bár nem néztem utána, de szerintem az rx560D-et is lehet unlockolni. Mindjárt ránézek. Hiába, ínséges idők ezek.

atikmdag-patcher-1.4.6.zip
legfrissebb az első h.sz.-ben.Ja, és a mentett bios-od letudnám tölteni valahonnét? Ránéznék, ha nem gond. Csak érdekesség..
-
snecy20
nagyúr
Üdv srácok!
Holnap jövök egy ROG-STRIX-RX560-4G-GAMING-gel, 1050Ti-t fog váltani, egyszerű megfontolásból: Lett egy FreeSync monitorom. Ez ugye egy tápcsatlakozós kártya, mik a tapasztalatok eddig, mekkora tuning-potenciál rejtőzhet benne?
-
lsc
nagyúr
Megvettem az asust 57-ért, ez legalább a jó verzió.
Viszont rögtön egy kérdés: A monitort hdmi-vel hajtom a freesync miatt, de rá kellene kötnöm egy tv-t is. DVI-HDMI kábelem van, de azzal gondolom nem menne át a hang, DP-HDMI átalakítón vajon átmegy, próbálta valaki? -
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Mod BIOS-hoz nem értek, nem is akarok, nem kockáztatom a kártyám.
-
lsc
nagyúr
Üdv
Erről [link] az xfx-ről kérnék véleményt. -
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Atikmdag patcherrel működnek az újabbak is, ha jól emlékszem.
-
hegegabi80
addikt
ha az rx460-ason feloldom a maradék stream processzort, akkor csak régebbi driverrel megy csak, ha jól emlékszem.
-
AxBattler
félisten
Nem látom, hogy az adott modellnek lenne több revíziója...
BIOS-ban hol tudom ellenőrizni a mem típusát?
Nekem Micron modulok vannak rajta.Szerk.: no, megnéztem, a kártyán lévő F71-es BIOS csak abban tér el a gyári F4-estől Polaris BIOS Editor szerint, hogy Powerplay dobozban a "Power Control Limit (%)" előbbinél 75, utóbbinál 50.
Illetve furcsa volt, hogy a gyártói F4 betöltésekor az alábbi figyelmeztetés fogadott:
"Unsupported DeviceID 0x67EF - Contimue? Igen/Nem"Akkor most hanyagoljam a hivatalos BIOS-t?

-
Pécsi gyerek
addikt
Csináltam nemrég egy kis "tesztecskét" a Gigabyte Rx 460 oc 4 gb-al ha esetleg valakit érdekel.És "csak" egy kis 2 mag 4 szállas g4560 van mellette... [link]
Minden alapon,semmi nincs tuningolva. -
kisza25
félisten
Na ja, én megnéztem van-e valami jó áron, megrendeltem (rx 560 4gb 42-ért) és aztán felraktam a kártyát (1060) 1órán belül 3 bányász írt rám, hogy vinné, egyik el is jött volna érte aznap

Onnan tudom, hogy bányászok voltak, hogy mindnek az első kérdése ez volt: samsung RAM-os? Igen, akkor megvan véve...
Nekem mellélövés volt a 3GB miatt, de befektetésnek nem volt rossz, majdnem 10% -ot hozott 1hónap alatt
Utoljára hd5830-al és hd5850-el tudtam keresni egy használt kartya eladásával. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
De, 610, köszi.
-
HSM
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Azért ezzel vigyázz, rengetegszer nincs fennn a gyári BIOS sem TPU-n.

Nehogy pont most tegyél rá nem rávalót...
Inkább nézegesd meg BIOS editorral a most rajtalevőt, annak szokott nyoma lenni, ha belepiszkáltak (irreális TDP, vagy egyedi feszültségek, fura órajelekkel, stb). -
AxBattler
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
TPU ezeket a BIOS-okat listázza a típusra, de szerintem ide a júzerek töltik föl, nem?
F3, F30, F71... a gyártó meg csak F3-at, F4-et dob fel. Mindegy, este megpróbálom az F4-est felflashelni, hátha jó lesz.
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Használat közben, videós net contenteknél aztán fel-felpörög a Giga RX 460, de WattTool-al belőttem a venti min. RPM-ét 1300-ra, így már nem zavaró, és a hőfok 50-53 fok körül marad. Belefér.
Viszont nézegettem a vBIOS-t, ATIwinflash F71-et ír (TPU szerint 2016-12-06 dátummal), holott a gyári oldal szerint ilyen release nem is volt, F4-es a legfrissebb 2017-01-09 dátummal... WTF?
Aprós kártya, ezek szerint mókolták már előttem?
Érdemes a legfrissebb gyári vBIOS-t felpakolni? -
Gromow
csendes tag
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/xfx/radeon-rx-560-2gb-gddr5-pcie-rx-560d2sfg5-p385364263/
-
Gromow
csendes tag
XFX Radeon RX 560D Core Edition 2GB GDDR5 128-bit
Ennek a kártyának a vásárlásán gondolkodom kinek milyen tapasztalata van?
Elég vegyes dolgokat olvasni róla. Megéri ezt a 30.000-es árát?
Vagy ebbe az árba érdemesebb mást? -
PuMbA
titán
Most ne vegyen senki semmit. Gépbe valamit venni ésszerű áron majdnem lehetetlen

-
kisza25
félisten
Mondjuk d-s meg 42, amivel lasabb, anyival olcsóbb
-
füles_
őstag
Bocsi, ez tényleg a butított verzió.
Azt hittem, hogy az 560D-ből nincs Strix csak az a fapadosabb hűtés. -
füles_
őstag
-
AxBattler
félisten
A 2 ventis nemEVO Strix-re szavazok.
-
lsc
nagyúr
Üdv
Úgy néz ki ismét 560 tulaj leszek, ez [link] a választék nagyjából, melyiket szerintetek? -
hegegabi80
addikt
válasz
távcsőves
üzenetére
No megint okosabb lettem egy kicsit. Köszi az infót, jó tudni ezt is.
Én nem vagyok egyik párti sem, volt amd procim, most intel, vga-ból is volt zöld is, meg piros is. És ezen nem is akarok/tudok vitázni, mert van amiben az egyik jobb van amelyikben a másik. De ami tény most az amd procik meg vga-k ismét jó ár/érték arányt képviselnek.
Sok mindent apróról szerzek be, nem vagyok márkahű sem, egyszerűen ami éppen akad jó áron azt veszem.Így jobban elgondolkodom az RX460-on, olcsóbb is 6K-val.
-
AxBattler
félisten
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Nos, az Nvidia GPU-k erősek teszellációban TÉNYLEG. Aztán vannak olyan NV szponzor játékok, ahol ezt unfair módon erőltetik is. (Legjobb példa Crysis 2) A lényeg, feleslegesen nagy a teszeláció mértéke bizonyos játékokban, (amiben a Radeon GPU-k nem olyan erősek) és egyszerűen, ezzel a beállítással ezt kordában tartod.
Egész nyugodtan vegyél 1050 2Gb-ot, jó lesz az is, de azt ne várd tőle, hogy egy másik dimenzióba kerülsz.
Se szoftveresen se teljesítményben. Elhihetted, ha Ft/teljesítmény az lett volna a jobb, biztosan azt veszem. Nem szokott nekem problémát okozni, hogy Intel vagy AMD és Radeon vagy Geforce. Egész egyszerűen ami legjobb ár/érték arány azt veszem. (De nem is szoktam visszanézni nagyon, hogy bazz, 3 hétre rá meg ez van ennyiért.. Amikor vettem, mi volt jobb a szempontjaim szerint és kész.) Attól viszont kiakadok, amikor valótlant állítanak valamiről. Rendesen fullba nyomja a kretént némelyik itt az Intelről és az Geforcre-ról.És én vagyok a másik fele, beleállok a "vitába"?
(nem hiszem, hogy ezt annak lehet nevezni) , teljesen felesleges amúgy.@AxBattler: sajnos az elmúlt 2 hónapban valami érthetetlen módon, de több bug is volt. Előtte a driverek szerintem igen jók voltak, vagyis most is van hasznos dolog, végre menthető profilok, OSD stb, de mintha a kissé fail vega reszelése kötné le őket. (Annak mindegy. Az 56 nem is lenne rossz, a 64-n meg nem segít semmi szerintem.)
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
No, a probléma az órajel: terhelés után nem áll vissza alapra, hanem marad a maxon, így hiába az alacsony GPU load, a ventinek fel-fel kell pörögnie, illetve egy idő után beáll 33%-os fordulatra. Szóval szívás.
Gyalultam az Adrenaline drivert, és felment a távcsőves által is ajánlott novemberi 17.11.2-es Crimson, ezzel már frankó, az órajel visszamegy 200-500 Mhz közé, illetve a hőmérsklet szépen lassan, fokról fokra lemegy 35-38 közé, és általános használat alatt nincsenek felpörgések (mondjuk ez a felette dolgozó 120mm-es ventinek is köszönhető). Mindezt csökkentett fesszel, 1.249 Mhz-es OC-val.
Szóval egyenlőre örömbódottá', aztán majd a napi használatban kiderül, mennyire stabil.
-
hegegabi80
addikt
Egyébként nvidia vezérlőpultban is vannak ilyen állítási lehetőségek, pl. venti, tuning stb.mint amd-nél? Régen volt már olyanom.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
Nem, 1050Ti-je van, írta is ide.
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
További tweak: órajelet hagytam a gyárin (ezt is tartja stabilan, ill. idle visszaáll alapra), viszont a feszültségeket tovább csökkentettem, és a target temperature-t 65 fokra raktam - utóbbit 43%-os ventifordulattal simán abszolválja, egyáltalán nem zavaró hangerővel.
Teszteredmények picit alacsonyabbak, de játékok alatt szvsz ez csak egy pár fps különbséget eredményezhet, egyenlőre marad így.
-
AxBattler
félisten
No, kicsit próbálgattam a Giga RX460-at, az alábbi Wattman beállításokkal stabil, folyamatosan tartja terhelés alatt is az 1.249 Mhz-et, és egyenlőre nem tűnik hangosnak, aztán majd meglátjuk. OC nélkül 5266 pontot kapott Firestrike-on, annál kicsit most jobban teljesít.
Venti felpörgés problémájával nem találkoztam, viszont most desktop-on sem veszi vissza az órajelet a max-ról... ennek mi volt a megoldása, nem találom a topikban?
Most a legújabb 18.1.1-es driver van fenn, rakjam vissza régebbire? Esetleg 17.11.2-es verzió?(#4710) távcsőves
Erről a tesszellációs Nvidia mizériáról nem hallottam, mi is a történet? -
ron8
senior tag
Sziasztok! Tervezem egy 560/4gb beszerzését. Mely márkák az ajánlottak?
-
távcsőves
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Minek? Radeon beállítások=>Játék=>Globális beállítások=>Teszellációs üzemmód=> és itt visszavesszed kicsit, mondjuk max 32-re, vagy amit a szemed megenged. Vagy ugyanezt külön csak adott játék programra. (Nvidia It' meant to be played problem máris megoldva, régi trükk. Nem tisztességes, de tudjuk, hogy a gameworks sem az..) Low level apival meg kapaszkodhat a Geforce rendesen. Szóval, kis fing beszálló kártya ez mind, nem leszel előrébb egyikkel sem.
-
AxBattler
félisten
válasz
hegegabi80
üzenetére
Detto így vagyok ezzel, pedig már kiegyeztem magammal, hogy a 1050 a tuti...
(#4706) kisza25
Többek között...
Igen, emlékszem. -
törölt tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Közel 5 hónapja volt, nem hinném hogy most kapnál annyiért.
-
AxBattler
félisten
No srácok, ha már ennyien újra összegyűlünk, akkor én is beköszönök egy Gigabyte RX460 WF OC 4G-vel.

Már csak MK VII hiányzik, érik neki egy petíció.
#4704) Gyuri27
Jaja.
MK-nak meg toljuk egy aláírásgyűjtést. -
hegegabi80
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80
üzenetére
1050 ti 60eFt+, 1060 3gb 100eFt+ megbolondúlt a piac
Szerencsére freesynces a monitorom
Balathruin: nem rossz, olyanom mar volt
Gyuri27: mondjuk 16 eFt-ért nem rossz, ha neked elég
Nekem freesync miatt lesz csak elég ez is, amíg normalizálódnak az árak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Projektor topic
- FOTÓS beárazás
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Elektromos autók - motorok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 GAMING OC Eladó!
- XFX RX 6800 16GB GDDR6 Speedster MERC319 - Eladó!
- GIGABYTE RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.