- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
AxBattler
félisten
Üdv!
Valahol azt olvastam, hogy ha nem akar valaki nagyon tweakelni, feszelgetni, profilozni, stb., akkor létezik a Crimson drivernek valamilyen lecsupaszított, fapados változata, minden felesleges sallang nélkül. Igaz ez?
Ha igen, akkor mi a neve, és honnan tudom letölteni?Köszi!
-
AxBattler
félisten
-
AxBattler
félisten
-
AxBattler
félisten
Üdv!
Érezhető a különbség a 512SP-s és a 640SP-s RX550-ök között? -
AxBattler
félisten
Köszi mindenkinek! Akkor megy fel a 18.3.3!

-
AxBattler
félisten
Üdv!
RX460-hoz még mindig a 17.11.X Crimson az ajánlott, vagy mehet fel helyette a legújabb Adrenaline? -
AxBattler
félisten
Cseréltesd vissza a muksóval. Egyszerűen.
A kód alapján ez egy butított, 896 számolóegységes 560D, viszont a képed alapján mókolt BIOS-al, feloldott magokkal... ugyancsak van okod pénzvisszát kérni. Csak mutasd meg a csávónak ezt a thread-et.
-
AxBattler
félisten
Volt több RX560-om W10 alatt, XFX is, és mindegyik ment... lehet a Tiéd egy hibás példány.
6pin-es PCIE tápcsati alap kell, hogy legyen, nem opció.Tudnád linkelni, hogy pontosan melyik driver-t telepítetted fel?
Jó kis Deluxe Asus deszkád van, csak picit régi - érdemes a legújabb BIOS-ra felfrissíteni. -
AxBattler
félisten
válasz
BenceShearer
üzenetére
Az vicces, mert boltból is kb. ugyanannyi.

-
AxBattler
félisten
válasz
simo9555
üzenetére
Több gyártónál is a típusszám árulja el a turpisságot, ebben nincs semmi újdonság: a spec. fülön találod a két típus pontos adatait, elkülönítve.
(#4985) Lujo416
Nem lehet, hogy a Kaveri és a VEGA grafikus driver-ek összeakadnak (akár egy frissítés után)?
Ryzen esetében ugye nincs ilyen gond... -
AxBattler
félisten
Hmm... ROG Strix 560 4GB ára elérte a 70k HUF-ot a normálisabb webshop-okban, miközben 1050Ti-t már lehet venni 65k HUF körül. Éééérdekes.

-
AxBattler
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jó az, még sokáig.

-
AxBattler
félisten
És már kapható is nálunk, 34k HUF-ért, ill 36k HUF-ért... érdekes, gyári oldalon látható a különbség a specifikációkban.
25-30k körül lennei értelme, bár akkor már inkább apróról egy RX460/2G. -
AxBattler
félisten
válasz
Norman M249
üzenetére
Esetleg innen a 17.11.x?
-
AxBattler
félisten
válasz
Norman M249
üzenetére
Akkor jó.

Nem a DDU verzióját kérdeztem, hanem az AMD driver-ét...

-
AxBattler
félisten
válasz
Norman M249
üzenetére
1, Wattman-ban mindig rá kell nyomni az "Alkalmazás" pipára, crash esetén resetel mindent. Mentsd el profilba a változtatásokat.
2, Nem az órajelet kell csökkentened, csak a feszt... ahogy más is írta korábban, elég sok a tartalék ezekben a kártyákban. Power limitnek szerintem elég a +25, nem kell több.
3, Próbálj ki egy korábbi (november-december) Crimson driver-t, az Adrenaline-t meg szedd le előtte DDU-val... bár nem írtad, hogy melyiket telepítetted.
4, Add el most jó áron a 560-at (vagy vidd vissza), és vegyél helyette 1050Ti-t apróról...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van már, aki az Asus 560 4GB EVO-t is 50k-ért kínálja, arra már csak egy kicsit kell rádobni. -
AxBattler
félisten
válasz
Norman M249
üzenetére
-
AxBattler
félisten
válasz
Vartanus
üzenetére
Mármint ezen az adatlapon? Hol? Vagy a manualban?
Freesync Monitors
Eszerint indkettőn tudja, LG-nél a 68-as modellekkel jött be a HDMI-s FreeSync. -
AxBattler
félisten
Nem látom, hogy az adott modellnek lenne több revíziója...
BIOS-ban hol tudom ellenőrizni a mem típusát?
Nekem Micron modulok vannak rajta.Szerk.: no, megnéztem, a kártyán lévő F71-es BIOS csak abban tér el a gyári F4-estől Polaris BIOS Editor szerint, hogy Powerplay dobozban a "Power Control Limit (%)" előbbinél 75, utóbbinál 50.
Illetve furcsa volt, hogy a gyártói F4 betöltésekor az alábbi figyelmeztetés fogadott:
"Unsupported DeviceID 0x67EF - Contimue? Igen/Nem"Akkor most hanyagoljam a hivatalos BIOS-t?

-
AxBattler
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
TPU ezeket a BIOS-okat listázza a típusra, de szerintem ide a júzerek töltik föl, nem?
F3, F30, F71... a gyártó meg csak F3-at, F4-et dob fel. Mindegy, este megpróbálom az F4-est felflashelni, hátha jó lesz.
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Használat közben, videós net contenteknél aztán fel-felpörög a Giga RX 460, de WattTool-al belőttem a venti min. RPM-ét 1300-ra, így már nem zavaró, és a hőfok 50-53 fok körül marad. Belefér.
Viszont nézegettem a vBIOS-t, ATIwinflash F71-et ír (TPU szerint 2016-12-06 dátummal), holott a gyári oldal szerint ilyen release nem is volt, F4-es a legfrissebb 2017-01-09 dátummal... WTF?
Aprós kártya, ezek szerint mókolták már előttem?
Érdemes a legfrissebb gyári vBIOS-t felpakolni? -
AxBattler
félisten
A 2 ventis nemEVO Strix-re szavazok.
-
AxBattler
félisten
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
No, a probléma az órajel: terhelés után nem áll vissza alapra, hanem marad a maxon, így hiába az alacsony GPU load, a ventinek fel-fel kell pörögnie, illetve egy idő után beáll 33%-os fordulatra. Szóval szívás.
Gyalultam az Adrenaline drivert, és felment a távcsőves által is ajánlott novemberi 17.11.2-es Crimson, ezzel már frankó, az órajel visszamegy 200-500 Mhz közé, illetve a hőmérsklet szépen lassan, fokról fokra lemegy 35-38 közé, és általános használat alatt nincsenek felpörgések (mondjuk ez a felette dolgozó 120mm-es ventinek is köszönhető). Mindezt csökkentett fesszel, 1.249 Mhz-es OC-val.
Szóval egyenlőre örömbódottá', aztán majd a napi használatban kiderül, mennyire stabil.
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
További tweak: órajelet hagytam a gyárin (ezt is tartja stabilan, ill. idle visszaáll alapra), viszont a feszültségeket tovább csökkentettem, és a target temperature-t 65 fokra raktam - utóbbit 43%-os ventifordulattal simán abszolválja, egyáltalán nem zavaró hangerővel.
Teszteredmények picit alacsonyabbak, de játékok alatt szvsz ez csak egy pár fps különbséget eredményezhet, egyenlőre marad így.
-
AxBattler
félisten
No, kicsit próbálgattam a Giga RX460-at, az alábbi Wattman beállításokkal stabil, folyamatosan tartja terhelés alatt is az 1.249 Mhz-et, és egyenlőre nem tűnik hangosnak, aztán majd meglátjuk. OC nélkül 5266 pontot kapott Firestrike-on, annál kicsit most jobban teljesít.
Venti felpörgés problémájával nem találkoztam, viszont most desktop-on sem veszi vissza az órajelet a max-ról... ennek mi volt a megoldása, nem találom a topikban?
Most a legújabb 18.1.1-es driver van fenn, rakjam vissza régebbire? Esetleg 17.11.2-es verzió?(#4710) távcsőves
Erről a tesszellációs Nvidia mizériáról nem hallottam, mi is a történet? -
AxBattler
félisten
válasz
hegegabi80
üzenetére
Detto így vagyok ezzel, pedig már kiegyeztem magammal, hogy a 1050 a tuti...
(#4706) kisza25
Többek között...
Igen, emlékszem. -
AxBattler
félisten
No srácok, ha már ennyien újra összegyűlünk, akkor én is beköszönök egy Gigabyte RX460 WF OC 4G-vel.

Már csak MK VII hiányzik, érik neki egy petíció.
#4704) Gyuri27
Jaja.
MK-nak meg toljuk egy aláírásgyűjtést. -
AxBattler
félisten
válasz
Ferke77
üzenetére
Nagyon kevés monitor tudja a 40Hz alatti szinkront, inkább 48Hz-től jellemző, szóval ennél lejjebb nem nagyon tudsz menni. Pl. az LG IPS gamer kijelzői is tudják a 40Hz-et.
Az általam korábban linkelt AOC G2590VXQ állítólag tudni fogja a 30-75Hz-et, de még egyenlőre meg sem jelent.
-
AxBattler
félisten
OFF: Jó hír a budget Radeon gémereknek...
Cheap 75-144Hz FreeSync: AOC Unveils G90 Gaming Monitors from €179Ezek az új TN monitorok már elég szép képet adnak, főleg az 1000:1-es kontraszttal. A €180-s belépő AOC G2590VXQ szimpatikus a 30-75Hz-es Freesync range-el, bár ennyiért már 24"-os IPS LG is kapható 40-75Hz-es sync tartománnyal.
-
AxBattler
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
Akkor ez a 22-es csapdája... érdekes, de gondolom medium/high-on azért még elég a 3GB.
MicroATX házban nem tudod megoldani az 570-es hűtését? Azért ez már nem egy Metis...
Hát ja, igazán érezhető ugrás a 6GB-os lenne, de az meg sok píz'.
Előbb procit, tápot, hűtést cserélek, aztán majd meglátom... -
AxBattler
félisten
Sajnos elpasszoltam már a Radeon-jaimat, RX550-öt pedig tudtam volna adni 1 hónapja.
Schade. -
AxBattler
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Igen, RX550-et most nem éri meg boltból venni... bár a 2GB-os RX460-ak miatt eddig sem volt.
-
AxBattler
félisten
válasz
BenceShearer
üzenetére
Váltasz VGA-t is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze viccelek, az lesz, amit Pumba írt... illetve Sapphire RX 570 ITX most elég jó áron megy Alza.hu-n.
-
AxBattler
félisten
válasz
távcsőves
üzenetére
Aminek 1200Mhz alatt van a boost órajele azon tuti nincs kiegészítő tápcsatlakozó.
Gyári oldalon nem látom a boost órajeleket, TPU GPU database meg 1275 Mhz-et ír, tápcsatlakozó nélkül.És garantáltan 50w alatt a TDP kerete.
Mármint a GPU-nak, és ehhez jön még a vRAM fogyasztása, nem? -
AxBattler
félisten
válasz
Mclovin
üzenetére
A Fan Speed (RPM)-et tudod csökkenteni: a 3200-as értéket próbáld meg lejjebb venni olyan 2600-2700 körülire. Ha nem húztad az órajeleket, csak alulfeszeltél, akkor szvsz bírni fogja, legfeljebb a hőmérséklet egy árnyalattal feljebb mászik, 70 fok körülre.
(#4179) polarmaci
2 esettel találkoztam:
- Crimson ablak jobb felső sarkában nem hagytam jóvá a változtatást;
- a kártya hibázott az adott beállításokkal, és a Wattman default-ba állt. -
AxBattler
félisten
válasz
dragonfx
üzenetére
Nem tudom, hányszor kell még leírnunk: tök mindegy, mennyibe kerül a kártya, a 1024 helyett 896 feldolgozó egységgel rendelkező, butított modelleket nem ajánljuk.
Magam már 5 alkalommal (1 2 3 4 5) írtam ennek kapcsán, ebből konkrétan 3x (1 2 3) címeztem neked a választ... plusz a mostani. A többiekről most nem beszélek, más is leírta már párszor.
Nem tudom, mi kell még ahhoz, hogy ez az információ eljusson a tudatodba?
(#4173) polarmaci
Ha az RX-560P4SFGR termékkódú modellt vetted, és nem az 560D-set, akkor a teljes változat van a birtokodban, nem a butított.De GPU-Z megmondja...

-
AxBattler
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Te tudod.
ITT, ITT, meg ITT azért elég szép OC-t tettek az asztalra.MSI Live Update-el nem jön le rá az új BIOS? Pedig itt is emlegetik...
-
AxBattler
félisten
-
AxBattler
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Jó vétel volt, grats!
550-nél szerintem nincs okosítás, legalábbis nem olvastam ilyesmiről.(#4117) Gyuri27
Te már tényleg ismersz minket...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nem, szó sincs róla, jó áron vetted, és tényleg jó az AERO, ha nem zavar a félpasszív hűtés hiánya. Szerintem simán van a GPU-ban +200Mhz. -
AxBattler
félisten
Volt ilyenem, a hőmérséklete kezelhető, a hangereje közepes/elfogadható.
Ha kimondottan háklis/érzékeny vagy a zajokra, akkor ne ezt a modellt válaszd.Egyébként félpasszív modell.
(#4112) fauv
A Wattman-ban:
- kitoltam a fogyasztás korlátot;
- maxra húztam a GPU órajelét;
- picit alulfeszeltem a kártyát;
- kicsit leszabályoztam a kártya ventijét.Ez így együtt okozott némi hőemelkedést, gyári beállításokkal simán 75 fok alatt marad, de ennél jobb eredmény is elérhető. Szerintem ha nem tuningolsz, akkor a feszt jobban tudod csökkenteni, jobb hőfokokat tudsz elérni, szóval van még tartalék a kártyában.
OFF:
Egyébként nem érzed még kevésnek a 3GB-ot a GTX 1060-on? -
AxBattler
félisten
válasz
temes69
üzenetére
Korábban IstiTM6 már szívott az Asus-al, és Hardwareluxx tesztben is összevetettek 3 modellt... ha vásárlás előtt kérdezel, segíthettünk volna.
Még megprópálhatod azt, hogy lecsavarozod a bordáról a gyári ventit, és gyorskötözővel ráerősítesz egy 80mm-es, halk házvetnit, ami fix fordulatszámon, tápra kötve is hűvösen tudja tartani a kártyát.
(#4088) dragonfx
Az a tuti, aminek a termékkódja alapján a gyári oldalra rákeresel, és ott szerepel a 1024 shader. -
AxBattler
félisten
XFX RX 560 DD létezik, csak nálunk nem kapható.
Sapphire Nitro-ból csak pár kósza darab jutott a hazai piacra, inkább a Pulse-ot nyomatták.
Strix biztos jó, Giga WF-ről leírtam a véleményem.És ennyi...
-
AxBattler
félisten
Az a baj, hogy 560-asoknál jó hűtő gyak. csak a Strix-en van, nekem Giga Gaming is erősen határeset volt (mondjuk a Metis közvetlenül mellettem van.). Azon gondolkodtam, hogy talán jobban megéri egy olcsóbb (tápcsatis) modellt beszerezni + rá egy AC Accelero L2 Plus-t, ami elvileg 120W-ig van hitelesítve. Csak nem biztos, hogy a VGA szabályozza az L2-t...

(#4059) dragonfx
1050 2GB, vagy 1050Ti 4GB, más nincs asztaliban.
Mobil változatban létezik GTX 1050M 4GB.Apró a barátod, akkora a kínálat, hogy csak győzd átnézni...

-
AxBattler
félisten
válasz
dragonfx
üzenetére
uhhh ez emddig akciós vajon? ez bazi jó ár nem?
Már nem is kapható, legolcsóbb a Giga D5 49k HUF-ért.ennek elég egy 400as táp?
Bőven.gondolom ehhez i5 kell kihajtani.
i3 is elég, de természetesen i5 dobhat a játékélményen.rx560 ilyen melegedő fajta?
Jobban, mint a 1050-esek. -
AxBattler
félisten
Eddig úgy tudtam, hogy a 3GB-ot karcolgatják alulról a játékok, de ezek szerint van amelyik többet eszik?
(#4051) GreenPanther
Monitortól függ, melyik porton megy a Freesync, VGA szerintem mindkettőn tudja.
Itt tudod csekkolni a kijelzőket. -
AxBattler
félisten
válasz
Lujo416
üzenetére
Csak egy kicsit kellett volna visszaolvasnod...

Nekem feszemelés nélkül vitte az 1374Mhz-et az XFX és a Giga Gaming is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Igen, emlékszem.