Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kockaharcos
senior tag
Üdv srácok,
7870 topicban már feltettem a kérdést, de senki nem tudott válaszolni,gondoltam megpróbálom itt, itt azért van 1-2 CF megoldás..
A probléma a következő:
CF esetén a második kártyának nem tudok feszültséget emelni/csökkenteni MSI afterburnerrel, az elsőnek engedi. Engedélyezve van minden,mind a két kártyának.
Asus GPU Tweak-el pedig lehet csökkenteni feszültséget, egy darabig meg is jegyzi, de egy restart után azonnal visszateszi a gyárira, vagy 1.55V-ot ír ki, ezt a programot egyből felejtősnek véltem, ugyanez volt régen a Smart doctor programmal, 6950DCII-nél, ott is 1.5V fölé emelte a feszültséget.
Tehát van valami megoldás arra,hogy lehessen a feszültséget változtatni a második kártyánál?
Msi Afterburner 2.2.4, 2.2.5beta1-el is próbáltam, de semmi.
-
Firestormhun
senior tag
Fasza. Külföldi fórumokat olvasgatva a mostanság forgalomba kerülő új revíziós 7970-ek gyártótól függetlenül (kivéve matrix, lightning stb. modellek) mindegyike voltage lockos. Se bios, se afterburner cfg módosítással nem lehet feszt emelni.
...
-
laca000
őstag
válasz Firestormhun #11802 üzenetére
Hurrá, életem legfontosabb, legszívbemarkolóbb problémája
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
E1even
senior tag
Sajna ez van, követik az NV példáját (vagy az NV követte őket, de ez teljesen mindegy ).
De szerintem sem olyan nagy probléma, így is lehet húzni (már amelyiket) őket rendesen.[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
SzlobiG
félisten
Állt ezt így szokott lenni egy idő után meglépik ezt. Úgy látszik a Gigával te egyből beletrafáltál.
-
Firestormhun
senior tag
Én csak vennék, tájékozódási fázisban vagyok. Asusokra azt írják felejtős, Windforce-ok ciripelősek és már lockosak, Sapphire detto, a többi meg árban szerintem annyira nem éri meg GTX580-hoz képest 1080p-re.
...
-
stranger28
addikt
Legalább ezer forinttal többet ér majd az unlockolt használtan.
-
SSJmeszes
senior tag
Már előre félek, hogy ami most gariban van kártya és cserilik, akkor már ilyet fogok megkapni.:S
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
jones965
Modder
válasz kockaharcos #11801 üzenetére
Regisztrációs adatbázisban kell beállítani.
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class \ {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
Ha megvan nyisd ki, találsz benne ilyen mappákat, hogy: 0000, 0001, 0002, 0003. Ezen mappák majd mindegyikében megtalálható az EnableUlps duplaszó, és az EnableUlps_NA szting. Mindegyiknek az értéke 1-en van, ezeket állítsd 0-ra.Restart és happy. Driver frissítés után mindí el kell ezt játszani.
-
nagyúr
válasz jones965 #11812 üzenetére
ULPS ki és bekapcsolására van 100X egyszerűbb megoldás
Tessék ide feltettem leszeditek, kicsomagoljátok és elindítani majd bejön egy konzol ablak ahol ki és be lehet kapcsolni!
-
SzlobiG
félisten
válasz kockaharcos #11813 üzenetére
Azzal számolj, hogy így nem fog lekapcsolni idlebe a 2. kártya.
-
SzlobiG
félisten
válasz kockaharcos #11816 üzenetére
Elvileg 8W körül, szal nem ezzel fogsz sokat spórolni. De nálam ez anno hosszútávon anomáliákhoz vezetett ha ki volt kapcsolva az ULPS ezért csak tesztek erejéig lőttem ki.
-
gabipaci
őstag
Valami történt a gépemmel.
Játszanék a BF3-al, és az eddigi eyefinity 125-ös fps helyett 32-55 között produkál mindenféle grafikai beállítással, ultrán és low-on is.
Driver a béta volt fent, de leszedtem, driver sweeper-el takarítottam, 12.10-es driver fel, a probléma megmaradt. Aida64 nem ír kihasználtságot sem procira, sem vga-ra.
Oprendszer win8 eredeti.
Mi franc történhetett?Logitech hardware tester
-
TTomax
félisten
válasz gabipaci #11818 üzenetére
Catalysban állitsd vissza az órajeleket,én is ezzel küzdök minden gép ujrainditásnál... nem tudom mi kavarhat be de szerintem valamelyik 3rd tuninprogi... az afterburnerre gyanakszom...
Egyébként majd csak megérjük,hogy az egy éve kiadott kártyához kapunk egyszer egy hibátlan drivert amiben minden igért ficsör müködik... AMD én igy szeretlek...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
gabipaci
őstag
este kiprobalom amiket irtatok. bar emlekeim szerint csak az open office lett telepitve mostanaban.
Logitech hardware tester
-
haddent
addikt
Na, lehet készíteni a pénztárcát aki majd Crysis 3 -ni akar
Saját tapasztalat, egy kis ízelítő:
cpu: i7 3770
gpu: HD7950 Catalyst 12.11 beta 4 (ami +10-20% teljesítményt hozott..)
ram: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz
res: 1920 x 1080
----------
very high: ~25FPS
high: ~30-50FPS (50FPS ugye már játszható lenne, csak éppen nem az, mert folyton megesik 40, 30, 35-re, és még ha meg is szokható lenne a 30FPS is, a folyamatos ugrálás nem ..)Nyilván ez majd még javul, meg addig talán még Catalyst is jön új, de szerintem kicsit nevetséges, a Full HD nem is olyan extra ma már, és tulajdonképpen Full HD High -hoz, nem is very high, a legjobb 1GPU -s vga -k kellenek MINIMUM (GTX 680, HD 7970..), és akkor talán... Very High SLI/CF nélkül esélytelen is. És akkor ugye ma már aki HD7970 -et / GTX680 -at birtokol elég szép számban akar FULL HD felett játszani... Szép munka, nagyszerű optimalizáció
-
odorgg
addikt
válasz gabipaci #11818 üzenetére
Driver sweepert nem ajánlom, minap használtam én is elöször és utoljára. Letakarítottam AMD-t, és kékhalálok fekete képernyők fogadtak, tökmindegy milyen drivert tettem fel.
Mikro laggal am nem találkoztál? Mert 12.11 elötti driverekkel kegyetlen mikrolaggos nálam a 7850 CF-el a BF3, ezért érdekelne 7970 CF-el is megvan e ez a jelenség?
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
SSJmeszes
senior tag
Hát Crysis ért én biztos nem újítanék gépet.
Semmiképpen se.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
KAMELOT
titán
válasz haddent #11823 üzenetére
Várjuk meg a végleges gamet és utána lehet tesztelgetni. Hiába jó a grafika ha a játékélmény meg nulla. Crysis és a crysis warhead nagyon el lett találva...ez volt 2007-ben. 2013-ban kiváncsi vagyok mit alkotnak majd. Legyen valami hosszabb játék. És valami élményekkel teli. Kezd unalmas lenni mindig a katonákat lőni.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gabipaci
őstag
-
SSJmeszes
senior tag
válasz gabipaci #11845 üzenetére
Tök ugyan ez volt a bajom nekem is BF3 nál.. ahol volt a min FPS úgy 45FPS körül vagy hogy. Ott a kártya szintén nálam is 50-60% al ment.:S
Aztán a kollégákkal abban maradtunk, hogy szar a BF3 motor.
Ergo. egy 7970 és egy 7970CF közt szinte semmi különbséget nem mértem. (szinte semmit) Olvassatok vissza. Tök ugyan ez a bajom nekem is.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
-
gabipaci
őstag
válasz SSJmeszes #11846 üzenetére
Nem ugyanaz a bajunk. Win 7 alatt es frissen telepitett win 8-nal nem volt semmi gond. Siman hozta majjdnem a duplajat fps-ben a cf a sima 7970-el szemben.
Vagy valamit frissitett a win8 vagy virus, de mas nem lehet.
Bar most hogy belegondolok, akkor ment tonkre, mikor a dirt-et feltettem osszehasonlitaskepp a win7-hez kepest, es akadozott mint az okor. le is szedtem, mert csak biztonsagi masolat volt ugy is. Szerintem akkor hanyt be valami.Szlobi, most a helyigennyel van a gondom a legnagyobb, abban meg ugye az egy kartyara szeret dupla mag verhetetlen
Ez az fps dolog csak valami bug, javithato. De a PCI csatlakozo KELL!!!Nekem 3 monitorral CF-ben atlag fps 110 korul van mediumon. Es ultran is 70 korul... Mar mint a problema elott annyi volt...
[ Szerkesztve ]
Logitech hardware tester
-
ericdrawen74
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire hd 7950 OC kártyám az msi afterburnert használom a 2d/3d beállításokhoz. Driver 12.11beta4. 2d: 500/1250 970mv 3d: 1100/1500 1200mv, egy tvt és egy monitort használok kijelzőnek a tv 1360x768 60hz a monitor 1280x1024 60hz, ha a tv ről húzom át a filmet monitorra, néha azt az üzenetet kapom, hogy a képernyő illesztő, helyreállt és játékok közben is előfordul, ilyenkor újra kell indítani a gépet. Esetleg valami ötlet, megoldás?Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs