Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lukaszokni

aktív tag

válasz katt777 #51887 üzenetére

Ha ez célzás akart lenni, egyáltalán nem sírok a kevés fps miatt, van elég a tarsolyban, csak mivel kicsi monitorom van, fogalmam sincs, hogy mennyi is valójában. Azért (is) fektettem be egy ilyen gépbe, hogy ha valami "meredekebb" dolgot akarnék vele megcsinálni, akkor azt is tudja, ne kelljen évekig alkatrészeket cserélgetni. Csak biztosra akarok menni.
    Valaki azért játszik így, mert így áll a szemére. Engem nem érdekelnek az egyenként kirajzolódó hajszálak, sem a fűszálak éleinek a simasága. sőt, a levegőben repkedő füst-köd, foltok, falevelek egyenesen kikergetnek a világból, ezért játszom low-on, mert picivel kevesebb felesleges "csicsát" látok.
    Valóban nem értek a szakmai hátteréhez a dolognak, csak józan paraszti ésszel gondoltam, hogy ha a kártyának 237600 pixellel többet kell "megfestenie" másodpercenként 60-szor, akkor %-osan elvileg egy kicsivel többet kell dolgoznia, mint ha 1080p-t kellene csak megjelenítenie. De ha azt mondod, hogy ez a szám kevésbé terheli meg, mint a minőség állítás, akkor med.-high-on beleférhet az 1200p-s monitor, ha jól értem. Akkor már csak a FOV-nak kell utánanéznem, hogy mennyire jön be alapesetben.
    Azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom, hogy ez a kártya bírja-e, mert egy 1280x1024-es monitorom van, ami jóval kevesebb pixel, kölcsön kérni sem tudok 1200p-set kipróbálni. Az aláírásomban szereplő konfiggal meg lusta voltam kiguglizni tesztet, bár gyanítom, hogy nem is találnék. :U
    A váltás oka meg alapvetően az lenne, hogy ne kelljen a FOV-ot az 5:4-es monitoron 110-re állítanom (távolodik a cél, "kisebbedik" az ember), hanem fizikailag benne legyen a perifériában ez a szög nagyjából, hogy észrevegyem, ki lő oldalba. 80 centire van a fejemtől a monitor, nem is látok valami jól, ezért szeretnék egy 24 colosat - na de milyet?

Új hozzászólás Aktív témák