Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz R3laX #39603 üzenetére

Az ár teljesítményt sose tudod nézni márka nélkül.
    Mondok egy példát. Anno 6-7-10 éve az Asrock kifejezetten tiltott márka volt. Orbitál gagyi alaplapokat adtak. És csak a legolcsóbb Tesco-s gépeket szerelték vele. Sok bedöglött, meghalt rövid időn belül. Kifejezett nem ajánlott kategória volt akkoriban.
    Ellenben ez volt a legolcsóbb márka. Azonos kategóriában mikor megkaptál egy Asus vagy Abit-et 14-18k-ért ott az Asrock került kb 8k-ba. És elvileg u.a.-t nyújtotta. Csak kérdés mikor pusztul meg.

Másik példa. Ha csak ezt nézed, akkor mikor rákeresel egy vga-ra pl 270x, akkor ott a legolcsóbbat kellene megvenned. Kizárólag. Hiszen a teljesítmény nagyjából u.a. vagy húzható és árban ugye a legolcsóbb a lényeg. No, nálam nem. Legalábbis ilyen szinten biztosan nem.
    Itt most 50-60k-s kártyákról beszélünk amit azért a többségünk nem pár hónapra vesz, hanem minimum 1-2 évre, de én általában többre. Így ha csak 1% esély is van arra, hogy az Asus márkás termék akár csak 1%-kal is jobb, mint a Gigabyte vagy a Sapphire vagy az MSI már megéri azt a kemény 3-4 ezer forintos többletet.
    No, én így gondolkodom. És igazából még nem is volt nagyon problémám garanciálisan.
    Eddig egyetlen egy MSI VGA-m egy 8800GTS ami meghalt 2 éven belül, de azis csak azért mert 2 éven át durván 25-30%-os OC-val ment plusz extra hűtés nélkül. A végén már a hátlapi alu panel elkormozódott a brutális hőtől. :) Mintha öngyújtóval égettem volna meg az alut, ilyen hullámokban barnult / feketedett meg az alu... Szóval nem csodálkoztam, mikor 2 év után meghalt. =)
    De ezen kívül soha nem volt semmilyen komolyabb garis ügyem PC-s területen.

Szóval itt azt kell észrevenni, hogy van némi különbség a márkák között. Nem sok, de van. Persze Asus is tud gagyit gyártani szó se róla. De a lényeg az esélyeken és valószínűségeken van. Sokkal kisebb a valószínűsége, hogy az Asus gyárt gagyi, mint a Gigabyte. De ha nem is sokkal a mérleg nyelve az Asusnak kedvez. Innentől kezdve pedig megintcsak megéri azt a plusz párezer forintot. Nekem.

Új hozzászólás Aktív témák