Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz aleister #33942 üzenetére

Azonos órajelen ezért is írtam anno, hogy 5-20% a difi a Tahiti-LE és a PRO, azaz a 7950 között. Ahol nincs kihasználva a nagyobb sávszél (azért a Tahiti-LE 1500Mhz-es 256bites sávszélessége se rossz, 25%-al erősebb az 1200-as Pitcairnhoz, azaz a sima 7850/7870-hez képest) vagy a több shader, illetve textúrázó, ott nagyon a 7950 nyakán van a kistesó, de akad helyzet, ahol nagyon elmegy a 7950, mint pl. a sniper elite v2, ahol 18,7% előnyt mértem ugyanazon körlmények között köztük, megtalálod a Logout tesztemben. ;)
    Talán a legszemléletesebb, hogy sniperben az LE 1200/1500-on 44,4FPS, míg a 7950 1050/1400-on 48,7FPS..... Ez a difi nem lehet a több shadertől, mert azt ellensúlyozza a lassabb magórajel.

Valamelyik cikkben olvastam amúgy, hogy az AMD többek közt azért sem tett több ROP-ot a Tahiti-be, mint a Pitcairn-ba, mert méréseik szerint a Pitcairnban nem tud optimálisan (elméleti maximális sebességen) működni, mert nincs meg hozzá a sávszélesség, így hiába papíron ugyanannyi a teljesítmény, ROP-ban valóságos körélmények között a Tahiti erősebb, mert ott már közel 100%-ban ki tudja használni a ROP kapacitását, mert megvan hozzá a szükséges memória-sávszélesség.

Új hozzászólás Aktív témák