Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• belinho

senior tag

válasz Zso2 #28174 üzenetére

Én is sokáig gondolkoztam rajta, eleinte tartottam tőle, rengeteg teszt, beszámoló, külföldi fórumok, személyes tapasztalatok után a Powercolor 7870 Myst-re esett a választás.
    A legfontosabb számomra az ár- érték- teljesítmény volt!

A kártya 61600Ft volt zsír új, két év bolti gar, személyes átvét, így még szállítási költség sem volt!
    Amint olvashatod a kártya közel egy sima 7870 árába fájt, egy jobbféle Asus 7870 már drágább lett volna 6K-val, s ezért kaptam egy közel újonnan 80K-ba kerülő 7950-es kártya teljesítményét!

A boost-al volt eddig a legnagyobb probléma, de azt sikerült kiiktatni, így már nem ugrik fel- le az órajel, fixen tartja azt, amit beállítok.
    Jelenleg alulfeszelve van beállítva 1.029v-ra 1000/1500-ra, lehet megy még lejjebb is, itt tartok most, és így jóval kevesebb fogyaszt és még gyorsabb is, mint amit a tesztek-ben látsz Tahiti Le 975/1500 1.256v mellett!
    Így már alig melegszik, a nagy melegben is 70fok volt a max tegnap játék alatt, a hűtés is "csendes"

Tuningra próbaképp 1200/1500 volt beállítva, azt bírta, de itt már tényleg hangos volt a hűtő, melegedett is, és a fogyasztás is megugrott, így ezt nem erőltetem, mert alapon is elég mindenre, de ekkor már közel az alap 7970-et közelíti teljesítményben, igaz fogyasztásban is, hiába csonkított 7970-es!
    Egy szó mint száz, kicsit finomhangolva jelenleg ár-érték bajnok!

• HSM

félisten

Én is először Pitcairnt vettem, pont a fogyasztás miatt. 65-ezresért MSI TwinFrozr OC-t. Azt kell mondjam, sehol sincs a Sapphire 7870 XT-hez képest, ami ugyanannyiba került. Utólag már nagyon nem bántam, hogy egy helikopterszindrómás VGA-t kaptam, és 3 napon belül cserélnem kellett. :U
    A hardveraprón is alig akad eladó, ha van is, akkor új. :C

Nagyon sokat fogyaszt, meg melegszik... :C [link]
    1700-as ventivel 65 fok, én vagyok hülye, hogy nem látom, ez hol meleg Crysis3-alatt? :C
    Vegyen mindenki sima 7870-et, azzal legalább sose éri utol a nagytesó 7950-et.... ;]
    Érdemes lenne elolvasnod a Logout tesztem, mielőtt terjesztenéd tovább a butaságot...

• bombibmw

veterán

Be lehet szépen lőni úgy,hogy fogyasztásban és hőfokokban is a sima 7870 szintjén legyen,de közben meg mégis erősebb.
    Szerintem nem hülyeség LE-t választani.
    Főleg nem akkor,ha az ára is visszamegy 60 körülire,mint a Sapphire XT Boost picit régebben.
    Én is vettem volna,de már megvolt az ASUS.
    Persze nem azt mondom,hogy utálom ezt a kártyát. :)

Új hozzászólás Aktív témák