Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Alpachino
üzenetére
Valami nem kerek kolléga:
Szeretném ha lemérnéd 3,2-es proci (all core 3,4 ghz turbo)-val ezekkel a beállításokkal a trémark 11-et újra.
Nekem beta 7 driver van 1.0.3 advanced trémark 11 Ramok 1600 mhz-n a cpu 3,2 ghz all core 3,4 ghz 2 szálon 3,6-on jár!Úgy láttam a trémark11 topicba hogy sokat számít a ram sebesség meg az időzítés.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Leírtam az okokat de újra mérem nektek a jelenlegi driverrel beta 7 1150 1300 mhz-n. Meglátjuk alpacsi mégerősebb cpu-ja mennyire számít bele a graphics score-ba! Ja és még valami eszembe jutott az első méréseim 1.0.2 dm11 el készültek az újabb beta driverekkel egyszerűen ujrainditotta a gépet ez a dmark verzió indításkor. Ezért most 1.0.3 advanced van most!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor
üzenetére
Meg 1550 mhz-n ment a vram neki.
Nekem 1350 mhz-n. Meg 1200-on csak a trémark 11 volt stabil. Amit linkeltem teszteket azok különböző órajeleken futottak azért mert az az utolsó órajel amin lefutnak. Alapfeszen minden. Amúgy a trémark 03 jó stabilitás teszt! Ha az lefut akkor játékokba is stabil az órajel! Korábban írtam is hogy alapfeszen a játékok mennek sokáig 1170 mhz-n szóval az a vége alapfeszen! -
->Raizen<-
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ami egy 1,2 ghz-es 7850-en akadni fog az egy 1350 mhz-s 7850-en is fog.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
És elégedett vagy vele? I7-es notiba a 2630qm hd 3000-es igpje nem volt olyan vészes szerintem. A Call of cthulhu szépen ment vele. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Pár emberkének nem megy úgy az oc ahogy ő megálmodta a kis világában kb ennyi a történet.

-
->Raizen<-
veterán
1170 mhz a gpu vége alapfeszen 12.11 beta 7 driverrel. Crysis 1 extreme immersion moddal meg bf3-al kitesztelve stabil. Felette azonnal fagy vagy újraindúl a gép crysis EI-vel.
(#10006) kovsol: Cell shading? Are you mad?
A quake engine sokadszor módosított változata. -
->Raizen<-
veterán
Hú most nagyon imádkozok! Az alapfeszes oc pontosan nem lett még kitesztelve nálam! Cél gpu órajel--> 1200 mhz!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Beta 7 black ops 2 optimalizációt is tartalmaz az elkél most. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Repsol600
üzenetére
Hehe lehet mégiscsak váltanom kéne beta 7-re.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#9996) seederking
Msi 7870 twinfrozr vagy Gigabyte 7870 oc windforce!(#9998) smisa 7850 tuning az sajnos elég lutri ki kell fogni a jól tuningolható példányokat! 7870-et javaslom vehetsz alapból oc-s változatot pl az enyém 1,1 ghz-n jár és 7950 szint megvan!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Repsol600
üzenetére
Szóval nekem a 2.2.5 viselkedik megfelelően afterburnerek közül. A beta az el sem indul próbáltam sok verziót. De itt indításkor mindig a pofámba tolja hogy indítsam újra a gépet hogy rendesen detektálja a vga-t mindegy. Nekem két progi kellene a max oc-hoz ez mert tudok feszt állítani meg az asus gpu tweak mert 6 ghz-re is tudnám utána állítani a ramokat. De elég volt az 1260\5800 afterrel.
-
->Raizen<-
veterán
Csinálj összehasonlító képeket lássuk mi is mennyire ocsmány.
(#9981) Repsol600
Nekem megy az ab stabil verziójával a fesz állítás 1,3v-ig. Az unofficial-os trükk nem megy utána használhatatlan lesz az ab nekem. Az asus gpu tweak-el az oc hatarait tudom kibővíteni de feszt nem tudok állítani olyan menü nekem abba nincs. -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Egy kis infó:
[link] -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Tupirozott quake engine-t használ a bo2 tovabbra is lassan chuck norris is tudja majd futtatni a tèglafonján.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
En euro truck simulator 2 vel crysis warhead crysis 2 crysis 1 gta 4 gta episodes from liberty city + icenhancer 2.10 mod metro 2033 serious sam 3 Need for speed most wanted Battlefield 3 Medal of honor warfighter gta 3 xd Painkiller uj reszevel alan wake kb ennyi jo keves.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Egy ssd tudna még jelentősen gyorsítani a mostani platformodon.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
4 ghz!
Mert az szép kerek szám. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
Te honnan tudod nekem mekkora tapasztalatom van amd fronton?
Ne fárassz. Athlon 64 3000+ x2 x3 x4 x6 1055t-m is volt meg fx procim is (rövid ideig). Tudom mi a jó és az fx nem az. Mérlegelnie kell annak aki fx procit vesz elviseli e hogy sokkal többet fogyaszt gyengébb a memória vezérlője lassú az l3-ja mint egy jobb fajta intel cpu-nak baromira kazán lesz tuninggal megkínálva (komoly hűtő plussz költség) és többszálat támogató játékokba mutatott teljesítménybe is gyengébb. Óriási csalódás volt. Az intel rendszer megváltás több szempontból is. Az amd kiírta 8 core ment a nagy reklám hadjárat és amikor kijöttek az első procik és tesztek bizony sok mindenki csalódott nem csak én mert sokan i7 2600k fölé vagy vele azonos szintre várták a procit teljesítményben lehetőleg alacsonyabb fogyasztással mind a deneb (32 nm miatt). A témát befejeztem. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nekem ez jött ki!
Lost Planet 2 benchmark 1920-1080 minden maxon 4x aa Gigabyte 7870 OC 1100 mhz gpu (full alapon minden órajel 1600 mhz corsair ramok 1,65v-on):
Test A 60,1
Test B 50,5 -
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az egyszálas meg clock to clock lemaradásról beszéltem te. Hidd el van rálátásom. Mindegy én nem akarok meggyőzni senkit nekem számít a fogyasztás meg a hőtermelés meg az igp is. Meg régebbi játékokkal is játszom.
(#9801) asdxv +1 az intel rendszernek!
(#9802) miresz: Nem jól tudod ez az AMD Radeon HD 7850/7870 topic! Csá! -
-
->Raizen<-
veterán
Dehogy vezetem félre a népet kedves piros szemellenzős barátom! Én csak a tényeket közlöm!
Itt elég sok embernek intel rendszere van vagy amd-ről váltott szerinted a semmiért? Kivesézem a teszteket mindig meg régebb óta vagyok itt mint te meg én is amd-ről váltottam never again amd cpu! Az offot befejeztem. 
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
A gyenge 1 szálon meg clock to clock -on nyújtott teljesítményével és a fogyasztásával nem vagyok kibékülve. [link]
A deneb is lehagyja. -
->Raizen<-
veterán
A 3dmark cpu-t terhelő része megizzasztja a procit rendesen. Szóval össze lehet hasonlítani a procikat vele.
Itt vannak a valós alkalmazások ahol megint csak nem remekel a bulldozer főleg játékokban problem? [link](#9778) seederking:
Javaslom olvasd el a tesztet figyelmesen: [link]
Itt van még egy fx 8350 vs az én procim:[link] -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Néztem egy dmark 11-es physics scoreot. Fx 8120 4545 mhz-re húzva giga 7870 oc 1287 mhz gpu ram 5800 mhz 8107 pontot dobott a srácnak. A physics score a procinak 7078. Gyenge.
Az én procim kb 3,4 ghz-n a karimmal ezt tudja:200w fölött lennél bőven a cpu annyit enne de szerintem a te lapoddal még a 4,5 ghz se lenne meg reális a 4,2 4,3. Míg az én procim max 77w eszik. És igp is van benne.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Én ezt venném ha szükség lenne rá. [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Szépen megy q8300-al is a kártyád.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
Jó kártyád van nagyon. Nekem is megfordult a fejemben a 7850 de egy olyan kártya kellett ami megközelíti vagy egyenlő a teljesítménye egy 7950-el gyári órajelen. Itt van a teszt a kártyámról guru3d: [link]
Elég mindenhez gondolom a következő játék ami megfekteti az a metro last light lesz de addig még sok víz lefolyik a Dunán. És akkor se leszek szomorú.
-
->Raizen<-
veterán
Sokadik alaplapom gigabyte-tól a jelenlegivel sincs gond ahogy az elődökkel se volt (970a d3 p35 ds3l stb stb és nagyon ment p35-ös lapban a q6600 valamint az x6 1055t is ment szépen stabil 3,8 4 ghz-t a 970a lapban hiba nélkül működtek de sorolhatnám még a korábbi cuccaim de felesleges úgy is.
-
->Raizen<-
veterán
Máshol is elég keményen fikázod a márkát lelked rajta de:
1:Elég pofás a kártyám nekem tetszik nem gagyi a kinézete mondjuk ez szubjektív.
2: Nekem nem sípol semmilyen tekercs rajta
3: Nekem nem csinál semmilyen black screent terheléskor akármilyen drivert használok.
4: Nincs olyan hogy stand by módba van a monitor és egér mozgatásra hogy felébredjen a vga power save üzemmódból fekete kép marad megfagy az egész gép és csak reset segít. Míg sapphire és asus kártyákkal előfordulhat. Nem minden szériájuk hibás! Más gyártónak is voltak kemény botlásai lásd inno3d!
Ez egy végtelen hosszú vita lesz szerintem ezt most zárjuk rövidre.
(#9719) sakal83:
Köszi hogy megnézted! -
->Raizen<-
veterán
válasz
keszegduda
üzenetére
Tudod sokan vannak úgy ha egy márkával egyszer rossz tapasztalatuk van örökre leírják és legagyizzák stb stb.
És ez a baj.
De tudnék olyan topicot mutatni ahol a gigabyte márkát sokan ajánlják volt ilyen gtx 460 szériájuk is pl. 
Az én karim full load 50 fokos! A fetek 52-53! Ez igen jó eredmény és nem hangoskodik a hűtő! Nem fűti fel a kis szobám az előző x6 1055t-s gainward 560ti-s konfigom mellett nyáron nem tudtam meglenni és télen is baromira fűtött az a gép.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
keszegduda
üzenetére
Vehetsz nyugodtan gigabyte 7870 oc-t ne hallgass az itteni emberekre. Nekem is az van. Itt egyre több az olyan ember akinek gondja van sapphire meg asus kártyával.

Msi-t meg gigabyte 7870-et ajánlok. A sapphire 7870 karikkal gond van mert az alkatrész beszállítója hibás gpu hátoldali kondikat adott sapphire-nak egy ideig érdemes kerülni a márkát 7850-el tudtommal nincs gond ennél a márkánál. Az asusnál is előfordul black screen. -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Az x4 helyébe jött az fx 8120\50. Igazuk volt de inkább az újabb cölöpverőt szerezd be fx 83xx-et. Ha nem zavar hogy sokkal többet eszik mint egy i5 és húzni is kell hogy játékokba felvegye a versenyt az intel procikkal! [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Mértem sleeping dogs benchmarkot korábban ha érdekel nézz rá minden maximumon volt extreme aa-val. [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Nekem mindenhol tartja a stabil fpseket a sleeping dogs.

-
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
A Phenom 62 fok felett degradálódhat. Pl 65 70 stb hőfokokon már nagyon nem ajánlott használni. A gyártástechnológia miatt van ez.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hát jobb is ha nem megyünk mélyebben bele nekem volt több gigabyte lapom meg asrock lapom is generációkon keresztül. Sose volt gond a kompatibilitással. Másnak lehetett azt aláírom. De a mostani asrock lapokra azt mondani hogy olyan a kompatibilitásuk mint 10 éve az nem fedi a valóságot. Olyan asrock lapom is volt 4core dual sata 2 amibe volt pci ex port meg agp 8x port ddr1 ddr2 portok és ment benne gyönyörüen a 4850 is.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nagyon vicces... Gondolom ennél szebb mod nem nagyon létezik crysishoz? [link]
-
->Raizen<-
veterán
Na sziasztok szép napot mindenkinek. A crysis első részéhez kellene nekem valami extreme quality mod amitől még szebb lesz a játék és akadni fog.
Meg hosszú játékmenetet kínáló igényes total conversion mod is érdekelne előre is köszi! -
->Raizen<-
veterán
válasz
SleepyDraugr
üzenetére
A sapphire-nál van most gond vélhetőleg hamarosan kiszűrik a hibás beszállítót és az alkatrészeket. Csak egy ideig érdemes kerülni a gyártót nem végleg. Ha minden igaz a 7850-et nem érinti a hibás hátoldali gpu alkatrész. [link]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
SleepyDraugr
üzenetére
Msi-t asus-t vegyél inkább esetleg gigabyte 7870-et szerintem megéri a 7870 az árkülönbözetet nem muszáj gigához ragaszkodni.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
jozsi252
üzenetére
Az baj nekem nem volt még black screen error. Két beta drivert meg a 12.10-es drivert használtam eddig ezzel a kártyával. Tuning közben kaptad? A driver uninstallálása korrekt úgy is ahogy te írod nem használok én se már régen driver sweepert. Azt igazán csak akkor ajánlott ha nv vga után amd vga-ra vált az ember. Úgy jó eséllyel el lehet kerülni a kékhalálokat anomáliákat stb. Végső megoldásként ha minden kötél szakad javasolhatok egy full win reinstallt .
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
1,260mv-on túl szerintem ne menj. Az 5800-6000 mhz ezeknek a kártyáknak nagyon a határa már vramot tekintve. Egy 5,5 ghz elég szerintem.
Hynix ramok nagyon bírják nekem is azok vannak! A vram tuning is számít persze nem is kicsit. -
->Raizen<-
veterán
Amilyen gigabyte vgaim voltak eddig nem nagyon panaszkodtak ra az emberek. Itt a ph topicokban legalabbis nem. De azert vga vasarlas elott utanna nezek mar mindig az adott szerianak panaszkodnak e ra de regen nem volt igy. Naluk sem minden termek hibas en vagyok a jo pelda ra nem fogtam az evek soran ki egyetlen egy hibas darabot sem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Nincs nagyon nincs. A gtx 660 ti-vel van pariban a 7870 az új driver óta.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Állítsd egy olyan tartományra a fordulatszámot amikor még nem zavaró a hangja profilozd be afterburnerbe billentyű kombóval használd mikor játszol. De később tudsz venni vga hűtőt ha nagyon zavar. Nem csináltál szerintem orbitális hülyeséget.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
tasakos
üzenetére
Nos az a helyzet hogy a hat magot nem nagyon használja ki a játékok többsége. Én nekem volt p2 x3 720@x4 20 procim arról váltottam x6 1055t-re. Nem voltam előrébb vele. Intelre váltottam és nagyon sok esetben lealázza az x6-os procit is az i5 3470-em! Az x6-ot 4 ghz-re húzva is kevesebb fpseket kapnék mint i5-el.
Az én ajánlatom az hogy hagyd meg a procid vagy majd vegyél fx 83xx procit és használd majd azt 4,8 ghz-n.
Vagy kékülj be te is!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#9046) pr05p3c
Nekem 1,1 ghz gyárilag.
(#9049) DeathAdder
Majd véleményt kérnék hogy érzed mennyivel vagy előrébb egy 6970 után ezzel a döggel. ?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Mini PC
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- One mobilszolgáltatások
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 8GB GDDR6X Videokártya!
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / GTX 1660TI / 16GB / 128GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Nekem 1350 mhz-n. Meg 1200-on csak a trémark 11 volt stabil. Amit linkeltem teszteket azok különböző órajeleken futottak azért mert az az utolsó órajel amin lefutnak. Alapfeszen minden. Amúgy a trémark 03 jó stabilitás teszt! Ha az lefut akkor játékokba is stabil az órajel! Korábban írtam is hogy alapfeszen a játékok mennek sokáig 1170 mhz-n szóval az a vége alapfeszen!
És elégedett vagy vele? I7-es notiba a 2630qm hd 3000-es igpje nem volt olyan vészes szerintem. A Call of cthulhu szépen ment vele.

Mert az szép kerek szám.

Ne fárassz. Athlon 64 3000+ x2 x3 x4 x6 1055t-m is volt meg fx procim is (rövid ideig). Tudom mi a jó és az fx nem az. Mérlegelnie kell annak aki fx procit vesz elviseli e hogy sokkal többet fogyaszt gyengébb a memória vezérlője lassú az l3-ja mint egy jobb fajta intel cpu-nak baromira kazán lesz tuninggal megkínálva (komoly hűtő plussz költség) és többszálat támogató játékokba mutatott teljesítménybe is gyengébb. Óriási csalódás volt. Az intel rendszer megváltás több szempontból is. Az amd kiírta 8 core ment a nagy reklám hadjárat és amikor kijöttek az első procik és tesztek bizony sok mindenki csalódott nem csak én mert sokan i7 2600k fölé vagy vele azonos szintre várták a procit teljesítményben lehetőleg alacsonyabb fogyasztással mind a deneb (32 nm miatt). A témát befejeztem.

Az én procim kb 3,4 ghz-n a karimmal ezt tudja: