Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
R3laX
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Tesztelted a kártyát mielőtt ráhúztál volna új biost úgy is csinálta? Nem tudom R9 270X-nél állítható e a memória fesz, de érdemes lenne arra is ránézni, hogy annyi e amennyi az előírt. Esetleg ezeknél nincs külön Elpida/Hynix/Samsung ramos? Lehet olyan bios van rajta, ami nem is azt a memót kezeli...
-
R3laX
addikt
Próbálj neki még +feszt adni, meg a power limitet told fel +20-ra mindenképp. Esetleg még indítsd újra a masinát. 3Dmark Fire strike nekem néha csinál olyat, hogy mindenhol -10fps-el kevesebbet megy. Bárt tört, de újraindításra megjavul.
szerk.: Gpu-Z-vel figyeltesd 3DMark közben.
-
R3laX
addikt
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
-Nagyon fasza PC port.... 1920 x 1080 as (native) felbontásban 2 cm csík van minden oldalt... jó gáz h a játék nem fut 60Hz-en, csak 720p-ben.
-A 2 cm csík nem a játék hibája, hanem hogy nincs beállítva a driveredben. AMD CCC megnyit ---> saját digitális síkképernyőm ---> méretezési beállítások ott a csúszkát húzd 0%-ra, de úgy hogy előbb beállítod a monitorod arra a felbontásra amiben játszol vele és 30Hz-re.
Remélem tudtam segíteni.Egy helyen ezt írták, próbáld ki. Ncore-on vesézik, lesd meg... Bár ez a 30Hz rosszul hangzik
. -
R3laX
addikt
Mentsd le a jelenlegi biost GPU-Z-vel, majd szerkeszd át a biost ezzel. Itt Annyi feszt adhatsz neki amennyit akarsz. Mondjuk mehetne neki egy 1.2V, aztán meglátod így mennyit bír.
szerk.: Így tuti hogy ugyanaz a bios kerül vissza. Egyedül a VDDC-én állítasz 1200-ra, ami most 1115.
-
R3laX
addikt
Érdekes ezek a mai 7850-ek mennyire nem húzhatóak, vagy csak nekem volt a Sapphire 7850-emmel ennyire mákom? Nem a Dual-X verzió, hanem még a Sapphire címkés dupla ventis 1.180V-on tudta a 1200Mhz-et. 1.225-ön lefutott a 3DMark Fire Strike is 1265/1500Mhz-en. Bár a legstabilabb, és még elfogadhatóan "csöndes" 1230/1375-ön volt, amin Fire strike-ban 5459pontot dobott. Most ezért vedd meg az Asust drágán? Hm...
Próbáld ezt benyomni, és hagy induljon újra.

Hehe
, csiri né, csiri báá! Most nézem, hogy milyen hátterem van... A te képed a háttérben
. -
R3laX
addikt
Sztem jobb ez a szürke. Sokkal jobb mint előtte volt
. -
R3laX
addikt
válasz
Steve198310
üzenetére
Azt a 45fokot régebben nem tudom ki írta, de sztem őrületes badarság. Esetleg Assassins Creed 4-ben ami kb 50%-ot hajtja a kártyákat a szörnyű optimalizálatlansága miatt. Ez a vagy 30fps vsync-el, vagy 60-70fps-en pörög nálam, de ha terhelődik beáll megint 30-ra...
Szerk.: Nem tudom mi a baj a Gigával, manapság pont Asus-okkal voltak problémák itt a témában is, meg Sapphire-rel
. Aki megvette csak dicsérte a Gigát
.A kiégő Sapphire, meg a búgó Asus... Torokgyuszi ráment már a Gigára is ? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
R3laX
addikt
Vegyetek HW apróról
, én már 5 éve innen veszem, és eddig még egyik kártyával se volt bajom, persze mindet beszámítással, csak ki kell várni az alkalmat. Na meg folyamatosan böngészni, ha elhatároztad magad .szerk.: Kispénzűeknek ez a legjobb befektetés

-
R3laX
addikt
Hey!
Nekem Giga 7950 Windforce 3 van. Venti ugyan az mint egy 7870-en. Battlefield 4-ben nem megy fel 45% fölé a venti. 900/1250 helyett 1050/1450-en megy(táp miatt nem merem feljebb húzni
), 60fok, VRM 65fok. Tesztből felraktam 55%-ra, és alig van vmi hangja. 1éves, és pár hónapos kártya, semmi baja, pedig crossfire-ben volt, szóval volt oka porosodni melegedni. Nekem bejön ez az új Giga R9 270X, sztem frankón néz ki
. Jobban mint a csúnyácska (55-ezres kb még másfél év garis), de finom 7950-em
. -
R3laX
addikt
válasz
z0l1ka
üzenetére
Szedd le a legújabb 3Dmark 2013-at, ha nem az van fent 1.2.250 verzió. Na én léptem Yo8!.
-
R3laX
addikt
válasz
bombibmw
üzenetére
Aha, akkor ez nem Battlefield 4 Limited Edition, hanem Limited Edition | Battlefield 4.

LamaCube: Nézd meg zoomolj a képre, de eléggé el van különítve más színnel, ezt csak az tudhatja aki vett már
. Amúgy korábban ez volt a kérdés, hogy tartalmazza e az első DLC-t. -
R3laX
addikt
-
R3laX
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Azért annyira brutálisan már nincs, ha Beta 9.5-nél tartunk
. Amúgy sztem azért húzzák halasztják mert a WHQL-t már Mantle-val akarják, szóval még kitudja mikor lesz... Én bétával nyomom, mert már a 13.11 B2 is sok gyorsulást hozott még a 7850-nél. Na meg BF4-et nyomom, ahol Beta kb +20% sebesség, na meg a többi támogatott game... Bajom eddig nem volt driver miatt. El kell olvasni melyik mit javít, hátha hasznos
. -
R3laX
addikt
válasz
Steve198310
üzenetére
Haley, én ugyanígy jártam régen. Q6600-hoz volt egy Hyper Tx2 hűtőm, úgy indult mint egy daráló, de később abbahagyta ha bemelegedett
, na meg kapott leszerelés nélkül WD40-et idővel teljesen megszűnt. Mikor el akartam adni, akkor láttam hogy az egyik lapátja el van törve, de már hangja nem volt. Érdekes, pedig azt írták régebben, hogy a trehány anyagminőséget már jobbra cserélték a TX3-nál. -
R3laX
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Jó lesz az
. Egyébként a Gigabyte is 3 év garos, de nekem is Sapphire kártyám lenne, ha nem kaptam volna meg 55-ér ezt a Giga 7950-et
. -
R3laX
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
De ha 6-ér eladod a BF-et, ugyanott jársz kb.
-
R3laX
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Sapphire jó kártyákat csinál. Nekem is Sapphire 7850 volt ezelőtt, és meg voltam vele elégedve, de sztem ez is kuponos, de aki jobban tudja majd megmondja
. Postaköltséggel is jobban jösz ki, na meg jó a Sapphire
.Szerk.: Ja nem, már látom, annak más a doboza BF4 Edition-os.
Ez PL BF4 Edition.
-
R3laX
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
-
R3laX
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem, ez csak 1 tápcsatis = nem is igazán tudod majd húzni, bár ezt ugye nem nagyon lehet előre megmondani. Csak azért ne vegyél lassabb kártyát, mert Asus...
-
R3laX
addikt
válasz
ViBo77
üzenetére
Hali, semmi xtra nem volt, olyan 1.41V-ra lőttem be Asus P5kc lapban a procit, akkor ment winben droppolva 1.34-1.35 körül így nem volt túl meleg sem. De ezt úgyis neked kell majd kitapasztalni, mennyit, meg hogy bír a proci. G0-ás procit vegyél mindenképp, az jobban húzható.
-
R3laX
addikt
válasz
Majkee84
üzenetére
Nekem 34-ért számította be, és 55-ér hírdette a srác 2015.04.05-ig garis. Táp? Háááát, igen most én is ezért fogom vissza magam a tuninggal , mivel egy chieftec GPS 450AA 101A még a jófajta delta belős, de ős 2008-as táp van alatta. 2db 12V-os ágon 348W-ot tud leadni
. Megy-Megy stabil, de játékok alatt eléggé ordít már a táp, amint lesz egy kis plusz pénzem cserélem, de most le vagyok égve
. 1050/1450-en visszafogott tuninggal használom
.szerk.: Leoltottak még a táp topikban, hogy el se képzeljem ezzel a táppal a jövőt
, de már van vagy 100 óra BF4 multi a szettben + AC4-ből is jópár óra
. Persze cserélni kell nincs mese, de viszi, még visszafogott kis okos tuninggal is
. -
R3laX
addikt
válasz
Majkee84
üzenetére
Én 1230/1375-ös Sapphire-ről(5500 pont 3Dmark Fire Strike... majdnem R9 270X) váltottam 7950-re, és ez megérte
. Figyeld a HW aprót, hátha árulnak jó áron beszámítással. Inkább 7950-re gyűjts, vagy hírdesd meg a kártyád 7950-be beszámításra. Én +21e forinttal megúsztam a cserét
.Steve198310: Hm... nem vágom
-
R3laX
addikt
válasz
Steve198310
üzenetére
Bios csere lett belőle nem? Mármint akinél ugyanígy villódzott. Én használtan egy szar bios-os Giga 7950-et kaptam, amin vki elbarmolta az eredetit. Nekem is hasonlókat produkált, de miután F2-es bios-ra rátettem az F43-ast, minden bajom elmúlt
. Nézd meg a zafír oldalán nincs e frissebb bios.Van rá 3 BIOS, ahogy látom.
-
R3laX
addikt
válasz
Steve198310
üzenetére
Böngésző ablakra gondolsz? Vagy vmi ilyesmi... Azt a legújabb 13.11-es béta driverek állítólag.
Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.11 Beta9.5 Driver for Windows
Includes all Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.11 Beta9.4 Driver
-Resolves the issue of AMD Overdrive missing in the AMD Catalyst Control Center for the AMD Radeon™ R9 290 Series graphics cards
-Resolves intermittent flickering seen on some AMD Radeon R9 270x graphics cards
-Resolves graphics corruption seen in Starcraft®
-Improves frame pacing results in AMD Quad CrossFire™ configurations for the following: Hitman: Absolution, and Total War™: Rome 2 -
R3laX
addikt
Jó tényleg nem 7850
, hanem 70, de a 7950 és a 7870 ég és föld. 384bit 3GB vram, mindenképpen hosszabb életű előretekintve. 1.5év múlva meg úgyis be kell cseréltetni ezt is, akkor megint +21 000 lesz mondjuk egy váltás
.szerk.: Legyünk takarékosak, én prociból is előre legalább 3-4 évre terveztem. Mondjuk nem foglalkozok igazán sokat a géppel, de most megint jött egy löket
, hogy költsünk gépre. 2005 óta vagyok regisztrált, nemrég még csak Újonc voltam
. -
R3laX
addikt
válasz
devergo007
üzenetére
Hali!
Nekem is Q6600-om volt, 3.3Ghz-en járattam az új 7850-es kártyám mellett.Ha FullHD nem is, de 1680-ban antialiasing nélkül ultrán nyomtam végig a Far Cry3-at. Olyan 45Fps körül volt az átlag FPS, úgyhogy játszható, de ne húzd sokáig a gépet, mert utána meg VGA-t vehetsz újat
. Én tavaly nyáron vettem a 7850-et, aztán most év elején adtam el itt hardveraprón a cuccokat olyan 33 körül. El lehet még a Q6600 mellett lenni, de semmiképp nem hajtja ki. Húzd minél feljebb amíg tudod
. 1.35V még bőven barátságos neki, csak figyeld a hőfokokat.Coolboy: Nehogy azt mond, hogy nem éri meg egy már kitesztelt darab amiről tudod hogy mennyit bír tuningban 2 év garanciás, mint egy lutri Asus 7870.
FrizzyZte: Asusról van szó, hogy mennyivel minőségibb/jobban megéri mint egy Gigabyte/Sapphire.
-
R3laX
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
, ki kell várni a jó pillanatot. Ennyiért vettem innen apróról
, méghozzá beszámítással
.Na jóéjt Peace!
-
R3laX
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
Asrock lap régen tényleg elég kezdetleges volt, de az Asus-ból vált ki 2001-ben, manapság meg már nem csak irodai használatra gyárt lapokat. Vannak elég komoly kis tuning Asrock lapok, na meg nézd hány ember használ manapság
. Nem fogok 55-ér Asus 7850-et venni, mikor lehet 7950-em is
. Mind pénz kérdése, nekem Geforce 2 Mx400-ak óta nem volt semmi bajom VGA-val. Volt Gigabyte, Galaxy, Gainward, Sapphire. Mind "gagyi"
. -
R3laX
addikt
Asus napok vannak úgy látom
.OmmmmmmmEgyenlőre: Anglia és Magyarország egyenlőre állnak.
Egyelőre: Egyelőre nem iszom meg a fél üveg whiskymet.Egyébként Asrock lapom van és ugyanannyira meg vagyok elégedve vele mint az előző Asus P5KC lapommal.

-
R3laX
addikt
Én a Geforce MX400-as kártyából fogyasztottam el anno vagy 4 et. 2EVGA, Asus, Pixelview .... Mindegyiknek csapágyas lett a ventije, azóta nem volt 1 márkával sem bajom.
-
R3laX
addikt
Gá-gá-gá gigááá gá gááá gigááá

-
R3laX
addikt
Mind1, Asus az Asus, az drága az fasza. Válogatott GPU-val, felhőkig emelhető frekvenciákkal. Biztos nem volt egy olyan Gigabyte sem, ami sokkal jobban vitte a tuningot, mint egy Asus
. -
R3laX
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Itt van egy teszt a kártyáról, nézd meg. Hűvös kis szerkezet, meg tényleg elég vad ez az új külső. Amennyivel hangosabb az Asus DC2 Top-nál, annyival hidegebb is, de ez orvosolható manuális ventifordulat beállítással.Gigabyte R9 270X
-
R3laX
addikt
válasz
Cseneles
üzenetére
Nekem ez a második Giga. Első egy Gigabyte 8500 Deluxe volt. Első ATI kártyám
, és imádtam. Alaplapból nem vennék Gigát, tápból sem, de a vga bizniszt már elég régóta űzi. -
R3laX
addikt
válasz
Apollo_21
üzenetére
? Köztudott, nekem is az van. +15 000-ért a kártyádért cserébe odaadom a Giga 7950-esem 2015.04.05-ig garis. Hm?
. A hűtő nagyon jól hűt, ha manuálisan nyomod be a hűtőjét 50-es fordulatra tökéletes tuning mellett is hűvös. Én Sapphire hűtője után meg vagyok vele elégedve nagyon...Szerk.: Jaa, hogy Asus
.Szerk2.: Szerintem is csúnya, de nagyon jól teszi a dolgát
. Az új Windforce kialakítás amúgy elég pofás lett, ami a R270-en is van. Ilyen. -
R3laX
addikt
Nyomjuk a negatívumokat
megint... Mind1 mit veszel, talán van annyira szerencséd, hogy nem lesz használhatatlan oklendáréé...
. Mindegyikből kifoghatsz rosszat
. ASUS DC2 -
R3laX
addikt
Na van új Beta... Catalyst 13.11 Beta 9.5. Egy újabb fos
. -
R3laX
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Hát ha a default ennyi, akkor ott vmelyik program zavarhat be... Nem raktál fel előtte vmi másik progit? Látom MSI AB-is def...
-
R3laX
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Használj GPU-Z-t, ott is nézd meg.
-
R3laX
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem a Sapphire 7850 1230/1375-ön(1.2V-al) hozott 3D11-ben 8300 körül. Hm nem is volt olyan szar kártyám
. 3D13-ban pedig ennyi volt, mondjuk adott 5500-at is 1250/1375-ön is, de annyira már nem akartam széterőltetni. 3D11-ről nincs sajna mentésem. Szóval sokat függ milyen kártyát fogsz ki
. -
R3laX
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Én 56-ér látom a 7850-et
.Szerk.: Itt tényleg drágák a cuccok amit linkeltél
. Na mind1 Grat hozzá! -
R3laX
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Szigszalag mellett
. -
R3laX
addikt
válasz
lowzor
üzenetére
Asus 680 DC2
. Na jó ne fessük az ördögöt a falra
. -
R3laX
addikt
Én nagyon csíptem a Gigabyte 8500 Deluxe-omat is anno
. -
R3laX
addikt
válasz
lowzor
üzenetére
Ezért vettem 1. gen-est
. Vrm 1-2, + fesz szabályzás. Venti... meg remélem hmm
, mind1iknél előjöhet hasonló probléma... Többet kell takarítani a szobában is
. Asus is rosszalkodhat
. Látom van Gigás ciripelés is.., hát ne így legyen... -
R3laX
addikt
válasz
Raidon
üzenetére
Nekem nem volt Sapphire-rel semmi gondom. Sapphire Trixx-et próbáld meg, bár nekem nem jött be, mert nem monitoroz. Mondjuk én elég jó kis szafit fogtam ki, még az első szériából való nem dual-x-es, de dupla ventis hynix ramos. Vitte az 1260/1500-at is stabilan, de legjobb eredményeket amin nem volt túlhajtva 1230/1375-ön kaptam.
-
R3laX
addikt
Hopp előző HSZ-t nem ide akartam, bár megnyugtatásként lehet
. OFF. -
R3laX
addikt
Én perpill egy Chieftec GPS 450aa 101a tápot járatok egy I5 3570K 4.3ghz + Gigabyte 7950-el, ami gyári 900/1250 helyett 1050/1450-en megy 1087Mv-on(persze feljebb nem merem húzni
). Kellemeset csalódtam ebben a tápban.. Már 2008 óta koptatom, először egy q6600-ot szolgált ki és még mindig teszi a dolgát(ahhoz képest, hogy 1-2 FSP, XFX 1-2 év múlva felmondja a szolgálatot...). Persze karácsonyra tervezek egy másik tápot
. -
R3laX
addikt
válasz
edeleny
üzenetére
Heló!
Szvsz. fölösleges, ha jól működik egy VGA. Gyorsabb, jobb nem lesz tőle, kivéve ha magasabb órajel van a frissített biosban. Ezzel sem érdemes játszani, ha nem ért az illető a videókártyája képességeihez, mert könnyen tönkre lehet vágni. Egy-kettő újabb biosban esetleg Voltage lockot is be szoktak vezetni, ami után még kevésbé tudod húzni a VGA-dat, szóval ha jól működik, és nem értesz hozzá inkább ne piszkáld.
-
R3laX
addikt
Aztamindenit mennyi OFF
. -
R3laX
addikt
Azért áll be 60-ra, mert a V-Sync be van kapcsolva. Vagyis annyi FPS a max limit, amennyi HZ-en megy a monitorod. Ez azért jó, mert ha több FPS-el megy a játék, mint amennyi HZ-es a monitorod töredezhet a kép(vízszintesen megtörik gyors FPS értéknél). A kevesebb/több fps persze játékfüggő, attól függ bírja e a beállított grafikai értékeket.
-
R3laX
addikt
-
R3laX
addikt
válasz
Root Banane
üzenetére
Más ár/teljesítmény kategória, ha 760-ban gondolkozol, az gyorsabb, inkább 7950 szinten van kb, de a 7950-ből könnyen csinálsz 7970-et egy kis tuningal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG SP2 2.1 Soundbar 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Én a 900/1250-es Giga 7950-et most már 1100/1450-en használom és kicsit hangosan, de simán viszi egy Chieftec 450aa-101a. I5 3570K 4,4ghz mellett.

.

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, én már 5 éve innen veszem, és eddig még egyik kártyával se volt bajom, persze mindet beszámítással, csak ki kell várni az alkalmat. Na meg folyamatosan böngészni, ha elhatároztad magad .
Egyébként amd oldalon a ccc verzió 2013.1206.1602.28764, amit valójában mutat meg 2013.1206.1603.28764
. 1050/1450-en visszafogott tuninggal használom

.
.