Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
OMG egyre több BS van...most már tuti nem fogok 7870-ből Sapphire-t venni... Marad az Asus 7870 V2
-
gyuromoj
veterán
válasz daveoff #20595 üzenetére
Nekem is ilyen van, dual-x és semmi baja eddig. Egyedül annyi hogy nem egy tuningos darab, de már úgy is tervezem hogy megszabadulok az egész géptől és év végén veszek egy nextgen konzolt.
Lesz mostanság pár játék amit végig akarok még tolni... Crysis 3, Tomb Raider, Bioshock, Alien[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
-
HSM
félisten
válasz Bogyó bá' #20604 üzenetére
Szerencsére ezért van a gari, hogyha kifogsz egy hibásat, akkor ne járj pórul... Nekem az MSI-ből sikerült egy ventivezérlés-bajosat kifogni, szerencsére kicserélték kérésemre egy Sapphire 7870 XT-re, aminek így utólag nagyon örülök, pedig eleinte tartottam tőle, hogy Sapphire, meg főleg Tahiti-LE, de meg lehetett szelidíteni szerencsére. A többi 70-es nekem valamiért nem volt szimpi, csak ez a kettő...
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz - = Zk = - #20598 üzenetére
Nekem 2db ilyen kártyám is volt CF-be, ráadásul oc verzió, és hibátlan volt mind a kettő, semmi BS probléma! 2012.11. hóban vettem őket. Nyúztam őket rendesen, de semmi ilyen gondom nem volt velük, mint amiket itt a topikban olvasni! Mindkettő 1150/1350-en ment!
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz kovsol #20608 üzenetére
De asszem mértem, de már nem emlékszem pontosan......valami ilyesmi rémlik, hogy 3570k@4,2GHz-en +7870CF 400W körül. Ez lehet?
7950@1150/1650 is tökéletesen elég mindenre, meg sok gubanc van a CF-el, akinek volt már az tudja! Inkább a CPU-t upgrade-eltem! Így most sokkal szimpatikusabb a gép, mint a CF-el.....
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
addikt
-
- = Zk = -
félisten
válasz daveoff #20606 üzenetére
akk megnyugodtam..
egyelőre semmi baja.... de a puding próbája.... (Y)szerk
bár vicces, hogy 17 fokos a kártya[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Menyus911
tag
válasz gyuribácsi88 #20610 üzenetére
Igen erre én is gondoltam.. de nem találtam rá utalást az oldalon...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na , mostantól nem csak a számat járatom a topicban, jelentem, meghozta a futár az MSI 7870-emet.
Nagyon csöndes alapban, bár Furmark alatt rendelkezik klasszikus műveltséggel is: fejből felmondta Bronte-től az "Üvöltő szeleket"!
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
HSM
félisten
válasz Bogyó bá' #20613 üzenetére
Nálam ezt csinálta a twinfrozr: [link]
Afterburner 42% ventifordulat, aztán 5-30 percenként 3-4 másodpercre a 42%-on fixen álló venti a mérő szerint maxon, 4500-on pörgött, majd visszament a "normális" 42%-os fordulatra. Csak azért írom, hogy időben kiderüljön (8 napon belül) ha esetleg nálad is lenne hasonló.Persze, furmark alatt normális, ha megjön a hangja, ott a twinfrozr is feltekerte a ventit bő 3000-re. De normál használattal nem nagyon ment 60% fölé a venti, ha meg kézzel lőttem be hozzá a ventiprofilt, akkor 45% körül el lehetett lenni 65 fok körül. Úgy már kellemesen csöndes lett volna.
-
Jhonny06
veterán
válasz V.Dave #20615 üzenetére
Normális hűtővel egyébként semmi extra, pár fokkal jobban megizzasztja, mint a többi tesztprogram, de nálam ez ilyen 4-5 fok volt, az semmi (persze ha alapból szar a hűtőd és 80 fokon jár, akkor már én se kapcsolnám be). Alapvetően az a baj vele, hogy a VRAM-ot nem is izzasztja meg annyira, amennyire kéne, tehát simán lefuthat hiba nélkül a teszt, még ha instabil a beállítás, akkor is.
A hűtőt tesztelni mondjuk jó, de rendes tesztelésnél tényleg nincs értelme, azóta én is rákerestem és vannak jobb programok erre, vagy játék.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz V.Dave #20615 üzenetére
Semmi pánik, egy vadiúj, garanciális kártyának a hibamentességéről talán ezzel lehet leghamarabb meggyőződni: 1920x1080-on, 8xMSAA-val, 15 perc BURN-IN benchmark. A venti ugyan hangos volt (ez a dolga), viszont az egész teszt alatt végig 55 fokos volt a GPU, egy, a legelején tapasztalt 59 fokos csúcstól eltekintve. Ez vagy 15 fokkal kevesebb, mint előzőleg a szintén MSI 5850-emnél volt, és majdnem csak a fele a hajdani Sapphire 4830 110 fokjának. Nem rossz, szerintem.
-
HSM
félisten
válasz Bogyó bá' #20618 üzenetére
Én pont ezért csináltam neki AB ventiprofilt. Minek legyen 55-59 fok a GPU, ha emellett hangos, és amikor ha hagyom 64-65 fokig melegedni, akkor lényegesen kisebb hangerővel kordában tartható a hőfok...
A furmark-al egyetértek, én is mindig először azzal ellenőrzöm a cuccaim 10-15 percig.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Én is tulaja lettem egy ASUS HD 7870 DC2 V2-nek Le is teszteltem az új 3D Mark-al 1150/1350-en alapfeszen.Lefutott a teszt rendesen, csak az volt a baj, h utánna kiléptem a Steam-ből és becsikozódott a monitor és nem lehetett látni semmit sem, restart-ot kelett neki nyomni.Utánna leminősítettem a rendszert a Windows-ba és miután megcsinálta megint csikos lett a monitor, de akkor elég volt várni pár másodpercet és visszaállt a kép.Itt csak 1100/1250-en ment, asszem a TOP verzió órajeleire lőttem be.Nem tudjátok h ez normális dolog-e?
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Bogyó bá'
nagyúr
Valami nekem sem OK a ventiszabályozással, mert pl Furmark alatt nem volt gond (egyenletesen felhangosodott), de Crysis 2 alatt a közepes átlagfordulatszámba ötletszerűen bele-beleüvölt. Érdekes...
Mondjuk az előző MSI (5850) sem volt piskóta, ott, amíg nem telepítettem az Afterburnert, akkor fix 55%-on pörgette a ventit, ha kellett, ha nem...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #20621 üzenetére
Na, ez fura: csak akkor sz*r a ventivezérlés, ha fut az Afterburner: érdekes, egy MSI kártya nem bírja az MSI programot? Ha nincs Afterburner, akkor ugyan jóval magasabb az idle fordulatszám, viszont nincs fordulatszámugrálás, csak egyenletes növekedés / csökkenés. Ennek még utána kell járni!
-
Solesz84
aktív tag
válasz patex1983 #20623 üzenetére
Okés. Holnap megnézem mert most pont nem vok otthol.Tehát ha alapon nem csinálja akkor a tuningot nem bírná? Pedig a TOP órajelei nem is extrém tuning sztem. Remélem nem kell gariztatni.
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #20624 üzenetére
És ez a megoldás: csak a Catalyst ventivezérlését használva (kézi szabályozás kikapcsolva) tökéletesen teszi a dolgát, míg Afterburnerrel egy csomó profilt beállítva is fel-felugrált ötlewtszerűen a ventifordulat. Afterburner drágám, viszlát!
-
HSM
félisten
válasz Bogyó bá' #20626 üzenetére
Érdekes, nekem ugyanezt produkálta, mint nálad. Én is próbáltam afterburner (meg mindenféle monitorozó és hasonló program) nélkül, és sajnos úgy is csinálta. Érdekes volt, van amikor 2-3 órát elment üvöltözés nélkül, néha 5 percet se. Ja, és csak terhelés alatt csinált ilyet.
-
Solesz84
aktív tag
válasz patex1983 #20628 üzenetére
Értem.Nekem még magától nem indult újra, csak ez a csíkozódás van, de érdekes h játékok közben és miután kilépek akkor sem csinálta még, csak abban a két esetben amit írtam.
-
Solesz84
aktív tag
Sztem azért az 1100MHz-et bírnia kellene, ha minden rendben van a kártyával.Nemde?
-
patex1983
őstag
-
Solesz84
aktív tag
válasz patex1983 #20633 üzenetére
Így van ha alapon nem csinálja akkor nem küldöm vissza gariba!Kíváncsi leszek.
-
MiklosSaS
nagyúr
A 83 fok veszelyes lehet egy XFX 7870-es kartyanak ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz zserbox #20636 üzenetére
A helyzet az hogy CF-ben vannak parban egy sapphire dupla ventisel. Csak olyan "okos" voltam hogy a szimpla ventis kerult felulre es a dupla ventis alulra. Jatekban minden rendben, nem eri el a 70 fokot, de adtam egy 15 perces furmark-ot es miutan tulepte a 83 fokot kifagy par masodpercre es leall a teszt. Es igy csinalta masodjara es harmadjara is. Elotte teszteltem mindket videokartyat kulon-kulon es vegigment a teszt rendesen. Igaz az XFX beleharapot a 78 fokba.
(tap miatt meg nem nagyon agodnek mert van egy Corsair HX850W Gold, a gepem meg az adatlapomon van)
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz MiklosSaS #20638 üzenetére
Ha szimpla cs. CF felállásban 6°Ct buktál csak, az nem vészes. Egyébként a 83 sem az, főleg, hogy Furmark alatt mérted. Ettől függetlenül a fagyi nem okés, szóval valami nem smakkol. Lehet, hogy nem a GPU szórakozik, hanem mondjuk a VRMnek sok már az a +6°C..egyébként, ha játékok alatt minden oké, sokat ne makkolj vele..bár az is igaz, van olyan játék, ami keményebben is adja a terhelést..egy helycserés támadást még megnéznék mondjuk, ha ilyen szituban lennék.
-
TiX
csendes tag
válasz Menyus911 #20600 üzenetére
Ha altatásból nem jön vissza a kártya, akkor az nem BS hibás, csak az energiagazdálkodási beállításaid nem megfelelőek...
A BS hiba általában játékok közben nagy terhelés mellett jelentkezik.
Nekem is hasonló problémám volt, de már megoldódott. Energiagazdálkodásoknál kutakodj.Üdv: Gergő
-
HSM
félisten
A referencia kártyákon felfedezték kiadás előtt a hibát és javították is, a nem AMD által gyártott referencia kártyákat gyártókat értesítették is a dologról, valamelyik foglalkozott a dologgal, valamelyik nem annyira. Hivatalosan, amit elismertek ezzel az alkatrész problémával, az a Sapphire korai 7870 OC kártyái.
-
->Raizen<-
veterán
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
HD5850-ről fogok majd váltani 7850/7870-re konkrét típus még nincs meg ebben kérném a segítségeteket.
Sapphire-al szimpatizálok, de "csak" 2év garit ad a kártyáira, ASUS, MSI-ből meg úgy egyáltalán ebből a szériából mit érdemes venni? Melyik gyártó az amit esetleg el kell kerülni, milyen típushibák lehetnek?
Lehetőleg halk legyen a kártya, tuningolhatóság se szempont a számomra, mert úgyis alapon fogom használni, jobb a békesség.Remélem érthető mit szeretnék kérdezni, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
->Raizen<-
veterán
válasz Trebron09 #20646 üzenetére
A sapphire-t kerüld. Sok a black screen erroros példány. 7870 ajánlott vétel! Új 3dmarkban pl sokkal erősebb egy gtx 480-nál is. Ezeket a márkákat szimpatizálom és egyben ajánlom: Asus MSI Gigabyte Powercolor.
Én a gigabyte 7870 oc karimat alap órajelen használom 1100/1200-on és mindenhova elég. Combosabb játékoknál 50 foknál megáll a melegedés és egyáltalán nem hangos! Őt még esetleg tudom ajánlani: [link]
Tahiti LE chip van benne.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Trebron09 #20646 üzenetére
Én pont ma váltottam le egy MSI 5850-et erre, egyelőre pozitívak a tapasztalatok: játszani gyakorlatilag csak a Crysis Warheaddel és a Crysis 2-vel szoktam, fullHD, max-on (DX9). Az 5850-nel azért legtöbbször 30-50 förüli fps-t kaptam, gyakran mikrolaggolt, ez a 7870-nel megszúnt. Crysis2 gyakorlatilag fix 60 fps lett, akadások nélkül. Proci és egyéb cuccok az adatlapomon.
-
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem észre, hogy ha 72Hz-en használom a monitorom, akkor a GPU 300 helyett 500Mhz-en, a memória pedig 150 helyett 1500Mhz-en "jár" üresjáratban is.
Ez az "ára" a magasabb képfrissítésnek, vagy esetleg tudok vele kezdeni valamit?Üdv:
S -
MiklosSaS
nagyúr
válasz MiklosSaS #20641 üzenetére
Uraim, megvan a valasz.
Zart hazoldal, zart ablak: (furmark) sapphire = 65 fok, XFX = 84 fok es fagyas, dirt3 minden maxon kb 5-6 perc es fagyas.
Hazoldal nelkul, ablak nyitva: 4 furmark teszt, par kor dirt3, sapphire 57 fok, XFX = 73 fok, minden rendben, tokeletesen mukodik.
Otletek ?
Otlet 1: a ket kartya megcserelese
Otlet 2: oldal ventilator felszerelese~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen a Metro Awakening
- A fából készült műhold a jövő, a SpaceX-nek is ajánlanák
- TCL LCD és LED TV-k
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Total Commander
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest