Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz kovsol #20654 üzenetére
1 darab venti elol , 1 darab oldalrul huti a hdd-okat, 1 darab venti hatul fuja ki a processzortol a levegot, 1 darab 20mm venti pedig fuja ki felul a hazban levo meleg levegot. A baj az hogy a videokartyak kornyekere semmi nem fuj illetve sziv. Oda kell 1 darab vagy 2 venti a haz oldalara.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
->Raizen<-
veterán
válasz Speed® #20655 üzenetére
Az egy dolog ki mit ajánl azért van a fórum hogy megosszuk megbeszéljük a dolgokat kinek a pap kinek a papné.
Szerintem így szerinted úgy. Több dudás megfér ebben a csárdában. A végső döntést a vásárló hozza meg.
1 ventis 7950-et is láttam nem épp vastag bordával és elboldogult a kártyával. Én is a több ventis vga-k pártján állok de 63-ért nagyon jó vétel az a vtx black.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ->Raizen<- #20657 üzenetére
Az egy dolog, hogy ki mit ajánl, de azért van a fórum, hogy ha valaki nem jót ajánl, akkor valaki jelezze, nem biztos, hogy jó ajánlat..hogy is lehetne az, mikor tény, az XTk jobban fűtenek, és közben azon a kártyán egy vacak 1 ventis 3 hőcsöves borda van..?
Az, hogy láttál hasonlót, nem jelenti, hogy követendő példa..még a "népszerű" Sapphire 7950em is be tud melegedni, ha meg van kergetve, pedig 4 hőcső nagy bordázat és duálventi hűti..ezek a kártyák már nem a 7870 150-175W kategóriájában játszanak.
-
->Raizen<-
veterán
válasz Speed® #20658 üzenetére
Nem olyan vészes játék alatt az a 67 fok. A tuningról meg egy szót se ejtettem az ajánláskor. Sokan megelégszenek az alapórajellel ahogy én is. [link]
Itt meg load+oc-val 78 fok [link] messze van még a maglassulási küszöbtől."Temperatures under load are higher because of the increased heat output of the Tahiti GPU, but they are still perfectly safe with overclocking taken into account, which increases temperatures more than on most other cards."
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
nekem az új csoda vga-m 17-20 fokos
kész Magic ez a gép ..cpu sem több soha 19-27 foknál" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz - = Zk = - #20660 üzenetére
Elgondolkoztal mar azon hogy ha a szobadba 22-23 fok van, fizikailag lehetetlen hogy a cpu vagy a vga 17,19 vagy 20 fok legyen ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Jhonny06
veterán
válasz - = Zk = - #20660 üzenetére
Az tuti valami bug (vagy hardveres és a szenzor mér szarul), 20 alatt nem lehet (de még 30 alatt se mondanám), hacsak nem kint a hóban netezel.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Megkérdezem itt is, hátha valaki a tuningolgatás közben belefutott ilyenbe:
Milyen programmal lehet tetszőleges képfrissítést beállítani Win7 (és esetleg XP alatt)? A PowerStrip-et használtam sokáig, de az sajnos nem működik már(/jelenleg?) a 7000-es szériával (konkrétan HD7850-esem van, erre kellene gyógyír). ~47,960Hz, és ~50,020Hz, amit be szeretnék állítani. Filmnézéshez kellenének ezek, az egyik egy picit több a 2x23.976-nál, a másik picit több a 2x25-nél. Eddig ez az egyetlen program, amivel jutottam valamire, de ez csak egész számú Hz beállítását engedi. Súlyosbítja a problémát, hogy 2 monitort használok, az egyik egy DVI-I-re (átalakítóval) kötött analóg (D-SUB), ebből lesz majd idővel DVI-D-s monitor valószínűleg, a másik a DP portra, egy DP->D-SUB átalakítóval kötött, szintén analóg monitor. A Radeon custom resolution managerrel a második monitort egyelőre nem nagyon tudom állítani, az fix. 60 Hz.
The only real valuable thing is intuition.
-
- = Zk = -
félisten
válasz MiklosSaS #20661 üzenetére
Elgondolkodtál már azon, hogy irónia?
(#20662) Jhonny06
a cpu-n még oké ez a bug.. no de vga-n(#20665) bogyo112
sosem tudhatod!am a szobában 16 fok van....!! semmi sem lehetetlen
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Gabás
addikt
Milyen képernyőhöz? A legtöbb számítógép-képernyő nem támogat ilyen alacsony frissítéseket (de van pár, ami a 72 Hz-et igen). A fordított megoldás lenne jó neked: a filmeket állítani a képernyőd frissítési frekvenciájához pl. ezzel.
G33Z@: figyeld a GPU-kihasználást a játék során, és hamar kiderül, hogy tényleg CPU-limitről van-e szó
[ Szerkesztve ]
-
G33Z@
tag
Sziasztok!
Egy Sapphire HD 7870 nem túl boldog tulaja vagyok egy órája. Egy Sapphire HD 7770-et cseréltem le erre.
AMD A8 3870k proci és 8Gb DDr3 1033 dolgozik vele és egy 23" monitort hajtok vele 1920x1080-ban, ahogy eddig is.
Problémám a következő: Kizárólag BF3 multi, amit játszom és azért is cseréltem...
13.1 drivert tettem fel újra hozzá, ami a HD7770 alatt is dolgozott. A Gulf Of Oman pályán teszteltem eddig, de a Hoteltől a City felé nézve ugyanúgy leesik az FPS-em akár 25-28-ra is, ami miatt végül is most kiadtam 58ezret... A tesztekben azért nem egészen ezt olvastam...
Gyakorlatilag tiszta ideg vagyok! CPU limitem lenne?? Ezelőtt a proci előtt egy Athlon X4 640-et hajtottam és az a HD7770-el, meg 4Gb DDR3-al ugyanazt a teljesítményt produkálja, mint most a 3870k és a HD7870, 8Gb DDR3 1033Mhz !!! Valaki esetleg valami ötlet, mert most ott tartok hogy szétverem az egész gépet.. :-( -
kovsol
titán
válasz - = Zk = - #20664 üzenetére
30 fok alatt elég pontatlanul mérnek a szenzorok. CPU és VGA ban is. Magasabb hőmérsékleten kezdenek el pontosak lenni, szóval a terhelés alatti hőfok adatokra már lehet hagyatkozni összehasonlításokban.
May the Force be with you!
-
- = Zk = -
félisten
cpu mennyin megy?
ugyan ez volt a gondja az én gépemnek is, a 6950-nel. de a 7870 óta semmi baja.. igaz, X6ról FX-re váltottam közben... meg +4GB ram
(#20668) kovsol
tegnap 45p BF3 után mutatott 28 fokot... agyrém amúgy. én mindíg bekapom az ilyet. az X6 is ilyen volt. az FX is, most meg ez a garizott vga. hm...[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
brd
nagyúr
~50-et mindkettő tud, ~47,952-t csak az egyik, de az elég is. Jelenleg is ilyen megoldással néz(t)em a filmeket (bár nem ezzel, hanem egy avisynth megoldással, de a lényege ugyanez volt), viszont ez csak többszörözni tudja a képkockákat, attól az akadozás nem oldódik meg, ha nem többszöröse a monitor frissítése a film FPS-nek... A 71,928Hz is jó lenne (de ezt sem tudom jelenleg beállítani, a 72 pedig már sok, ott már zavaró, hogy időnként egy képkocka tovább látszódik), viszont az 50 mindenképpen kellene egy emulátorhoz, ahol 50Hz a fizikai gép képfrissítése (AMIGA).
The only real valuable thing is intuition.
-
Gabás
addikt
De, megoldódik, hiszen ez a lényege, hogy pontosan a képernyő frissítésének megfelelő képkockával fut a film. Kell hozzá egy elég erős proci (nem biztos, hogy egy Core 2 elég), és nem árt egy HD5xxx feletti VGA (de ez nálad is megvan).
Továbbiakért nézz át a HD filmek topikba, mert ez itt elég off. -
G33Z@
tag
válasz - = Zk = - #20670 üzenetére
ez egy négy magos proci, alapórajelen 3Ghz, nem is szándékoztam piszkálni... BF3-nak kevés lenne? Most voltam a Firestorm-on az is egy vicc volt... HD7770 meg 4gb DDR2 egy Athlon X4 640-el ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint A8 3870k, HD7870 meg 8Gb DDR3. Legalábbis nálam jelenleg ez a helyzet és nem akarom elhinni. Csak ezért váltottam és semmi különbség...
-
- = Zk = -
félisten
hát, egyetértek a többi fórumtársaimmal. az ott biza cpu limit erősen...
hogyhogy nem kérdeztél meg "minket" mielőtt megvetted a kártyát....(#20676) GeneraL_XTX
khm... FX-szel is szárnnyal.[ Szerkesztve ]
-
G33Z@
tag
válasz - = Zk = - #20677 üzenetére
Köszönöm a válaszokat... Ezt benéztem alaposan ezek szerint. Van egy zsír faja gépem csak pont arra nem jó, amire kellene..
-
- = Zk = -
félisten
igen, ezt be.. DE nincs veszve semmi!
én anno a 64+ X2 mellé vettem a 3870X2-t. frissen, ropogósan... + driver meg sehol nem volt hozzá hónapokig... nah az is ilyen szívás volt.... szal meg tudlak érteni
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz - = Zk = - #20677 üzenetére
Azt én nem tudom,biztos így van. Én csak azt tudom hogy azzal szárnyal, ami nekem van
-
kovsol
titán
Maga az elképzelés se volt jó szerintem. Minek veszel egy APU fronton erősnek számító CPU -t és utána beleraksz egy nagyon erős diszkrét vga kártyát ? Meg a ramból is 1033Mhz ?! 1866MHz -t kezel a proci.
Azokat a procikat kb arra találták ki, hogy 720p ben a beépített VGA kártyával el lehet játszogatni, meg egy kis ez meg az még belefér mellé.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Kicsit teszteltünk Kockaharcossal, 7850 vs 7870 clock to clock BF3 multi:
Caspian Border ultra MSAA off 1920x1080:
Kockaharcos ASUS 7870 DC2 GPU: 1100 Mem: 1350 CPU: 4,6Ghz 2600k:
2013-02-12 17:32:04 - bf3
Frames: 38355 - Time: 500000ms - Avg: 76.710 - Min: 56 - Max: 177-odorgg Sapphire 7850 Dual-X GPU: 1100 Mem: 1350 CPU: 4,4Ghz 2500k:
2013-02-12 17:32:04 - bf3
Frames: 34459 - Time: 500000ms - Avg: 68.918 - Min: 43 - Max: 158-Aztán néztünk max OC-t, Gulf of Oman-on ultra MSAA off -al 1920x1080:
Kockaharcos ASUS 7870 DC2 GPU: 1300 Mem: 1450 CPU: 4,6Ghz 2600k:
2013-02-12 17:59:23 - bf3
Frames: 39602 - Time: 500000ms - Avg: 79.204 - Min: 32 - Max: 130odorgg Sapphire 7850 Dual-X GPU: 1180 Mem: 1350 CPU: 4,4Ghz 2500k:
2013-02-12 17:59:23 - bf3
Frames: 33647 - Time: 500000ms - Avg: 67.294 - Min: 29 - Max: 152Üres mapokon, egyszere mentünk helivel, illetve tankal.Az eredmények nem meglepőek, kb ilyesmire számítottam. A második tesztnél kicsit többet nézhettem az ég felé, ennek köszönhető a magasabb max fps. Az kiderült, hogy felesleges 1050-1100Mhz felé tolni a 7850-est, mert AVG 2-3 fps-t nem ér meg az a 80 Mhz illetve + fesz.
[ Módosította: CoolMan ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
bijesz
aktív tag
Sziasztok,
Van egy sapphire 7850-em, a kérdésem, hogy UEFI GOP támogatás ügyben tud valaki valamit mondani?
Ennek a lényege, hogy az UEFI-s alaplapokon a win8 egy pillanat allatt be tud bootolni, de ezt kell, hogy támogassa a videokártya is. Nem találtam túl sok infót ezzel kapcsolatban, pedig ez technológia több éves szóval elvileg még a 7000-es széria elött létezett szomorú lennék ha nem lehetne megoldani, hogy működjön.
-
- = Zk = -
félisten
válasz GeneraL_XTX #20681 üzenetére
azért írtam!
(#20685) kovsol
nem értem, hol van értelme c2c-nak, ha két "különböző" kártyával mértek.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz - = Zk = - #20688 üzenetére
Ott van értelme, hogy állandóan megy a vs. csata..miközben nyilván mindkét technika húzható. Ha ref. clockkal össze vannak hasonlíva, így sem hátrány.
-
kovsol
titán
Annyira azért nem eltérő a két kártya. Nem egy 6870 vs 7870 c2c teszről van szó. És alapórajelen nagyon alul van skálázva a 7850, így könnyebb összevetni szerintem a két kártya tudását.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Speed® #20689 üzenetére
mondasz vmit...de..
bár én már azt sem értem mindek megy a vs vita. mire? a 7870 azért 7870 mert nem 7850. ennyi
( hú, ez szállóige lesz, az az érzésem xDDD )
tök nem ugyan az a két kártya, felesleges hasonlítgatni. 6950 vs 6970... same bökkenő(#20690) kovsol
hát nem tudom. én a józan paract észre hagyatkozom.
eltérő a két kártya? igen. van különség, ami befolyásol méréseket? igen... akkor már bukik a c2c teszt. vsz (Y)de akinek számít, áldásom rá. én úgyv agyok vele, hogy xx70-es kártya a "bikább"... ez nem véletlen az AMD-nél, gondolom ....
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz - = Zk = - #20692 üzenetére
Nem értek veled egyet. Azonos kártyákat meg fölös lenne összevetni. CPU -kat minek vetik akkor össze c2c ? Pár shader és vertex egység kivételével azonos architektúráról van szó.
-
- = Zk = -
félisten
válasz kovsol #20693 üzenetére
leglább különbözünk.
(#20695) darky@
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz - = Zk = - #20692 üzenetére
Ezt jól megaszontad kolléga! Ment is aláírásba.
-
odorgg
addikt
Ahogy többiek is írják, a 7850 gyári órajele, jelentősen alacsonyabb a 7870-hez képest, miközben a VGA-k képességei órajelben megegyeznek. 7870-nél persze ott az 1,3V os opció ami 7850-nél nincs, ezért 7870-el nagyobb az esély az 1200 feletti órajelre.
c2c teszt éppen ezért a kiváncsiságom kielégítésére szolgált, mert felettébb érdekelt, mekkora külömbség van a 2 VGA közt, azonos órajeleken ebben a játékban.Mivel gondoltam mást is érdekelhet a téma, ezért született a hsz.
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
- = Zk = -
félisten
válasz odorgg #20696 üzenetére
Mivel gondoltam mást is érekelhet a téma, ezért született a hsz.
ez a lényeg" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Arkennys
addikt
válasz Dealer95 #20671 üzenetére
Nekem is olyan procim van mint neki, 3,4 en használom most egy 7850-el. Nem méricskéltem, mennyiben használja ki, de igencsak észrevettem a váltást ahhoz képest, amilyen a 6670-el CF ben volt.
Mellesleg ennek a kártyának nagyon jó kis hűtése van, jó dolog ez a windforce. 45 fok fölött még nem láttam a kártya hőfokát, pedig rá ránéztem játékból kilépés után.
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
törölt tag
válasz bijesz #20684 üzenetére
Az adott gyártó UEFI GOP VBIOS támogatottságáról itt érdemes informálódni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest