- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
katt777 #2283 üzenetére
igen, jelenleg, és néhány sarkított esetet leszámítva. de emlékeim szerint sosem mondtam mást...
#2286: ezt a Tomshardware tesztet láttam már korábban, alaposan kiakasztott... Crysis-re rámondják, hogy konzervatív VRAM használó, és AA nélkül tesztelnek.
GTA4-ben nem vagyok otthon, de ott sem láttam AA-t a képen - abban amúgy van?
Tomi, tomi, nem lesz ez így jó -
janos666
nagyúr
válasz
katt777 #2283 üzenetére
JColee elmondta (#2285)-ben helyettem tömören amit akartam, 4870-nél is nyugtatott engem maga a helyi nagymester is, hogy bőven jó lesz az 512Mb 1920-hoz is DX10 alatt is, aztán hamar kezdtek gyűlni a polcon a játékok, amiket félretettem egy későbbi konfighoz, mert nem futottak elég jól, és legtöbbnél többek közt a VRAM is limitáló tényező volt.
Akkor sem bukott még ki az aktuális tesztekből, hogy negyed év múlva már szállingóznak programok, amiknek kevés lesz az 512Mb, már 1920-tól kezdve is, nem csak 2560-nnál (mert az még mindig horror minden téren, pedig akár jól jöhetne, mikor néha itthon CAD-ezek, meg hasonlók).
Most is csak feltevésként dobtam, hogy talán lesz 1-nél több olyan, amúgy játékélmény szempontjából is érdekes program, amiben már akár 1920-as felbontásban is elkophat az 1Gb. (És nem is feltétlenül tölti meg a 2Gb-ot, mint a GTA IV maxon, csak mondjuk ~1200Mb kéne neki, így a folytonos cserélgetéssel emészti a memória és főleg PCI-E sávszéleket, ahol utóbbi nagyon nem tesz jót egy Crossfire rendszernek -> lásd Ph teszt 512Mb-os kártyákkal 2560-ban).Crossfire kapcsán pedig a saját méréseimre alapozok: [link]
UT3-ban, amire sok játék épül, 80 körül járt, pedig nem tettem meg mindent a CPU limit ellen, 3,6-os quadal. Átlagosan szarul idomuló játékok alatt is 60% felett járt a CF hatásfoka. A Storise féle techdemókban a 100-ot sem lehetetlen megközelíteni, de masszív CPU mellett is inkább ~25% gyorsulás volt jellemző, mintsem problémák, egyedül a GTA IV mutatott mérési anomáliákat, de gyakorlati szempontból erősen megérzi, ha duplázod a VRAM-ot (nem tűnnek el a textúrák, és látsz át a falakon..), és játszhatatlanból játszhatóba megy át, ha duplázod az RV770 GPU-kat a rendszerben.
Azok a játékok meg hova izgassanak, ahova egy 9600GT is elég lett volna, a lényeg, hogy mennek azok is, de az erőforrás igényesebbek is. Legrosszabb esetben letilthattam volna az egyik GPU-t, de egyszerűbb driverfrissítésig pihentetni egy játékot a polcon, mint egy majdani hardwarecseréig, utóbbi azért ritkábban esik meg (legalább is nálam).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mozilla Thunderbird
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged