Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
slett27
addikt
válasz old gray #3148 üzenetére
Alaplapi kérdésben nem tudok érdemben hozzászólni, azt vettem mint Oliverdának van, gondoltam Ő tudja mit vesz. Eddig semmi gondom vele, az összerakástól a telepítésen át, tegnap 2 óra COD5, teszi a dolgát.
Viszont elfelejtettem +feszt adni a RAM-oknak, 1,8V-on működtek még tuning alatt is, közben winrart futtattam és így is bírta 2,1-2,2V helyett ami nagyon pozitívum. Valójában hogy mennyi feszt ad a lap a RAM-oknak azt nem tudom.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
bnss
veterán
-
Ilyet próbált már valaki? ~28K kiskerben, nagyon kíváncsi lennék rá, de pont most nem kell efféle lapot vennem.
Ha van vállalkozó kedvű kolléga, hajtson már meg egy ilyennel egy phII-t.
-
gyiku
nagyúr
-
old gray
addikt
válasz antikomcsi #3156 üzenetére
Én pont most készülök váltani, de nem vagyok vállalkozó kedvű.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
CHIPman
nagyúr
Lehet, hogy nem kéne leváltanom a DDR2-ket? Hanem inkább egy izmosabb 790-es deszkát venni egy 720-szal?
hardverapro.hu/tag/chipman
-
bnss
veterán
válasz CHIPman #3159 üzenetére
Én most nem vennék semmit, ilyen EUR és USD árfolyam mellett, hanem türelmesem megvárnám a nyár elejét, talán addigra rendeződnek valamelyest az árfolyamok, és akkor AM3 lap és DDR3, mivel az a platform még sokáig élni fog.
(Ha lenne pénzem Phenom II-re sem vennék most, mondjuk még nem is láttam 810-et itthon. Nekem mondjuk annyival könnyebb a helyzetem, hogy csak processzort kell vennem - na jó, egy komolyabb léghűtés is tervbe van véve a 810 mellé.)
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
old gray
addikt
Miért nem jó az AM2+ alaplap + ddr2 megoldás? Az AM3-as cpuk belemennek...így ez a platform is sokáig fog élni, nem? Illetve honnan tudod, hogy jobb lesz nyár elején, a Ferink v.mit a füledbe súgott?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
bnss
veterán
válasz old gray #3162 üzenetére
Gondolom nem az AM2+ foglalatos lapokra fognak BIOS-t fejleszteni a gyártók - amennyiben ez szükséges -, ill. a következő Phenomok nagy valószínűséggel menni fognak az AM3-as lapokban, remélhetőleg idővel megéri a DDR3-ra váltás - értsd ez alatt a megfizethető kategóriájú tuningramokat. Hirtelen ennyi.
Nem súgott senki semmit, reménykedem, hogy kicsit javult a helyzet, és nem 310 körüli EUR árfolyam lesz a jellemző addigra.
---
FONTOS! Megváltozott az OC lista címe, itt érhető el mostantól!
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Lesz 2 magosra herélt Deneb is
-
CHIPman
nagyúr
válasz csatahajós #3166 üzenetére
Ha ez is megy majd 4G+-t, akár(a kevesebb mag, így kevesebb melegedés miatt) az E8400-al is versenyezhet majd tuningban. Már csak egy BE verzsön kell belőle
szerk.: és ezt legalább kihasználják a mai játékok...
szerk2: Bon3ss: Van amelyik Kingmax gyári feszeken és gyári időzítéseken(CL5) megy 1100+-t(ez DDR2).[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
-
bnss
veterán
válasz CHIPman #3168 üzenetére
Ettől még nem tuningram a Kingmax, RAM-os topicot itt fejezzük be.
Az X2-es "Deneb"-nek szvsz úgy lesz létjogosultsága, ha:
- relatíve olcsó;
- tuningolható - úgy, mint a nagyobb testvérei;
- és alacsony TDP osztályba tudják pozicionálni.[ Szerkesztve ]
-
Templomegere
senior tag
megvan az új áldozat
elég kellemes a kicsike , de hogy ne legyen minden ilyen szép és kerek azért vannak gondok is .
Bios-ban belött cpu fesz mire feláll a win jó 0,1V-al kevesebb
Tehát ha biosban 1,6V-ot állítok akkor cpu-z-től kezdve az összes progi 1,5V-ot jelez nekem . Eddig egy progit sem találtam amivel 1,55v-nál (win) több feszt tudnék adni a procinak .
Az asus saját progija is zizis . Bios 1,6v win alatt a progi 1,7V-ot jelez , CPU-z 1,50v Ha a asus progi vcore-t vissza veszem 1,5V-ra akkor a CPu-z marad 1,5V-on , gép megy tovább szépen , ha asus progival 1,55V főlé állítom a feszt akkor a CPU-z szerint csökken 1,50V alá szépen lépésenként ahogyan lépésenként növelem az asus progiban . Remélem érthető . De amint az asus progiban vissza rakom mondjuk 1,55V-ra akkor a cpu-z ben is 1,55V lesz és minden frankó . DE ez fölé semmit....
Na a lényeg most jön Bios 1,6V win szerint 1,5v mellett 4.00 ghz-en bootol a gép és fut is a win de a stabilabb működéshez kell az 1,55v
Amit eddig le tudtam validálni az ez :
-
csatahajós
senior tag
válasz Templomegere #3170 üzenetére
Ez elég szépen hangzik ;), vízzel vagy léggel hűtve küldted?
Én 1,6-ot már nem mernék adni neki léggel :S
-
Templomegere
senior tag
válasz csatahajós #3171 üzenetére
egyenlőre léggel , mint írtam úgy néz ki hogy az 1,6V az 1,5 V win alatt az összes progi 1,5V-nak jelzi , az összes .
-
bnss
veterán
Szép eredmény, ezzel a processzorral sikerült ezt elérni?
-
Thrawn
félisten
Nem rossz, nem rossz
Tipp:
A BIOS-ban ahol a hőfokokat, feszültségeket stb találod, ott a CPU Vcore-t állítsd Ignore-ra, ezután az AOD-t használva feljebb tudod venni a feszt. Plusz, a lapon van egy aranyos kis jumper, amivel 1,7V-ig tudod megküldeni azt a DenebetDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Templomegere
senior tag
válasz Oliverda #3175 üzenetére
ma jött a dög , ennyire volt időm , és a fesz dolgon dolgozom hogy mi az oka Mert azért jó lenne tudni pontosan melyik is a valós . Mondjuk az is igaz hogy még a "régi" 940-essel is azt csinálta hogy én biosban belőttem 1,35V-ot ez a dinka meg 1,45 öt adott neki ........
Lehet valami kis biosbug ...
-
slett27
addikt
Ezt én is kipróbálom. PLL-eket érdemes változtatni ?
CPU VDDA Voltage : Auto
CPU Tweak : EnabledEzeket kell állítani ? Bon3ss linkelt valamit, de nem tudom lefordítani, webfordítás meg...
1,65V-ot állítottam BIOS-ban, 3,9GHz-en Prime elindít, majd gép kb 3mp-en belül lekapcsolt.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
jones965
Modder
Meddig fusson a Príme 95 test, hogy listázható legyen?
-
bnss
veterán
válasz Oliverda #3181 üzenetére
Megint igazad van, erre nem gondoltam.
jones965: két egész óráig kell futnia.
zirigy:
- "VDDA Voltage"-re csak tippem van, a teljes terhelés alatti feszültségesést (dropot) hivatott csökkenteni.
- "NF200 CHIP VOLTAGE" feltételezem, hogy a chipset feszültséget tudod ezzel módosítani,
- "1,2V HT VOLTAGE" a nevéből ítélve a HyperTransport feszültséget állíthatod vele,
- "CPU-NB MULTIPLIER" az NB szorzót tudod állítani - hogy mire való, le van írva a topicban, ha nem találod kiabálj.
- "CPU-NB VOLTAGE" az NB feszültségét tudod vele állítani.[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Én azt mondom, hogy 90%-ban a processzortól függ, hogy mennyi kell az adott órajelhez. Én a helyedben nem cserélném a lapot, Konfigosnak is szépen ment benne a Phenom II, és külföldi fórumon is szép eredményeket értek el ilyen lappal (pl. 5GHz-en is szaladt benne 940 BE).
Thrawn: még nagyon friss, Oliverdával megbeszéltem, hogy szívesen segédkezem ennyiben, egyrészt a szerkeszthetőség egyszerűbb, valamint kicsit részletesebb listát is lehet így vezetni.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
Geller72
veterán
válasz stratova #3199 üzenetére
Itt a fórumon hozta nekem 007007 fórumtárs.
A hétvégén megszaggatom. Addig sajnos nem érek rá.
Alap feszen terhelés nélkül simán megy a Win rajta 3750-en, de loadon hibázik már a win. Viszont 3600-on atom stabil. Komolyabban még nem nyúltam bele, sem a HT-t, sem mást nem nagyon állítottam még rajta. Azon is morfondírozom, hogy melyik frekin hajtsam a ramokat és milyen időzítéssel, hogy ne azok legyenek a gyenge láncszemek.Üdv:
GellerA proclist.uw.hu-n jones prime eredményének valid1-es linkje nem jó..vagyis nincs..
Oli, milyen coolerrel nyomtad a prime-t, és milyen hőmérsékleted volt full loadon?
Vagy a lég az neked kompresszor volt?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest