Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17030) BigBlackDog válasza ScomComputer (#17029) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Igen, igen, ez erős gondolkodási pont nálam is. :D

5600XT-re váltásnál féltem, hogy valamit megszpok, mert addig csak zöld kártyáim voltak. Közben nem volt semmi extra a váltásnál és nem éreztem semmiben sem visszalépésnek (ok, az elején volt egy hónapig néha fekete képernyő alvásból ébresztve, de egy frissítés megoldotta).

Most, visszatérve 3060 Tire, meg pofáncsaptak az apróságok. Pl. mennyivel fapadosabb az Nvidia Control panel az Adrenalin után, a beállított színprofilok folyamatosan elmásznak és újra kell alkalmazni őket, HDR-t bekapcsolva hol sárgás, hol lilás, hol zöldes lesz az árnyalat (éppen milyen színprofilt akar ráhúzni), HDR esetén egérmozgatáskor világos területeken lehet látni némi villódzást. Ok, többmonitoros felállást használok, külön ICC profilokkal, az egyiken ráadásul kapcsolgatom ki-be a HDR-t, de akkor sem kéne ennyire idegőrlőnek lennie szerintem a környezetnek. Ugyanebben a konfigban az 5600XT nem produkálta ezeket a hibákat.

Gondoltam arra is, hogy esetleg a kártya a hibás, de minden teszten szépen fut, nem melegszik, stabilnak tűnik játékok alatt is. Tehát használat közben nem érzek problémát. Viszont ilyen apróságokat más is tapasztalt, ahogy olvasgattam pl. az Nvidia fórumát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.