Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Ahogy írtam én valami alap procival néztem (ipon árak):
Llano: ASROCK A75M-ITX + A4-3400 = 31.721Ft
Trinity: MSI FM2-A75IA-E53 + A4-5300 = 35.440Ft
A különbség 3.719Ft cserébe újabb rendszer és az MSI lapra 3év gari van, szerintem egyértelmű. Az erősebb CPU-kat nem néztem, lehet ott más a helyzet. -
canniball
nagyúr
válasz
HeavyToys
üzenetére
Azzal a Biostar lappal az a baj hogy nem fér be a mITX házamba.

Btw ha úgy számolunk hogy mITX mobo+egy olcsóbb APU boltból akkor igazad van: Llano kb. 30k, Trinity kb. 35k, viszont ha előbbit aprón lövöm lenne cca. 25k, így pedig már ~10k a difi, az azért nem kevés. Nem hiszem hogy a Trinity 30%-kal többet nyújtana számomra.

MZperX75!
"...ha gyártottak volna lapkában 2 magosat,akkor biztos lenne 45W TDP-s vagy 35W-os Llano is..."
Nyami!
-
canniball
nagyúr
válasz
HeavyToys
üzenetére
A 12V ág 72W-os. Mivel én sem értek hozzá mielőtt ide jöttem rákérdeztem és azt a választ kaptam hogy bírná.

A második bekezdést külön köszönöm, újabb pont a tök mindegy melyiket veszem oldalra.

Silentfrog!
Igen, gugli nekem is ezt dobta egyik esélyesnek; viszont a másik versenyző a travian.
-
canniball
nagyúr
válasz
MZperX75
üzenetére
"...egy 90W-os tápra nem tennék A4-nál nagyobb APU-t max miniITX lapban..."
Igazad van, ezt még nem mondtam de ráhibáztál: mITX rendszerről lenne szó.
HDD és plusz kártya nélkül, csak egy SSD-vel (később esetleg még lehet kap egy (slim) ODD-t).fkaresz!
"...napi használatban nem vettem észre különbséget amikor a6-3500 (net, office, Archicad)ment a gépben az A8-3820 helyett."
És az A4 kontra A6/A8 esetén?
Illetve hőmérsékleteket/fogyasztást nem néztél véletlenül, arról nem tudnál mondani valami? Elsősorban A4-3400 vs. A6-3620/-3500 érdekelne. -
canniball
nagyúr
válasz
HeavyToys
üzenetére
"Mert igaz, hogy 3 mag aktív, de az 1 letiltott is fogyaszt valamennyit."
Akkor pláne nagyjából egyforma kéne legyen a 3620 és a 3500 energiaigénye, nemde
(A 3800 más kérdés, abban erősebb a GPU és magasabb a TDP.)"...egy másféle 2db winyó és másféle magasabb fogyasztású memória kb ennyit jelenthet..."
No pont az a pláne a linkelt tesztben, hogy azonos a konfig csak az APU más.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Közben találtam egy Llano tesztet, nem tudom a számoknak mennyire lehet hinni de legalább az arányok vajon valósak?
-
canniball
nagyúr
válasz
üzenetére
Értem, köszi a linket!
HeavyToys!
A Shurikenekkel szvsz az a probléma, hogy a gyári venti semmit nem ér. Ezért is kérdeztem hogy a "simára" rá lehet-e applikálni 120-as ventit, a Bignél ugye nem probléma hogy egy normális darab rákerüljön.
Az Alpenföhn tippeket köszönöm, de most jön az hogy ebben milyen válogatós vagyok.
Olyan hűtőt tudok leginkább elképzelni amelyikre 120-as venti passzol (ebben a kategóriában van bőven lehetőség a csere-berélgetésre annak függvényében hogy melyik nyújtja a megfelelő zaj-teljesítmény párosítást) és amelyik párhuzamos az alaplappal (hogy hűtse valamennyire a környezetét is, lévén mint írtam nem akarok más zajforrást csak egyedül a bordára helyezett ventit). -
canniball
nagyúr
válasz
MZperX75
üzenetére
Az A6 is max. 65W, bírnia kell a 90W-os tápnak.

Ad-m!
A tuning nálam valóban nem opció.
A "gyári amd hőcsöves hűtés" az jár mindegyikhez vagy ez valami spéci darab volt? Illetve a venti csere hogy történt rajta: egyszetűen le lehetett szedni mint a komolyabb hűtőkön vagy mókolni kell vele?
Mindenki!
Make peace, not war!
Mint említettem a végső döntés előtt átszámolom majd még egyszer a dolgokat, de nem vagyok benne biztos hogy a Trinity megér nekem cca. +30% felárat, különös tekintettel arra hogy mire is használom. 
-
canniball
nagyúr
válasz
üzenetére
"üresjáratban az összes nálam járt llano 30 watt körül fogyaszt ssd-vel..."
Szóval van tapasztalat és ilyen szempontból mindegy, remek! A melegedés is hasonlóképp alakult vagy ott már volt eltérés?"ez inkább tápfüggő..."
Nekem van egy 90W-os picom amit nem cserélek, így ez itt fix.
-
canniball
nagyúr
válasz
MZperX75
üzenetére
Szóval 65W ide vagy oda teljesítményben és melegedésben is van különbség. Mint írtam 99%-ban net/office a felhasználás, kérdés hogy ez itt is kijön-e és hogy jelentős vagy elenyésző az eltérés? Nekem a hőtermelés is ugyanolyan fontos mivel minél halkabban hűthető rendszert szeretnék, az sem baj ha megoldható a passzív(közeli) hűtés (sőt)!
Ad-m!
Tudsz esetleg egy idle értéket is mondani (a 3620-ra)?100W-osat pedig semmiképp nem akarok.

-
canniball
nagyúr
Ha már szóba került. Két 65W TDP-jű APU, pl. egy A4-3400 (2 mag, 2,7GHz, 1MB L2 cache) és egy A6-3620 (4 mag, 2,5/2,7GHz, 4MB L2) között (még mindig leginkább net/office felhasználás terén)
1. gyorsaságban
2. fogyasztásban
3. hőtermelésben
van-e (és ha igen mekkora) különbség? -
canniball
nagyúr
válasz
HeavyToys
üzenetére
"Igen, ssd-vel, sőt ugyan azzal az SSD-vel (OCZ Agility 3)."
Frankó."...nálunk a net a szűk keresztmetszet..."
Ezt számosítanád?"Viszont, ha most veszel gépet szerintem érdemes lenne megnézni az FM2-es lapokak és APU-kat."
Néztem azt is, de Llanot kb. 30%-kal olcsóbban lehet most venni kéz alól mint Trinityt boltból. Azért nem zárom még ki teljesen azt a vonalat sem, a végső döntés előtt majd még egyszer átszámolom, de ez elég jelentős differencia. -
canniball
nagyúr
Persze, de egyrészt előbbi 25mbps annak úgy vélem elégnek kell lenni, utóbbit pedig ugye én nem tudom lemérni/tesztelni. Másrészt szerencsére ritkán de előfordul hogy egy oldal betöltése közben ezerrel pörög a proci, ilyenkor nyilván ez a szűk keresztmetszet.
HeavyToys!
Én is azok közé tartozom akiknél gyorsan felmegy a pumpa ha várni kell, a gép van értünk és nem fordítva. Ezt figyelembe véve is azt mondom hogy az említett feladatokra alapvetően frankó a Brazos, viszont úgy érzem néha lehetne kicsit gördülékenyebb. A szavaid alapján pont ezt kapnám ha váltanék.
Amúgy te is SSD-vel használtad őket? -
canniball
nagyúr
A zajra mondjuk én is érzékeny vagyok, ezért ha csere lesz akkor úgy tervezem hogy egy nagyobb borda és rajta egy leszabályozott venti lesz az egyedüli hűtés, többet zajforrást nem akarok. Egy Silverstone SG05 házam van, ez gondolom elég jó lesz szellőzés szempontjából. A táp pedig egy 90W-os pico (így persze 65W-os terveim vannak csak).
-
canniball
nagyúr
válasz
MZperX75
üzenetére
Én azért közel sem hajtom annyira mint te, tényleg csak amolyan nettop feladatokat tölt be. Viszont néha úgy érzem pöröghetne kicsit gyorsabban is, mert ugyan miért kell nekem másodperceket várni mire betölt egy oldalt, hiszen mehetne ez egy szempillantás alatt is és ilyesmik.
Amúgy nem 24/7-ben megy a gép és "filmre" maradok a Brazosnál.
"...SSD-m nem volt csak kipróbálásra."
Pedig úgy emlékeztem már Brazoson is azzal toltad. -
canniball
nagyúr
De én inkább a gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Silentfrog!
Most hogy így mondod: valóban.Megvárom az ő véleményét is.Közben megjött.
sysrq!
"A win frissítéseknél jön elő nagyon markánsan az erőfölény..."
Ezt hogy érted? Úgy hogy maga a frissítés zajlik le gyorsabban, vagy úgy hogy a frissítés után beálló állapot kedvezőbb a Llano esetén (vagy esetleg mindkét tipp mellé)? -
canniball
nagyúr
Tiszteletem a topiklakóknak!
Akad-e köztetek olyan, aki Brazos+SSD kombóról váltott Llano+SSD-re (esetleg ugyanazzal az SSD-vel)? Amennyiben igen a kérdés az lenne: nagyi módban* van-e jelentős különbség a kettő között?* Net, office ilyesmi eccerű feladatokra gondolok. A játékok nem érdekelnek, a multimédia is legfeljebb lejátszás szintjén amire a Brazos is pont megfelel, tehát tényleg csak a "lájtos" felhasználási területre vonatkozik a kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

HDD és plusz kártya nélkül, csak egy SSD-vel (később esetleg még lehet kap egy (slim) ODD-t).