Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArmanD.

őstag

válasz Frigetrus #6700 üzenetére

Igazából jó lenne tudni, hogy FSB-t is állítgatsz e vagy csak a szorzóval játszol mert FSB hatással van az IGP-re és ha mellé IGP-t is állítasz akkor azzal is be tudsz sokalni. De továbbra is tartom a hardverfigyelő progik okozta kékhalált.

• Silentfrog

veterán

Ha vissza akarom venni a feszültséget akkor mindenképp utána kell nézni,hogy van e valami program ami esetleg bekavarhat windows alól a feszültségekbe.
    Pl nekem Asrock lapom van amihez letölthető egy AXTU nevű program amiben tuningolni venti forulatot állítani és még pár egyéb dolgot lehet állítani.
    Ennek a programmnak van olyan beállítása ami felülírja a bios fix feszültségi értékeit. Terhelve nem ,csak üresjáratban.
    Ha ez bekapcsol és csökkenti a feszültséget akkor elhasal nálam is a Win.

Ha sikerül érdemes 2 féle "profilt " keresni a feszültség orajellel.
    Egyet ha normál orajelen használsz viszont nálam ez 3 ghz 1.2 volt

A másik ha csak meg a gép egész nap letöltés,net ilyenek
    Ez nálam 2.2 ghz cpu orajel és ' volt kereken.
    A 2.2 ghz teljesen elég netre,filmezni ilyenek viszont 33 idle és max 65 watt full terhelés alatt amit fogyaszt a teljes gép Prime 95 alatt.
    Tehát 125 max watt helyett csak 65 watt max.

Kisérleteztem még 1.1 V 2.8 Ghz beállításokkal is itt is stabil de ezt nem használom.

Vagy 2.2 Ghz 1 Volton ,vagy 3 Ghz 1.2 Volton amit használok

(#6703) sb Lemértem a fogyasztást 700 mhz és 0.75 Volttal is de itt már alig van fogy csökkenés és az is már csak teljes terhelésen,ellenben sokkal lassab már a gép,minden tekintetben.

• ArmanD.

őstag

Használsz bármiféle hardverfigyelő programot a háttérben? Coretemp aida vagy tököm tudja mit? Kapcsold ki és ne fusson nekem összeakadtak a géppel ezek a progik sztem nem teljesen kompatibilisek ezekkel a procikkal chipsetekkel már és kékhalál a vége, miután nem használtam őket, mert nekem is hasonló problémáim voltak mire rájöttem, hogy ez okozza és utána megszűntek. Remélem tudtam segíteni.K10statot se használd semmilyen hardverfigyelő vagy manipuláló dolgot. Amúgy is feleslegesek, használj gyári alaplaphoz tartozó programokat erre a célraha nagyon akarsz vmit, azokkal nem lesz gond szerintem.Amúgy alapbeállításokkal 3870k proci 1,25v az alulfeszelés legalsó határa amin használhatod, ha nem tuningolsz ezt beállíthatod mennie kell vele. Ha tuningolni akarsz fordulj hozzám és megmondom, hogy lődd be a procid.

Új hozzászólás Aktív témák