Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bile Demon

őstag

válasz alvaro #45814 üzenetére

"HDD" téma: nekem sikerült szert tenni egy 256 megás DOM-ra, nagyonretró rendszerek alatt előszeretettel használtam, de a sok cibálástól tegnap kiszakadt a kábeléből tápvezetéke. Miből lehetne még ilyen csatlakozót szerezni...?

Ha jól értem, a Molex csatlakozóból szakadt ki a vezeték?
    Egy tápfesz elosztó Y kábelból vagy egy régi fajta ventilátorról (amit a HDD és a tápcsati közé kellett kötni). Vagy egy Molex-SATA táp átalakítót lehetne használni a javításhoz.
    Nem biztatlak gányolásra, de ideiglenesen azt is lehet, hogy megblankolod és az ereket a szigetelés mellé visszahajtva bedugod a tápcsatiba (figyelve arra, hogy ne legyenek kilógó vezeték szálak).

A 386-os lapnál még 5V-os lehet a buszon a logikai szint, az újabb alaplapra integráltaknál pedig már inkább 3,3V. A busz vonalain a feszültség 2-2db diódával "meg van fogva" a táp és föld felé az összes vonalon. Vagyis akármelyik adatvonalon van 5V-os feszültség, abból elő tud magának állítani kb. 4.5V tápot, amivel már működik, olyan keveset fogyaszt.

CF/IDE téma:
    Nekem ez van, ami működik HDD melett is, van rajta jumper a MASTER/SLAVE kiválasztáshoz, a hátlap leszerelhető, ha zavar valakit:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák