Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz T0mBd1gg3R #124222 üzenetére

ÓÓÓ, nagyon sok ilyen munka van. Régen vendéglátásban voltam, ott pl Ausztriában 2×3 hónap a szezon. De ott is vannak eltérések pl van olyan haverom aki mai napig őszre és tavaszra jár ki (pont nem szezon egyik sem elvileg).

De ha már így konkrétat kérdezted én logisztikában vagyok, egy nagy raktárban ami több webáruháznak a raktárja egyszerre. Itt egyébként folyik gyártás is, illetve komissió, csomagolás, meg minden ezzel kapcsolatos. (voltam már egyébként a gyártási részlegen is, de jellemzően a logisztikai részen vagyok). Ezenfelül alacsony szinten supportként az IT rendszer is az én dolgom, főleg bizonyos szoftverek tekintetében.
    Na most ez úgy működik, vannak a fix dolgozók (jellemzően osztrákok, meg 1-2 litván aki ott lakik már), és amikor jönnek a nagyobb hullámok, akkor megyünk mi ki. Ezek a különféle ajándékozós vagy nagy akciós szezonok, amikor hirtelen kell sok ember. Ezenkívül van egy másik gárda akikkel gyakorlatilag váltásban vagyunk, mert ők is szeretnének évente pár hónapot otthon tölteni (jellemzően románok, litvánok, de van köztük törökök is --- a mi bandánkban sok a magyar, pár litván, lengyel). Amit még imádok benne, hogy egy átlag reggelen az első órában már 3-4 nyelvű small talkingon túl vagyok. Törökül minimálisan már korábban is ment, de a litvánok tanítgatnak litvánra, mi meg őket magyarra :D ragad rám egy kis lengyel is, a munkához meg váltva kell a német és az angol (sőt, olykor a magyar is).
    Amúgy nekem perpill ez az év egyrésze kint, egy része itthon nagyon megfelel. Jelenleg olyan nagyon változtatni sem tudnék ezen, csak max állandóan itthon-ra, de akkor rövid úton végetérne az aranyélet. (Ahogy kicsit más okokból, de az állandó kintnél is ez lenne)

Ráadásul van, hogy nem is Ausztriában, hanem Németországban lakok (tavaly is így volt) és úgy járok át Ausztriába dolgozni. Mivel a Svájci-Osztrák-Német határon vagyok, bizonyos extra előnyöket ki tudok használni. Pl Voralbergi fizuval Németországba járni vásárolni :D

Nyugdíj : Fentebb írtam a nagy matekot, 5-5 év Holland és Németország, és mellé a magyarral elég jól ki lehet jönni. Nekem sajnos momentán ez nem opció. Ugyanakkor abban is bízok, hogy mire én nyugdíjjas korba kerülök (hát az még rohadt messze van --- ha jól vettem le, csak Kalácsképű fiatalabb tőlem a topicban) addigra az AI, automatizáció, stb olyan nagymértékben váltja ki a munkaerőt, hogy más alapú megélhetési rendszer fog felépülni. Máskülönben nekem aligha lesz állami nyugdíjam :( (mindezt úgy, hogy a pályám elején kétfelé fizettem).

Új hozzászólás Aktív témák