Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bacsis
üzenetére
Készítettem néhány 3DMark2001 mérésből egy táblázatot is. Ugyanazt a konfigurációt használtam ( AMD K6-III+, Radeon 9800Pro, 2x64MB RAM, beállítások, OS, driver, stb... ).

300MHz-es CPU órajeltől egészen 600MHz-es órajelig vannak feltüntetve az értékek. A kék rész mutatja a valós mérési eredményeket. A sárga rész esetén pedig feltételeztem, hogy procilimit van. A legrosszabb esetetet (300MHz-es CPU) alapul véve kiszámítottam a többi órajelen várható eredményt. Amint látod 600MHz-nél már 15% eltérés van. A görbéről az is látszik, hogy ez az eltérés még nagyobb lenne, ha még kisebb CPU órajeles értéket vennék alapul.
Ezt mit bizonyít? Ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy 600MHz-nél legalább az idő 15%-ban nem a processzor a szűk keresztmetszet.
300 -> 2581; 350 -> 2916; 400 -> 3215;
450 -> 3553; 500 -> 3802; 550 -> 4067;
600 -> 4304; -
törölt tag
válasz
bacsis
üzenetére
Ennyi erővel hívhatnád memória vagy FSB limitnek is. Ugyanis a K6-III+ mellett 133MHz-en hajtott SDRAM-ot használtál, míg a Barton mellett 200MHz-en hajtott DDR modult.
Persze ha nem akarod megérteni, hogy a teszt ideje alatt különböző időpontokban más-más dolog (CPU, RAM (méret,sávszél,késleltetés), AGP, GPU, VRAM, stb.) jelenti a szűk keresztmetszetet az a Te dolgod...
(#11757) bacsis: "Amúgy meg olyan izé vagy, hogy sose lehet veled vitázni"
Sajnos csak az egyértelmű dolgokat tudom megérteni.
Az okkult tudományos okfejtésekben nem vagyok járatos.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ha akarod, meghagylak a procilimites tévhitedben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Gaming notebook topik
- Futás, futópályák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- PlayStation 5
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Ergo gamer szék
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

DarthSun