- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #113228 üzenetére
Igen, ha kellett a +2GB RAM, akkor lement DC-re.
Mi azt csináltuk, a I975-el, hogy a 3 slotba próbáltunk minél nagyobb modulokat préselni, és így 12GB-án át a végén, sok-sok modulból de ASUS P6T lapban eljutottunk a 24GB-ig, ami azért nem volt rossz.
Igen, az LGA1366 egy kísérleti vonal volt, amolyan korai HEDT. Ténylegesen az 1156, 1155, 1150, 1151 vonalon mentek tovább. A tömegeknek szánt CPU-k aztán ezekbe jöttek. -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #113228 üzenetére
"pláne nem érte meg leváltani rá a meglévő csúcs C2D/C2Q-s gépet"
Azért tuningolhatóságban messze jobb volt, mint a core2 sorozat.@Pikari hát nem tudom, én c2quadról először i6-6600k-ra váltottam, de nem tetszett az eredmény, egy 6/12 core 1366 xeon leverte multis játékokban 2016 körül az i5-6600k-t az akkor 6-7 éves platform.
Nekem nagyon tetszett, onnan x79-re váltottam. -
válasz
jokeph #113228 üzenetére
1366 kezel 4 rank-ot csatornánként, azaz ezért lehet 3 vagy 6 slot. Max 6x8GB ahogy eddig teszteltem az Asus p6t se lapban (2Rx8 modulokkal), elméletben 16GB-os modulokkal menne 2x ennyi de az dual rank méretben ritka. (illetve szerintem x4 modulokkal jobban terhelődik az IMC és esélyes hogy azzal nem megy)
ECC REGből volt dögivel nagy méretű, bár azt nem próbáltam ebben a z400-asban, elég a 3x8GB is bőven. Gyárilag 4x1GB ECC unbuffered volt benne.
A 3-4 slot osztozik a 3. csatornán azaz azonos méretet feltételezve az utolsó 4. ram lassabb lesz. (single megy)
Találtam friss biost is x5690-es támogatásra, alapból nem támogatja.Illetve szervereknél láttam még olyat hogy +1 slot volt a csatornákon felül de szerintem az spare-nek van, nem azért hogy konkrétan aktívan működjön is.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest