Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vrob

aktív tag

LOGOUT blog

válasz frescho #104014 üzenetére

Jó, a 286-386SX sántít, de ott is várhatott valaki csodát minden téren, az új architektúra és az új név miatt, butított vagy sem.

Jó hogy mondod a Wolfenstein 3D milyen volt. Így fut egy 286-oson, szerintem teljesen játszható, én így vittem végig. Illetve nálam gyorsabb is volt. Az én gépem órajelben jobb volt és nem is futotta SoundBlasterre ami lassította volna :)
    Egy 386DX40-en már zsír folyamatos, még 486-os sem kell hozzá.
    A legjobb példa több mint 30 évvel ezelőttről, hogy mekkora csalódás lett volna egy képzeletbeli Wolf Fanninak, aki megvette volna hozzá a Pentium 60 MHz-es csodát már 1993 tavaszán, és szomorúan megállapíthatta volna, hogy pont ugyanolyan mint a 386-oson.

Tökéletes példája, hogy megfelelő szoftver nélkül kár ítéletet mondani a HW-re és a fejlődésükre.

Igaz, nem sokra rá kint volt a Doom ami már jobban kihasználta, de azt egy jobbféle VLB 486DX2/66 is közel maxra hajtotta.
    A Quake volt az első ami tényleg kimaxolta a P1 procit. Talán ez volt az első játék ahol a Pentium simán villantott egy 3x-os gyorsulást a 486-okhoz képest az erős fpu-nak köszönhetően.
    De ehhez több mint 3 évet kellett várni akkor.

Ugyanez van most is. Csak még nem telt el annyi idő a legutóbbi nagy architektúra váltás óta :)

Új hozzászólás Aktív témák