Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz Balathruin #70373 üzenetére
Oks. Jó belőle a free is ugye? Most nem vennék ilyen dolgokat
-
djyuri
őstag
válasz ViZion #70367 üzenetére
Perszehogynem!
Szép hosszú volt a hozzászólásom,lehet túl hosszú is Annak a második fele erről szólt,hogy még nincs kész a dolog De már két fontos akadályozó tényező is el lett hárítva. Most már tudom azt állítani a gépen,amit írtatok. Ehhez valószínűleg egy újabb hetet kell várni,mert holnap szintán nem leszek elérhető és hétköznap 1-2 órát van összesen bekapcsolva a gépem.
De mint láthatod nem adtam fel 14-16 órákat dolgozok,így azért elég necces. Mindent publikálok úgyis. Ramokat azt valakitől kéne kölcsönkérnem,mert most nem jut már a cserékre.
-
djyuri
őstag
válasz Jakuskacsa #70365 üzenetére
Nem tudok hozzá nyúlni,mert akkor ott még játékra se alkalmas a gép. (nem tudom lehűteni)
Ez így most fixálva van 4,7-re és AUTO feszeléssel.
Az értéket pedig egyelőre a ramjaimmal magyarázhatom szerintem. Ehhez már 2000+-os ramok illenének és nekem csak 1333-asok vannak.[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz ViZion #70363 üzenetére
Nem kételkedek többé
A Geekbench3-ból nekem csak free verzió van,ezért csak 32 bites teszt futott le. Ebből nem tudok jobbat kreálni.
Amúgy még kaptam egy PM üzenetet egy itt megbújó olvasótól,aki kiszúrta,hogy 1333-as ramjaim vannak. Úgy finoman jelezte,hogy mi a f***t akarok én azokkal a sz*tykokkal
Unokatesóm pedig kétnaponta nyaggat,hogy rakjam újra össze a vízhűtést. Elgondolkodtató,de egy jobb blokkra lenne szükségem és valami lefogatóra.[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz Habugi #70235 üzenetére
Hello-hello
Siker! (részben...75%)
Erre tökvéletlenül figyeltem fel:
Illesztőprogram frissítésnél a chipset driver egyik almappájában rá is talált a megfelelőre.
Ezzel meg is jött a várt nővekedésAz eredmény is magáért beszél:
1100T
FX9590A videó pedig múltkor nem sikerült,mert állóra kódolta a telefon. Nem sikerült jól elforgatni a vágó/kódoló programommal,ezért újraveszem,amint lesz időm. (mindenképpen kell a videó,mert továbbra is csak az AUTO beállításokkal a leghidegebb)
DE! Már tudom lefele vinni a feszültséget is! Ezt már a videó készítése napján sikerült megoldani.
Később érkezőknek:
- A feszültség csökkentést képtelen voltam kivitelezni a gépemen (Most már kiderült,hogy bios hiba volt) A megoldás nem merült ki annyiban,hogy feltettem újra a legfrisebbet,hanem rátettem egy egyel régebbit,majd újra a legfrisebbet. És voálá! Sajnos egyelőre ezzel a módszerrel sem stabil a lefelé feszelés. Egy fagyást és két lekapcsolást sikerült elérnem az intelburntest V2 progival.
AUTO beállításokkal nincs gond gamer szinten.A sok-sok noszogatást köszönöm Neked is Habugi és Neked is ViZion.
Nagyon sokat számított a keresgélésemben,hogy megingathatatlanul mondtátok,hogy márpedig gond van a gépemmel. Eszembe nem jutott volna,hogy az eszközkezelőbe belenézzek. Egy 5 perces művelettel és egy restarttal megjött az erő a gépembe! Úgy felcsesztem magam ezen most,hogy el sem hiszitek!
Óriási megkönnyebbülés,hogy mégsem gáz ez a processzor és hogy nem nyúltam mellé!Hatalmas respect Srácok!
Valahogy lesörözzük Úgyérzem ez a minimumKöszönöm!
-
djyuri
őstag
válasz Habugi #70204 üzenetére
Amíg itt nem rendezem tartozásomat,addig nem fárasztom eldiablo kollégát.
Ennél központosabb helyre semmi sincs felírva nyugi (és kb pontosan ennyit is voltam itthon...piac,bank,egy levél ide,sulianyag letöltése és mennem is kell )rovtiv3 Aham minuszos offsetelésre lásd egyik képem: (restart után hozzáadta a 0,031250-t )
-
djyuri
őstag
válasz rovtiv3 #70202 üzenetére
Üdv
Röviden: Nem feszel alul a lapom. Bármerre állítom,paraméterezem,akkor is felfelé viszi a feszt. Majd lesz videó,csak kerüljek több időre gép elé. Így mobilról útközben ennél több nem megy sry
Nézd. Márpedig nem érzek (és a tesztprogik sem "érzik") csodát egy 1100T-ről való váltással.
És már megkaptam azt az infót,hogy a 8-as sorozat mellett kellett volna döntenem. Az erősebb.[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz rovtiv3 #70180 üzenetére
Szerintem Ő még nem látta,hogy a 8-as szériát kellett volna vennie a 9-es helyett. Én kb ettől a tudatosodástól fogva letojom ezt a 9-est. Egy hulladék. Vak szerencse kérdése egy jót kifogni,de ettől függetlenül nem nagy előrelépés. Amit kigoogléztam, aszerint én egy jócskán xart fogtam ki,amit gyárilag meg is feszeltek 1,488-ra,hogy tartani tudja legalább a ráírt frekvenciát.
Tudom lógok még a videóval,meglesz az,de ahhoz másfél órát a gépem előtt kell üljek és az hétköznap összesen nincs meg annyi az 5 hétköznapAz 5Ghz meg egyértelmű Nem tud teljesítményt ez a széria. De most már megtartom ezt és eladom az 1100T-t.
27 papírért szerintem elviszik.mester1102
Én is minél többet olvasok vissza,annál jobban látom,hogy mekkorát hibáztam ezzel a vétellel
ViZion Minden tiszteletem,de nem tudom pozitívként reklámozni azt a terméket,amit defaultként nem lehet használni. Értem én,hogy ez a megjelölt csúcs,de illik megcsillagozni,hogy mik a feltételek a használatához és mik a buktatók a gyártástechnológia miatt. Ezeket időben nem találtam (jöttem rá Veletek és máshol) elég korán,ezért csakis magamat okolhatom. -
djyuri
őstag
válasz djyuri #70119 üzenetére
Ok.
Ez nem adott előrelépést. Bios újratétel és másik verzió se oldotta meg a negatív feszelést. Ez csak felfelé viszi a feszt. Én átvittem sárgába is,de akkor már 1,545V feszültség volt a magon. Ezt inkább hagyjuk is,mert ilyen egyszerű módszerrel inkább nem nyírnám kiA digi+ beállításokkal még mindig a gyári értékekkel vagyok a leghűvösebb. Amit átmásoltam beállításokat Tőled azzal konkrétan két ciklust se vitt végig high módban az itel burn testV2,mert lekapcsolt a gép. 74 fokot láttam utolsó képként mielőtt eltünt volna a kép. Szóval ez így f*ck.
Vegyem vissza 4,4Ghz-re? Komolyan? Azt az így is gyarta teljesítmény előrelépést is még fokozzam lefelé? Akkor ez a proci így döglik meg ahogy van. Fx8-as szériát kellett volna vennem. Itt buktam el a dolgot.
Meg talán,hogy még mindig ragaszkodok a revodrive-hoz,amit csak az asus kezel optimálisan (hogy verné....abba. az asus)Ma off leszek, neharagudjatok. Megyek division,rainbow6-ezni unokatesómmal
Kellemes napot -
djyuri
őstag
Szia.
Nyugodtan,minden ötlet számít.
Az adatlapomon pedig csak ebben a pillanatban frissítettem a konfigom adatait. Sorry. Annyira friss még a cucc,hogy nem foglalkoztam ezzel. A sabertooth-ot nyár óta használom. A crosshair 4 az szívás volt elejétől a végéig. De csak abban működött egy ideig at ATI+NV kombó.
Ettől függetlenül a hozzászólásomban említem a lapomat. De valóban megtévesztő volt így. Köszi,hogy jelezted ilyen formában
ViZion
Nyilván,hisz nem NT rendszerű a biosz.
A beállításokról valóban csak akkor csináltam képeket,ahogy nálam eredetileg voltak. De a Te képeid alapján (fesz kivételével,mert nekem még mindig hozzáadja) minden mást átállítottam a tiédre és onnantól lett a teljes túlmelegedés. De valamit biztos finomítani kell ott még.
Ok,nekiesek a biosz frissítésnek.
-
djyuri
őstag
válasz Habugi #70106 üzenetére
Egyébként bődületes feszt adsz annak a 9590esnek
Kicsit nézd meg a többi képet is. Pont azért hangsúlyozom hogy NEM lehet lefelé vinni a feszt! De akkor megint leírom Nem fogad el semmit se minuszba.
Azt a még plusz fesz emelést is azért kapta,mert minuszba is plusszolja az alaplap.(ezt akartam ezzel prezentálni)
Előjelet nem fogad el,amint kiklikkelek a sorból,azonnal kitörli az előjelet.Én tökre szívesen bemutatom Neked és bárkinek Skypeon telóról,hogy nem lehet lefelé vinni. Ezt írtam ebben a hozzászólásomban,hogy nem tudom úgy levinni a feszt,mint a videóvágós ismerősömnél a Q9550-es régi gépében.
nem csoda hogy ráolvad/spikeol a hőmérséklet még a hurka AIDA stresszteszt közben is.
Már nincs több tárhelyem feltenni videót,de visszatettem alapra a bios digit részét és mint mondtam ezzel használható. Ugyanazon stresszteszt lefuttatása csak 52 fokot produkált. Videón kívül megnéztem 5 ciklust is és 56 volt a határ. High beállításokon sem megy fel olyan gyorsan 60 fölé,de felmegy egy ciklusban is. Szóval azok a beállítok lecopyzva biztosan nem jók. SorryMost viszont dobok egy szunyát,holnap kora délelőtt még megcsinálom azt,amit még leírtok És köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz Habugi #70100 üzenetére
3dmark,PCmark és persze a sok FPS-el futó játékok,amiken könnyebb megfigyelni a változást. (A GTX1060 miatt mind a két CPU 100% közelben dolgozik.
8as Vishera elég csunyán elveri a Thubant Faxa,ez kimaradt nekem
Az intelnél órajelre stimmeltek egymással az említett darabok.(~3,9Ghz) Vagy ott ez mindegy volna?
Most beállítod pöpecre azt a 9***es szörnyet és hidd el máris jobban fog tetszeni.
Próbálgatom. Ami beállítást láttam ViZion képein azzal most azt értem el,hogy úgy gyorsul a hőfok 67-re,mint kb enyhe túlzással az öreg autóm. 10 sec alatt eléri a 67-t. Ezt nem is tudom így most használni se tartósan Videó
Ha a feszcsökkentést meg tudnám oldani,akkor már kielégült lennék ezzel az oldalával a gondnak.De aligha hiszem,hogy ezektől a beállításoktól a teszteredmények jelen két CPU között megadnák azt a 15%-ot,amit én még mindig úgy gondolok,hogy elvárt lenne. X4-el kezdtem én is régebben. Ott egyértelműen hozta az 1100T 6 mag. De ez itt most gyakorlatilag szinte nulla.
MK VII
Igaz Folyamat olvasom a PH új motoros használati útmutatókat. Először használok ezzel a PH motorral képfeltöltést. Rendesen le kell kicsinyítenem a képet,de úgy látom még bőven elfogadható.
Eddig az az igazság,hogy bármire rákerestem itt,akkor mindenre volt megoldás. Vagy még a google. Majd most lesz erre is találat,ha vissza kell emlékezni vagy tovább szeretném adni a segítségeteket[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz djyuri #70096 üzenetére
Kész:
http://www.kephost.com/image/vD3d
http://www.kephost.com/image/vD3R
http://www.kephost.com/image/vD3xA fentebbi hozzászólásban lévő egyik képen,ahol 0,006250 van beállítva az arról szólna,hogy beírtam egy minusz előjelet és rögtön kijavította és kitörölte a bios,amint kiléptem abból a solrból.
ui.: Látom,hogy ott az F12,mint screenshot képek pendrive-ra,de gyakorlatilag teletűzdeltem a gépen ezekkel és bioszból egyikre se akarja megcsinálni a képeket,annak ellenére,hogy bármelyikről képes bootolni Ez egy LOL.
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz ViZion #70085 üzenetére
Ok. Megpróbálom ide betenni időrendi sorrendbe a képeket.
(Remélem ezekre gondolál BIOS szinten. Csináltam képet a negatív offsetről is,hogy látható legyen,hogy az is csak pluszba viszi fel.(csak értékeket lehet beírni,előjelet nem enged) ) Nem D14,de azért eléggé dögös a ninja3B hűtőm.(nem saját kép,de ez legalább éles kép) És speciel a hűtéskérdésem most csak másodlagos probléma. Mert "szárazon" használva a gépet képes vagyok,hisz bírja az alap teszteket és a játékokat. Csak azok eredménye nem hozza a várt emelkedést az 1100T-hez képest egy olyan gépben,ahol CPU limitáltság van.http://kephost.com/image/vDsJ
http://kephost.com/image/vDsE
http://kephost.com/image/vDsT
http://kephost.com/image/vDsp
http://kephost.com/image/vDsa
http://kephost.com/image/vDskMod.: Képtelen vagyok PH-san betenmni a képeket. Ez van. (még az előző motorral csináltam utoljára képbeillesztést)
[ Szerkesztve ]
-
djyuri
őstag
válasz Habugi #70079 üzenetére
Kibizony. tudom,hogy a két közvetítő réteg nem egyforma a kettőnél,ezért írtam úgy,hogy azzal hasonló a probléma. Direkt ezért írtam így.
Eszembe sincs húzni. Alapon hasonlítok kikapcsolt auto stepping-el.
Miért ne feszegessem a difit? Nem hozza az eredményeket. A barátom inteles gépében teljesen egyértelműen ott volt az eredmény a 2000-es szériáról a 4000-es szériára váltáskor. (és nem a legleg 4-est vette)
Én elvártam volna 15%-ot. És akkor szerintem EPIC állapotba kerültem volna. (nem csak száraz tesztek...a játékokban sem hozza)A hűtőm biztos jó Ninja3B és 4500RPM-es(nem gyári) ventikkel 20 fokos szobában. De mint mondtam nem adódik át a kellő hőmennyiség
eldiablo kollégát meg fogom keresni Köszönöm
Beretvás
Nemsokmindent enged az alaplap biosza. Pláne lefelé feszelni(annak ellenére,hogy ott a negatív offset ). Pedig szerintem ezzel megoldottam volna a gondomat,mint a videóvágós ismerősömnél a Q9550-es régi gépén.
De nyálaztam teszteket is. Semmi
GTX1060-as karit ki se tudom vele hajtani. (bár ez nem lenne olyan nagy baj)Köszönöm,hogy reagáltatok rá Örülnék,ha valami módon legalább a feszcsökkentést meg lehetne oldani. Ez így elég vacak,hogy 4 másodperc alatt felmegy 20 fokról 65-re
-
djyuri
őstag
Sziasztok!
Sajnos NEM boldog tulaja lettem egy 9590 "szörnynek"
Kifogtam egy olyat,aminek az I7-hez hasonló betegsége van. A kupak nem fekszik fel rendesen a magokon. A hűtőm nem kicsi (2*8 hőcsöves) és igencsak nagy légkavarást csináltam rajta. Nem is melegek egyáltalán a csövek és a magnál se érzek igazán meleget. A korábbi 1100T procimat meghúzva passzívan is elvittem 30 fok melegben 45 fok alatt nyélgázon(intel burn testV2). Itt viszont alapon se tudom végig 65 fok alatt tartani. Próbáltam késpenge tesztet csinálni és teljesen egyenes a felülete. És annyira jól fekszik fel a hűtőre,hogy csak úgy jön le a hűtő,hogy kiszedi a procit a foglalatból. Egy sabertooth 990fx R2.0-ról van szó. Az előző tulaj még eddig se jutott el az gépében. De a hőmérséklet roblémára én jöttem rá az én gépemben..
Játékra tudom használni,azzal nincs gond,mert ott nem full100% a terhelés. Egyik játék sem tud olyat cibálni egy procin,mint az intel burn testV2.Másik dolog:
Akinek 1100T processzora van. Ne.. ismétlem NE váltson erre Gyakorlatilag nem ér annyit.
Még az órajelkülönbséget se adja vissza cpu score értékekben.(69000-ről 73400 lett...napuff) Nemhogy a gyártástechnológia különbséget.
Akinek nem megy 1100T-vel az "élet",az váltson intelre. Év végén én is azt teszem. Ennyi volt az AMD.
4700K bőven megteszi.4évig azért mindent megpróbáltam.
Bocs a negatívumért,de ezt az AMD mostanra már csinálhatott volna valamit.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest