Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lee56

őstag

válasz Pancsermeste #66716 üzenetére

Érdekes, én meg azt figyeltem meg hogy az idle hőmérsékletkülönbség a legnagyobb kb. 20 fok és terhelésre közelít de 10-15° kb. mindig marad amennyivel melegebb a socket. Abban meg totál igazad van hogy értelmetlen is erről vitatkozni, valószinüleg a gyártóknak is meg kellett húzni egy határt, kb mint a gyári feszültség értékek. Csak azok ugye túllőnek a célon, hogy a legtöbb processzor jól működjön (és persze ezzel sok FX esetében túlzottan sikerült is nekik :) ) a hőmérsékletekkel meg fordítva, ott megadnak egy jó alacsonyat, amit garantáltan még elvisel a leggyengébb láncszem is, szóval szórás van bőven itt is feltehetőleg, nincs két egyforma processzor, sem alaplap se hőmérő dióda ahogy mondod. :)

(#66720) TESCO-Zsömle : Vegyél hozzá, új vagy alig-használt olcsó lapot megint, aztán azzal Zenig csak kihúzod, főleg hogy új VGA is kell majd úgy tűnik. :(

(#66721) MK VII : Sandy Bridge azért nem mai csirke, egyszálasba sem lehetetlen utolérni FX kisebb tuninggal ott van mint a gyári intel, ha tuningolt 2500-at akar utolérni, ahhoz meg nagyobb tuning kellhet, de kivitelezhető, főleg vízhűtéssel.. Persze az ő esetében az AMD-s lap sem probléma mentes, régebbi széria ami max 81xx kezel, az meg már kicsit sok macera és pénz lenne a csere, szóval egyetértek a végső konklúziódban azért.

(#66723) Tzoltan21 : Ilyeneket inkább ne ajálnj, pont egy ilyenbe futottam bele előző lap+processzor vásárlásomkor, nemrég írtam is itt róla itt, ha vissza akarod keresni keress rá M2N-E és a nevemre, tanulságos lecke volt nekem is. :)

Maximum akkor csinálja ha van lehetősége visszadni ha mégse jó vagy tudnak neki garanciát vállalni hogy működni fog mindenképpen. De a gyártókat sem kell hülyének nézni, ha valami nem támogatott, akkor annak általában valami nagyon jó oka van. Persze hallottam én is olyanról, hogy ment a nem támogatott proci is egy arra nem igen jó lapban is, de azért nem kell általános érvényű szabályként tekinteni a kivételekre.

• Taifa Díaz

őstag

válasz Pancsermeste #66716 üzenetére

Nem lehet relevánsabb, legfeljebb ugyanolyan releváns, mivel a maghőmérséklet teljes mértékben kalkuláción alapszik. A kupaknál legalább szenzoros mérés a kalkuláció alapja, míg a magoknál, hááááát, hogy is mondjam szemléletesen - talán kalkulált értékből kalkulált érték :F :F

Új hozzászólás Aktív témák