Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Romvr

őstag

válasz benceman00 #64809 üzenetére

Drágán méred az alaplapokat. Amit én most néztem:

INTEL (i5-6500)
    lap = 25
    Proci = 60
    = 85

Gyári hűtő maradhat egy darabig, azt olvastam hogy azzal is elvan, csak hangos.

AMD (FX-8320)
    lap = 25
    Proci = 40
    = 65

A mostani hűtő (CoolerMaster) jó hozzá mert 200W-os procikat is kiszolgál (papírforma szerint). Ezzel a jelenlegi körülmények között a CPU Hőmérséklet a 30-55C° között mozog. Nyáron vettem X éve akkor amit mértem a 68 volt a csúcs, de úgy hogy a szobában 35C° -on állt a hőmérő.

A Tápot furcsállom. A mostani konfig maximális kihasználtság mellett (pl Crysis 3 full grafon, vagy Witcher 3 High-on) ~260W-os fogyasztással bír (konnektorból mérve).

Tehát ha mondjuk egy 8320-et vennék az pont 30W-al eszik többet (húzás nélkül) mint a jelenlegi 95W-os CPU-m. Tehát még így mis maradna legalább 100-150W amit kipréselhetek belőle. Már ha azt nézzük hogy az 500W a névleges csúcs, tehát 400-450W a reális kimenet (Chieftec amúgy sem egy rossz márka).

Ami igazán kérdés hogy az i5 konfig megérne-e +25 ezret, ellennék e vele másik 5-6 évig. Vagy inkább a sokmagos FX-8320 (esetleg 8350) ami időtállóbb lenne.

Vagy ha a Zen tényleg annyira alázni fog, Érdemes e rá várni... mikorra is tervezik a piacra dobást? :DDD

Szerk: (#64811) benceman00:
    Amit én láttam 990-es lapok mind 3-4 Way CF-el voltak. Azt meg erős túlzásnak érzem egy szem kártyához. 970 szerintem pont megfelel nekem.

[ Szerkesztve ]

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

Új hozzászólás Aktív témák