- Megoldások IBS/IBD-re
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
válasz benceman00 #64809 üzenetére
Drágán méred az alaplapokat. Amit én most néztem:
INTEL (i5-6500)
lap = 25
Proci = 60
= 85Gyári hűtő maradhat egy darabig, azt olvastam hogy azzal is elvan, csak hangos.
AMD (FX-8320)
lap = 25
Proci = 40
= 65A mostani hűtő (CoolerMaster) jó hozzá mert 200W-os procikat is kiszolgál (papírforma szerint). Ezzel a jelenlegi körülmények között a CPU Hőmérséklet a 30-55C° között mozog. Nyáron vettem X éve akkor amit mértem a 68 volt a csúcs, de úgy hogy a szobában 35C° -on állt a hőmérő.
A Tápot furcsállom. A mostani konfig maximális kihasználtság mellett (pl Crysis 3 full grafon, vagy Witcher 3 High-on) ~260W-os fogyasztással bír (konnektorból mérve).
Tehát ha mondjuk egy 8320-et vennék az pont 30W-al eszik többet (húzás nélkül) mint a jelenlegi 95W-os CPU-m. Tehát még így mis maradna legalább 100-150W amit kipréselhetek belőle. Már ha azt nézzük hogy az 500W a névleges csúcs, tehát 400-450W a reális kimenet (Chieftec amúgy sem egy rossz márka).
Ami igazán kérdés hogy az i5 konfig megérne-e +25 ezret, ellennék e vele másik 5-6 évig. Vagy inkább a sokmagos FX-8320 (esetleg 8350) ami időtállóbb lenne.
Vagy ha a Zen tényleg annyira alázni fog, Érdemes e rá várni... mikorra is tervezik a piacra dobást?
Szerk: (#64811) benceman00:
Amit én láttam 990-es lapok mind 3-4 Way CF-el voltak. Azt meg erős túlzásnak érzem egy szem kártyához. 970 szerintem pont megfelel nekem.[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Bratilla95
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest